65%
Hodnotenie

Afandou Beach recenzie 

  • Grécko
  • Grécko
  • Rhodos
  • Afandou
25 °C
teplota vzduchu
22 °C
teplota vody
2:20 h
dĺžka letu
cca 0:15 h
Od letiska
Odporúčanie 68 %
Poloha 57 %
Izby 72 %
Strava 60 %
Personál 70 %
65%
Celkové hodnotenie
44 recenzií
Michal K.
Termín pobytu: Sep 2019 Recenzia pridaná 27.09.2019 Prečítané 0-krát
60 %
Celkový pobyt na Afandou beach bol celkom príjemný. Hotel skôr na odpočinok pre ľudí s deťmi alebo starších. Ale inak celkom príjemný hotel. Jedna nevýhoda je, že na pláž sme museli peškovať asi 600 m cca. Jedlo bolo niekedy chutné, niekedy nie, ale vynikajúce dezerty. Personál bol skvelý a vo všetkom nám pomohol a vyhovel. Celkový pocit z dovolenky je z mojej strany veľmi dobrý... no skôr by som hotel odporúčal pre starších ľudí, ktorí si chcú len oddýchnuť. Izby trošku menšie, ale inak celkom dobré, jediné, čo mi vadilo, že v bare sa do 18:00 nepodával žiadny alkohol (veď predsa prišiel som si užívať a nie sa modliť) a ak sa aj alkohol podával, tak bola len vodka, to má trošku sklamalo, ale celkovo na cenu pobytu je to pekný a príjemný hotel a personál. Dalo sa požičať auto aj motorky. No nebolo to za 30€ na deň. Ďakujem za pobyt, cítili sme sa fajn. ;) čítať celú recenziu
inkaa
Termín pobytu: Sep 2019 Recenzia pridaná 14.09.2019 Prečítané 63-krát
77 %
Transfer z letiska trval okolo 1 hodiny. Prišli sme v obedňajších hodinách, po príchode na recepciu nás poslali na obed a po obede sme hneď boli ubytovaní. Izbu sme mali na 3. poschodí s výhľadom na jedáleň a dedinku Afandou. Izba štandard, čistá, veľký balkón, upratovanie každý deň, uteráky každý druhý deň. Strava veľmi chutná, pre nás výber dostatočný, vždy sa dalo vybrať, jedlo vždy dopĺňali. Na raňajky od masla, džemu, zeleniny, omelety, párky, salámy, opečenej šunky až po lupienky a ovsené vločky, tvaroh, káva, čaj, limonáda. Na obed vždy 2 druhy mäsa, ryba, kopec zeleniny či dusenej alebo čerstvých šalátov, ryža a zemiaky na rôzne spôsoby. Večera, tiež bohatý výber a k pitiu lokálne pivo /podotýkam veľmi dobré/, miestne biele a červené víno a limonády. Obsluha v jedálni veľmi milá a ochotná, vždy usmiata. Pláž je vzdialená asi 5 minút chôdze od hotela po ceste. Je široká, pieskovo kamenistá, vstup do čistého a teplého mora je kamenistý, asi po 2 metroch sa dá už plávať. More je nádherne priezračné, fakt krásne. Slnečníky za 10 euro na deň. Asi 200 po pláži je bar VAMMOS, kde sa dá kúpiť občerstvenie, drinky a káva. K tomu krásny výhľad na more, grátis. :) Kto sa chce po večeri prejsť, odporúčam navštíviť dedinku Afandou, ktorá je vzdialená asi 20 minút chôdze od hotela. Je tam viacero supermarketov, kaviarničiek a barov, reštaurácii s typickou gréckou kuchyňou a atmosférou. My sme každý večer navštívili zmrzlináreň ARTISTI DI GELATO, ktorá je hneď na začiatku dedinky a robia tam výbornú zmrzlinu, palacinky, wafle, kávu. Je tam vždy plno. Je problém si vybrať z 30 druhov zmrzliny /môj favorit - nutelová:)/. Celkovo to bola pohodová dovolenka v peknom a tichom prostredí s nádherným morom. Radi sa sem zase vrátime. čítať celú recenziu
Gabika
Termín pobytu: Aug 2019 Recenzia pridaná 02.09.2019 Prečítané 91-krát
80 %
Hotel je vhodný hlavne pre rodiny s deťmi, prípadne ľudí, ktorí si chcú oddýchnuť v kľude, nakoľko je to menší a tichší rezort. More bolo teplé a veľmi čisté, nádhernej farby. Dva bazény k dispozícii s ležadlami. Pláž kamienková. Izby boli menšie, taktiež kúpeľňa, no postačovalo napriek tomu, že sme boli dvaja dospelí a jedno väčšie dieťa. Aj tak sme tam trávili málo času. Klíma a malá chladnička na izbe. Upratovali každý deň. Strava bola chutná, jedlá sa obmieňali a bolo z čoho vybrať. Maškrty a zákusky úžasné. Ja, čo mám problémy s trávením, musím priznať, že som tam bola v pohode. Nápoje nealko + alko (pivo, víno, vodka, rum, gin, ouzo) do 23 hod. neustále k dispozícii. Personál veľmi príjemný. 20 minút peši od rezortu je malé mestečko, kde je živo, tam nájdete aj supermarket, aj veľa obchodíkov so suvenírmi, reštaurácie. Boli sme pozrieť aj do mestečka Lindos a Rodos. Zažili sme dobrú dovolenku podľa očakávania. čítať celú recenziu
Petra
Termín pobytu: Júl 2019 Recenzia pridaná 17.07.2019 Prečítané 462-krát
17 %
Transfer z letiska úplne v pohode, je to celkom blízko. Hotel hrozné niečo, izba ako štandard na pohľad ok, ale inak kúpeľňa samá pleseň, z klimatizácie vychádzajúci pavúky, šváby na izbe. Strava hrozná, človek veľa nečaká, ale toto už bol extrém, nechutné, ryža tvrdá, zemiaky nedovarené, mäso surové, zelenina iba paradajka alebo iba uhorka a z ovocia bol iba melón, sem tam broskyňa a vyschnutý pomaranč a jablko. K dispozícií bola iba káva, pivo, fanta, Cola, sóda. Z alkoholu bola vodka džús, run cola, gin tonik, uzo citrónová šťava, víno sóda. Za kapucino alebo ľadovú kávu si bolo treba zaplatiť. Vyššie uvedené nápoje po 23:00 boli za poplatok. Snak, ktorý bol od 16:00 - 17:00 zo stola zmizol tak za 5 minút. Celý týždeň to isté, čo sa týka jedla, na obed aj na večeru. V celom stredisku nie je žiadny väčší obchod či lekáreň. V hoteli je maličký obchod, ktorý je viac zatvorený ako otvorený. Pri hoteli je bazén s ležadlami, čo je celkom fajn, ale stráviť takto dovolenku pri mori asi nikto nechce, bez auta sa nepohnete. Aj keď je k dispozícii autobus, na druhé stredisko alebo do mesta Rhodos sa dostanete horšie, späť neviete, ktorý autobus pôjde trasou k hotelu. Môže vás vyhodiť na hornom konci mesta a potom treba šliapať pešo 30 - 40 minút po ceste medzi autami a a úzkymi uličkami dedinky - mesta. Prípadne vás vyhodí na začiatku strediska a potom opäť pešo po ceste alebo dokonca po smetisku. Vo večerných hodinách je to veľmi desivé, idete po tme bez svetla, nikde nikto. čítať celú recenziu
Michaela
Termín pobytu: Sep 2018 Recenzia pridaná 11.10.2018 Prečítané 1279-krát
93 %
Hotel je vhodny pre vsetkych. Z letiska transfer cca do hodiny, prisli sme v noci, boli sme hned ubytovani. Nebojim sa uz dovolenky mimo sezony. September volku 35 a na voda mala minimalne 23 stupnov. Super vsetko, urcite chcem Rodos znova navstivit. čítať celú recenziu
Gabriel
Termín pobytu: Jún 2016 Recenzia pridaná 30.06.2017 Prečítané 683-krát
83 %
My sme boli velmi spokojni - podla ocakavania, sportove aktivity, vecerne programy. čítať celú recenziu
Bučogar
Termín pobytu: Júl 2015 Recenzia pridaná 17.10.2016 Prečítané 1364-krát
63 %
Hotel podla vsetkeho vedie taky tlsty pan. Vzera v tych bledomodrych koseliach co nosil ako vodic MHD. V stredu organizuje cosi ako grecky vecer. To pridu miestni komedianti a paroduju tancom a hudbou grecky folklor. Tragedia uz len pocuvat. "Atobusar" griluje akesi to raznici, pot mu steka z cela rovno do toho masa - pritom sa osviezuje pitim piva rovno z flasiek. Romantika v priamom prenose. čítať celú recenziu
lucy
Termín pobytu: Aug 2016 Recenzia pridaná 20.08.2016 Prečítané 825-krát
70 %
Po prichode do hotelu o jedenastej v noci nam oznamili, ze nemaju pre nas volnu izbu, a tak nas ubytovali v 5*, ktory je vzdialeny asi 5minut chodze. Co sa taky hotela, cisty. Kazdy den upratavali vymienali uteraky. Plaz vzdialena asi 7 minut od hotela, nie je to daleko. Mesto nic moc, ale nic poblizku nie je, takze aj to bolo dobre. Jedlo nekomentujem, hladni sme neboli, ale strava ta ista. čítať celú recenziu
Lenka
Termín pobytu: Jún 2016 Recenzia pridaná 08.07.2016 Prečítané 670-krát
87 %
Hotel na nas urobil velky dojem, hlavne co sa tyka atmosfery. Je to mensi, starsi hotel, ale zrekonstruovany, cisty hotel... Pan riaditel velmi priatelsky, ustretovy personal. Prijemna rodinna atmosfera. Citili sme sa velmi dobre. Odporucam skor rodinam s mensimi detmi alebo starsim ludom. Hotel ma krasnu zahradu s hojdackami, smyklavkou, kolotocom, kde sa deti super vyhrali. Vecer bol animacny program vacsinou vo francuzskom jazyku. Cez den animatori robili rozne sutaze pri bazene. Klientela vacsinou Francuzi, par Nemcov, Slovakov, Cechov, Rusov minimalne. Celkovo nas dojem z tejto dovolenky bol uzasny, odporucame ist mimo sezony, vtedy tam je bozsky pokoj aj v hoteli, aj na plazi. Boli sme uz aj v krajsich hoteloch, vo velkych hotelovych komplexoch, ale takato prijemna rodinna atmosfera v nich urcite nebola. :-) Odporucame! čítať celú recenziu
Babar
Termín pobytu: Jún 2016 Recenzia pridaná 17.06.2016 Prečítané 607-krát
67 %
Čakal som horšie, ale bol som milo prekvapený. Jedlo super a taktiež personál. More nádherné, človek si oddýchne. Mali sme aj hudobno-tanečné vystúpenie, taký grécky večer. Proste super možnosť požičať si skúter, auto, štvorkolku, čln. Auto stojí 38 eur na deň priamo na hoteli. čítať celú recenziu
Alena
Termín pobytu: Aug 2014 Recenzia pridaná 29.08.2014 Prečítané 2082-krát
63 %
Hotel je rozhodne pre nenáročných klientov, určite pre starších, prípadne rodiny s deťmi, vlastne žiadne vodné športy. Transfer z letiska v pohode, CK to mala veľmi dobre zorganizované, aj delegátka Andrejka bola super. Strava bola priemerná, nič extra, ale myslím, že vybrať sa dalo. My sme boli na 3 fakultatívnych výletoch. Všetky boli fajn, ale najviac sa nám páčila okružná cesta ostrovom /v autobuse/ - Lindos, Monolithos, Údolie motýľov, dedinka Siana. Ten grécky večer sme ani neabsolvovali, sklamalo ma, že pokiaľ ste sa ho nezúčastnili, nemali ste večeru a samozrejme, nápoje neboli v cene. Keďže my sme si chceli užiť mora, bazény sme nevyužívali nejak moc. Len niektorí bezohľadní hostia si tam ráno položili uteráky a potom na pol dňa odišli. More bolo parádne, teplučké, čistučké. To fakt odporúčam. Platí sa za ležadlá - 4 eurá za jedno na deň. Môžete kľudne odísť, keď si necháte uterák a máte zaplatené, nikto vás nevyhodí ani poobede. Ale nemusíte využiť. Ak nie ste nároční, vlastne odporúčam Afandou, len treba ísť ďalej za vodnými športami, ale dá sa. Kto si požičia štvorkolku, auto, možno ušetrí na výletoch. Ale najlacnejšie auto, čo mali konkrétne v hoteli bolo 60 eur na deň. Takisto štvorkolka. Aj napriek určitým nedostatkom, my sme strávili krásnu dovolenku, po celých 12 dní slnko! Proste paráda! čítať celú recenziu
Monika
Termín pobytu: Aug 2013 Recenzia pridaná 28.08.2014 Prečítané 1401-krát
73 %
Všetko v poriadku, čisto, no proste bez problémov. Jeden problém, hotel napriek tomu, že má krásny bazén, neposkytoval žiadne aktivity ako aqua aerobik, zumba, čo je dnes v letoviskách bežné. Zájazdy poskytované cest. kanceláriou predražené. Služba delegátky neochota. Ináč more, pláž fantázia. čítať celú recenziu
Tristan
Termín pobytu: Aug 2012 Recenzia pridaná 01.06.2014 Prečítané 2400-krát
57 %
Prešiel som mnoho hotelov po celej Európe a môžem ho hodnotiť ako priemerný. 2 podlažný hotel má už niečo za sebou, je to skôr rodinný hotel, kde majiteľ a recepčná sú manželia, v hotelovom obchodíku pracujú ich deti, čašníčky boli Češky. Hotel má bazén s ležadlami, vonkajším barom, kde podávajú pivo, ouzo, sirupové nápoje na štýl cola, citronáda, pomarančová voda, minerálka, vodka, campari, (je zaujímavé, že z alko nápojov sa nedá opiť, jedine z ouza ) originálne nápoje z originál fliaš boli za poplatok. Vnútorný bar fungoval len do 23:00 potom sa zatváralo. All inclusive spočíval v 90% rovnakej strave po celý pobyt (raňajky, obedy, večere), slabý výber ovocia, 2 druhy koláčov plus čistá farebná želatina a 3 druhy práškovej zmrzliny, cca od 15:00 sa podávali zapekané studené chlebíky s kečupom a šunkou + pár suchých keksov. Každú stredu je grécky večer, kde je povečerné podávanie miešaných drinkov za poplatok. Čo sa týka izieb, asi treba niečo dať do pasu lebo na prvýkrát sme dostali izbu, kde nešla elektrika a bol v nezrekonštruovanej časti budovy. Potom sme už boli ako tak spokojní. Izba bola čistá, útulná. piesočnato-kamenistá pláž asi 3 minútky cesty od hotela. Pekné čisté a teplé more. čítať celú recenziu
Viktor
Termín pobytu: Aug 2013 Recenzia pridaná 31.03.2014 Prečítané 1668-krát
60 %
Toto je jeden z tých hotelov, kde nesmiete mať veľké oči. Veľa ľudí si myslí, že keď ide na Rodos, tak automaticky bude ubytovaných v super luxusnom hoteli. Tento hotel je fajn, ale je určený pre tých, ktorí nemajú vysoké nároky a sú si vedomí toho, že za lacnou cenou dovolenky sa skrýva aj adekvátny druh ubytovania a úroveň služieb. Našli sa nejaké tie problémy, aj sa nám niečo pokazilo na izbe, ale dalo sa dohodnúť a vždy to nejak opravili. Personál bol priateľský a jazykové schopnosti boli na dobrej úrovni, takže sa nebojte na čokoľvek spýtať. Izba bola priemerná s menšou kúpeľňou. Upratali ju každý deň, dostali sme aj čisté prádlo. Raz sa nám stalo, že nám nevymenili uteráky, ale to stačilo oznámiť na recepcii. Atmosféra bola príjemná, len sa treba ozbrojiť trpezlivosťou a neriešiť chybičky. Lokalita je veľmi dobrá a sú tu dobré možnosti na podnikanie výletov. Odporúčame výlet loďou na ostrov Symi. So stravou sme boli spokojní, bola pestrá a chutná. Hotel je postavený v príjemnej časti Rodosu, bol tu pokoj a ticho. Na relax to je ideálne miesto. Bolo tu veľa rodín s deťmi a starší ľudia. More bol krásne, neskutočne čisté, priezračné a voda bola príjemne teplá. čítať celú recenziu
Ivs
Termín pobytu: Jún 2013 Recenzia pridaná 24.07.2013 Prečítané 527-krát
47 %
Najhorsi zatial dojem za moje 4 dovolenky, za tuto sumu, co som mala v Egypte a v Turecku v 5* hoteloch. Neporovnatelne toto slabe. Odporucam ine hotely na Rhodose. Nie tento. napr. susedny Afandou Bay 5*, ktory ma ten isty majitel. čítať celú recenziu
Jana, Prešov
Termín pobytu: Jún 2012 Recenzia pridaná 27.07.2012 Prečítané 1269-krát
49 %
Celkom fajn, ale je to malá dedinky, kde vôbec nie je \"život\". Je to len a len na oddych a ležanie na pláži. čítať celú recenziu
Peter M., Trencin
Termín pobytu: Jún 2011 Recenzia pridaná 12.08.2011 Prečítané 2645-krát
35 %
Hotel hodnotim na to ze som mal all inslusive dost negativne, inak celkovy dojem z dovolenky dobry. čítať celú recenziu
Peter, Trencin
Termín pobytu: Jún 2011 Recenzia pridaná 10.08.2011 Prečítané 1603-krát
42 %
Pokial chcete skutocny All Inclusive tak Vam urcite neodporucam tento hotel. Myslim si za za tie peniaze ktore vynalozite si zasluzite omnoho viac nez hotel ponuka, napr animacie skutocne napoje a hlavne nies stravu v ako v zavodnej jedalne. A na zaver aby som nezabudol kazdu Stredu organizuju Grecky vecer, nic moc a k tomu napoje sa podavaju zadarmo do 17hod. takze zabudnite na All Inclusive. čítať celú recenziu