Na uvod by som rad uviedol, ze nie sme vobec narocni a zazili sme si vselico od stanov, po spanok v mastali a roznych moznych aj nemoznych podmienkach. Pri vybere dovolenky rozhodlo to, ze partnerka je tehotna, preto sme sa rozhodli pre dovolenku menej dobrodruznu ako doteraz, preto letecky s all inclusive. Chcel som, aby mala aky taky komfort a nemusela sa o nic starat. Transport z Kosic do hotela prebiehal uplne bez problemov. Po prichode na hotel cca o 02:00 v noci nas do pol hodiny umiestnili na izbu. Tu sa, bohuzial bezproblemova dovolenka konci. Po vstupe do izby, ktora vyzerala ako dost zanedbany skolsky internat prisiel prvy sok. Izba o velkosti asi 2,5 x 3 m s polorozpadnutym nabytkom z roku 1960. Priatelka to opisala velmi vystizne "Ti sibe, tu ja nebudem", po chvili som ju ukludnil a radsej jej ani nepovedal o tom, ze nejde tepla voda. Nakoniec ved co na izbe travit cas aj tak nebudeme a na prespatie to staci. Rano okolo 5:30 nas zobudil neprijemny hukot pripominajuci pristavanie lietadla. Ked som sa isiel pozriet na balkon, o co ide, bola to klima z hlavnej hotelovej budovy, inak skutocne vyuzivanej viacucelovo ako kuchyna, jedalen, pracovna, umyvarka aut a socialne zariadenia. Tento zvuk nas budil kazde rano o 5:30 a utichol okolo 23:00 vecer. Ok, clovek si povie zatvorime si balkonove dvere a nebude to az tak pocut, ale to je zas na ukor teploty, ktora aj v noci neklesala pod 26 stupnov. Aha, ved mame klimu, no ta fungovala iba v dvoch rezimoch bud totalny mraz v izbe, alebo nepouzivat. Nehovoriac o tom, ze bola poriadne zaplesnena a dychat to asi nie je ziadne terno. Ok, prvu noc sme prezili, vyspat sa tu da az na nejake drobnosti, tak si nebudeme kazit naladu. Mimochodom, tepla voda stale nejde, tak po studenej sprche hor sa na ranajky. Tu prichadza druhy sok, jedalen, ktora pripominala skolsku jedalen kdesi na Ukrajine, stoly natlacene vedla seba tak, ze sa chrbtami opierate o ludi, ktori sedia za vami. Stolovanie vyzera asi takto - spinavy obrus, na ktorom je polozena akasi papierova plachta, ktora ma stale chut odletiet, pomedzi hosti chodi spinavy upoteny Grek, ktori zbiera jedlo zo stolov pomedzi hosti ako v tom najposlednejsom fastfoode, plus vsade zobrajuce macky. Ok, hovorim si, tu uz aj mna sranda prechadza, ale som hladny, tak sa pustim do hladania, co by som si z ranajkoveho menu vybral: popisem co bolo: 2 druhy tej najlacnejsej salamy, cosi ako u nas parizer, nejaky eidam, maslo, dzem, nutela, nejake cornfleksy, uz na pohlad odpudzujuce volske oko, na ktorom sedia muchy a este omeleta /asi z nejakeho prasku/, pripadne prazenica, ktoru robia na sladko so skoricou a na vode /nejedle/, vajcia natvrdo, tmava voda pripominajuca kavu a to je asi vsetko, este 2 x boli parky, ale na horcicu mozete zabudnut. Takze vyberam parizer, eidam, vajce na tvrdo a tmavu vodu, k tomu pecivo /to musim pochvalit, bolo cerstve a dobre/, trosku budem predbiehat, ale dokazali sme tu nieco jest prve 4 dni, potom sme uz na stravu abdikovali. Ked sme pri tom jedle, spomeniem este obed a veceru, je jedno, o co ide, pretoze to bolo uplne identicke. Menu obed + vecera = uvarene a ciste cestoviny, paradajkovy pretlak, nastruhany syr, to ked ste si zmiesali, mali ste co jest a asi to bolo zdravotne najmenej zavadne. Potom boli kosti s kozou podla dennej ponuky - kuracie, bravcove a raz aj jahnacie s krasnou zelenou patinou, aby bolo jasne nie na raz, ale kazdy den iba jedna masova delikatesa. Bola aj ryba, ale to vam neopisem, bal som sa to dat do ust, islo o nejake file jeden den v zltej omacke a druhy v ich oblubenom paradajkovom pretlaku. K tymto kulinarskym skvostom podavali este hranolky, nedovarene zemiaky, pripadne ryzu, ktoru zmiesali s tym, co ostalo zo vcera. K salatom poviem asi tolko, poriadne stara zelenina, najskor uz davno vyradena a nepredajna, pripadne konzervovana s nejakym jogurtom alebo majonezou. Ja osobne si myslim, ze keby toto bolo na Slovensku, do hodiny ich zavrie hygiena. Uzavriem to tym, ze po par dnoch na hranolkach a cestovinach s pretlakom sme stravu v hoteli uplne zamietli a chodili sme po okolitych tavernach, kde varili fakt velmi chutne, ale je to o cosi drahsie. Pokial ide o dalsie aktivity hotela: bazen, do ktoreho upratovacky metlami zametaju spinavu vodu, s ktorou zmyvaju jeho okolie, aj to pratanie sme si vsimli iba raz, no mozno len preto, ze sme sa vzdy snazili vypadnut skoro rano. Hrdzave a hlucne hojdacky, volejbalove ihrisko /hlina, kamene, odpadky, 2 tycky bez siete/. Bol tam aj bar = totalne neochotny a otraveny personal az na jedneho casnika, podavaju pivo v 2dc plastovych poharoch, nejaky rum, ouzo, vodku a vino. Ochutnal som pivo aj s priatelkou, kedze islo skoro o nealko verziu. Biele vino octova voda, cervene sa celkom dalo pit. Nealko napoje presladene, tak sme pili vodu, ale aspon vam do nej daju lad. Keby som sem siel s partiou kamaratov, tak si viem predstavit, ze by sme boli vcelku spokojni, tyzden opiti, jest vtedy nemusis a vyspis sa hocikde, tepla voda ti nechyba, ale pre normalnu dovolenku to nie je. Opisem este nejake poznatky mimo hotelu, cesta na plaz cca 15 minut, mozete si vybrat z 2 tras, jedna cez skrachovanu ulicu a opustene zariadenia, ktore par rokov dozadu isto zili rusnym zivotom alebo cez pole okolo somarov. Plaz na Faliraki je velka aj celkom pekna, ale dost preplnena, mi sme chodili na plaz Antonyho Quina /ozaj krasne miesto/, boli sme aj na plazi Tsambika, ktoru opisuju ako naj na ostrove, ja ale neviem preco, uplny normal, nic zvlastne. Rodos je inak pekny ostrov a da sa tu isto stravit pekna dovolenka, treba si pozicat auto alebo motorku a pobehat to tam, kazdy si isto najde nieco zaujimave, ale Hotelu Evi sa radsej zdaleka vyhnite.
Prečítať celú recenziu »