83%
Hodnotenie

Kaya Artemis Resort & Casino recenzie 

  • Cyprus
  • Cyprus
  • Severný Cyprus
  • Bafra
17 °C
teplota vzduchu
19 °C
teplota vody
2:50 h
dĺžka letu
cca 1:30 h
Od letiska
Odporúčanie 85 %
Poloha 63 %
Šport a zábava 83 %
Izby 83 %
Strava 90 %
Personál 83 %
83%
Celkové hodnotenie
121 recenzií
Skripi
Termín pobytu: Sep 2019 Recenzia pridaná 28.09.2019 Prečítané 86-krát
70 %
Doprava z letiska na hotel trvá takmer dve hodiny. Vilky sú už staršie, vraj iba 12 ročné, ale izby sú v nich potuchnuté a smrdia. Hlavne na prízemí. Vankúše niektoré tiež smrdeli a boli plesnivé pod návlečkou. Sú aj veľmi nepohodlné a odporúčam doniesť vlastné z domu. Mali sme izbu na prízemí a orientovanú na sever a to bola chyba. Slnko tam nesvietilo vôbec. Na izbe bolo aj dosť pavúkov, inak čisto. Všetko počuť z chodby. Budili nás o tretej v noci decká, čo šli z diskotéky. Upratovanie každý deň. Banujem, ale že som nevymenil prvý deň izbu. Majú problém s kartami od dverí. Sem-tam nejdú otvoriť a vraj to je kvôli blízkosti mobilu, čo je blbosť. Museli sme trikrát za týždeň meniť kartu. Personál je milý, všetko stále upratujú. Na pláži roznášajú nápoje. Prevažne sa ale venujú domácim Turkom a to všade. Jedlo sa podáva stále. Dokonca aj po polnoci. Jedla je od výmyslu sveta. Vybrať si musí každý. Nápoje v baroch všetko kvalitné originály. Večerný program o ničom, veľmi slabý. Väčšinou tanec tej istej skupiny alebo podpriemerná zábava. Ak vie majiteľ postaviť takýto kolos a prevádzkovať obrovské kasíno, tak vie určite aj zlepšiť večerný program v amfiteátri. Okrem amfíku tu hrá živá hudba v dvoch baroch, ale hrajú skôr tureckú hudbu, čo je skôr pre domácich Turkov, ktorých je tu väčšina. Večer je pri baroch málo miest na sedenie. Po živej hudbe začína aj disko, ale to je tiež viac menej pre Turkov. Je ich v komplexe veľa a sú nesympatickí a nevedia sa správať. Slovákov je tu tiež veľa, ale tí sú vychovaní určite lepšie. Animátori sú slabí a aj animácie. Možno preto, lebo končí sezóna. Wifi je ale slabá a vypadáva. Na plážovom volejbale mi vadilo, že keď nás bolo viac, tak animátor hral a ja som sa zatiaľ pozeral naňho. To mi neprišlo normálne. Asi mu celé leto hrania nestačilo. Bol to ale zasa Turek, takže ma to neprekvapilo. Pláž super, veeeľmi dlho plytká voda. Pozvoľnejší vstup do vody už asi nie je. Poobede mala 29 stupňov. Ideálne pre malé deti. Len čistý piesok, žiadne kamene. Vlny boli iba raz za týždeň. Proste paráda. O 11tej sme už ale našli posledné miesto na pláži. Ležadlá sa obsadzujú, aj keď je to zakázané. Musíte ísť zajednať pred raňajkami, inak sa Vám v lepšom prípade ujde miesto vzadu. Slnečníky pekné, veľké, ale stalo sa nám, že kým sme boli vo vode, tak sa nám pod náš tieň vopchali Turci. Videl som to ešte ale dvakrát urobiť vedľa nás iným Slovákom a vždy to boli Turci. A pritom voľné slnečníky boli, ale tie boli ďalej. Večer striekajú niečím areál, pravdepodobne asi proti komárom. Pravdou je, že sme ani jedného nevideli. Areál krásny, hotel nádherný, pekné kasíno. Posledný deň treba vypratať izby do 12:00. Dá s ale predĺžiť ubytovanie do večera za 50€. Ale len v ten posledný deň ráno o deviatej. Bol som sa pýtaj aj večer pred tým, ale recepčný to nechcel alebo skôr nemohol dať. čítať celú recenziu
Barbora
Termín pobytu: Sep 2018 Recenzia pridaná 14.01.2019 Prečítané 1621-krát
87 %
Hotel hodnotím pozitívne. Luxusný rezort s nádhernou plážou a skvelým jedlom. Na každom kroku bolo počuť slovenčinu. Pozor na dlhší transfer z letiska aj kvôli hraniciam. Negatívum bola studená voda v bazéne, najmä v detskom bola až ľadová. Trávili sme tam kvôli tomu minimum času. čítať celú recenziu
Jana
Termín pobytu: Jún 2018 Recenzia pridaná 10.10.2018 Prečítané 1650-krát
100 %
Uz ako sme prichadzali autobusom k hotelu, ma nadchol tento hotel. Nehovorim, ked sme otvorili izbu, nieco famozne. Izba velka, komfortna a cista samozrejme. Areal je v skutocnosti krajsi ako na fotkach. Hlavna budova luxusna. Vecer okrem pondelka animacie v amfiteatri. Tento hotel mi pripada rozlohou ako male mesto a ma velke "srdce". čítať celú recenziu
Ivanka
Termín pobytu: Aug 2018 Recenzia pridaná 26.08.2018 Prečítané 1345-krát
73 %
S dovolenkou sme boli nadmieru spokojni, splnila nase ocakavania a sme radi, ze sme sa rozhodli prave pre tento hotel. Byvali sme vo vilkach, ale s izbou sme boli spokojni, nemali sme absolutne ziadne vyhrady, kazdy den sme mali upratane + denne doplnany minibar. Jedlo a napoje (alko, nealko) boli k dispozicii takmer nonstop, dostatok jedla a myslim, ze aj velky vyber pre vsetkych. More nadherne, teple a priezracne, plaz cisty piesok bez jedineho kamienka s pozvolnym vstupom do mora. Co sa tyka zabavy, v tomto hoteli sa rozhodne nudit nebudete (tobogany, super animacny program, vecerna diskoteka, vodne sporty a rozne vylety). Slovenky animacny tim bol vzdy velmi aktivny, mily a napomocny, taktiez aj delegatky, nebol problem ich zastihnut v hoteli. Ak niekto hlada klud a chce si oddychnut alebo zaplavat, tak rozhodne bazen 16+, v ktorom bolo vzdy minimum ludi. Vyzdvihla by som aj restauracie a la carte, kde si za priplatok 10€ na osobu mozete dat veceru ako v luxusnej restauracii. Jedinymi negativami boli, ze sme byvali vo vilke č. 1, ktora sa nachadza najdalej od „hlavneho diania“, znalost anglickeho jazyka v hoteli (okrem recepcie), ktora je velmi slaba a „ranne“ obsadzovanie lezadiel. Osobne si myslim, ze tento hotel je pre rodiny s detmi ako aj pre par, co hladaju zabavu spojenu s oddychom. :) čítať celú recenziu
Majka
Termín pobytu: Aug 2018 Recenzia pridaná 20.08.2018 Prečítané 1074-krát
83 %
V tomto hoteli sú služby na úrovni. Hotel je krásny, vyzdvihujem bazén 16+, bez animátorov a detí. Avšak barmani pri tomto bazéne sa niekedy tvárili, že nevidia a nepočujú a to by sa v takomto type hotela určite nemalo stať, aj keď je to moslimská krajina. čítať celú recenziu
Peter
Termín pobytu: Jún 2018 Recenzia pridaná 25.06.2018 Prečítané 1815-krát
80 %
Do hotela sme prišli v noci, izby sme mali pripravené, keďže hotel je rozsiahli, tak nás z recepcie odviezli malým autom priamo pred vilku, kde sme mali izbu. Mali sme ešte možnosť sa ísť najesť do reštaurácie na neskorú večeru, ale toto sme nevyužili. Izba zodpovedá veku hotela, ale malú rekonštrukciu by potrebovala. Pláž čistá denne - skôr večer a v noci ju upratovali a každé ležadlo očistili od piesku. V plážovom bare, v tom väčšom, robili hamburger, placky, varenú kukuricu a každý deň podávali zmrzlinu. V bare pri bazéne sa dalo tiež naobedovať, nebol až taký výber ako v hlavnej reštaurácii. Nikdy sme neboli smädní, voda bola v chladničkách, nemuseli ste preto ísť k baru. Na raňajky ma trochu sklamala káva z automatu, nepodávali ju v kanviciach na stôl. Alkohol bol rôzny od vodky, vína, piva, drink namiešali, aký si poviete. Tento hotel vieme určite ešte raz navštíviť, je to jeden z mála hotelov, kde sa naozaj oplatí vrátiť. Čo sa týka jazykov, tak dohovoríte sa anglicky, nemecky trochu menej, ale vedia už aj niečo po slovensky. čítať celú recenziu
Beáta
Termín pobytu: Aug 2017 Recenzia pridaná 01.10.2017 Prečítané 6527-krát
93 %
CK ani toho roku nesklamala, prílet do destinácie, ubytovanie za pár minút, všetko na jednotku s hviezdičkou. Ešte sme stihli neskorú večeru po polnoci. S ubytkom max. spokojní, bez plesní, chrobákov a neviem čoho ešte, denný bar stále doplnený. Pláž krásna, čistá, more a jeho farba, teplota úžas, bary v hoteli a ich drinky na každom kroku, strava výborná, všetkého vyše hlavy a veľmi chutné, personál milý, všetky nedostatky pohotovo odstránené, ale aj niečo negatívne, každé ráno si treba privstať, napr. 7 hod. ísť obsadiť ležadlá pri mori, ale aj bazéne, ja som to brala ako zdravotnú prechádzku a neubudlo zo mňa. Každý deň boli výlety, my sme boli v meste Famagusta, ani tento rok mesto nesklamalo. čítať celú recenziu
Dana
Termín pobytu: Júl 2017 Recenzia pridaná 30.09.2017 Prečítané 2032-krát
83 %
Najviac oceňujem pláž. Bolo síce potrebné si privstať, aby sme si obsadili miesta, ale pláž je fakt super najmä pre deti. Voda je dlho dlho plytká, netreba sa báť o menšie deti, môžu sa kľudne čľapkať vo vode a rodičia kľudne ležať na ležadle a len sledovať. :) Voda čistá, príjemne teplá, vlny len sem tam a nie moc veľké. Areál pekný. Jediná nevýhoda je medzipristátie v Turecku (smer tam cca 45 min, smer naspäť sme čakali vyše 2 hodiny). čítať celú recenziu
ivula26
Termín pobytu: Aug 2017 Recenzia pridaná 05.09.2017 Prečítané 1194-krát
93 %
Hotel krásny, izby v pohode, pláž a more nádherné a teplé. Ubytovaní sme boli hneď po 50 min. ceste z letiska. Nevýhoda a dosť veľká je - asi 45 min. medzipristátie v Antalyi. Strava super, každý sa najedol do sýtosti... V bazéne teplá voda tiež. V celom hoteli asi 70% Slovákov. čítať celú recenziu
Milos
Termín pobytu: Júl 2017 Recenzia pridaná 01.08.2017 Prečítané 2324-krát
67 %
Areal je uzasny, strasne velky, vela zelene, vela barov, pekna recepcia. Tam nie je co vycitat. Transfer z letiska zhruba 1 hod. Okolo nic nie je, neda sa nikam ist... vyborny aquapark aj pre malych a dospelych. Deti ocenia animacne programy. Vecer strasne slaby program, za 10 dni jedno slusne vystupenie. A hlavna vec, co si sami nevybavite, cestovka vam nepomoze. Ani neviem, ze tam bola zastupkyna. čítať celú recenziu
Hubacek
Termín pobytu: Júl 2017 Recenzia pridaná 31.07.2017 Prečítané 2105-krát
85 %
Vážení turisti co sa tyka hotela hlavna budova super,plaz super,sluzby super iba jedna zalezitost co mi ovplyvnila cely pobyt bola to ze na recepcii kde maju stoli cestovne kancelarie bol reklamny pútač cest.kancelarie Satur ana fakult.vylety do okolia.Ja som si zaplatil vylet do Nikozie kde na sprievodkyňa povedala program a to:navsteva sperkarstva a Nikozie mesta.Prisla streda plny autobus a prisli sme to sperkarstva a to nebolo sperkarstvo ale velka predajna sperkov.Vylozili tam cely autobus do velkej hali kde bolo cca.30.000 zlatych sperkov s drahokanmi a vsade predajcovia ktori sa vrhli dosliva na nas a ponukali nam sperky.Prstene nosili na kazdom prste ukážky a vraj ,,zrobia cenu o polovicu,,Na mna predajca zacal tlačiť pansky naramok nakoľko zbadal ze sa na ne divam.Verte mi nedal mi dychat,, zrobil mi cenu ako hovoria,,odmietol som prisiel jeho veduci ten mi znovu ,,zrobil cenu o polovicu,,odmietol som zavolali sefa ten znovu upravil cenu.Tak boli natLakovy ze clovek sa zle citil.Potom mi navrhovali dohodu o platbe v tom prisla sprievodkyna ze kludne mozem sediet vraj autobus pojde bez nas a potom nas zamestnanec zoberie do Nikozie.Ja som chcel ist ale nie ze kludne nech sedim a takto to islo asi hodinu.Uz som nezvladol cele tak som suhlasil a kupil som pricesok za 2400€ so zalohou 800€.Dali mi popodpisovat kopec papierov v cudzom jazyku a dolezity vraj papier zabudli odstúpenie od zmluvy.Teda ak by som ho nechcel prepadnu mi peniaze.Ten sperk mi vraj donesu na hotel aj s certifikatom.Na hotel mi doniesli zlaty naramok ktory sa mi po hodine rozpadol a stratil farbu zlata.Zavolal som reklamaciu prisla p.Katarina hovoriaca slovensky ospravedlnenovala sa za vyrobcu a informovala ma ze nedostanem späť peniaze ale iny sperk musim kupit.Rozdiel 900€ mi nevratili ale som si musel kupit dalsi sperk aj ked sa mi nelubil.Skusenost natlak necestny spôsob predaja zavadzanie klamstva co mi sposobilo 3500€ zbytocneho obchodu.Vážení turisti toto som zažil v Kaya Artemis a vidim ze to je o biznise nahnat turistov ktori nemaju ziadnu šancu sa dožadovať spravodlivosti daleko od domova.Preto davajte pozor na nekorektnych predajcov a nenechajte sa v tom vraj sperkarstve dobehnut.Nespokojny klient čítať celú recenziu
Patrik
Termín pobytu: Júl 2017 Recenzia pridaná 29.07.2017 Prečítané 1325-krát
60 %
Podľa odporúčania cestovky veľmi kvalitný hotel na vysokej úrovni. Príchod samozrejme v noci okolo 01. hod. Ráno, keď sme videli izbu, tak to bol šok. Čierna pleseň okolo klimatizácie, v kúpeľni, na stenách, pri dverách. Keďže nás bolo viac nespokojných, tak sme to riešili. Dali nám na výber izby, ktoré boli obdobné - niekde bola pleseň na izbe, niekde v kúpeľni. Tak sme zabili ďalšieho pol kúpacieho dňa. Žiadal som aspoň vydenzinfikovanie izieb, utretie plesne, bo som mal dve malé deti - 2 a 5 ročné. Na ďalší deň aspoň trochu odstránili pleseň, ale nie všade, takže sme stále museli vetrať, bo tam bol desný plesňový zatuchnutý smrad. Takto som si dovolenku za 3400 e nepredstavoval. Už sa tam nikdy nevrátim a neodporúčam. Videl som asi 10 izieb a obdobné. Možno niektorí mali šťastie na lepšie. čítať celú recenziu
ivoš
Termín pobytu: Júl 2017 Recenzia pridaná 21.07.2017 Prečítané 764-krát
60 %
Skoda tych splesnenych izieb, ale to je absolutne neakceptovatelne, cele noci dychat plesen vo vzduchu, inak sluzby, strava a ludia boli OK, aj animatori sa snazili, aj ked v tych 40 st uz nevladali, tobogany super, jedalne uff, predstavte si ale naozaj 1000 ludi naraz na veceri v jednej jedalni! Takze urcite hotel neodporucam, konecne sme doma. čítať celú recenziu
Erika T.
Termín pobytu: Júl 2017 Recenzia pridaná 11.07.2017 Prečítané 895-krát
93 %
1 * PLANET FUN - veľmi kvalitný program pre deti, animácie, ochotné a milé delegátky, vodný svet pre deti, krásne more, úplne priezračné, výborná strava. Takmer žiadne nákupy, ale o to väčšia pohoda, kľud, krásna záhrada. Rôzne bary, sedenia po celom hoteli. čítať celú recenziu
Amália Kozolková
Termín pobytu: Jún 2016 Recenzia pridaná 21.10.2016 Prečítané 3156-krát
77 %
Hotel je prekrásny, my sme bývali vo vilkách, boli sme tam na konci ramadámu, bolo to cítiť u personálu hotela, neboli usmievaví ako by sa žiadalo. Transfer v pohode, ubytovanie ihneď, vybavenie super, upratovanie v pohode, ale spoločné priestory slabšie upratali, strava výborná, na prelome 06 a 07/2016 neskutočne veľa ľudí, čo bolo cítiť pri stravovaní, všade veľa ľudí. More prekrásne, čistučké, teplučké, jemnučký piesok, ako v Karibiku nám pripadalo, pozvoľný vstup. Kvôli moru sa tam oplatí ísť. Let s medzipristátím v Antalyi je nepríjemný, hodinu človek sedí v lietadle takmer bez klímy. čítať celú recenziu
Zdena
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 16.10.2016 Prečítané 1381-krát
93 %
Krásny, rozsiahly, luxusný rezort v štýle antiky. Medzipristátie v Antályi je trocha otravné, ale mali sme možnosť vidieť proces výmeny posádky. Transfer z letiska cca 1hod, ubytovanie v rezorte najrýchlejšie, aké som zažila-za 10 minút sme boli na izbe aj s batožinou. More, strava, areál vynikajúce. Každý večer animačný program v slovenčine aj pre deti. Animátori sa deťom veľmi venovali. Pri úraze sme museli vyhľadať hotelového lekára- platba cash 50 eur. Do nemocnice sme šli taxíkom za 60euro tam aj spať, platba v nemocnici na poistku. Delegátka nám zabezpečila doprovod, tlmočenie-maximálna spokojnosť. Škoda, že rezort je na "samote". čítať celú recenziu
SUPER-RELAX
Termín pobytu: Sep 2016 Recenzia pridaná 06.10.2016 Prečítané 1559-krát
83 %
Hotel-pekný. My sme boli ubytovaní v záhradných vilkách. Izby v pohode čisté. Uteráky a osušky menili denne. Kúpeľňa s WC by potrebovala rekonštrukciu. Našťastie sme neplatili celú sumu /-49%/, inak by sme neboli pristúpili na také ubytovanie. Skrátka ubytovanie v týchto vilkách nezodpovedá 5-ke. Tentokrát sme však vyberali dovolenku, kde sme si dali podmienku dobrú pláž a more a to sa nám skutočne splnilo. Super pláž s pozvoľným vstupom do úžasného mora. Vhodné pre všetky vek. kategórie...pre plavcov aj neplavcov. čítať celú recenziu
Silvia
Termín pobytu: Sep 2016 Recenzia pridaná 15.09.2016 Prečítané 1983-krát
27 %
Starý hotel preplnený ľuďmi, všade bordel, hygiena o ničom, služby nula bodov, personál často neochotný, otrasne upravená pláž - ležadlá a podobne - bordel. Jediným plusom - teplé čisté more, pekná hlavná budova a kasíno. Strava dookola to isté, malinké izbičky, mini balkóniky, často smrad z kúpelne. Hoci tu môžu ľudia písať dobré hodnotenia, no preto asi, že nemajú s čím porovnať. Ak zvažujete Severný Cyprus, tento hotel isto nie. Alebo každý priemerný 5hviezdičkový v Turecku (napríklad v Side) je lepšie ako toto tu. A bingo - ako sa tam správajú k Slovákom??? Pricestovali sme v noci. Zadeľovali nám izby. Dostali sme neupratanú, špinavú. Sťažovali sme sa u cestovky, vymenili nám ju. Zrazu sme prišli do upratanej celkom čistej izby, kde bolo francúzske víno, oriešky, misa s ovocím, čokolády,... pýtali sme sa ostatných Slovákov, či to mali aj oni na izbe a samozrejme, že nie! čítať celú recenziu
Mirec
Termín pobytu: Aug 2016 Recenzia pridaná 06.09.2016 Prečítané 1461-krát
97 %
Hotel sme si vybrali na zaklade doporucenia znamych a po zhliadnuti ix videi a precitania ix recenzii rekreantov, co svoj pobyt v Kaya Artemis mali uz za sebou. Ak si odmyslim par malickosti, ktore vlastne ani velmi nestoja za rec (nesla na zaciatku po prichode odomknut izba kartou, ale o pol tretej v noci do 15minut vyriesene), musim napisat, ze tento hotel funguje ako perfektne naolejovany stroj, ako svajciarske hodinky. Sucinnost jednotlivych zloziek skladala mozaiku s jedinym vysledkom-spokojnost hosta. Rano, na obed, vecer, noci, aj medzi tym. :-)) Aj v tom najvacsom pracovnom vypeti si nasli cas na otazocku, ci je vsetko v poriadku, zapriali prijemny pobyt, alebo cloveka len hoci obdarili usmevom. Kto tento hotel projektoval-klobuk dolu a respekt. Vsetko premyslene do detailov, vsetko bolo tam, kde malo byt. Nebudem sa rozpisovat konkretne, v recenziach pod mojou je to popisane velakrat ci uz ohladom ubytovania, bazenov, stravy animacii... prezili sme tych sedem dni v takom lahuckom dovolenkovom opare:-))... kombinacie krasneho hotela, super mora, skveleho jedla, perfektneho personalu a skvelej partie ludi, ktorych sme spoznali uz cestou lietadlom a prveho dna pobytu. Chcel by som spomenut pani delegatky-po skusenostiach z minulosti mi tieto tri baby pripadali ako anjelske bytosti-starali sa o nas tak v hoteli ako na fakultativnych vyletoch, poradili, promtne vyriesili. Severny Cyprus bude o par rokov urcite konkurovat juznemu. Ma v sebe obrovsky potencial, aj ked je naozaj velka skoda (ale politika je proste politika a zaujmy mocnych su nad zaujmami zvysku), ze tak krasny ostrov je takto umelo rozdeleny a tym padom pre vsetkych-ci uz jeho obyvatelov na oboch stranach, alebo turistov ako takych je to trosku komplikovanejsie, ako by to mohlo byt. Suma sumarum-hovori sa vsade dobre, doma najlepsie, asi to vyznie ako klise, ale spomienky na tuto dovolenku budem tazko vymazavat, v pomyselnom rebricku mojich dovoleniek Kaya Artemis prevalcovala konkurenciu a dat ju niekedy dolu z prvej pozicie bude vcelku tazke. :-) Ano... niekto hovoril, ze Turecku (Belek) ci inde vo svete atd. su top hotely, nebol som. Mozno ano, ale tento hotel si nemozete nezamilovat. Ma dusu. To je vzdy velmi dolezite, ak nie rozhodujuce. :-) Takze este raz. Dakujeme za vsetko. čítať celú recenziu
Katka
Termín pobytu: Aug 2016 Recenzia pridaná 25.08.2016 Prečítané 714-krát
90 %
Nádherný komplex s hotelovou a vilkovou časťou. My sme boli ubytovaní vo vilkovej časti, takže popísať izbu neviem, ale to, čo sme z hotela videli, bola nádhera. Naše ubytovanie bolo tiež veľmi pekné a boli sme dokonca bližšie k moru. Rezort je velikánsky, upravený, pekný. Na každom kroku možnosť pitia a jedenia. Jedlo si vyberie určite každý, proste nič, čo si zmyslíte, nechýbalo. Veľa a kvalitné. Personál v pohode a čo by som chcela obzvlášť vyzdvihnúť je more. Takéto nádherné more je snáď iba v Karibiku. Krása, krása, krása, nič iné sa nedá napísať. Jediné, čo už po takých 8-mich dňoch chýba, je možnosť niekam sa trošku prejsť. Promenáda, ako býva zvykom v letoviskách, tu nie je. Je to štvrť, ktorá je vo výstavbe. Naokolo stavby nových rezortov, myslím si, že určite bude neskôr aj toto vyriešené. V rezorte sú animačné a iné programy, večer disco. Animátori aj slovenskí, čo je super. čítať celú recenziu