Covid-19 v Grécku: Vstup alebo návrat s obmedzeniami
83%
Hodnotenie
83%
Hodnotenie
Grécko Grécko
 Grécko, Kréta, Anissaras  Grécko, Kréta, Anissaras

Aldemar Knossos Royal recenzie 

Aldemar Knossos Royal recenzie 

2:20 h
18 °C
18 °C
17 °C
cca 0:30 h
cca 0:30 h
592 €
592 €
cena hotela od
cena hotela od
Odporúčanie 77 %
Poloha 83 %
Šport a zábava 70 %
Izby 75 %
Strava 88 %
Personál 88 %
83%
Celkové hodnotenie
13 recenzií
Andrea
Termín pobytu: Aug 2021 Recenzia pridaná 13.08.2021 Prečítané 0-krát
85 %
Dovolenku v Aldemar Knossos som strávila so svojou rodinou počas epidémie Covid-u. Do hotela sme pricestovali ráno o 8.00 hod .Ubytovali nás až po 14.00 hod.Vynimku nemali ani rodiny s malými destičkami.Samozrejme All inclusive sme mohli čerpať hneď po registrácii na recepcii ?.Odporucam si zabaliť do prirucnej batožiny uteracik, plavky ,papucky aby ste ich mali hneď pri ruke ?.Okolie hotela je nadherne.Zahradu zdobia samé palmy,kríky,rozkvitnute kvetinky a o celodennu muziku sa postarali hlučne cikady ?.Bazeny boli všetky so slanou vodou ??!Izbu sme dostali hneď na začiatku arealu,takže poloha bola vynikajuca-blizko k bazénom,baru, hlavnej budove,detskému klubu a na večerný program.K moru sme to mali kusocek-menšia prechádzka.Izba bola čistá a na privítanie sme dostali aj fľašku vínka.More bolo krásne s menšími vlnami- my sme sa na ne veľmi tesili a užili si ich.Volne lehátka sa našli počas dňa ako na pláži tak aj pri bazénoch.O naše spokojne bruška sa postaral šikovný sefkuchar,ktorý bol veľmi prísny na pomocných kuchárov.Jedlo bolo naozaj veľmi pestré, úžasne ochutené.Ovocie čerstvé,sladké.Pre detičky zmrzlina.Vzhladom nato,že si rada doprajem sladké koláčiky, musím napísať sklamanie.Zakusky sa opakovali každý deň a rozhodne nebol ani veľký výber ?.Pozitivne hodnotím, že flaskové vody boli vždy k dispozicii v jedálni a mohli sa vynášať z jedálne.Nemali problém ani keď ste si so sebou zobrali ovocie ci koláčik?.K obedu a po večeri ponukali-capovali vínko alebo ste si mohli objednat-za príplatok kvalitnejšie.Miesane drinky sme si vychutnali pri večernom programe a počas dňa tiež.Animatori sa o nás starali počas celého dna-samozrejme v rámci možností ktoré im povolili z hotela.Rada by som vyzdvihla prístup a talent animátora Andreja z cestovnej kancelárie Hydrotour,ktorý nám a hlavne našej dcérke spríjemnil pobyt ?. Pobyt v tomto rezorte odporúčam milovníkom krásneho prostredia,rodinám s detičkami a určite menej náročným klientom. čítať celú recenziu
janka
Termín pobytu: Sep 2018 Recenzia pridaná 30.04.2019 Prečítané 804-krát
70 %
Služby spokojnosť, strava výborná, prostredie krásne... aj keď ide o veľký rezort, každý má súkromie, vôbec nemáte pocit, že je tam veľa ľudí. CK by mohli konečne upustiť od nepochopiteľných hlučných animácií a programov, hluk z amfiteátra rušil túto idylku. Nikto na tieto programy nebol zvedavý. Pláž výborná, ale prístup do mora príšerný. Veľké skaliská, ľudia padali. Pol hodiny cesta pešo do mesta. čítať celú recenziu
Margareta
Termín pobytu: Jún 2017 Recenzia pridaná 24.07.2017 Prečítané 1288-krát
100 %
Transfer z letiska trval 30 min. Ubytovani sme boli hned po prichode. Velmi mily a ochotny personal. Ubytovani sme boli vo vilkach v nadhernom exterieri hotela. Bolo tam kopec zelene a krasnych rozkvitnutych krikov. Na plaz sme mali 40 m a do hlavnej budovy, kde bola restauracia a bar asi 60 m. Izby nam upratovali kazdy den. S ubytovanim velka spokojnost. čítať celú recenziu
Anicka
Termín pobytu: Aug 2016 Recenzia pridaná 24.08.2016 Prečítané 694-krát
50 %
Tento hotel sa 5-timi * mohol niekedy chváliť, ale muselo to byť už veľmi, veľmi dávno. Dnes je to max. 3*. Klientela tohto hotela je rôznorodá, Belgičania, Poliaci, Slováci, Angličania, Nemci, Francúzi, Ukrajinci, Izraelčania, veľmi málo Čechov, ale najviac je Rusov. Personál je z nich namäkko a naozaj sa krútia hlavne okolo nich. Ak nie ste Rus alebo im nedáte bakšiš, ani si vás nevšimnú. Ubytovanie: toto je jedna z vecí, za ktoré uberám hviezdičky tomuto hotelu. Izby sú v jednotlivých vilkách v rozsiahlej a naozaj peknej záhrade. Z vonku vyzeralo všetko pekne, no z vnútra :(. Najväčšiu slávu majú izby dávno za sebou, starý nábytok, fľakaté steny v kúpeľni, stará sanita, pochodujúce mravce, staré zariadenie jedálne, špinavá podlaha, chcelo by to ale poriadnu rekonštrukciu. Strava: výborná, tomuto sa nedá nič vytknúť, klasický výber na raňajky, všetko, čo si viete predstaviť, na obed a večeru výber síce nie je taký široký ako v Turecku, ale dostanete tu aj bravčové mäso (dokonca boli aj klasické vyprážané rezne), jedlo je výborne ochutené, naozaj chutné. Len zákusky stále rovnaké, zopár druhov - toto bolo slabšie. Dosť dobre som nepochopila otváracie doby barov. Na pláži ho otvárali o 11:00, takže, ak ste boli na pláži od 8:00, tak ste boli buď smädní alebo ste pili čistú vodu, ktorú ste si vy priniesli. V areáli je niekoľko barov a reštaurácií, ale väčšina zatvorená. Fungoval len bar na pláži a hlavný bar pri recepcii. Ak ste si chceli niekde sadnúť a dať si niečo po večernom programe - smola, nebolo kde, všetko bolo obsadené. Z pláže na obed bolo tiež potrebné odchádzať do hlavnej reštaurácie alebo snack baru na druhom konci hotela, pri pláži síce bol priestor, kde by ste sa v pohode mohli najesť, ale mali ste poukaz len na jeden obed počas celého pobytu v tomto zariadení. Zbytočný, skoro prázdny a nevyužitý priestor. Upratovanie: No neviem, či sa tomu dá tak hovoriť. Niekoľkokrát sme boli na izbe, keď cez obed prišla upratovačka. Odišli sme na terasu, aby mala priestor a čas na upratovanie a ona bolo po 5tich - naozaj po piatich minútach hotová. Ponaprávala postele, vymenila uteráky, doplnila toaletný papier a sprchovacie šampóny a bola preč. Žiadne zametanie, zmývanie už vôbec nie. Priznám sa, pod posteľ som sa radšej ani nepozrela - bála som sa toho, čo by som tam objavila. Bazény: k tomuto sa neviem vyjadriť, nikdy na dovolenke žiadny nevyskúšam, neholdujem tomuto druhu zábavy, ale boli asi dva prístupné pre všetkých a potom zopár privátnych pre hostí ubytovaných vo vilkách pri nich. Ležadlo vedľa ležadla, riadna masovka. Pláž: Možností bolo viac. Hotelová pláž so slnečníkmi a ležadlami zadarmo, bola najbližšie. Keďže na Kréte skoro stále fúka vietor, na tejto pláži boli skoro stále vlny. V niektorých dňoch dosť vysoké (cca 2m pri brehu). Hostia sa začali trúsiť na pláž a obsadzovať ležadlá cca okolo 8:00 ráno, ale personál hotela upozorňoval, že pokiaľ budú len osušky na ležadlách a nikto pri nich nebude do 9:00, môžu ich odstrániť a odniesť na recepciu. Niekoľkokrát to aj urobili. Najlepší boli Rusi (klasika), tí sa väčšinou neštvali, ak prišli na pláž a na ležadlách, ktoré sa im páčili, už ležali uteráky bez dozoru, jednoducho ich prehodili niekde inde a obsadili si to oni. Asi majú v povahe okupovať cudzie územie. :( Na tejto pláži nikto neodstraňoval vyplavenú trávu a riasy. Všetko to ostávalo na brehu, schlo a vôbec nevyzeralo dobre. V hoteli s 5 hviezdičkami neakceptovateľné. Ale kto by to odhrabal preč, hádam len nie ten lenivý personál??? Ak sa vám nechce ležať na hotelovej pláži, môžete prejsť na druhú stranu hotela (tam, kde sú hostia ubytovaní vo vilách), dá sa po drevených schodoch zísť dole k moru, na vybetónovanú platňu a okúpať sa tam. Vôbec tam nefúka, nie sú tam vlny, je to ako iný svet, ale nie sú tam slnečníky, takže len zaplávať a preč, pretože na priamom slnku sa uvaríte, ale je to ďalšia alternatíva. Potom sú naľavo od hotela verejné pláže, kde si síce za ležadlo a slnečník zaplatíte, ale pláže sú to nádherné, pieskové a väčšinou bez vĺn. Je to v takom závetrí, ako som už napísala- úplne iný svet. Výlety: boli sme len Spinalonga, môžem odporučiť, super výlet. Animátori: medzinárodný tím, naozaj sa snažili, cez deň pozývali na rôzne aktivity (šípky, aquagym, plážový volejbal, atď) a večer na hlavný večerný program. Na niektorých ich číslach sme sa naozaj pobavili, boli super a nemali chybu. Z klubu Leto tam boli dve slovenské baby Evelína a Nika - šikulky, milé, usmiate, pomohli s čím mohli, rodičia malých detí, ktoré dávali do miniklubu si ich nevedeli vynachváliť. Personál: ďalšia vec, za ktorú uberám hotelu hviezdičky. V 5 hviezdičkovom hoteli takýto personál nemá čo hľadať (česť výnimkám), služby neposkytovali žiadne, ak nerátam odnášanie použitých tanierov a pohárov. Nápoje ste si museli k stolu pri obede a večeri nosiť vy, oblečenie mali špinavé, fľakaté (zo zvyškov jedál z odnášaných tanierov), v bare pomalí, na objednané nápoje ste dlho čakali, prípadne si vás radšej ani nevšimli, kým ste ich surovo neoslovili a nezavolali vy. Plavčík sa na pláži ukázal na chvíľu ráno, potom ho celý čas nebolo. Ležadlá síce ráno uložené do radu, ale špinavé od klientov z predchádzajúceho dňa, očistili ste si ich samozrejme vy, ak ste ich chceli mať čisté. To sa týkalo aj prázdnych fliaš, papierov a zvyškov jedla, ktoré tam ostali po predchádzajúcom dni. Chlapík, ktorý chodil po pláži a čistil ju (nie každý deň) chodil niekedy okolo 10:00-11:00, to ste si už všetko vyčistili radšej vy. Konečné zhrnutie: nemám rada "keci", že dovolenka je o tom, akú si ju urobíme my a nemáme sa rozčuľovať nad takými "malichernosťami", ako som popísala vyššie. Pre mňa sú to zásadné veci, ktoré by sa v 5 hviezdičkovom hoteli nemali vyskytovať. Za svoje (a nie malé peniaze) chcem zodpovedajúcu kvalitu a nemienim sa s tým zmieriť. V tomto hoteli pomer cena - kvalita vôbec nie je dobrý. Nedostanete to, čo ste si zaplatili a na čo sa hotel siete Aldemar hrá. Mali by si uvedomiť, že ich sláva v tomto hoteli je dávno zašlá. Keby bola dovolenka lacnejšia o cca 1 400€ poviem - super dovolenka, ale za zaplatenú cenu to vôbec nestálo. Zažila som niekoľko super dovoleniek za porovnateľnú cenu v iných 5 hviezdičkových hoteloch. Nikdy sa sem nevrátim a ani tento hotel nikomu za tú cenu neodporúčam. čítať celú recenziu
Frantisek
Termín pobytu: Aug 2015 Recenzia pridaná 08.10.2015 Prečítané 929-krát
60 %
Hotel vhodny pre menej narocnych, potreboval by rekonstrukciu, vratane bazenov a vymenu opotrebovaneho zariadenia interieru izieb, ktore ma najmenej tolko rokov ako hotel samotny... vilky su umiestnene vo velmi peknej, udrziavanej zahrade... animacie boli na dobrej urovni... plaz bola velke sklamanie, chodievali sme na verejnu mimo hotela... čítať celú recenziu
Maťa
Termín pobytu: Aug 2015 Recenzia pridaná 01.10.2015 Prečítané 631-krát
100 %
Hotel má ubytovanie vo vilkách, každodenne uprataná izba, klímu sme ani nepúšťali, ale fungovala, pláž nehodnotím - neboli sme, perfektné bazény s morskou vodou, super strava, super ľudia a perfektní animátori. Patríme medzi náročných a tento hotel nám splnil predstavu výbornej dovolenky. čítať celú recenziu
Dasa
Termín pobytu: Sep 2015 Recenzia pridaná 21.09.2015 Prečítané 433-krát
87 %
Pekny starsi cisty rezort, strava velmi dobra, je moznost vybrat si z mnozstva teplych aj studenych jedal, hotelova plaz nie prilis vhodna pre male deti. Niekolko bazenov s jednym toboganom, program zabezpeceny pocas celeho dna a naslednej aj vecera. čítať celú recenziu
Fabiola
Termín pobytu: Aug 2015 Recenzia pridaná 10.09.2015 Prečítané 533-krát
87 %
Je to jeden z najlepších rezortov, v akom sme boli. Od letiska cca 30 min, ubytovali nás už o 10, 30 hod. nemuseli sme čakať do 14, 00, strava vynikajúca, izby čisté, priestranné. Naozaj tam nebolo čo vytknúť. Personál bol milý, ochotný. Mali sme z nich pocit, že si naozaj vážia každého klienta, nie len nemecky hovoriacich. Akurát pláž nebola práve najideálnejšia, ale skoro pred každou vilkou bol bazén s morskou vodou. Určite sa tam chceme ešte vrátiť. čítať celú recenziu
Bardejovcania
Termín pobytu: Aug 2015 Recenzia pridaná 23.08.2015 Prečítané 576-krát
87 %
Celkovo spokojní s pobytom, izby sú staršie, ale veľmi čisté, upratané každý deň, strava bohatá, aj na morské plody, horšie to je s plážovými ležadlami - vďaka ruskej klientele. Veľmi milí a príjemní animátori ako aj celý personál. A na záver by sme chceli poďakovať delegátovi Stanovi, za jeho ochotu a ústretovosť. Bola to krásna dovolenka, radi sa tam vrátime... p. s. Bardejovčania. čítať celú recenziu
Jozino
Termín pobytu: Jún 2015 Recenzia pridaná 13.07.2015 Prečítané 1713-krát
83 %
Hotel je vhodny pre vsetky vekove kategorie, transfer z letiska trval 30 minut, ubytovanie nam bolo pridelene az po 14 h, co bolo jedine minus, nakolko sme prileteli rano. Areal hotela cisty, vela zelene, styri bazeny, animacie a vybavenie pre deti bolo ok! čítať celú recenziu
Maria
Termín pobytu: Aug 2014 Recenzia pridaná 14.09.2014 Prečítané 3254-krát
67 %
Blízko k letisku, priestranné izby s veľkou terasou, prekrásna záhrada, vynikajúce jedlo, kokteily. Vďaka fantastickým animátorom sme mali o zábavu postarané každý večer. Vo všetkých bazénoch bola morská voda (aj v detskom), čo z hľadiska šírenia možných infekcií bolo super. čítať celú recenziu
Marta Mesiariková
Termín pobytu: Jún 2014 Recenzia pridaná 07.07.2014 Prečítané 3201-krát
83 %
Ubytovanie vo vilkách - čisté a slušné, nie najmodernejší nábytok, ale všetko čisté, praktické, funkčná klimatizácia. Strava, personál a ostatné služby na veľmi dobrej úrovni. Jediné, čo by som možno vytkla rezortu, bolo pripojenie na internet, ktoré bolo len v areáli recepcie a ak ho človek chcel mať na izbe, musel si zaplatiť 6€/deň. čítať celú recenziu
andrea
Termín pobytu: Aug 2013 Recenzia pridaná 31.08.2013 Prečítané 2169-krát
87 %
Personál aj animátori na jednotku. Kuchyňa je skvelá, ponuka jedál veľká. Druhý šéf, kuchár Petros, sa stará nielen o jedlo samotné, ale aj o šou pri jeho príprave a podávaní. Počas nášho pobytu mal dva dni voľna, a jeho neprítomnosť bola hneď cítiť. Jeho jedlo má naozaj, naozaj vyváženú fantastickú chuť. Hotel s ním pripravil aj šou, kde pripravuje jedlá a zapája aj hostí hotela. Je fakt, že obed sa podáva v spodnej reštaurácii, v blízkosti bazéna, kde sú nápojové automaty a plastové poháre, ale to predsa patrí k stravníkom v plavkách, plážových šatočkách a vo flip flopoch. čítať celú recenziu
Ela
Termín pobytu: Aug 2013 Recenzia pridaná 27.08.2013 Prečítané 5716-krát
57 %
Hotel má svoj "zenit" za sebou. Už pri vstupe na recepciu nám bolo jasné, že od 5* má ďaleko. Nábytok je pomerne starší, dosť opotrebovaný a potreboval by výmenu. Výmenu by potreboval celý hotel, takú väčšiu rekonštrukciu. Je to vidno na bazénoch, na sedačkách, na nábytku, ktorý je v reštauráciach a baroch. Nefungovali "bývalé" vodné efekty, ako fontány po stenách, vodopády, niektoré boli odstavené. Sprcha pri dolnom bazéne sa značne "kymácala" až mal človek dojem, že na neho spadne. Izby celkom v poriadku, netesniaca sprchová zástena, takže plno vody v kúpeľni. Nábytok na terase mal poodlupovanú farbu, je značne staršej výroby. Upratovanie celkom v poriadku, výmena prádla, ako aj dopĺňanie toaletných potrieb, bežné. Izby nespĺňajú úroveň 5* hotela. čítať celú recenziu
Andrea
Termín pobytu: Aug 2013 Recenzia pridaná 19.08.2013 Prečítané 1667-krát
87 %
Knossos Royal Village Kreta, siet Aldemar, odporucam, plaz s hrubozrnnym pieskom, more ciste, pri vstupe kamenne platne, prijemne prostredie, vela zelene, pre deti ihrisko, bazen, prichode do hotela v noci nas na izbe cakali sendvice, flasa vody a vina, velmi prijemne nas prekvapil personal, viacero restauracii a la carte čítať celú recenziu
Eva, Trstená
Termín pobytu: Jún 2013 Recenzia pridaná 10.08.2013 Prečítané 601-krát
89 %
Odporúčam !!! Hlavne rodinám s deťmi. Deti chodili do Clubu - animátori Radka a Marek sú skvelí !!! Kedykoľvek by som sa tam vrátila ! Skvelá dovolenka. Ponuka výletov po ostrove Kréta bola pestrá. čítať celú recenziu
pavlinka
Termín pobytu: Júl 2013 Recenzia pridaná 29.07.2013 Prečítané 1639-krát
80 %
Výborná dovolenka! Pekné ubytovanie, výborná strava. Boli sme rodina s dvoma deťmi- 8 a 2 ročné. Deti aj dospelí si prídu na svoje. Športové aktivity pre dospelých sme nevyužili, no deti sa vyhrali- veľké detské ihrisko, bazénik pre malé deti, tobogan pre väčšie. čítať celú recenziu
Zuzana
Termín pobytu: Júl 2013 Recenzia pridaná 12.07.2013 Prečítané 2242-krát
90 %
Hoci to bol Last- Minute, nemôžeme nič vytknúť, na nič sa sťažovať. Veľmi kvalitná dovolenka, skvele sme si oddýchli, zabavili sa a spoznali zaujímavých ľudí z celého sveta. Hotel zodpovedá 5* podľa gréckeho štýlu. Najkrajšie je určite prostredie, nedotknutá grécka príroda, strava bola vynikajúca a o nezabudnuteľné zážitky sa postarajú naozaj vymakaní animátori. Len a len odporúčame. čítať celú recenziu
Marek, Topoľčany
Termín pobytu: Máj 2012 Recenzia pridaná 29.06.2012 Prečítané 2552-krát
87 %
Služby hotela na vysokej úrovni, strava, animátori perfektní (každý večer extra program v amfiteátri), personál veľmi ústretový. Ručník nám dali každému zadarmo plážový, možnosť menenia aj dvakrát za deň. Na konci treba odovzdať na recepcii, inak pokuta 15 eur. Pozor ale, 90 percent ubytovaných bolo Rusov, ktorí sa nevedia chovať. Správajú sa akoby im to tam celé patrilo, nevedia stolovať, jedným slovom by som ich nazval prasatá. To som ale o nich vedel, tak som sa cez to musel preniesť. Taká vec vám dovolenku nesmie pokaziť. Trošku zmena bola pri delegátovi, keďže CK nám pridelil delegáta z väčšej tuším českej cestovky. Zamrzelo nás že sľúbené stretnutie deň pred odchodom sa nekonalo, aj keď na nástenke CK napísal že tam bol doobeda. Večer pred tým ani po raňajkách tam ale ten termín nebol, takže sa ho nikto ani nezúčastnil, a museli sme každý zvlášť chodiť potom na recepciu a pýtať sa na čo máme nárok po vysťahovaní izieb po 12tej hodine. Personál ale nesklamal a mali sme všetky benefity až do odchodu autobusa spred hotela (ručníky, strava - aj večera), teda okrem izby. čítať celú recenziu
Viktor, Košice
Termín pobytu: Júl 2010 Recenzia pridaná 28.08.2010 Prečítané 5673-krát
98 %
Aldemar patrí medzi špičkové hotelové komplexy a bola to jedna úžasná dovolenka, ktorú každému doporučujem. Chodíme v poslednej dobe len s touto CK a zatiaľ nás ešte nesklamala (poz. treba ale aj čítať recenzie- viz. Minos Imperial). Hotel aj pre rodiny s deťmi aj pre zamilovaných. Raz sa sem určite ešte vrátime (aj na Rodos Paradise Village). čítať celú recenziu
COVID-19 Garancia