75%
Hodnotenie
75%
Hodnotenie
Taliansko Taliansko
 Taliansko, Kalábria, Simeri Mare  Taliansko, Kalábria, Simeri Mare

TH Simeri - Simeri Village recenzie 

TH Simeri - Simeri Village recenzie 

1:40 h
29 °C
29 °C
21 °C
cca 0:45 h
cca 0:45 h
847 €
847 €
cena hotela od
cena hotela od
Odporúčanie 56 %
Poloha 62 %
Šport a zábava 73 %
Izby 80 %
Strava 65 %
Personál 73 %
75%
Celkové hodnotenie
9 recenzií
Rodina s detmi
Termín pobytu: Aug 2016 Recenzia pridaná 07.08.2016 Prečítané 953-krát
80 %
Hotel Barcelo sme si vybrali kvoli dobrej lokalite a kludnemu prostrediu. Okolie v hoteli je plne zelene - olivovniky, oleandre, palmy. Prijemne tu fuka, takze aj v najvacsej horucave osviezi. :) Strava je prevazne zeleninova a morske ryby alebo plody mora su v jedalnicku kazdy den. Kto caka preplnene stoly ako v Turecku, tak bude mozno sklamany, pretoze taky vyber tu nie je. My sme boli ale spokojni, nam talianska kuchyna vyhovovala, jedlo bolo skvele. Plaz cista vzdy volne miesto, takisto aj pri bazene. Ochotny a mily personal. Taktiez slovenske animatorky boli mile dievcata, co sa vsak neda povedat o "delegatke". Tej sa radsej nic nepytajte, neochotne vas posle opytat sa vsetko na tecepciu, kde je samozrejme komunikacny problem, lebo neovladaju moc dobre anglictinu. Neviem, ale ked ma niekto pracovat s ludmi, ocakavam iny pristup a toto nie je len moj nazor. Izby boli krasne, ciste, kazdy den upratane. My mozeme len odporucat. čítať celú recenziu
Renáta
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 29.07.2016 Prečítané 661-krát
73 %
Hotel v príjemnom prostredí, plnom zelene. Poriadok a čistota na izbách a hoteli bola v poriadku. Strava super, vybrali si deti aj dospelí. Dovolenku nám pokazil prístup talianskeho personálu, ktorý uprednostňoval Talianov...česť výnimkám. Celý animačný program bol určený zase len Talianom, žiadne medzinárodné animácie spolu so slovenskými animátormi, ako bolo napísané v katalógu. No a o slovenských animátorkách asi napíšem samostatnú kapitolu. Tie mali naozaj super dovolenku. Už tretí rok sme boli na dovolenke s tou istou cestovkou. Vždy mali animátorov na nič, ale tieto boli fakt na nič. Jediné, čo ich zaujímalo, bolo vyhrať volejbal proti Talianom. Detské animácie za celý pobyt neboli žiadne, nedokázali sa ani prihovoriť deťom, nieto ešte sa s nimi hrať. Delegátka nám celý čas opakovala, že len zastupuje, že to nie je jej destinácia. čítať celú recenziu
Viera
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 22.07.2016 Prečítané 853-krát
80 %
Hotel v tichom prostredí, vhodný aj pre rodiny s deťmi. V okolí žiadne možnosti nákupov, takže pre milovníkov nakupovania neodporúčam. Pláž cca 300m pešo cez upravené chodníky, udržiavaná, veľká, dobrý vstup do mora. Čo môžem vytknúť je pitný režim. čítať celú recenziu
Valéria
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 19.07.2016 Prečítané 626-krát
80 %
Je to hotelový komplex, okolie hotela pustatina. Je tam 1 obchodík, 1 bar, lekáreň. Zo všetkého po jednom, viac nič. Kto chce nákupy, táto časť mu vyhovovať nebude. Hotel vcelku pekný, udržiavaný, strava perfektná, zatiaľ najlepšia z krajín, kde sme boli - Turecko, grécke ostrovy, Španielsko, Bulharsko. Všetko, čo sme ochutnali sa dalo aj zjesť. Naša dcéra miluje morské plody, tých sa tam najedla denne a všetko jej chutilo. Vynikajúce mäso, ryby, cestoviny, pizza. Celkovo super dovolenka na oddych, nám trošku nevyšlo počasie, 3 dni studený vietor a mraky, ale dalo sa. Izby pekné, denne upratané, nápoje v rámci all iba pivo, víno, vodka a whisky. Víno bolo super, na obed aj na večeru si môžete zobrať na stôl fľašu a popíjať. To sa nám páčilo, že pri jedle človek nemusel behať a stáť v rade na pitie. CK má rezervované stoly, takže bez problémov. Odporúčam ľuďom, ktorí si chcú fakt oddýchnuť a nie behať po obchodoch. Tam nie je kde ísť. čítať celú recenziu
RRREF
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 12.07.2016 Prečítané 886-krát
57 %
Vyberali sme hlavne bezpečnú destináciu. V cestovke nás upozornili, že hotel sa dá ťažko porovnávať s napr. tureckými. Ale aj napriek tomu som čakal trochu lepšie podmienky. Z dovolenky mám rozpačitý pocit. Veľmi slabá ponuka nápojov zahrnutých do ponuky AI. Strava rozmanitá, ja som si však vyberal veľmi ťažko (to je ale individuálne). Bohužiaľ aj málo ochotný personál v bare. Nízka úroveň upratovania izieb a spoločných priestorov. čítať celú recenziu
Monika
Termín pobytu: Sep 2014 Recenzia pridaná 26.10.2015 Prečítané 1503-krát
83 %
Klasická talianska 4*, typu Villagio, patriaci do siete Blue Serena. My sme už v Taliansku boli a takýto typ ubytovania nám vyhovuje. Areál je veľmi pekný, udržiavaný, veľa zelene, všetko nižšia zástavba - 2 poschodové budovy alebo rodinné bungalovy v záhrade. Areál má 480 izieb, takže nepatrí k najväčším Villagio v Kalábrii. Ale to sú veci, ktoré si môže každý naštudovať ešte pred odchodom na dovolenku. Izby sú po rekonštrukcii a pôsobia veľmi príjemne. My sme mali izbu na prízemí s peknou teraskou. Zoznámili sme sa s jednou rodinkou, boli štyria a bývali v bungalove. Mali veľmi priestrannú izbu s manželskou posteľou a poschodovou posteľou + tam bol ešte aj písací stôl a vonku terasa. Veľmi pekné a aj oni hovorili, že majú skúsenosť, že sú všade "natlačení ako háringy" a tu mali dosť miesta. Ale nie všetky izby sú také. Lebo aj v tých 2-poschodových blokoch sú izby pre 4 - videla som ich otvorené, keď upratovačka upratovala a tiež tam bola poschodová posteľ, ale tie boli oveľa menšie. Keď sme sa rozprávali s delegátkou, tak tá hovorila, že ľudia často nepochopiteľne nechcú byť ubytovaní v bungalovoch a robia cirkus na recepcii, tak ich dávajú to tých blokov, čo sme boli my a potom majú tie menšie izby. Nerozumiem im, prečo idú sami proti sebe, ale je mi to jedno. :-) Len som chcela dať tip rodinám, že tie bungalovy boli ozaj priestranné. Strava bola veľmi chutná a kvalitná. Raňajky - typicky talianske, t. j. káva a croissanty. Na počudovanie je to už prispôsobené aj cudzincom, t. j. bola aj zelenina, neodolateľná pečená slanina a klasické raňajky. Obedy a večere boli perfektné. Hotel, kde vedia upiecť aj ryby a okoreniť ich. :-) Lepšie spaghetti aglio, olio e peperoncini som v živote nikde lepšie nejedla. Pre mňa osobne je ich kuchyňa lepšia ako grécka a kvalitnejšia ako turecká. Všetko, čo servírovali, bolo veľmi chutné. Je sa vonku na terase, čo je pre mňa znakom dovolenky a pohody. Napriek tomu, že sa je vonku, je celá terasa nefajčiarska. Aspoň začiatkom sept., kedy sme tam boli, to tak bolo. Ale hneď vedľa je bar pri bazéne, takže kto potrebuje ku káve cigaretku, môže si ju dať tam. Nápoje vrámci all inclusivu boli ich miestne, víno bolo napr. v celých fľašiach, pivo je dobré všade a miešaný drink si musíte vymyslieť sami. Niekedy sa stávalo, že došlo niečo ich, tak nalievali importovaný alkohol, ktorý sa inak platil. Sú to Taliani. Tí sú ako Francúzi. Budú rozprávať iba ich jazykom. Takže dohovoriť sa môže byť problém. :-) Cesta na pláž je príjemnou prechádzkou cez areál a popri tenisových kurtoch. Na pláži sú normálne slnečníky a ležadlá, nie také tie stoličky, ktoré v Taliansku často bývajú. Dokonca je pri pláži aj beach bar, takže nápoje sú k dispozícií počas celého dňa. To v európskych destináciách ozaj oceňujem, lebo je to málokde. Pláž je piesok, vstup do mora si myslím, že vyhovoval aj detičkám. Dali sa tam požičať vodné bicykle a kajaky - zadarmo. Neviem, či ešte niečo iné. Tí naši známi využili to a nám sa nežiadalo. More bolo teplé, čisté, priezračné. Delegátka hovorila, že Iónske more je teplejšie ako Tyrrhenské, čo mne tak logicky tiež vychádzalo, preto som bola rada, že sme sa rozhodli pre toto pobrežie. Medúzy sme nemali. Vraj v lete občas boli. Slovákom sme sa totálne vyhýbali, ako sa len dalo. Neviem, čo sme my za zakomplexovaný národ. Všade sme "Majstri sveta vo frflaní". Keď raz bolo niekomu dobre v Tunisku alebo Turecku, tak nech chodí len tam a neotravuje ostatných ľudí svojimi rečami. Nie, nie je to Turecko. Aj tam sme niekoľkokrát boli, ale nebude to predsa porovnávať v Chorvátsku, Taliansku alebo Grécku. Nerozumiem. Nie, nedávajú tu vodu vo fľaši a nie je tu naplnený minibar. A prečo by mal byť? Pretože v Turecku áno? Tak choďte do Turecka. Rozohnila som sa, ale ľudská hlúposť je nekonečná a reči niektorých dovolenkárov boli na nevydržanie. Niekto bol za svoj život 3x v Tunise a už je svetaznalý a odborník na hviezdičky. K bazénu sa vyjadriť neviem, lebo tam som nebola. Ale bol. :-) A mnohí možno ocenia, že v tejto časti nie sú pri vstupe do bazéna povinné kúpacie čiapky, ako sme videli v iných častiach Talianska. Okolie hotela je širošíra pustatina. To bolo uvedené v popise, takže s tým sme rátali. Požičanie auta je tu najdrahšie, s akým sme sa doteraz stretli - okolo 100, - Eur/deň. Možno niekoho ešte zaujme, že je tam k dispozícií bezlepková strava. A pre matky s deťmi tam bola miestnosť na prípravu detskej stravy. Bolo to otvorené non stop a chodili si tam niečo pripravovať aj dospelí, ktorí mali nejakú špecifickú diétu. Napr. som videla, ako si dospelí robili smoothie. Inde sa to vraj platí, tu to mali mamičky zadarmo. Najbližšie väčšie mesto je Crotone. Boli sme tam na večerný výlet. Oplatilo sa. Zmrzlina bola vynikajúca :-), nakúpené korenia na cestoviny neskutočne pikantné, hrad pekný a káva dobrá. :-) Na oblečenie nič. Žiadne pekné talianske značky. Nákupné maniačky si to na svoje teda neprídu a ušetria. :-) Tu bolo vidieť, že Kalábria je najchudobnejšia časť Talianska. Takže na záver. My sme si dovolenku užili. Išli sme si tu oddýchnuť, okúpať sa v teplom mori a pochutnať si na talianskej kuchyni. Toto všetko sme dostali. Prečítali sme knihy, ráno behávali po pláži, vyspali sme sa a totálne zrelaxovali. Rezortová dovolenka vo Villago určite nie je pre každého. Nám to teraz takto maximálne vyhovovalo. čítať celú recenziu
Lukas
Termín pobytu: Aug 2015 Recenzia pridaná 23.08.2015 Prečítané 1230-krát
83 %
Nemám nič, čo by som vytkol. Ľudia tu sú priateľskí, správajú sa k vám tak, ako vy k nim. Čo sa týka all inclusive - výber postačujúci, vďaka tomu, že čapujú do plastových pohárov, môžete ísť s drinkom kľudne aj do mora. Drinky v rámci all inclusive (najčastejšie sme brali pivo, whiskey, vodku, vodu, džúsy. Boli podávané zdarma na bare pri bazéne (kúsok od ubytovania) v čase od 8 do 24, čo bolo pre nás príjemné prekvapenie, pretože pôvodne bol avizovaný kratší čas. Bohate nám tento čas postačoval. Drobné komplikácie nastali pri odchode, kedy zrejme z technických príčin sme mali zaúčtované veci, ktoré mali byť zdarma. Všetko sa ale vyriešilo v priebehu pár minút na recepcii a neplatili sme nič, čo sme nemali. čítať celú recenziu
KKk
Termín pobytu: Jún 2014 Recenzia pridaná 08.08.2015 Prečítané 1325-krát
83 %
Hotel je vhodný pre rodiny s deťmi, pekné prostredie, futbalové ihrisko, 7 tenisových kurtov, basketbalové ihrisko, bazén. More je od hotela vzdialené cca 4-5 min. cestou, ktorú lemujú oleandre a tenisové kurty. Je to príjemná prechádzka po jedle :). Na pláži sa nachádzajú sprchy, bar, WC. Ležadiel je dostatok a každý si môže vybrať. More je nádherné, priezračné, vhodné pre deti. Pláž je piesková s jemným štrkom. JE TO TALIANSKO a nie Turecko, ako to porovnávali niektorí dovolenkujúci (boli sklamaní), mne vyhovuje talianska mentalita, kuchyňa, more. :) čítať celú recenziu
Macka
Termín pobytu: Sep 2013 Recenzia pridaná 17.12.2013 Prečítané 5960-krát
70 %
Na prvý dojem hotel aj celý komplex na nás zapôsobil. Množstvo zelene, olivovníky, cesta k hotelu lemovaná borovicami. Približne 200 metrov vzdialené more. Personál bol milý staral sa dostatočne o klientov aj o celý hotel a komplex. Personál v bare aj v reštaurácii bol rýchly, pohotový. Dovolenka bola príjemná, no musím povedať, že hotel má svoje nedostatky. Organizácia jedálne nie je dostačujúca, panoval tam chaos, nedostatok tekutín, keď ste si chceli zobrať ešte vodu, museli ste sa predierať medzi množstvom ďalších dovolenkárov. Strava bola ale chutná, bolo si z čoho vybrať, pochutili sme si na talianskych špecialitách. Na izbách nie je dostatočne vyriešený úložný priestor, nie je ani kde sušiť prádlo. Treba sa pripraviť aj na to, že si za veľa vecí budete musieť priplatiť. Hotel by som odporučila rodinám s deťmi, pretože animačný program bol na profesionálnej úrovni. Deťom sa venovali. Animátori pripravovali zaujímavý celodenný program. Zábava trvala až do večerných hodín. Príjemná hudba sa dala počúvať aj v bare, kde bol klavír. čítať celú recenziu
COVID-19 Garancia