77%
Hodnotenie

Side Alegria Hotel & Spa - Erwachsenenhotel recenzie 

  • Turecko
  • Turecko
  • Side
  • Kumkoy
9 °C
teplota vzduchu
8 °C
teplota vody
1:50 h
dĺžka letu
cca 1:15 h
Od letiska
Odporúčanie 66 %
Poloha 82 %
Šport a zábava 63 %
Izby 75 %
Strava 75 %
Personál 77 %
77%
Celkové hodnotenie
708 recenzií
Ján F.
Termín pobytu: Aug 2019 Recenzia pridaná 27.09.2019 Prečítané 0-krát
90 %
Hotel, ubytovanie, strava, čistota na izbe, starostlivosť personálu - bez pripomienok. čítať celú recenziu
Tibor A.
Termín pobytu: Aug 2019 Recenzia pridaná 28.08.2019 Prečítané 0-krát
100 %
Výborné, bez detí, bol kľud! Strava v poriadku. Izby čisté. Pláž čistá, ležadiel dosť. Oproti minulému roku - výrazné zlepšenie služieb. Delegáti CK boli nápomocní, ochotní. Celkovo - spokojnosť. Odporúčam pre 40+. čítať celú recenziu
Miroslav Obešla
Termín pobytu: Jún 2018 Recenzia pridaná 02.07.2018 Prečítané 1123-krát
60 %
Celkovo pekný hotel, vzdialený cca 400m od pláže po frekventovanej ceste. Fádna strava. Stále len kurence, mleté mäso a pečienka. Na večeru stále jeden druh ryby. Dobrá ponuka ovocia a zeleniny. Zlá organizácia cestovnej kancelárie. Na letisku nás čakal jeden delegát, ktorý celé lietadlo cca 150 ľudí usmerňoval do autobusov, čo trvalo viac ako hodinu. čítať celú recenziu
Nejen
Termín pobytu: Aug 2017 Recenzia pridaná 03.09.2017 Prečítané 658-krát
67 %
Služby hotela odpovedajú na 4 hviezdičky bezproblémovo. Určité nedostatky existujú, ale po ich odstránení je tu možnosť na nárast hviezdičiek. Ak porovnám tento hotel s istým 5 hviezdičkovým hotelom v Turecku, ktorý som navštívil pred 5 rokmi, tak teraz som mal pozitívnejšie pocity. čítať celú recenziu
JANA
Termín pobytu: Aug 2017 Recenzia pridaná 24.08.2017 Prečítané 878-krát
90 %
Služby delegáta - všetko v poriadku, delegát ALI ponúkol výlety, dal kontakt na seba a pravidelne odpovedal na otázky cez WhatsApp. S dovolenkou som bola spokojná na 85%- tých 15% je mínus za jedlo. Inak ale odporúčam, čítať celú recenziu
silovalenka
Termín pobytu: Aug 2017 Recenzia pridaná 10.08.2017 Prečítané 652-krát
57 %
Po nepríjemnej skúsenosti s rozbitou batožinou po vyzdvihnutí, sme na stúpili na náš autobus, kde nás postupne odvážali priamo až ku vchodom jednotlivých hotelov (transfer k nášmu trval asi 1 hod a 30 min), kde si si už musel poradiť sám. Žiadny delegát nás tam nečakal, prišiel až na druhý deň, čo nám ale až tak neprekážalo. Na recepcii sme čakali asi len 5-10 minút a hneď na nás spustil, že ak si chceme vymeniť izbu, tak za príplatok 45 eur, ak chceme výhľad na more alebo inde, lebo mám zaplatenú len štandardnú, tak nám dajú štandardnú. Nechápala som, o čo mu ide, veď som tú izbu ešte nevidela a neviem, kam budem ubytovaná, on to ale chcel vedieť hneď, až keď nás lokaj nezaviedol asi o 15 metrov od recepcie... už som vedela, koľká bije. Bakšiš som mu dala, ale malý. Za tú izbu predsa nemohol chcieť viac??? Či áno? Tak sme si peniaze našli na druhý deň pri dverách, vrátil nám ich. Sila. Hotel pôsobí celkovým dojmom čisto a pekne. čítať celú recenziu
Martina
Termín pobytu: Júl 2017 Recenzia pridaná 11.07.2017 Prečítané 797-krát
57 %
Ako rodina sme boli uz niekolkokrat v Turecku, tato krajina sa nam paci a clovek ma istotu staleho krasneho pocasia. No prvy i poslednykrat sme boli v 4* hoteli. Ako sa hovori : "za malo penazi, malo muziky". Kto bol uz v 5* hoteli a viac v Turecku mi da za pravdu. Viete, za co ste aspon zaplatili. Ak chcete sluzby a kvalitu, tak tento hotel to, bohuzial, nesplna. Hotel je v celku pekny, ale tam to asi konci. Boli sme tu dve rodiny s detmi a zhodli sme sa na tom rovnako. Ak hladate nieco lepsie, radsej si priplatte a chodte do rezortu, co ma aspon 5*. čítať celú recenziu
Jarmila
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 13.10.2016 Prečítané 782-krát
83 %
Boli sme veľmi spokojní. Dovolenku sme objednávali na poslednú chvíľu ako last minute, ale neľutujeme. Bola to jedna z najlepších dovoleniek, na ktorých sme boli. Hotel príjemný a čistý, mala som pocit, že sa všetci snažia, aby nás rozmaznávali a aby sme sa cítili príjemne. Miešané nápoje v rámci AI potešili. čítať celú recenziu
Eva Fašanoková
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 13.10.2016 Prečítané 385-krát
100 %
Hotel bol krásny, izby čisté a priestranné, personál super ochota a ústretovosť. Pláž asi tak 5min od hotela udržiavaná a čistá s postupným vstupom do mora. Strava all inc. bola ozaj pestrá a chutná, bolo si z čoho vyberať. Bola to proste skvelá dovolenka.:) čítať celú recenziu
Dana
Termín pobytu: Sep 2016 Recenzia pridaná 19.09.2016 Prečítané 838-krát
70 %
Na základe recenzií sme mali väčšie očakávania. Hotel má podla nás max. 3 hviezdičky. Kumkoy je malé stredisko a preto odporúčam návštevu Side, je to pekné mestečko s antickými pamiatkami. Už by som do Alegrie nešla, ale napriek výhradám to nebola zlá dovolenka. čítať celú recenziu
Zuzana
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 17.07.2016 Prečítané 622-krát
77 %
Hotel bol fajn, čakala som podľa fotiek a recenzii niečo oveľa lepšie, ale dalo sa. Personál sa naozaj snažil, boli usmievaví a robili, čo sa dalo, jedlo bolo super, ale sklamali ma zákusky, bolo to stále o tom istom všade puding. Izby boli čisté, uteráky menili, ak ste to chceli. Pláž je dosť ďaleko, ale k pláži a potom večer späť chodí hotelový autobus, takže fajn. Pláž je čistá, piesková s pozvoľným vstupom do mora. V hoteli väčšinou hovoria po nemecky, slabo po anglicky. Celkovo sme boli spokojní. čítať celú recenziu
Ema
Termín pobytu: Aug 2015 Recenzia pridaná 01.10.2015 Prečítané 499-krát
70 %
Hotel bol pekný. Myslím, že rok po rekonštrukcii, izby čistí, upratovali každý deň. Mali sme zaplatenú izbu s výhľadom na more, problém bol, že sme dostali izbu na opačnú stranu, v noci sme museli ešte dlho čakať, kým ju vymenili za správnu. Animácie pre deti veľmi slabé. Bazény niekedy preplnené. Cesta k moru tak 10 min. More čisté, teplé, pláž veľmi preplnená, obedy na pláži boli dobré, aj ležadlo sa vždy našlo, ale boli veľmi nahusto. čítať celú recenziu
Peter
Termín pobytu: Aug 2015 Recenzia pridaná 03.09.2015 Prečítané 663-krát
83 %
Cesta z letiska hodinku, ubytovanie cca hodinku po príchode (11:00), izba trošku menšia pre 2+2 ale stále čistá, uteráky menené, voda dopĺňaná, klimatizácia, chladnička čisté a plne funkčné - žiadny hluk. Hotel kúsok od mora a zároveň veľa obchodíkov... paráda. Cesta na pláž cca 3min, škoda že popri ceste na pláž je veľa bordelu - odpadkov, to je ale výsledok turistov. čítať celú recenziu
peter
Termín pobytu: Aug 2015 Recenzia pridaná 25.08.2015 Prečítané 481-krát
70 %
Hotel bol vcelku cisty, aj strava nebola najhorsia, ale vzdy tomu nieco chybalo. Prislo mi to vsetko ako taka 2. liga. Hotelu chyba zahrada, bazeny su od seba postavene, tak ze sa k nim prechadza cez hotel. Tobogany su dva, ale take nijake. Uz by som sem nesiel. čítať celú recenziu
Mata
Termín pobytu: Aug 2015 Recenzia pridaná 21.08.2015 Prečítané 468-krát
77 %
Dovolenka bola výborná, hotel čistý, každý deň menili uteráky, jedlo výborné. Transfer z letiska trval tak 1 1/2 hodinky, čo bolo super, ubytovaní sme boli hneď pri príchode, jediné, čo mi prekážalo, boli animačné programy pre slovenské deti, ktoré neboli vôbec, aj napriek tomu, že tam slovenských rodín bolo naozaj dosť. Animačné programy boli s nemeckým animátorom, ale tiež nič moc. Neboli tam ani poriadne večerné programy pre dospelých. Areál hotela nebol riešený pre deti. Tento hotel by som pre rodiny s deťmi veľmi neodporúčala. čítať celú recenziu
Anka
Termín pobytu: Júl 2015 Recenzia pridaná 04.08.2015 Prečítané 789-krát
80 %
Hotel je veľmi moderne vybavený, krásna kúpelňa, izba, veľký výber jedál, výhoda je aj vlastný bar na pláži, kde sa môžete naobedovať a nemusíte odbiehať do hotela, cesta z letiska trvala autobusom cca 50min., ale ubehlo to veľmi rýchlo, na obidvoch stranách od hotela je promenáda, kde môžete nakupovať (ceny sa dajú zjednávať), blízko je historické mestečko Side, kde vás dovezie autobus za 1€ asi za 5minut a zastávky sú všade, čiže dobrá dostupnosť popozerať pamiatky a tiež tam môžete veľa nakupovať. Hotel má jeden malý a veľký bazén a z druhej strany je tretí bazén s toboganom, je tu aj vnútorný bazén, masáže. Pláž je piesočnatá, more je teplé a dosť dlho od brehu plytké. Izby upratujú každý deň, menia uteráky stále a je ich v kúpeľni dosť veľa, klimatizácia na izbe, môžte si priplatiť izbu s výhľadom na more (5€ na deň). čítať celú recenziu
Veronika
Termín pobytu: Júl 2015 Recenzia pridaná 03.08.2015 Prečítané 568-krát
70 %
Bola to super dovolenka, ale myslím, že je vhodnejšia skôr pre starších alebo pre rodinný s deťmi. Z letiska sme šli približne hodinu a pol, ale dalo sa to pretože autobus bol klimatizovaný. Ubytovaní sme boli v priebehu pol hodinky. Hotel je na dobrom mieste cca 200m od mora. Hotel bol v celku pekný, 2 bazény, izby pekne čiste, personál milý, ochotný, snažili sa robiť aj animácie pre deti. Ale pre dospelých tam skoro nič nebolo, okrem diskotéky, v ktorej si samozrejme už všetko musíte platiť. Nevýhoda bola, že všetko zatvárali o 23:00, takže ak ste chceli niečo na pite po tom čase, tak ste si platíte. Mladším ročníkom, ktoré sa chcú zabávať by som neodporučila tento hotel. čítať celú recenziu
Zuzka
Termín pobytu: Júl 2015 Recenzia pridaná 13.07.2015 Prečítané 1151-krát
77 %
Tento hotel sme kupovali v rámci LM niekoľko dní pred odletom za výbornú cenu. Nakoľko v Side sme boli niekoľkokrát, oblasť Kumkoy dobre poznáme, ale nepoznali sme CK, cez ktorú sme dovolenku absolvovali. Vedeli sme, že sú tu dosť drahé hotely, preto sme mali trochu obavu, či pobyt dobre dopadne, ale všetko bolo výborné, nad naše očakávania. Leteli sme zo Sliača a chvalabohu naše lety tam a naspäť nemeškali ani minútu. Transfer trval cca hodinku, išli sme menším autobusom cca 20 ľudí. Hotel je výborný a všetko sedí, ako písal p. Timkovič. Personál bol príjemný, rozpráva väčšinou nemecky, ale dohodli sme sa medzinárodnou rečou: rukami-nohami. Strava na 4* hotel vynikajúca. Izby veľmi pekné, čisto. Kúpelňa zrekonštruovaná, ale dosť nekvalitne - ako v Egypte. Mali sme pekný výhľad na more. V noci ticho, spávali sme bez klimatizácie pri otvorených balkónových dverách. Len nadránom nás budili smetiari. Na izbe je len jedna malá bavlnená prikrývka, preto sme si pýtali na recepcii druhú. Jediné, čo mi vadilo - bola čistota WC na pláži. Pretože ich umyli len ráno a viac nie. Wifi išlo veľmi pomaly, preto sme chodievali do Bistra2000, oproti hotelu Kumkoy Beach, kde bola veľmi príjemná obsluha, dali sme si nápoj a tam sme si prezreli e-maily a správy. Wifi tam šla veľmi rýchlo. čítať celú recenziu
Pavol Timkovič
Termín pobytu: Jún 2015 Recenzia pridaná 02.07.2015 Prečítané 1216-krát
97 %
Leteli sme z Košíc. Po dvoch hodinách letu sme boli v Antalyi, kde nás delegátka po asi hodine cesty klimatizovaným autobusom odprevadila až k recepcii tohto hotela. Vestibul nás očaril krásnym typicky tureckým a luxusným vzhľadom. Personál bol príjemný, veľmi ochotný a ústretový. Izba nás čakala pekne uprataná a čistá, výhľad bol na more. Na balkóne je sušiak, stôl a dve stoličky. Kúpeľňa bola čistá, akurát dvierka sa na ňom zasekávali a tesniaci silikón bol dosť amatérsky a nevkusne nanesený po krajoch vaničky a kúta. El. sušič bol tiež súčasťou kúpelne. WC je v kúpeľni. Upratovačky chodili denne vymieňať osušky a uteráky, taktiež umyli podlahu či vyrovnali posteľnú bielizeň, no a nechýbala ani labuť s lupienkami na posteli. :-) Klimatizácia bola individuálne nastaviteľná diaľk. ovládačom. TV bola na izbe, programy však len nemecké, ruské a CNN, z toho jeden rozprávkový - KIKA. K izbe dostanete čipovú kartu, ktorou si odomykáte dvere. K dispozícii sme mali aj trezor za príplatok asi 15 alebo 18€ na celý pobyt. Pri hoteli sú pekné čisté udržiavané bazény s ležadlami. Pri jednom sú malé tobogany a tiež detské ihrisko so šmýkačkami a hombálkami. Taktiež boli každý večer organizované animácie pre deti, ale škoda, že až okolo 21hod. Nápoje a drinky pri bazéne sú v cene all inclusive. WiFi Internet na izbách síce je, ale platí sa za neho 2€ na hodinu, čo mi dosť prekážalo, tak som to riešil tak, že som šiel dole do lobby baru, kde je free internet obmedzený do 500MB. Nejakú rýchlosť ale nečakajte, mne Skype nefungoval, tak som využíval Viber. Kuchyňa je formou bohatých bufetových stolov - jedlá boli prevažne miestne (hydinové a jahňacie mäso, syry, šaláty, čerstvá zelenina, kompóty, čerstvé ovocie, rôzne zákusky, pudingy či jogurty, čerstvé pečivo, džúsy, čaje, káva aj pivo) to všetko v rámci all inclusive. Jedáleň sa nachádza hneď pri jednom z bazénov. V okolí hotela je množstvo typických tureckých obchodíkov - bazárov, kde si môžete zjednať pekné oblečenie za výhodnú cenu. Výber je tam skutočne bohatý. Zaujímavé bolo, že "frizúru" si tam môžu dať dámy upraviť aj o pol noci. :) Prístup k pláži je z hotela po úzkej zásobovacej ceste dlhej asi 200-300m. Na pláži je plážová hotelová reštaurácia, kde sa dá tiež cez obed najesť. Pivo a džúsy tam podávajú taktiež v rámci all inclusive. Na pláži je ochotný a vždy usmievavý milý pán, ktorý vám prinesie podstieľku na ležadlo. Na pláži je sprcha, klasické európske WC pre mužov a ženy s umývadlom, sprchy a hadica s tečúcou vodou na opláchnutie nôh od piesku, keď odchádzate z pláže. Voda bola koncom júna príjemná teplá, odhadujem tak na 26C, nie však celkom priezračná, pretože počas celého nášho pobytu tam bol morský príboj, ktorý víril piesok. Piesočná pláž je ideálna pre deti, pretože aj po 20m dosahuje voda výšku asi len 1, 5m. Na pláži sa dá hrať volejbal, ponúkajú jazdy skútrom, na banáne a pod. Boli sme s celkovým pobytom veľmi spokojní a radi by sme sa ešte raz niekedy vrátili. Ostatným tento hotel a rezort vrelo odporúčam. Chcel by som sa ešte poďakovať ľuďom z cestovky, ktorí sa tam o nás celý čas ukážkovo starali a veľmi dobre zvládnutú organizáciu. čítať celú recenziu
Janka Pribilincova
Termín pobytu: Jún 2015 Recenzia pridaná 24.06.2015 Prečítané 855-krát
90 %
Hotel velmi pekny, cistucky, izby kazdy den upratane, mali sme krasny vyhlad na more, kedze sme boli na 4 poschodi. Vyborny ochotny a usmiaty personal, v jedalni cisto a jedlo perfektne, casnici prijemni, snazili sa stale odpratavat spinave riady. Bola to nasa prva dovoelnka v Turecku a boli sme velmi milo prekvapeni, plaz cista a more uzasne. čítať celú recenziu