82%
Hodnotenie

Acapulco Resort Convention SPA Hotel recenzie 

  • Cyprus
  • Cyprus
  • Severný Cyprus
  • Catalkoy
23 °C
teplota vzduchu
21 °C
teplota vody
2:50 h
dĺžka letu
cca 0:30 h
Od letiska
Odporúčanie 86 %
Poloha 75 %
Izby 78 %
Strava 87 %
Personál 78 %
82%
Celkové hodnotenie
145 recenzií
Zdeno Baranec
Termín pobytu: Sep 2019 Recenzia pridaná 20.10.2019 Prečítané 108-krát
67 %
Je veľká škoda, že sa naše cestovné kancelárie ponúkajú tento akože 5* hotel, keď celkovo je na 3*. Servis na pláži, strava mimo hlavných jedál, nápoje, plážový servis a nekonečne vzdialený jediný bar zdarma na konci pláže sú veľké mínus. Treba vyzdvihnúť ochotu personálu čistotu bazénov a trávnatých plôch. Kvalita jedla na dobrej úrovni. Najkrajšie je teplé a čisté more. Čo je však hrôzostrašné, je to, že sa v CK nedozviete, že tento rezort susedí s vojenskou posádkou. Pri pobyte začiatkom septembra 2019 totiž v nočných hodinách explodoval v posádke muničný sklad. Je to iba 400 m od hotela. Vybuchujúce bomby a ich kovové úlomky lietali vzduchom a totálne rozmlátili na všetkých 3 budovách okná a niekde povyrážali aj dvere. Švagra odhodila tlaková vlna 5 metrov od okna, keď sa na to pozeral. Na izbe, tak ako všetkým, nám rozmlátili komplet sklenú balkónovú výplň, tlaková vlna vyrazila vchodové dvere a aj v kúpeľni obloženie vane. My sme hodinu ležali na chodbe a počúvali, ako lietajúca munícia a tlakové vlny demolujú tie najslabšie časti hotela. Modlili sme sa k Bohu, aby zachoval životy ľudí v hoteli. A verte, stal sa zázrak, nakoľko nikoho nezabilo. Tento zážitok neprajem úprimne nikomu. Ak to niektorá cestovka bude ponúkať aj naďalej, tak budem veľmi zvažovať, či niekedy v budúcnosti využijem jej akékoľvek služby. čítať celú recenziu
Ja
Termín pobytu: Sep 2019 Recenzia pridaná 16.09.2019 Prečítané 0-krát
85 %
Kto chce byť týždeň v zlatej klietke, nech sa páči, rezort pre neho ako stvorený. Areál asi 15 hektárov, veľmi pekne udržiavaný, čistý, samá zeleň a kvety. Veľa atrakcií pre deti, vynikajúci plavecký bazén len pre dospelých. Kto chce atrakcie a zábavu, môže ich mať. Kto chce kľud, tiež si ho nájde. Viac kľudu je v bungalovoch, ktoré sú však trochu opotrebované a nezodpovedajú 5*. Zato sú však v peknom prostredí a je tam pokoj. Reštaurácia - výborná a pestrá strava. Sedenie i na terase priamo nad plážou. Veľké negatívum, rezort z dvoch strán priamo susedí s vojenským priestorom, čo cestovky zamlčali. Štyri hodiny hrôzy, keď nám nad hlavami lietali úlomky munície vážiace aj viac ako 10 kg, ktoré sme tam zažili pri výbuchu muničného skladu, neistoty, čo sa vlastne deje, či máme utekať na pláž, ako nám odporučili z recepcie, či sa radšej niekam schovať do kríkov... Ak idem do oblasti, ktorá nie je vyslovene mierová, mám mať možnosť rozhodnúť sa, či chcem stráviť pobyt v bezprostrednom susedstve vojska, kde nie je nič iné. Preto to bola pre nás zlatá klietka a len veľké šťastie, že sa nám nič nestalo. Veľké mínus pre cestovky SR, ktoré bookujú rezort pre Slovákov na takom mieste a úmyselne zamlčia podstatné skutočnosti. čítať celú recenziu
Sara
Termín pobytu: Aug 2019 Recenzia pridaná 31.08.2019 Prečítané 243-krát
90 %
Hotelovy komplex je zlozeny z 3 budov a bungalovcekov. Nie je to uplne stastne riesenie, kedze je v kopci, takze zo vzdialenejsich budov je to dost daleko. My sme mali stastie, ze nas ubytovali v hlavnej budove, preto bolo vsade vcelku blizko. Animacny program je tu fakt super, cez den rozne aktivity, vecer program pre deti, po nom aj pre dospelych. Animatori su perfektni, slovenski aj zahranicni. All Inclusive neponuka vela moznosti, nevyhodou je ponuka napojov len v 1 bare na kraji plaze, ale vodu daju vsade v ramci AI. Zmrzlina platena, jedina chutna cokoladova, kava v AI je strojova (taka ta klasicka ranajkova), ale za 10 tureckych chechtakov sa da kupit dobre pressko. Perfektne su tobogany (otvorene od 10 - 12 a 14 - 17), kolotoce pre deti (5 chechtakov 1 jazda), more krasne, ciste, priezracne, postupny vstup. Piesok jemny a horuuuuuci. čítať celú recenziu
Gabriela
Termín pobytu: Júl 2019 Recenzia pridaná 14.08.2019 Prečítané 0-krát
75 %
Do tohto hotela už nikdy nepôjdeme na dovolenku. Od 5* má veľmi ďaleko. Služby all inclusive sú zamenené s plnou penziou. Bývali sme v bungalove, ktorý sa personál snažil udržiavať čistý, no hrdzavý sprchový kút a plesnivé steny boli realitou. V cene nebola ani zmrzlina a jediný all inclusive bar bol vzdialený od pláže a jedálne minimálne 300 m. Bol otvorený, tým pádom neklimatizovaný a v tom teple sa tam večer nedalo posedieť a kým sme tam od bungalovu prišli, boli sme totálne spotení. Jedáleň obrovská, hlučná, ľudia do seba vrážali, o kultúre stolovania sa nedá hovoriť, hoci personál bol veľmi milý a ústretový a pri takom množstve ľudí robili, čo mohli. Jediné plus je dokonalá pláž a výborné teplé more. Delegátka z T.. t..... neochotná a nepríjemná. čítať celú recenziu
Anna
Termín pobytu: Júl 2019 Recenzia pridaná 20.07.2019 Prečítané 855-krát
80 %
Areál hotela pekný, veľa zelene, kvetov, hotel je už dosť "opotrebovaný" alebo len Slovákom dávajú staršie izby. Celkový dojem kazia domáci Turci, ktorých je tam dostatok na dovolenke a taktiež veľa ich chodí na jeden deň, hlavne cez víkend. Výhoda je, že okupujú najviac bazén a aqua park, nie je ich toľko pri mori. Sú strašne hluční, predbiehajú sa, nečakajú v rade v aqua parku a taktiež v jedálni, keď ich upozorníte, tak sa ocapia, že oni sú Turci a oni môžu. ☹️ Kazia celkový dojem z dovolenky. čítať celú recenziu
Mayka
Termín pobytu: Jún 2018 Recenzia pridaná 26.11.2018 Prečítané 6809-krát
100 %
Majestátny rezort pri úžasnej pláži. More je tu veľmi vyhriate, nemusíte sa báť vĺn, podložie čisto piesočnaté. Výborná mediteriánska strava. Veľa vyžitia v rámci komplexu, ktorý pripomína malé dovolenkové mestečko so všetkým, čo človek na dovolenke potrebuje. Určite sa sem vrátime! čítať celú recenziu
Ľubomír P.
Termín pobytu: Aug 2018 Recenzia pridaná 23.09.2018 Prečítané 2789-krát
0 %
Acapulco Beach Rezort – budova Pine Court I a Pine Court II, Severný Cyprus, Kyrenia, Çatalköy. Pravda o dovolenkovom rezorte Acapulco Beach na Severnom Cypre v oblasti Kyrenia môže znieť kruto, no napriek tomu je nevyhnutné povedať, že ide o starý a opotrebovaný rezort postavený na poriadnom svahu stúpajúcom od pláže, ktorý má časy svojej slávy dávno za sebou a kde sa zastavil čas. Rezort je vystavaný na svahu pri peknej piesočnatej pláži. Nemôžete ale od nej očakávať modrú vlaku ani bielučký piesok. Väčšinou je preplnená a miesta sú často obmedzené usporadúvaním svadieb na pláži, keďže miesto sa prezentuje aj ako svadobný rezort. Podotýkam, že teda už dosť obstarožný. Pláž je vybavená ešte stále použiteľnými a vcelku pohodlnými ležadlami a slnečníkmi, na ktorých však čas zanechal svoju nezmazateľnú stopu. Pláž dopĺňajú bazény, z ktorých ten infiniti bazén je vcelku pekný, no má výrazne nízku kapacitu na množstvo ľudí, ktoré sa v rezorte nachádza. Okrem animačných programov je k dispozícii aj kasíno, ktoré navštevuje aj pomerne mnoho miestnych takpovediac štamgastov. Záhrada je krásna, priestory medzi ubikáciami sú starostlivo udržiavané, vždy upravené, preto sa človek musí zmieriť s občasným hlukom pracujúcich zamestnancov a ich strojov. Varia tu na prvý pohľad dobre a chutne. Ponuka je pestrá a obmieňa sa, no nie tak, aby sa dala akceptovať aj druhý týždeň pobytu. Jedlo je taktiež zdá sa dobrej kvality, závažnejšie zdravotné ťažkosti hádam nehrozia. Menšie ťažkosti sa dajú pomerne ľahko zvládnuť pomocou probiotík a liekov proti hnačke a kŕčom. Vzhľadom na veľkosť rezortu je potrebné počítať aj s veľkým počtom ľudí v jedálni a značným hlukom a virvarom. Navyše počet personálu s postupujúcim septembrom zjavne klesá a niektoré pokojnejšie časti sa uzatvárajú. Personál v jedálni je zväčša v plnom nasadení, treba ho pochváliť. Servis zabezpečujú prevažne zahraniční pracovníci, zdá sa, že z ázijských krajín bývalého Sovietskeho zväzu a iní cudzinci. Personál sa ale zdá byť už v dezilúzii a unavený z celej sezóny. Má slabšie schopnosti dohovoriť sa anglicky, s výnimkou recepcie. Zdá sa, akoby tu britské impérium po sebe okrem zásuviek veľa nezanechalo. Niekedy sa celkom dobre dá dohovoriť aj rusky. S nemčinou, francúzštinou, taliančinou a španielčinou ale zväčša vôbec nepochodíte. Dovolenkový rezort napriek niektorým pozitívam oplýva nadmerným množstvom nedostatkov. Nezodpovedá v žiadnom prípade klasifikácii 5 hviezdičiek. Vybavenie je staré a opotrebované. Služby all inclusive nezodpovedajú tomuto označeniu a jedná sa v skutočnosti len o ľahko vylepšenú plnú penziu. Mnohé ďalšie služby vylepšujúce komfort pobytu sú ale k dispozícii našťastie aspoň za poplatok. Donáška na izbu má ale nezriedka problém s angličtinou. Okrem Slovákov, Čechov a Poliakov, rezort navštevuje aj veľké množstvo miestnych cyperských a zrejme aj pevninských Turkov. Iná klientela je zjavne zriedkavejšia. Rezort je vystavaný na poriadnom svahu, no premáva tu miestny rezortný shuttle s výrazne obmedzenou kapacitou na počet hostí rezortu. Personál Vám ho ochotne vysielačkou privolá. Treba však počítať s primeranou fyzickou kondíciou. Počas nášho pobytu na izbe v Pine Court I opakovane vypadávala klimatizácia a izba ostávala prehriata. Riešenie zo strany personálu hotela neprinieslo uspokojivé výsledky. Tak ako väčšina ponúkaných izieb, aj izby v Pine Court I sú dosť vzdialené od pláže, od jedálne, od recepcie a aj od jediného baru, ktorý ponúka služby kvázi all inclusive pre klientov slovenských cestovných kancelárií a je umiestnený na opačnej strane rezortu vo vzdialenosti asi dvoch kilometrov. V našej izbe na strope a po stenách boli plesnivé škvrny, nábytok poškrabaný a počmáraný, pleseň v kúpeľni. Vybavenie celkovo veľmi staré a opotrebované. Slovenské cestovné kancelárie sprostredkujúce tento pobyt nijako neupozorňujú vo svojich materiáloch, že je to tu určené pre klientov druhej a nižšej kategórie za ceny, ktoré inde platíme za prvotriedne služby. Určite to tu nestojí za tie peniaze, ktoré človek za pobyt zaplatí. Ak áno, tak len v prípade extrémnych zliav ultra lastminute deň pred odletom. A radšej na čo najkratší čas. Po pohoršene prijatej recenzii na webovom sídle T.......... zo strany manažmentu rezortu sme boli presťahovaní na izbu v budove Pine Court II, za predpokladu stiahnutia recenzie. Izba bola v oveľa lepšom stave, klimatizácia bezporuchová, vybavenie novšie, no kúpeľňa napriek tomu nebola zrekonštruovaná. S upratovaním sme boli vcelku spokojní. Pre istú klientelu, zväčša už v dôchodkovom veku, je v tomto rezorte za istých podmienok azda možnosť stráviť vcelku príjemný dovolenkový pobyt pri mori, no čestné by bolo tento rezort označiť za dvoj až trojhviezdičkový a slovenské cestovné kancelárie by si mali upraviť znenie svojich ponúk tak, aby aspoň trocha zodpovedali realite. čítať celú recenziu
Adriana
Termín pobytu: Aug 2018 Recenzia pridaná 03.09.2018 Prečítané 9800-krát
73 %
Hotel je situovaný 8 km od centra, priamo na pláži, svojim vybavením síce je vhodný pre rodiny s deťmi, ale stravou a nápojmi určite nie, keďže mimo raňajok, obeda a večere hotel neponúka žiadne iné občerstvenie, zmrzlinu, zákusky, hranolky, pizzu atď... čo by ste pri all inclusive stravovaní v 5* hoteli očakávali. Transfer z letiska bol cca 40 min., ubytovaní sme boli hneď, ako sme prišli. Areál hotela veľký, ubytovanie pre Slovákov väčšinou úplne navrchu v objektoch Pine Court I a II, nie je vhodné pre starších a hendikepovaných, pretože je v kopci. V areáli hotela veľa zelene a kvetov, bazény veľké a čisté. čítať celú recenziu
Ľubomír
Termín pobytu: Sep 2018 Recenzia pridaná 02.09.2018 Prečítané 9422-krát
60 %
Acapulco Beach Rezort – budova Pine Court I, Severný Cyprus, Kyrenia, Çatalköy. Pekná piesočnatá pláž, pohodlné ležadlá a slnečníky, no uterákový servis iba priemerný až slabší. Okrem animačných programov je k dispozícii aj kasíno, ktoré navštevuje aj mnoho miestnych obyvateľov. Varia tu dobre a chutne. Ponuka je pestrá a obmieňa sa. Jedlo je dobrej kvality, nehrozia zdravotné ťažkosti. Vzhľadom na veľkosť rezortu je potrebné počítať aj s veľkým počtom ľudí v jedálni a značným hlukom a virvarom. Personál v jedálni je v plnom nasadení, treba ho pochváliť, servis zabezpečujú prevažne zahraniční pracovníci, zdá sa, že z ázijských krajín bývalého Sovietskeho zväzu a iní cudzinci. Celkovo má ale personál slabšie schopnosti dohovoriť sa anglicky, s výnimkou recepcie. Niekedy sa celkom dobre dá dohovoriť aj rusky. S nemčinou, francúzštinou, taliančinou a španielčinou ale zväčša nepochodíte. Dovolenkový rezort však napriek niektorým prednostiam oplýva nadmerným množstvom nedostatkov. Nezodpovedá v žiadnom prípade klasifikácii 5 hviezdičiek. Vybavenie je staré a opotrebované. Služby all inclusive nezodpovedajú tomuto označeniu a jedná sa v skutočnosti len o ľahko vylepšenú plnú penziu. Mnohé ďalšie služby vylepšujúce komfort pobytu sú ale k dispozícii za poplatok. Rezort navštevuje aj veľké množstvo miestnych cyperských a zrejme aj pevninských Turkov. Rezort je vystavaný na poriadnom svahu a miestny rezortný shuttle premáva zriedkavo, nepravidelne a s výrazne obmedzenou kapacitou. Treba počítať s primeranou fyzickou kondíciou. Počas nášho pobytu na izbe v Pine Court I opakovane vypadávala klimatizácia a izba ostávala prehriata. Riešenie zo strany personálu hotela neprinieslo uspokojivé výsledky. Izby v Pine Court I sú dosť vzdialené od pláže, od jedálne, od recepcie a aj od jediného baru, ktorý ponúka služby kvázi all inclusive na opačnej strane rezortu. V našej izbe na strope a po stenách boli plesnivé škvrny, nábytok poškrabaný a počmáraný, pleseň v kúpeľni na šnúre od telefónu. Vybavenie celkovo veľmi staré a opotrebované. Slovenské cestovné kancelárie sprostredkujúce tento pobyt nijako neupozorňujú vo svojich materiáloch, že je to tu určené pre klientov druhej a nižšej kategórie za ceny, ktoré inde platíme za prvotriedne služby. Určite to tu nestojí za tie peniaze, ktoré človek za pobyt zaplatí. Ak áno, tak len v prípade extrémnych zliav ultra last minute deň pred odletom. V tomto rezorte je možnosť stráviť vcelku príjemný dovolenkový pobyt pri mori, no čestné by bolo tento rezort označiť za dvoj až trojhviezdičkový a slovenské cestovné kancelárie by si mali upraviť znenie svojich ponúk tak, aby aspoň trocha zodpovedali realite. čítať celú recenziu
Linda
Termín pobytu: Aug 2018 Recenzia pridaná 10.08.2018 Prečítané 10431-krát
47 %
Ľutujem nás Slovákov, že celý rok hrdlačíme na dovolenku pre rodinu a slovenské cestovky nám ponúkajú za veľa € nízku úroveň zabalenú v pozlátku... Prostredie kde nič tu nič... Hotel starý - 5* mal pred 15 rokmi... Jedine cyperské more stojí za to... tento rezort NEODPORÚČAM. čítať celú recenziu
Denisa
Termín pobytu: Júl 2018 Recenzia pridaná 18.07.2018 Prečítané 2359-krát
95 %
Výborná dovolenka, ubytovanie pekné, strava výborná, more priezračné, len by som viac nešla na výlet do Nikózie - čisto nákupy. Celkové hodnotenie - super dovolenka. čítať celú recenziu
Ján
Termín pobytu: Jún 2018 Recenzia pridaná 05.07.2018 Prečítané 2164-krát
70 %
Hotel je vhodný pre rodiny s malými deťmi, ak máte dieťa 17+, bude sa nudiť. Personál nemá problém vyriešiť vaše problémy, máte objednanú štvorposteľovú izbu, ale dajú Vám trojku, nie je problém, dopracú ďalšiu prístelku a v izbe sa nepohnete. Izby sú inak čisté, štandardne zariadené. Areál je pekný udržiavaný. Kuchyňa je skvelá. Obsluha 30% kmeň. zamestnanci a ostatok brigádnici a študenti. Aj tu dorazila personálna kríza a čašníka vyučeného spoznáte okamžite, ale snažia sa. Uvádzaný all inclusive by som prehodnotil na plnú penziu. V 5 * hoteli Vám nemôžu nalievať pitie do plastových pohárov a množstvo podľa toho, koľko sa uleje, vysvetľovať obsluhe, že ananás či mandarínka nie je pomaranč atď. Využívať bezplatné služby nápojového servisu je možné len v jednom bare, ktorý je od bazénov či mora vzdialený cca 300 - 400 m, takže o svoju hmotnosť sa báť netreba. Tým, že hotel využívajú rodiny s malými deťmi, je potrebné sa pripraviť na hluk, cez víkend sa dohrnie kopec domácich, ktorí obsadia ležadlá, bazén, bar, to, čo po nich ostane, je smetisko. čítať celú recenziu
Patrícia
Termín pobytu: Aug 2017 Recenzia pridaná 30.09.2017 Prečítané 4782-krát
83 %
Hotel veľmi pekný, veľký čistý komplex so super aquaparkom. More nádherné, teplé, najteplejšie more, aké som kedy zažila, pozvoľný vstup do mora, sedenie pri mori sa vždy našlo a to kdekoľvek pri mori, pri bazéne, pri bare. Strava fantastická vybral si ktokoľvek, avšak skoro žiadne morské plody. Večerné animácie fajn. Izby celkom veľké, čisté a stále upratané. čítať celú recenziu
ksls
Termín pobytu: Sep 2017 Recenzia pridaná 17.09.2017 Prečítané 1453-krát
97 %
Všetko bolo super, transfer trval do pol hodinky, ubytovali nás hneď. Areál je veľký, všetko udržiavané a čisté. Množstvo ležadiel (nebol problém nájsť kedykoľvek miesto pri bazéne alebo na pláži ani pri plnom obsadení hotela), super aquapark, čisté bazény, novovybudovaný infinity bazén, milá delegátka. Nemám čo vytknúť. čítať celú recenziu
Emil
Termín pobytu: Aug 2017 Recenzia pridaná 30.08.2017 Prečítané 3170-krát
75 %
Pre rodinu s deťmi neodporúčam. A keď už tam pôjdete berte si na pláž plachtu,trampky a čašnícky podnos verte mi. čítať celú recenziu
Marika Ceterová
Termín pobytu: Aug 2017 Recenzia pridaná 27.08.2017 Prečítané 1198-krát
100 %
Celkový dojem z dovolenky bol úžasný. Pozitívne hodnotíme podrobné informácie poskytnuté v CK, ktoré sa zhodovali s pobytom. Delegátka veľmi milá a ústretová. Prekrásny hotelový komplex nás očaril čistotou a udržiavanou kvetinovou záhradou, perfektnou vybavenosťou interiéru a exteriéru. 30 min. transfer z letiska. Nenahraditeľné teplé a čisté more na jednotku. čítať celú recenziu
Viera
Termín pobytu: Aug 2017 Recenzia pridaná 10.08.2017 Prečítané 1393-krát
60 %
Na pláži malé prútené -priesvitné slnečníky,strava priemerná len v hlavnej jedálni. čítať celú recenziu
Martin
Termín pobytu: Júl 2017 Recenzia pridaná 09.07.2017 Prečítané 1703-krát
100 %
Bol to taky maly comeback z roku 2014. Vela sa toho zmenilo, ale hotel super uroven. Slovaci su oblubeni klienti, jedlo stale na vyber. A la carte restauracie za poplatok, ale super vyber. Pre deti je novy aquapark, kde sa vedia vyblaznit. Presli sme uz kus sveta, ale pre Cyprus sme sa opatovne rozhodli, lebo je to take "pokojne Turecko". čítať celú recenziu
Branislav Fundarek
Termín pobytu: Júl 2017 Recenzia pridaná 08.07.2017 Prečítané 1482-krát
87 %
Hotel perfektny, izby a sluzby na luxusnej urovni, prostredie nadherne, stravovanie najlepsie, ake len mozno cakat. Hostia najma Turci, par Slovakov, Cechov, Madarov a Rusov. Moje vyhrady sa tykaju Soft inclusive sluzieb, ak chcete cez den napoj, okrem vody, musite do Moonrise baru na okraji plaze prejst peso alebo preplavat cez zatoku asi 300 m. Velmi pekna restauracia s terasami a bleskovou ochotnou obsluhou hovoriaca anglicky - mladi ludia, brigadnici z celeho sveta, pekne upraveni a usmievavi. Internet zdarma obmedzeny na vstupne priestory hlavnej budovy. Televizny program z europskych stanic dve nemecke, talianska, francuzska, britska a ruska, ostatne v turectine. Na plazi dostatok miesta aj volnych slnecnikov a lezadiel zdarma. Negativum rezortu je obklopenie z oboch stran ohradenymi vojenskymi priestormi a tym vylucenim vychadzok do okolia pesi. Izbu s vyhladom na more si mozno v hoteli priplatit, CK to neumoznovala, naoplati sa to vsak, v izbe, hoci je velmi pekna, travite minimum casu. Podla moznosti nevyberajte si ubytovanie v bungalovoch, su male a nemaju ziadne zazemie vonku. Velmi pekny je tzv. Infinity bazen s pristupom od 17 rokov s vyhladom na more a lehzadlami na trave, obsluhou na kolieskovych korculiach, musite si vsak privstat aspon na 6: 30, aby ste tam ziskali miesto na den. Aj akvapark a nepreplneny bazenovy komplex je vsak dobre miesto na relax ci sport. čítať celú recenziu
Ladislav R.
Termín pobytu: Jún 2017 Recenzia pridaná 04.07.2017 Prečítané 629-krát
100 %
Ubytovanie, strava, zariadenie - ok. čítať celú recenziu