Turecko Turecko
Turecko, Side, Colakli Turecko, Side, Colakli

Alba Resort recenzie 

Alba Resort recenzie 

Turecko Turecko
Turecko, Side, Colakli Turecko, Side, Colakli
Teplota vzduchu: 30 °C
Teplota vody: 23 °C
Pláž: 0 m
Dĺžka letu: 1:50 h
Od letiska: cca 1:00 h

NAJLACNEJŠÍ TERMÍN

26.10.2022 - 02.11.2022, 7 nocí, All inclusive

od 480 €

LEN UBYTOVANIE

23.10.2022 - 30.10.2022, 7 nocí, All inclusive

od 214 €

Dostupné termíny

Odporúčanie 83 %
Poloha 87 %
Šport a zábava 80 %
Izby 75 %
Strava 85 %
Personál 85 %
Zuzita
Termín pobytu: Aug 2018 Recenzia pridaná 10.10.2018 Prečítané 2122-krát
100 %
Hotel bol prekrásny pre prírodu, ktorá bola okolo hotela, palmy, plno kvetov a okrem toho aj úžasný personál. Personál robil všetko preto, aby sme sa cítili dobre. Nerobili rozdiely, z ktorej krajiny sme, boli usmievaví a milí ku každému, koho stretli. Hotel bol od letiska Antalye vzdialený asi 45 minút. Kto má deti, každý deň bol program pre tých najmenších. Program bol samozrejme aj pre dospelých ako napr. Bingo, kto má rad volejbal alebo šípky mohol si zahrať, alebo zacvičiť si vo vode. Nemám čo veľmi kritizovať. Niektorí ľudia mali problém s tým, čo som čítala recenzie, že more bolo vzdialené trošku ďalej od rezortu. Mne to vôbec nevadilo, pretože som bola na dovolenke a trošku sa prejsť mi nerobilo zle, práve naopak. Prejsť sa pomedzi palmy bolo balzamom pre dušu. Bola som veľmi spokojná aj s hotelom, aj s krásnou piesočnatou a čistou plážou a aj so stravou. Čítať celú recenziu
Bibiana K.
Termín pobytu: Aug 2018 Recenzia pridaná 28.08.2018 Prečítané 1629-krát
87 %
Transfer z letiska do hotela cca. 50 min. Ubytovaní sme boli ihneď. Mali sme rodinnú izbu, ktorá sa skladala z 2 miestností + balkón na posedenie. Ak však túžite po luxuse, tak to veru nečakajte. Na izbách starší nábytok, ale nám to nevadilo. Neprišli sme sem kvôli nábytku, ale hlavne za morom, ktoré bolo dokonalé. Teplé s pozvoľným vstupom vhodné pre neplavcov aj malé deti. Skutočne prekrásna piesková pláž. Aj samotný areál hotela prekrásny. Veľa zelene, pre detičky 2 x detský bazén, tobogany mini zoo aj animácie, ktoré však musím hodnotiť ako slabé. Prevládala predovšetkým ruská klientela a tým pádom im boli prispôsobené animácie. Vzdialenosť do centra približne 8 km. Čítať celú recenziu
Marta
Termín pobytu: Aug 2018 Recenzia pridaná 13.08.2018 Prečítané 1252-krát
97 %
Hotel je vhodný najmä pre rodiny s deťmi. Bazény, tobogany, malá minizoo, veľa zelene, prekrásna záhrada a pekné ihrisko pre detičky. Strava vynikajúca, nie je pravda, že treba dať do vrecka čašníkovi, s ničím takým sme sa nestretli. Čašníci sú usmievaví a veľmi ochotní, veselí. Za celý čas sme sa nestretli s neochotou, nevšímavosťou. Denne dopĺňaný bar na izbe, výmena uterákov, upratovanie. Je pravda, že hotel má už 19 rokov, vidno to na nábytku, ale my chodíme na dovolenku za morom, oddychom a neprezeráme nábytok, koberce, či je pod umývadlom hrdza, alebo podobné veci. Strava veľmi rozmanitá, chutná. Každý večer pekný a zaujímavý program pre deti aj dospelých. Čítať celú recenziu
Blanka
Termín pobytu: Júl 2017 Recenzia pridaná 10.08.2018 Prečítané 1803-krát
57 %
Slabá 4hviezda. Skorumpovaný personál obsluhujúci hlavne v jedálni. Pokiaľ ste nedali do vrecka, tak vás ani neobslúžili, čo by sa v 5hviezdičkovom hoteli nemalo stať! Pri príchode do hotela na recepcii vyslovene a drzo si pýtali 40€ za lepšiu izbu! Hotel má už za sebou dobré časy. Takýto personál kazí hotelu dobré meno! Čítať celú recenziu
Jana
Termín pobytu: Júl 2018 Recenzia pridaná 08.08.2018 Prečítané 889-krát
70 %
Hotel by som ohodnotila na slabé 4 hviezdičky. Podľa môjho názoru má najlepšie roky už za sebou a zišla by sa mu kompletná rekonštrukcia. Prekvapili nás veľmi malé izby, bez manželskej postele (štandard sú dve oddelené postele, ktoré vám prisunú dokopy), maličká kúpeľňa, v ktorej majú dvaja dospelí už menšie problémy fungovať. Schátraný nábytok a starý koberec celkovému dojmu izby nepridáva. Minibar dopĺňaný každý deň - voda, mirinda, pepsi, sóda, niečo ako turecky 7UP - nič iné v chladničke nenájdete. Trezor za poplatok. WiFi tiež za poplatok. Jedáleň na počet ubytovaných v hlavnej sezóne zjavne nepostačuje. Rovnako tak nestíhajú čašníci nielen s obsluhou nápojov, ale i úpravou / odpratávaním stolov. Špinavé obrusy, stoly, stoličky boli pri večeri bežným javom. Výber jedál postačujúci, ale pokiaľ ste zvyknutí na turecký kebab, ten sme mali len raz za pobyt - v rámci tureckého dňa (štvrtok), kedy boli večer v hoteli ťavy a akože aj Bazár. Pre deti k dispozícii detský bazén a šmykľavky a detský MiniClub so slovenskou animátorkou. Vzdialenosť od letiska - transfer trval cca hodinku. Hneď pred hotelom viete zastaviť bus a odviezť sa do antického Side (cca 30 min. trvajúca cesta). Pláž čistá, krásna, pozvoľný vstup do mora - max vhodný pre deti či neplavcov. Počas nášho pobytu boli každý deň vlny, ráno, na obed aj popoludní. Neviem, či tam vôbec niekedy je úplne pokojné more bez vĺn. Prevažná časť klientely, počas nášho pobytu, Rusi a Nemci - tomu prispôsobená jazyková vybavenosť zamestnancov. Ale dohovorite sa aj anglicky a pár základných slov / fráz ovládajú aj v slovenčine. :-) Čítať celú recenziu
Jana
Termín pobytu: Júl 2018 Recenzia pridaná 24.07.2018 Prečítané 1593-krát
63 %
Vrátili sme sa do tohto hotela po 6 rokoch, prekvapenie bolo, ako tento hotel išiel úrovňou dole. Je poznať, že už má čo prežité či už na izbách, alebo zariadení, Slovákov ignorujú, prevažná časť ruských turistov. Jedinou výhodou tohto hotela je poloha, krásna záhrada a pláž. Personál hotela je neochotný, čistota v jedálni škoda komentovať. Výber jedál viac menej stále rovnaký, ale človek si vyberie. Animácie na úbohej úrovni a to aj slovenské. Ešteže sme ich nepotrebovali. Ale je smutné, že je tam slovenská detská animátorka, ktorú deti videli posledný deň. Čítať celú recenziu
Janka Papáková
Termín pobytu: Júl 2018 Recenzia pridaná 16.07.2018 Prečítané 1396-krát
60 %
Dovolenka bola sklamanie, lebo v Turecku sme vždy boli spokojní. Tento hotel má u nich hodnotenie ako 4,5 hviezdičky, ck ho ponúka ako 5 hviezdičiek, no v skutočnosti by som mu dala slabé 4 hviezdičky! V jedálni pobehovala mačka každý deň, my sme mali na balkóne stále dve malé mačky. Každý deň špinavé obrusy na stoloch vo všetkých jedálňach, obsluha totálne ignoruje Slovákov. Špinavé príbory, obité taniere a tiež špinavé! No a bonus je pláž vzdialená od hlavnej budovy 600 m, naspäť z pláže sa ide do veľkého kopca. Čítať celú recenziu
Reni
Termín pobytu: Júl 2017 Recenzia pridaná 04.08.2017 Prečítané 955-krát
100 %
Hotel vhodný pre každého :), hlavne pre rodiny s deťmi :), transfer z letiska cca 1 hodina, ubytovanie hneď, vynikajúca strava, príjemná izba :) :) :) , personál super, úžasná pláž, teplučké more :), všade čistota...odporúčam :). Čítať celú recenziu
Peter
Termín pobytu: Júl 2015 Recenzia pridaná 06.08.2015 Prečítané 1524-krát
80 %
Opäť vydarená dovolenka, po 3x v Alba Resort. Výborná poloha hotela, pekná udržiavaná záhrada a okolie, mini ZOO, kvalitné a rozmanité jedlo. Personál na jednotku ako na recepcii, v reštaurácii, pri vybavovaní reklamácie. Izby menšie na prespanie o. k. minibar denne dopĺňaný nealko nápojmi a vodou. Ležadlá okolo bazénov aj pri mori tradične skoro obsadzované. Prežili sme veľmi peknú dovolenku, ktorí mierne kazili dovolenkári. relax bazéne sa jedlo, pilo, fajčilo (už aj vlani) a tento rok sa pridalo skákanie z mosta medzi plavcov. V uvedenej činnosti vynikali žiaľ Slováci. V areáli sa nachádza zlatníctvo Lýdia - výborný servis, ceny obsluha komunikuje nemecky, anglicky, slovensky aj po maďarsky. Čítať celú recenziu
Sisa
Termín pobytu: Júl 2015 Recenzia pridaná 01.08.2015 Prečítané 1608-krát
60 %
Hotel starší, ale to nevadí. V tomto hoteli sme boli pre 2 rokmi a bola to perfektná dovolenka, takže sme sa vrátili a Alby resort ide dole vodou. Čítať celú recenziu
Ingrid
Termín pobytu: Júl 2015 Recenzia pridaná 29.07.2015 Prečítané 634-krát
80 %
Hotel ústretový pre rodiny s deťmi, čistá pripravená izba, areál upravený, personál ústretový. Transfer v poriadku. Animácie najslabšie za 5 rokov, v minulých rokoch pestrý program aj pre dospelých, teraz bez záujmu a vtipu. Pre deti v pohode. Nič to na dojme nevadí, na rok, ak sa podarí ideme zasa. Sme spokojné. Čítať celú recenziu
Maja Mirko Zuzka Filipko
Termín pobytu: Júl 2015 Recenzia pridaná 29.07.2015 Prečítané 693-krát
80 %
Hotel je vhodný pre všetky vekové kategórie. Menej už pre invalidných klientov, nakoľko vzdialenosť od mora ja asi 6 min. a musí sa ísť z mora do kopca. Ubytovaní sme boli hneď po príchode a vzdialenosť od letiska autobusom bola asi 1 hodinka. Areál hotela je v prekrásnej botanickej záhrade s Mini Zoo. Tá Vás okamžite dostane a ani vzdialenosť k moru Vám nebude vzdialená. Pláž je piesočnatá, ležadiel dostatok. Bazény udržiavané čisté. Areál hotela pekný rozsiahly. izby čisté, každý deň upratané. Taktiež každý deň vymenené uteráky a doplnený minibar v chladničke. Nákupné možnosti v areáli hotela alebo 2 min. od hotela. Čítať celú recenziu
Janka s rodinou
Termín pobytu: Júl 2015 Recenzia pridaná 29.07.2015 Prečítané 539-krát
100 %
V tomto hoteli sme boli druhy rok po sebe na 15 dni. Je predovsetkym urceny pre rodiny s detmi, my sme boli s 3rocnym synom. Transfer trva cca 45minut z letiska. Hotel je situovany v prekrasnej zahrade s palmami, mini zoo, smolkovym svetom so smykalkami, domcekmi, fontanou, jaskynou, noemovou archou pre deticky. Samozrejme s obchodmi pre dospelych, sachom a roznymi atrakciami. Izby su mensie, ale utulne, denne doplnany bar, menene uteraky a upratane izby milou upratovackou, s ktorou sa dohodnete aj na neskorsom upratovani. Kto povie, ze strava v tomto hoteli nie je vyborna a pestra, kto povie, ze mu tu nechuti, asi nevie, co chce. Strava pre deti je nemenna, preto sme ju ani neriesili a syncek jedol a pil uplne zo vsetkeho a bez akychkolvek problemov ci uz v hlavnej restauracii alebo na plazi. Jednoducho sa prepapate a prepijete do chuti a prasknutia z ich specialit. Personal je neuveritelne mily, ochotny, uctivy, splnia vam vsetko, po com vam srdce tuzi. Zboznuju deti, stale sa nam zabavali so syncekom, rozdavali mu sladkosti a robili prekvapenia. Uplne hotel vytvoreny pre deticky. Myslia na ne aj na toaletach s detskymi umyvadlami ci zachodikmi vo zvieracich motivoch. Deti vam nebudu chciet odtial odist! Bazeny su super s toboganmi pre deti aj dospelych. Plaz je krasna, piesocnata, cistucka, bez akychkolvek kamienkov, vstup do mora je dlho pozvolny, opat urceny pre deticky s cistou vodou. Na plazi treba urcite ochutnat gozlem placky a mlieko ako kefir. Na plazi mate automat s napojmi a o par metrov je beach bar, v ktorom najdete vsetko na pitie a jedenie od ovocia, snacku, teplych jedal ci koktejlov. Urcite musite navstivit a la carte fish restaurant - to je zazitok do konca zivota. Kazdy vecer animatori robia pre hosti uzasny program ci uz pre deti, alebo dospelych v podobe disco, sutazi, predstaveni, white a beach party. uzasne. Hned pri hoteli je dlhy bazar, kde kupite uplne vsetko znackove za super ceny. My sme boli tu druhy rok po sebe, na privitanie nas na izbe cakalo prekvapenie v podobe ovocneho kosiku ako podakovanie za opatovny navrat. S personalom sme uz boli ako rodina a neda sa ubranit slzam pri odchode. Kto hlada uzasnu dovolenku s detickami, urcite odporucam. Čítať celú recenziu
Martin Lisý
Termín pobytu: Máj 2014 Recenzia pridaná 07.12.2014 Prečítané 263-krát
100 %
Jedna z najlepsich dovoleniek. Pre rodiny s detmi je idealna. Vyborne moznosti pre deti. Odporucam Čítať celú recenziu
Natália
Termín pobytu: Sep 2014 Recenzia pridaná 28.11.2014 Prečítané 2072-krát
60 %
Hotel je starší, vo veľmi peknom prostredí s mini ZOO, hojdačkami, ihriskom a hračkami do piesku. Škoda, že strava je absolútne nevhodná pre deti, po pobyte v detskom bazéne dcéra dostala teplotu a vyrážky. Hotelový lekár chcel z toho vytĺcť peniaze a snažil sa nás dostať do nemocnice a to aj za cenu klamstiev o neschopnosti lekárov zazmluvnených slovenskou CK. Naša dcéra nebola jediná. Neskôr sme sa dozvedeli, že to trvá vyše dvoch týždňov. Deti do 2 rokov po návšteve detského bazéna dostanú horúčky a výsyp. V čase nášho pobytu sme stretli dve slovenské, jedno nemecké a jedno poľské dieťa s rovnakým ochorením. V mori a na pláži boli odporné a smradľavé riasy. Hotelová vstupná hala je efektná a máte pocit, že to bude dobré, potom vás ubytujú a vy sa zobudíte. Na recepcii, cez ktorú sa ide do reštaurácie a v samotnej reštaurácii je klimatizácia nastavená na tak nízku teplotu, že po pár dňoch polovica, ak nie viac, hostí dostane nádchu a vy pri jedení s hrôzou počúvate z každej strany smrkanie a kašeľ. Škoda, že za tento hotel sme zaplatili vyše 2 tisícky (last min. nestál ani za polovicu). Vraj začiatkom roka 2014 sa zmenil majiteľ. Je to vidieť. Šli sme na odporúčanie dlhoročných hostí a tí po tohtoročnej dovolenke mali rovnaké pocity ako my. Sklamanie na každom kroku. Čítať celú recenziu
Erban Robert
Termín pobytu: Sep 2014 Recenzia pridaná 28.09.2014 Prečítané 302-krát
73 %
Opis nezodpoveda realite,nadhodnotene. Čítať celú recenziu
Ivana
Termín pobytu: Sep 2014 Recenzia pridaná 15.09.2014 Prečítané 1125-krát
80 %
Hotel je dobre dostupný, z letiska je to max. hodina cesty. Dobrá poloha hotela, pri hoteli nákupné možnosti. Menšie využitie pre deti, ale možno to bolo spôsobené už obdobím, kedy sme tam boli (september). Bazény dobré, udržiavané v čistote. Taktiež aj verejné sociálne zariadenia pri bazénoch. Čítať celú recenziu
gibbon
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 12.08.2014 Prečítané 1423-krát
83 %
Hotel sme navštívili druhýkrát a boli sme opäť spokojní. Kvalita obsluhy, upratovania, jedál, služieb je na vysokej úrovni. Potešila nás aj malá pozornosť - uvítací ovocný košík s ďakovným listom za opakovanú návštevu. Minibar dopĺňaný denne, výmena uterákov na izbe tiež, plážové uteráky sa dajú tiež denne vymieňať pri animačnom bazéne. Personál je absolútne nápomocní, ani raz sme nemuseli dávať vopred bakšiš, ani si ho nikto nevynucoval. Ležadiel je dosť, oproti vlaňajšku sa však rozmohla móda skorého obsadzovania. Zhoršil sa signál WIFI a žiaľ, relaxačný bazén, už nebol vôbec relaxačný, o čo sa pričinili hostia všetkých možných národností. Zlatníctvo Lýdia v areáli (2 obchody) naďalej poskytuje kvalitné služby aj po slovensky. Transfer z letiska trvá cca. 60 min. Čítať celú recenziu
Mimuška
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 06.08.2014 Prečítané 2285-krát
63 %
Celkové hodnotenie: Kto nenavštívil hotel <a href="http://www.recenzie-hotelov.sk/recenzie/turecko/side/manavgat/hotel-ali-bey-club-manavgat/">Ali bey club manavgat</a>, tak nemá s čím porovnávať. Hotely Alba resort a Ali bey club manavgat majú 5*, ceny dovoleniek cca rovnaké, ale hotel Alba resort sa nedá porovnať s Ali bey club manavgat. To je vysnívaný raj. Nebolo zle, ale určite sa do tohto hotela nevrátime. Boli sme aj v lepších hoteloch. Čítať celú recenziu
Denisa
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 28.07.2014 Prečítané 1363-krát
100 %
Prvýkrát som bola v Turecku a všetko od zamestnancov na recepcii, cez čašníkov v reštauráciách, housemanov až po najlepší animačný tím, to bolo jednoducho excelentné. :) Cesta z letiska trvala 1hod, hotel ako prvý v poradí, ubytovaní sme boli hneď o 8:15. Čítať celú recenziu