Taliansko Taliansko
Taliansko, Sicília, Furnari Taliansko, Sicília, Furnari

Valtur Portorosa recenzie 

Valtur Portorosa recenzie 

Taliansko Taliansko
Taliansko, Sicília, Furnari Taliansko, Sicília, Furnari
Teplota vzduchu: 25 °C
Teplota vody: 22 °C
Pláž: 150 m
Centrum: 1.5 km
Dĺžka letu: 1:50 h
Od letiska: cca 1:45 h

NAJLACNEJŠÍ TERMÍN

LEN UBYTOVANIE

Dostupné termíny

Odporúčanie 62 %
Poloha 60 %
Šport a zábava 63 %
Izby 83 %
Strava 77 %
Personál 73 %
Andrea
Termín pobytu: Aug 2016 Recenzia pridaná 04.10.2017 Prečítané 1075-krát
93 %
Hotel čistý, strava rozmanitá chutná, more krásne a čisté. Jediné mínus bol bazén, ktorý bol jednak malý, bolo treba nosiť čiapky do vody a hrozne prechlórovaný. Inak všetko bolo vynikajúce. Skvelý animátorský team. Každý večer bol program, ale aj cez deň sa venovali hosťom buď na pláži, alebo v hoteli. Čítať celú recenziu
Ivan
Termín pobytu: Júl 2017 Recenzia pridaná 14.08.2017 Prečítané 1484-krát
83 %
Zvyknem si zorganizovat / vyskladat dovolenku sam, v dnesnej dobe vdaka internetu to nie je problem, cesta, pobyt atd. Kedze v tomto pripade bol nedostatok casu a o termine sme rozhodovali na poslednu chvilu, a "podmienka" zo stranky "ucastnikov" bola letecky, rozhodol som sa takto. Precital som si viacero recenzii na oblast a hotel, boli rozporuplne, ale aj rozneho data, hotel menil myslim viackrat majitelov a tie novsieho data uz boli vcelku pozitivne. All inclusive nemusim, polpenzia by stacila, ale ked uz je v ponuke,... preco nie. CESTA: Co sa cesty tyka, od T. S. som nic necakal, podla vyhľadávača sa v roku 2016 dostali medzi 24 najhorsich leteckych spolocnosti sveta, takze 3-hodinove meskanie hned na uvod na ludoprazdnom letisku v Bratislave (LZIB) ma neprekvapilo. Cesta spat uz bola ok, okrem 45 min cakania na batozinu, opat v BA, ale na vsetko sa da zvyknut. AUA a Vieden to holt nie je, a tak coskoro ani nebude. HOTEL: Co sa hotela tyka, duch povodneho Hilton-a tam bol vsade este citit, nam sa to pacilo. Personal sa naozaj snazi, nemam co vytknut. Ci uz na recepcii, kuchyna, casnici, animatori, na plazi. Strava - pestra, chutna, velky vyber, priprava mnohych jedal priamo pred hostami vonku. Akurat vino by som uvital miestne (a nie z Emilia Romagna). Moderne zariadene fitness centrum. Bazen mensi, plytky, ale dalo sa v nom zaplavat, viac nepotrebujem. PLAZ: Blizko, more ciste, famozny vyhlad (Liparske ostrovy, Tindari, Milazzo). Volne lezadla vzdy k dispozicii. Ci je vstup do mora pozvolny, alebo nie, neriesime, v mori chceme predovsetkym plavat. A to sa dalo do lubovole. DELEGATKY: Kedze komunikujeme roznymi jazykmi, sluzby delegatov nepotrebujeme, ale ked uz su k dispozicii, moze byt. Na tych par drobnosti, co sme sa pytali, sme dostali dostatocne odpovede a nemam im co vytknut. FAKULTATIVNE ZAJAZDY, POZNAVANIE: Vyuzili sme iba jeden, na Liparske ostrovy, kedze sa mi ho nechcelo samotnemu "organizovat". Nemam co vytknut, k organizacii ani delegatke. Na 3 dni sme si pozicali auto a Etnu (severna cast, juzna cast), Taorminu (grecke divadlo), Tindari, Milazzo (pevnost), Monreale, Cefalu (katedraly) sme absolvovali po vlastnej osi. Pozicanie auta na mieste, cez Talianov, v budove oproti hotelu, vyslo sice drahsie (65, - EUR na den) ako z domu cez internet, ale uz pre 2 osoby sa vyplati. Samozrejme, zavisi, ci ma clovek chut sam sa tulat po okoli a spoznavat. My ano. A na Sicilii je co pozerat, navstevovat. Na pobrezi aj vo vnutrozemi. Preto aj celkovo hodnotim pobyt a hotel kladne. Do Talianska sa radi vraciame a vieme, co tam mozeme a co nemozeme ocakavat. V tomto pripade som bol skor pozitivne prekvapeny, cakal som - podla recenzii - nieco ovela horsie. Za ten tyzden sme si aj dobre oddychli / zrelaxovali nic nerobiac pri mori, aj aktivne "zasportovali" (fitness centrum, plavanie, tenis, futbal), aj toho vela videli / spoznali (Sicilia, Liparske ostrovy), nezomreli sme od hladu ani smadu, skor sa "prejedali" - ako uz pri mori byva - vsetkymi moznymi druhmi ryb a dalsich morskych "priser", ochutnavali miestne sladkosti, kolace, vecer posedeli pri vine, nejakom tom alkoholickom napoji (a prezili sme aj to, ze nam ho dali do plastoveho pohara). Čítať celú recenziu
Milan
Termín pobytu: Aug 2017 Recenzia pridaná 13.08.2017 Prečítané 607-krát
33 %
Ak chcete minat peniaze, sem urcite nie, velke sklamanie, ze vraj 5* hotel... ha ha ha, mozno max 3*, Hotel pripomina 70 roky, izby spina, smrad, puch, personal no coment, pozor cestovky to ponukaju ako ultra all inclusive, je to klamstvo, strava stale to iste, poviem pravdu, nemam naladu ani na to mysliet, proste tam nechodte. Čítať celú recenziu
Barbora
Termín pobytu: Aug 2017 Recenzia pridaná 13.08.2017 Prečítané 638-krát
30 %
Nemam slov, ani spojenie "hotova katastrofa" to nevystihuje a je to slabe. Keby som to mala pravdivo opisat, nebolo by to publikovatelne. Podrobnejsi popis aj s fotodokumentaciou vraj 5* hotela (zo strany cestovky to bola klamliva reklama a viaceri zvazujeme podanie na SOI) jeho sluzieb pridam po prichode domov. Ceresnicka na torte a zaklincovanie najotrasnejsej dovolenky bolo, ze nas pri konecnom vyuctovani nadspotreby (mali sme ultra all inclusive Čítať celú recenziu
Jana
Termín pobytu: Aug 2017 Recenzia pridaná 08.08.2017 Prečítané 601-krát
87 %
Stravili sme v tomto hoteli 2 tyzdne, prvy koncom jula, ktory bol uplne v pohode, druhy zaciatkom augusta, ktory uz tak dobry nebol. Co sa tyka dopravy, lietadlo tam meskalo 3 hodiny a nejake drobne, cestou naspat skoro 3 hodiny, ale to uz nie je chyba ck, ale chartroveho dopravcu, ktorym sa lieta na vsetky dovolenky zo Slovenska. Transfer trva cca hodinu a 40 minut. Pokial ide o hotel, vidno, ze prave novostavba to nie je. Nic vazne hotelu nechyba, ani mu nemame co vytknut. Recepcia je sice este od hiltona, ale kazdy den vidite upratovacky, ktore cistia kresla aj cely priestor recepcie. Hotel ma velky bazen, ale je pri nom neskutocne teplo a tazky vzduch. Jedina nekomfortna zalezitost su 4 vytahy na cely 7 poschodovy hotel, ktore nemaju prave najlepsie nastavenie, tak sem tam vam to urobi okruznu jazdu po poschodiach. Izby su v pohode s velkymi pohodlnymi postelami o rozmeroch 2 metre x 2,20 a su vybavene klimatizaciou. Vybavenie izby je na dnesnu dobu standard. Kupelna je velka a priestranna, akurat namiesto sprchoveho kutu sa tu nachadza vana so sklenenou stenou. Mali sme izbu na 4. podlazi s peknym vyhladom. Plesne v kupelni sme nemali. Co mi chybalo na izbe, bol susiak na pradlo - uterak a plavky si mozete susit bud na zabradli balkona, alebo na stolickach na balkone. Dojem z izby kazil iba trezor, ktory sa 2 x za pobyt zablokoval a museli sme ist na recepciu. Panko z recepcie bol do 5 minut na izbe a trezor odkodoval, takze nic strasne. Poculi sme, ze sa to stava casto, tak by na tom mohli popracovat. Izby sa upratuju kazdy den, taktiez aj vymena uterakov je na dennej baze. Strava bola vyborna. Na ranajky mate ten isty vyber kazdy den, ale je z coho vyberat. Vela sladkeho, jogurty, salam, sunka, syr, prazenica aj slanina. Mozte si aj zapekat toasty. Kava na ranajkach bola o dost nizsej kvality ako kava na bare. Obedy a vecere boli iny pripad - tu sa veci obmienaju denne, vzdy je na vyber niekolko typov cestovin, rizoto, ryby, maso, ovocie, studeny pult ako aj zakusky. Pokial ide o napoje, na ranajkach si capujete iba do pohara, na obedoch a veceriach si capujete do litrovych dzbanov. Vino je k dispozicii na obedoch a veceriach, jedna sa o znacku, ktora je bezne dostupna v nasich supermarketoch za 1,99 za flasu. Cakali sme nejake sicilske vino a nie vino zo stredneho Talianska. Napoje su podavane v hotelovom a plazovom bare. Hotelovy je otvoreny od 9 do polnoci, plazovy od 10 do 18. Na vyber su oranzady, kola, alkoholicke napoje a kava. Vsetko je capovane do plastovych poharov. Ak chcete flasu vody, treba si ju kupit. Kto chce kvalitnu kavu, tak jedine v hotelovom bare. To je aj jedine miesto, kde dostanete kavu do sklenenej salky. Kava na plazi je podobna tej na ranajkach. Co sa tyka plaze, je posiata akymsi hrubsim pieskom. Pred vstupom do vody je pas kamenov. O pozvolnom vstupe do mora by sa dalo diskutovat. Prvy tyzden boli 3 dni velke vlny, zakaz kupania a vtedy more skutocne vyformovalo pozvolny vstup do vody, ktory vydrzal den. Asi po 4 metroch je hlbka cez 2 metre. Kto vie plavat toto neriesi, ale ti, co nevedia, su odkazani sa kupat s detmi v plytkej vode. Na plazi je plavcicka, ktora je super a videli sme ju dokonca ako posuva plazove slapky, aby ich ludom neodplavilo. More je ciste, ak prave nepridu vlny a nedonesu riasy. Boli sme si zaplavat aj za bojami a stale bolo vidno na dno. Kazda izba ma narok na 1 slnecnik a 2 lezadla. Tu nastava kamen urazu, nakolko uz sa nam stalo, ze sme s priatelom sedeli na jednom lezadle, nakolko ohladuplne rodiny s detmi si pobrali viac lezadiel aj z inych slnecnikov, aby mali kde lezat 2 rocne decka, ktore by vosli na lezadlo aj 3. Personal je v hoteli uzasny. Aspon pokial sa bavime o tom talianskom. Vobec nie je pravda, ze by nevedeli anglicky, ako sa pise v niektorych recenziach. Dohovorite sa po anglicky od recepcneho az po upratovacku. Snazia sa Vam vyhoviet, pokial je to v ich silach. Daju sa na recepcii objednat aj lieky, ktore sa vozia 2 x denne na hotel. Ja som stratila antikoncepciu a v pohode mi ju panko objednal a ani recept nebol potrebny. :))) Nemali sme s talianskym personalom ziadny problem, vacsina su mladi ludia. Takuto ochotu clovek vidi malokde. Slovensky personal sa sklada z 2 delegatiek a 2 animatoriek. Je to katastrofa. Horsi personal sme nezazili a to cestujeme kazdy rok minimalne na 2 dovolenky, takze mame z coho porovnavat. Po prichode sme sa boli pytat na popolnik na izbu, ktory je podla slov delegatky velky problem v hoteli, ale vybavi to. Kedze sme ho nemali ani na druhy den, opytali sme sa upratovacky po anglicky, ci by ho vedela zohnat. Do 3 minut nam tetuska klopala na dvere a doniesla ho. Takze asi tolko k praci delegatiek. Delegatky maju urcene konzultacne hodiny - kazdy pracovny den od 9 do 11. Najdete ich na stole pri recepcii. Nakolko sme mali par otazok, dovolili sme si ist v konzultacnych hodinach sa opytat. Prisli sme 9:55 a cakali sme, nakolko boli u delegatky ini turisti. Boli u nej 20 minut, tak sme cakali. Ked sme sa dostali na rad a 10:15, cize v konzultacnych hodinach, sme sa pytali na to, ci sa kupuju listky na mhd v trafike alebo u vodica a potom sme sa pytali na vylet na Etnu. Boli sme u nej ani nie 2 minuty, ked do toho prisla druha delegatka. Arogantnym a drzym tonom spolu so zvysenym hlasom zacala hovorit delegatke, s ktorou sme komunikovali, ci nas ma este na dlho, lebo nejaky turisti niesu spokojni s hotelom a musia im ist vybavit iny hotel. Nato sme sa zdvihli a odisli. Delegatka bola este tak empaticka, ze zvyseny hlas skrotila, ale arogantny ton jej ostal a dodala, ze ona nas nevyhana. Obaja s priatelom pracujeme s ludmi a za taketo spravanie by sme mali okamzitu vypoved. Neuveritelne, ze ak clovek zaplati za dovolenku 3000 euro, tak si dovoluje ocakavat, ze sa moze nieco opytat delegatky. Pokial ide o animatorky, cela ich praca je oficialne, ze maju kazdy den 2 hodiny poobede vyclenene na slovenske deti. Je to dost malo, ked taliansky animatori a animatorky makaju cely den a zvladaju program pre deti i dospelych. Jednu z animátoriek je vidno viac s plavcikom ako pracovat, tak mozno preto tie animacie nestoja za nic. Takze pokial viete taliansky alebo anglicky, vybavte si veci sami. Budete ich mat hned a nemusite sa prosit niekomu, kto na Vas bude arogantny. Ako bonus, aj ked delegatka nic nevybavi, tak aspon sleduje instagram a povie Vam, ze mate na instagrame fotku z hotela, ktoru ste si tam pridali. Vylety: panie delegatky ponukaju mnoho vyletov za neuveritelne ceny. Len pre uvedenie do reality, vylet na Lipari a Vulcano Vas cez delegatku stoji 60 - 65 euro podla slov dovolenkarov. Kusok od hotela sidli agentura Tarnav, ktorou cestuju na vylety aj skupiny s pani delegatkou. Ceny v agenture su 40 euro za dospelu osobu a 30 za dieta do 11 rokov. Dohovorite sa anglicky. Na lodi Vam podavaju vyklad v taliancine, anglictine aj nemcine. Takze, ak ovladate niektory z tychto jazykov, mozete aj pekne usetrit. Obdobne sa da usetrit na kazdom vylete. Oplati sa vidiet Palermo a Liparske ostrovy. Chceli sme ist aj na Etnu, ale po skusenostiach s milym spravanim delegatky sme si to rozmysleli. Vsetky vylety sme isli vo vlastnej rezii. Kto chce ist na cely den na ostrov Vulcano, tak 7:25 ide autobus do pristavu v Milazze, odkial ide trajekt alebo rychlolod na ostrov. Naspat sa doveziete lodou vecer, mhd z pristavu Vas dovezie az na stanicu, odkial pridete vlakom - takyto vylet sme otocili za 32 Euro na osobu a boli sme na Vulcane cely den. :) Zabava: cely vecerny program organizuju Taliani, tak je naivne nadavat, ze program nie je pre Slovakov. Treba sa opytat, co robia 4 osoby zo slovenskeho personalu a preco nie je program aj pre Slovakov. Slovensky hotel, ktory ma zahranicnych turistov tiez nebude robit program v niekolkych jazykoch, aby si kazdy host prisiel na svoje. Na to je tu ten slovensky personal. 2 x tyzdenne sa organizuje beach party. Pod tymto nazvom sa nazyva diskoteka na plazi, kde pridu rodicia s kocikmi a 2-5 rocnymi deckami. Pri tancovani sa stalo, ze dospeli zramovali male decko, ktore tam rodicia nechali pobehovat. Takze od tejto aktivity si vela slubovat netreba. Celkovo sa nam hotel pacil, strava chutila, vylety sme si spravili sami, s ktorymi sme spokojni. Do hotela by sme sa vsak nevratili, aspon nie v auguste. Talianom zacinaju dovolenky a je tu neskutocne vela rodin s deckami. Decka jacia na ranajkach na plazi a vlastne vsade a ako bonus ich mate aj na "beach party", ktora zacina o 23 v noci. Ak ste mlady par, urcite nechodte sem. Toto je skor rodinny hotel, kde si klud od skriekania neuzijete a zabavu pre mladych tiez velmi nie. Nabuduce iny hotel a rozhodne ina CK, ktora bude mat aj personal, ktory sa nebude tvarit, ze ich obtazujete, ak sa dovolite ist nieco opytat. Aspon sme sa poucili a odteraz sa budeme pytat na mena delegatov, ked niekam pojdeme cez CK. Skoda, ze hotelu kazi meno skupina amaterov, ktorých tam poslala CK na to, aby boli pre turistov, ale realita je vsak ina. Čítať celú recenziu
Dusan G.
Termín pobytu: Aug 2017 Recenzia pridaná 08.08.2017 Prečítané 490-krát
20 %
Hotel je strasny, citite sa skor ako niekde v Rumunsku ako na Sicilii. Hotel len sotva dosahuje 3*. Vobec neodporucam. Pozor na poplaty extra, na konci pobytu je poplatok 2,5 € za noc, poplato za osusku 3 € den a ak sa chcete kupat v bazene, musite mat plavecku ciapku! 5 € za plavecku ciapku. To uz ani na smiech nie je. Čítať celú recenziu
Tomas
Termín pobytu: Júl 2017 Recenzia pridaná 30.07.2017 Prečítané 870-krát
77 %
ÚVOD: Hneď na začiatku nemilo prekvapilo meškanie lietadla 3 hodiny. Cestovka má v pokynoch uvedené, že za tieto veci nemôže, ale keby na letisku niekto z cestovky bol a ľuďom situáciu vysvetlil, myslím, že by to prijali lepšie. Po pristátí, žiaľ, nasledovalo opäť zdržanie, asi hodinu, ktoré bolo spôsobené handrkovaním sa animátoriek so šoférmi transportného autobusu, či v jednom buse má byť 45 a v druhom 12 ľudí, alebo nejak inak. Ľudia už boli pekne nahnevaní a hladní. Plánovaný príchod do rezortu sa posunul z 15:00, kedy by sa dal ešte využiť čas napríklad na kúpanie, na 19:30. UBYTOVANIE: Portorosa je oficiálne 5* hotel, no izba, ktorú sme dostali, bola v dosť zlom stave, puch ako keby nebola užívaná dlhšie, puch hrozný a ešte horšia pleseň v kúpeľni. Okamžite sme to hlásili delegátke a žiadali výmenu, no tá nám najprv povedala, že v ten deň už menili 3 izby, že musíme počkať do zajtra, na druhý deň ráno to opäť posunula, že až po spoločnom stretnutí, potom boli prioritou peniažky za fakultatívne výlety a nakoniec keď zistila, že sa dohovoríme anglicky, nechala nás tak a výmenu sme si vybavili sami. "Nová" izba bola podstatne lepšia, voňavá a čistá. Je na pováženie, že slovenské cestovky nakupujú stále izby na prvých poschodiach a ľudia sú potom samozrejme sklamaní, že nemajú výhľad a bývajú nízko, tesne nad bazénom alebo nad vstupom do hotela. Myslím, že by mala byť minimálne možnosť priplatiť si lepšiu izbu, hoci vhodnejšie by bolo, keby cestovka trvala na lepších izbách pre svojich klientov už pri nákupe zájazdov. Tu boli totiž prioritou domáci turisti. Je to zvláštne, u nás sú prioritou cudzí a u cudzích domáci. STRAVA a ALL INCLUSIVE: Milujem talianske jedlo a musím povedať, že som bol spokojný, veľký výber jedál, rôzne cestoviny, ryby, sladkosti, možno jediné, čo sa dá vytknúť, bola pestrosť a množstvo šalátov, ktoré zvykne byť oveľa bohatšie. Malo ísť o Ultra all inclusive zájazd, ale v skutočnosti išlo o klasický all inclusive, raňajky, obedy a večere formou švédskych stolov, vybrané nápoje a alkohol v bare v hoteli a na pláži. Trochu zarážajúce bolo zistenie, že bežná voda vo fľašiach nie je v all inclusive, len pohár vody a fľašu bolo nutné si kúpiť. Hoci je pravdou, že na Sicílii je voda z kohútika pitná, no nepijú ju ani domáci. PLÁŽ a BAZÉN: Pláž je piesočnatá s drobnými kamienkami, vstup do mora je síce pozvoľný, no cca 5 metrov od brehu je hĺbka nad 2 metre, čo môže niekomu prekážať. Ležadiel a slnečníkov bolo dostatok. Počas pobytu bolo pomerne veterno a tým pádom sa 3 dni nedalo kúpať v mori pre červené vlajky. Bazén pri hoteli síce nie je veľký, je však úplne dostačujúci, ale je potrebná plávacia čiapka na vstup. Tá sa dá kúpiť v hoteli za 3 €. VÝLETY a ANIMÁCIE: Absolvovali sme celodenný výlet na Lipary a Vulcano, ktorý bol skvelý. Krásny ostrov Lipary (patrí pod chránené dedičstvo UNESCO) aj s možnosťou okružnej jazdy a nákupom lokálnych surovín, následne ostrov Vulcano s možnosťou kúpania v sírnom jazierku alebo na čiernej pláži (Baia Negra). Aj ostatné výlety podľa vyjadrení iných dovolenkárov boli fajn, či už výlet na Etnu, či k aktívnej sopke Stromboli. Jediným problémom bol trochu chaos pri preprave. Navštívili sme aj kostol v mestečku Tindari, ktorý je úžasný a priam sa vás tam dotýka niečo nadpozemské. Dá sa sem ísť malým autobusíkom z hotela za 8 €. Čo sa týka animácii, tie boli veľmi slabé, animátorky sa v stanovených časoch venovali deťom, ináč asi raz organizovali plážový volejbal a to bolo celé, boli málo nápadité a ešte menej komunikatívne. Podobne delegátky, tie zaujímali hlavne peniaze za výlety a veci, ktoré ľudia potrebovali vybaviť, nechali na nich, či už spomínaná výmena izby, či požičanie auta. Na výlete však bola delegátka Jana milá a snažila sa nám venovať. CELKOVÉ HODNOTENIE: hotel a ubytovanie 7/10, strava a all inclusive 8/10, pláž a bazén 9/10, výlet 9/10, delegátky, animátorky a animácie 3/10. Celkovo: 7,2/10. ZÁVER: Dovolenka bola napriek spomínaným nepríjemnostiam veľmi dobrá, dobre sme si oddýchli a videli časť krásneho kraja, ktorou Sicília bezpochyby je. Tento rezort odporúčam, nakoľko keď odmyslím nedostatky zo strany cestovnej kancelárie a nedostatočnú informovanosť o poplatkoch, napr. za miestnu daň, či nutnosti kupovať vodu atď., bolo by toto hodnotenie podstatne vyššie. Rád by som sa sem vrátil na dovolenku, ale už len s inou cestovkou alebo po vlastnej linke. Čítať celú recenziu
jolka kosice
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 12.07.2017 Prečítané 753-krát
37 %
Hotel, ktory zaspal v 70 rokoch, to doslovne, cela recepcia zariadena este za hiltona, spinave kozene kresla, kam si nesadnete. Zamestnanci neovladaju anglictinu, na recepcii sme dostali hned prvu ranu - 5-clenna rodina rozdelena na 2. poschodie a 4. poschodie... nemaju volne izby - podotykam, ze dov. sme platili v zime, ziadne las. min., izby relat. poriadku, az na to, ze sme mali rozmlatene sedadlo na wc, ktore za 15 dni neopravili. Strava ako v 3 hviezd. hot., stale vlazna a opakujuce sa jedla. Osusky za 3 eur den alebo 16 na tyz., ziaden depozit ako inde. Na konci platite miestny poplatok od 2.10 do 2.50 za noc a osobu, pre 5tich 157,50. More je pekne, ale su dost vlny a vstup je dost narocny. Jedine pozitivum su delegatky, ktore sa snazia klientom prekladat, nakolko personal nerozumie. Pobehuje tam jeden holohlavy, ktory dava obmedzenia, vodu sme si chodili kupovat, lebo v bare mali zakazane dat jednemu viac ako 1.5 dcl vody a to sme nepili nic ine. Skoda, ze tento hotel robi zle meno ck, ktorou sme cestovali uz viackrat. Nikomu by som ten hotel neodporucala, tam su vitani Taliani, tak nech si ich tam maju, my podme inam, kde za zaplatene peniaze dostaneme adekvatne sluzby. Čítať celú recenziu
lubka1311
Termín pobytu: Aug 2016 Recenzia pridaná 05.09.2016 Prečítané 794-krát
73 %
Hotel pekný, čistý, len neodporúčam posledný augustový týždeň, veľké množstvo domácich turistov, ktorí sú pomerne hluční a nedisciplinovaní, čo sa týka stravovania, ak má rád niekto rušnejší spôsob dovolenky, tak určite nie tento hotel, kde okrem prístavu a jedného predraženého butiku nie je nič. Čítať celú recenziu
Tereza
Termín pobytu: Aug 2016 Recenzia pridaná 08.08.2016 Prečítané 518-krát
83 %
Hotelové izby pekne zariadené, všetko nové, čisté. Upratovanie pravidelné, upratovačka taká čistotná, že nám vyhodila aj fľašu s nedopitou minerálkou či hrušky položené na tanieri. Pre istotu sme si potom všetko schovávali. Strava výborná, hlavne pre toho, kto má rád ryby alebo morské príšerky. Ale každý si našiel svoje. Podľa nášho woucheru sme mali zaplatené ultra all inc., no mali sme stravu len 3x denne plus celodenné pitie. Prečo potom ultra all. inc. ??? Nepochopili sme. I keď strava bola vynikajúca a vždy jej bol dostatok, no nenazvala by som to ultra, ale plná penzia s nápojmi. Pláž krásna, široká, dostatok ležadiel, nikdy sa nestalo, že by ich bolo málo. Na pláži hrubší piesok, takže sa nepráši. V mori malé kamienky, je pekne vidieť až na dno. More je trocha hlbšie. cca 5 metrov od brehu už hlboká voda. Ale i tak je more nádherné, vlny len mierne, nikdy nie búrlivé. Nevýhodou je, že hotel poskytuje osušky len za poplatok 3 eurá na deň. Tiež sme boli prekvapení, že sme museli na záver platiť pobytovú taxu 2,25 na osobu a deň. Pri tej sume, čo stal zájazd, to mohla CK uhradiť aj z toho. Veľkým mínusom boli animátori, slabších som ešte nestretla a to cestujem dosť. Deti pobavili, športy ok, ale večerné programy boli veľmi trápne. Keďže je hotel úplne mimo mesta, bola tam po večeroch nuda. Nie je to rezort, len hotel, nie sú tam žiadne obchody, len jeden hotelový bar. Trápni boli aj naši slovenskí sprievodcovia. Z letiska nás nechali ísť samých, do hotela prišli len povyberať peniaze za zájazdy a nešli s nami ani na letisko pri odlete. Keďže sme odchádzali nadránom, mohlo sa stať, že niekto zaspal a mohli sme ho tam zabudnúť. Nikto to nekontroloval. Bol s nami len taliansky šofér. Na letisku sme ich na krátku chvíľu zbadali, no nenapadlo ich prísť nás aspoň pozdraviť alebo nás nasmerovať, kam ísť. Jednoducho sme pre nich boli zdroj peňazí na výlety. No ani tam sa nepretrhli. Ukázali nám, kde čo nájdeme a žili si vlastný život. CK by nám mala vrátiť peniaze, ktoré od nás za sprievodcov zinkasovala, lebo sprievodcami naozaj neboli. Čítať celú recenziu
Maroš
Termín pobytu: Jún 2016 Recenzia pridaná 04.07.2016 Prečítané 477-krát
63 %
Hotel je prezentovaný ako 5* pre najnáročnejších nakoľko to je byvali Hilton ale z hiltonu tam zostalo akurat zariadenie (aj to 5* z pred 30rokov) pretože služby sú veľmi slabé, nemožnost sa dohovoriť na recepcii a nie ešte niekde v reštaurácii alebo pri bare v anglickom jazyku v 5* hoteli je absurdné. Pokial chcete riešiť nejaký problém a neovládate taliančinu tak vás čaká dlhé vysvetľovanie rukami nohami a neviem čím všetkým aby vôbec pochopili čo od nich chcete. Človek si povie veď na riešenie problémov je delegát, áno je ale keď príde za týždeň do hotela 2 krát a dokopy na 1 hodinu aj to za účelom predať tri predražené fakultatívne výlety, tak vám to veľmi nepomôže. Dalej ak si kúpite zájazd ultra all inclusive ako my tak nečakajte žiadne všetkým známe ultra all ako to býva pri 5*. To ultra značí dve ležadlá a slnecnik zdarma na pláži, co v konečnom dôsledku maju zdarma aj hostia bez ultra all. Nič neobvyklé keď dostanete kavu do plastového poldecaku. Stravovanie hodnotím tak na plnú penziu s 5 druhmi nápojov. strave pokiaľ sme sa nezačali sťažovať úplne absentovala ryža a zemiaky, inak strava celkom fajn. Akurat má prekvapilo že za celý týždeň žiadna zmrzlina, jedine nanuky ktoré ste si museli zaplatiť. Izby čisté, velke dobre zariadené. Najlepsie hodnotím posteľ, naozaj pohodlna. Izbu sme mali orientovanú do strany od bazénu cize hluk do 24:00 ale nám to nevadilo ale rodiny s deťmi to asi veľmi netesilo a vraj izby orientované na more ešte hlučnejšie pretože je pred hotelom bar s diskotékou do štvrtej ráno. Inak sa hotel nachádza uprostred ničoho, pokiaľ nechcete celé dni tráviť v hoteli tak by som tento hotel určite neodporucal, ziadne nákupné možnosti ani nic a všade daleko. Plaz, vzdialená od hotela 3minuty chôdze ale na pozvoľný vstup do mora ako sa uvádza v katalógu CK zabudnite, po 3 metroch už veľká hĺbka. Na pláži je stále plavčík ktorý naozaj dáva veľký pozor. Cely týždeň sme stále niečo museli riešiť od nefungujúcej kartičky od izby, nefunkcnej klimatizácie, nefungujuceho trezoru, nedoplnanie toaletneho papiera a zaratanie minibaru z ktorého sme nemali ani fľašku minerálky pretoze nebol ani naplnený. Zhrnutie: Pokiaľ nieste nároční a od 5* ultra all inclusive nič nečakáte a túto dovolenku kúpite v 65% zľave a na dovolenke chcete len sedieť v hoteli alebo ležať na pláži, neriesite to že vám nikto nič nerozumie tak je to ok. Ak ale hľadáte skutočne 5* ultra all inclusive tak tu ho určite nenájdete. Jedine tak v katalogovej cene pretože tá 5* je. Čítať celú recenziu
Club Valtur Portorosa
Termín pobytu: Jún 2016 Recenzia pridaná 04.07.2016 Prečítané 220-krát
60 %
Hotel je prezentovaný ako 5* pre najnáročnejších nakoľko to je byvali Hilton ale z hiltonu tam zostalo akurat zariadenie (aj to 5* z pred 30rokov) pretože služby sú veľmi slabé,nemožnost sa dohovoriť na recepcii a nie ešte niekde v reštaurácii alebo pri bare v anglickom jazyku v 5* hoteli je absurdné.Pokial chcete riešiť nejaký problém a neovládate taliančinu tak vás čaká dlhé vysvetľovanie rukami nohami a neviem čím všetkým aby vôbec pochopili čo od nich chcete.Človek si povie veď na riešenie problémov je delegát,áno je ale keď príde za týždeň do hotela 2 krát a dokopy na 1 hodinu aj to za účelom predať tri predražené fakultatívne výlety,tak vám to veľmi nepomôže.Dalej ak si kúpite zájazd ultra all inclusive ako my tak nečakajte žiadne všetkým známe ultra all ako to býva pri 5*. To ultra značí dve ležadlá a slnecnik zdarma na pláži,co v konečnom dôsledku maju zdarma aj hostia bez ultra all. Nič neobvyklé keď dostanete kavu do plastového poldecaku..Cely týždeň sme stále niečo museli riešiť od nefungujúcej kartičky od izby,nefunkcnej klimatizácie,nefungujuceho trezoru,nedoplnanie toaletneho papiera a zaratanie minibaru z ktorého sme nemali ani fľašku minerálky pretoze nebol ani naplnený. Zhrnutie: Pokiaľ nieste nároční a od 5* ultra all inclusive nič nečakáte a túto dovolenku kúpite v 65% zľave a na dovolenke chcete len sedieť v hoteli alebo ležať na pláži,neriesite to že vám nikto nič nerozumie tak je to ok. Ak ale hľadáte skutočne 5* ultra all inclusive tak tu ho určite nenájdete.Jedine tak v katalogovej cene pretože tá 5* je. Čítať celú recenziu
Tomas
Termín pobytu: Jún 2016 Recenzia pridaná 03.07.2016 Prečítané 462-krát
53 %
Nemyslim si, ze ponukat uvedeny zajazd ako lukrativnu destinaciu dychajucu luxusom (argumentujuc ze ide o byvaly hotel Hilton, pricom podla vyjadrenia predajcu, aj personal zotrval, takze garancia kvality sluzieb je zachovana) za cenu cca 1900 eur na osobu za 15 dni by malo byt adekvatne. Ad jedna, hotel Hilton to sice kedysi bol, ale medzitym nie raz zmenil majitela. Z toho personalu v nom mozno zostal asi tak len manazer a udrzbar, nakolko ti jedini vekovo zodpovedaju tomu, ze by v hoteli Hilton este posobili. Zbytok personalu su zaucajuci sa. Mimochodom ak sa vydate do sveta s anglictinou, tak v tomto akozeluxusomdychajucom hoteli s nou velmi nepochodite. Pozitivom personalu je ze sa cudzincov snazia zdravit pri ranajkach a obedoch v ich rodnom jazyku. Mile, ale ak sa v tomto akozesuperluxusnom hoteli vydate reklamovat zablokovany trezor, nedoplneny toaletny papier, vybrakovany minibar uz po prichode, nefungujucu cipovu kartu, cigaretovy dym z klimatizacie na izbe a dalsie veci, tak len italiano, alebo dufate, ze porozumeli a namiesto toaletnoho papiera sa Vam na izbe neocitnu dva uteraky navyse, nic ine Vam nezostava. Samozrejme, delegata nikde. Ad dva, co sa tyka toho dychania luxusom, skor by som to nazval, a to bez prehnaneho kritizovania, poslednymi vzdychmi uzkosti. Vybavenie uz ma co to za sebou, minimalne ide o moralne zastaranie a co bolo mozno kedysi mozne nazvat luxusom, je v dnesnej dobe uz bezne. Punc luxusu a pocit skvelej volby by malo evokovat aj cisto reklamne vyjadrenie o moznom stretnuti svetoznamej celebrity v pristave. Ehm, nalejme si cisteho vina (radsej toho cerveneho, biele za vela nestalo) ono hej kazdemu je jasne, ze Monako to nie je, ale netreba prehanat a vytvarat iluzie nemozneho, cize v skratke ta celebrita tu nebude, svetoznama uz vonkocom nie, jedine ze by sa jej niekde pobliz lod pokazila, a aj to by urcite zvazovali ci to neodpadluju radsej do Neapola. Pri troche stastia natrafite na miestneho "capa", ktory zide z kopcov po zime prevetrat svoj cln. Cize ak si idete kupovat dalekohlad len za ucelom zhliadnutia znamej osobnosti v plavkach, potesim Vas, nekupujte a usetrite. Ponukat uvedeny zajzazd ako ultra all inclusive uz samo osebe evokuje, ze ide o nieco vynimocne. Realita je vsak taka, ze slovicko ultra v sebe zahrna nieco tak uzasne ako slnecnik a lehatka zdarma, ktore su mimochodom zdarma aj pre ostatnych. Navyse uvedena vynimocnost v sebe zahrna v tomto hoteli skor nevyhodu ako vyhodu, nakolko ak mate chut napriklad na pivo, na rozdiel od inych hosti ho dostanete naliat maximalne ako male, rozumej cca dve deci, a do plastoveho pohara, nakolko podla vyjadrenia barmana, by mal inak problemy s manazerom. Pritom ostatna skupina hosti je obskakovana pri stoloch obcas aj s podavanim sampanskeho. Toto vsaj nie je chyba hotela, ale chyba cestovnej kancelarie, nakolko ta si pre slovenskych cestujucich taketo podmienky dohodla, ale nazvat to ako ultra all inclusive je vsak potom v tomto pripade neskutocne prehnane. Co sa tyka bohatych svedskych stolov a medzinarodnej kuchyne. Predovsetkym pravda je taka, ze je narodna, medzinarodne je tu mozno tak ovocie a zelenina, vacsinou ratajte s cestovinami na vsetky sposoby. Obcas neaka ryba. Osobne nie som velky jedak, ale ak pocitate s tym, ze si doprajete, tak volbou tejto destinacie ste sa prave prepocitali. Jedlo, ktore si vyberiete je Vam nakladane personalom s pousmiatim sa, ze to co Vam nalozili by Vam asi aj mohlo stacit. Popripade sa unuvat viackrat, ale to sa clovek citi uz trosku trapne. Tak si date radsej studenu kuchynu, vacsinou to iste, prelozite par olivami, dezertom a medzinarodnym ovocim. Aaaaa zacina sa bohaty kulturny program alaaaa Valtur. Ano, nemylite sa pre Talianov, ostatni hostia su tu viac menej odignorovani a ticho tolerovani, vacsiu segregaciu som asi nezazil. Vrcholom asi bolo ked personal akoze obsluzil vecer nas plebs a rychlo sa ponahlal servirovat pre miestnu hotelovu smotanku, tiez hosti, pre ktorych bol pripravovany cely den program a konal sa vo vyhradenej casti, na druhej strane bazena. Ano mohli ste sa aj Vy pozerat, vsetko sa dialo chrbtom ku Vam a ked zacal ohnostroj, tak vsetko napadalo Vam rovno na hlavu a do poharov. To znechutene odisli aj posledni bezni hostia. A na to vsetko pozerate znechutene s pocitom, ze ak Vy mate ultra all inclusive a cestovna kancelaria slubuje nezabudnutelnu dovolenku s nadychom luxusu a elegancie, tak premyslate co za slovicko este pridat do toho slovneho spojenia aby ste sa tak necitili a tie sluzby Vam poskytovane boli aspon na porovnatelnej urovni. Mimochodom, ak sa sem chystate s detmi, tak pocitajte obcas so zabavou typu disko pod holym nebom do jednej v noci, tak neratajte, ze sa velmi vyspia. Apropo animacny program je tiez v taliancine, mozno so stastim anglictina, cize deti sa tiez velmi zmysluplne nezabavia. Ano ide o novu destinaciu cestovnej kancelarie, avsak prave preto by sa dalo predpokladat, resp. bezny klient to ocakava, ze prave preto bude tato destinacia v centre pozornosti delegatov a cestovnej kancelarie. Tento zaujem je vsak pretaveny do dvoch zastaveni sa delegatov v hoteli a to celkovo v neskutocnom trvani v sucte jeden a pol hodiny tyzdenne, pricom aj to len z dovodu poskytnuia informacii, z ktorych omnoho viac si precitate a predaja fakultativnych zajazdov, mimochodom drahsich a kvalitativne slabsich ako je mozne zakupit priamo v hoteli, pripadne v jeho okoli. Takze zaver, po precitani opisu hotela vytvoreneho kreativcami cestovnej kancelarie sa pozastavte, zaradte spiatocku a svoje euforicke pocity z vidiny luxusnej a elegantnej dovolenky vydelte aspon desiatimi. Potom premyslajte nad jej kupou, avsak odporucam len so 65 a viacpercentnou zlavou. Ak premyslate sposobom, ze tesim sa z cisteho mora, som rad ze ma ziveho priviezli, mam co do ust a kde hlavu zlozit, tak za tu cenu po zlave sa to oplati. Inak nie na ntu. Čítať celú recenziu
Marcela
Termín pobytu: Aug 2014 Recenzia pridaná 03.07.2015 Prečítané 1585-krát
97 %
Perfektná dovolenka. Krásne, čisté izby s výhľadom na more s tou najväčšou posteľou :) kúpeľňa čistá - vaňa so sprchovou zástenou. Stravovanie naozaj all inclusive - predjedlo, hlavné jedlo s tromi chodmi z každého ešte tri na výber, dezert (spolu teda 5 chodov) - pridelili nám čašníčku na celú dĺžku pobytu, veľmi milú, ochotnú, samozrejmosťou bolo víno / pivo... celodenná možnosť - cappucino, cafe, nealko, pivo... Pláž bola s jemným pieskom veľmi čistá, ležadlá funkčné, nepoškodené, dalo sa ležať aj mimo ležadla - pláž nebola vôbec preplnená. Tri dni trošku viac fúkalo, takže sme mali zákaz do mora, čo nahradil bazén, kde sa však museli používať kúpacie čapice. Celý komplex bol viac menej uzavretý, čo bolo možno nevýhodou pre mladých - nevideli sme žiadne diskotéky. Super dovolenka pre maximálny oddych. Nikdy nezabudneme, dosť ťažko sa nám teraz hľadá niečo tak výborné a vyhovujúce. Čítať celú recenziu
Monika
Termín pobytu: Aug 2014 Recenzia pridaná 09.08.2014 Prečítané 1940-krát
100 %
Hotel super (bývalý Hilton), vynikajúca strava a služby, nádherná a hlavne nepreplnená pláž, krásne okolie hotela s jachtovým prístavom. Veľmi milá asistentka - animátorka Peťa, každý deň k dispozícii - vždy ochotná pomôcť a poradiť. Veľmi sa nám páčilo. Čítať celú recenziu
Alena
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 02.08.2014 Prečítané 1581-krát
83 %
Hotel aj pláž sú pekné. Strava výborná. Personál v reštaurácii veľmi príjemný. Neochotný personál v bare - tvárili sa, že nám dávajú nápoje zo svojho. Slabé informácie pri predaji zájazdov. Vedenie Ck by malo zabezpečiť, aby delegátka sprevádzala klientov na fakultatívnych výletoch. Čítať celú recenziu
Pistoni Alena
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 20.07.2014 Prečítané 1472-krát
83 %
Ubytovanie aj strava výborne, pláž pekná, čistá, delegátka nulová, podáva zavádzajúce informácie, nakoľko neovláda jazyk asistencia a pomoc z jej strany žiadna, transfer dlhý 2 hodiny, počas neho žiadna komunikácia, ani príhovor z jej strany, zlý dojem. Čítať celú recenziu
Jarmila
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 18.07.2014 Prečítané 1650-krát
97 %
Velmi sa nam pacilo prostredie hotela. Nezabudnutelne vecerne prechadzky. Popri vodnom kanali do Mariny, hned by sme sa tam vratili. Ak este bude v ponuke tento hotel aj buduci rok, urcite sa chceme vratit do tohoto hotela, po kazdej stranke - UZASNY. :-) Dakujeme. Čítať celú recenziu