Covid-19 v Grécku: Vstup a návrat voľný
93%
Hodnotenie
93%
Hodnotenie
Grécko Grécko
 Grécko, Peloponéz, Vrachati  Grécko, Peloponéz, Vrachati

Alkyon Resort Hotel & Spa recenzie 

Alkyon Resort Hotel & Spa recenzie 

2:00 h
30 °C
30 °C
24 °C
cca 1:45 h
cca 1:45 h
1635 €
1635 €
cena hotela od
cena hotela od
Odporúčanie 100 %
Poloha 75 %
Šport a zábava 100 %
Izby 100 %
Strava 97 %
Personál 92 %
93%
Celkové hodnotenie
14 recenzií
Marian
Termín pobytu: Aug 2019 Recenzia pridaná 13.09.2019 Prečítané 45-krát
60 %
Nezodpovedá 5*. Boli sme v Grécku vo viacerých i 4* hoteloch, ktoré svojimi službami boli o 2 kategórie vyššie ako tento. Hotel vybavením vhodný pre rodiny s malými deťmi. Žiadne animácie, personál resp. plavčík pri bazénoch alebo na pláži. Transfer z letiska cca 1,5 hod. busom po diaľnici. čítať celú recenziu
Ola D
Termín pobytu: Júl 2019 Recenzia pridaná 06.08.2019 Prečítané 0-krát
100 %
Hotel sa nachádza v malej nevýraznej dedinke Vrachati, cca 10 km od Korintu. Takže nákupné možnosti alebo možnosti na zaujímavé prechádzky sú mizivé. Na pobreží je zopár taverničiek, ktoré hojne po večeroch navštevuje miestne obyvateľstvo. Pláž je vzdialená 80 - 100 metrov, je kamienková, vstup do mora rovnako po okruhliakoch, a preto pre citlivejších odporúčam topánky do vody, ktoré predávajú aj v hotelovej predajni, ale veľmi predražené. Po piesku, ktorý sa spomína v prospektoch, sú len stopy po odlive alebo prílive. Takže žiadne tekuté hrady, koláčiky, tortičky pre deti nehrozia. Vstup do mora je pozvoľný, ale dláždený kamením. Voda je skvelá, teplá, nie je priezračná a nie sú v nej nejaké výrazné živočíchy, len mini rybky. Slnečníky a ležadlá sú v hojnom počte a nie je o nich núdza. Osušky za depozit 10 € sú na recepcii hotela. Na pláží je k dispozícii aj bufet s nápojmi, ovocím a drobným občerstvením, sprchy a suché WC. Hotel samotný je rozsiahly. Má 2 vonkajšie bazény a veľa ubytovacích domov rozmiestnených v prekrásnej záhrade. Veľkoryso je riešený vstup do areálu. Ak sa dá, vyhnite sa ubytovaniu na prízemí, na vyššie poschodia idú výťahy. Prízemné izby sú síce väčšie, ale zatuchnuté a nedajú sa vyvetrať. Na poschodí nie je treba v noci používať klímu. Dá sa v pohode spať pri otvorenom balkóne. Hotel má k dispozícii bicykle pre deti i dospelých, na pláži sú vodné bicykle a lodičky. Okrem kúpania a slnenia sa tu nič nedeje. Chýbajú animátori. Večerný život je pokojný, žiadne programy, žiadny hluk. Hostia posedávali v bare pri veľkom bazéne, kde hrala reprodukovaná hudba a podával sa rôzny rozlievaný alkohol. Za pobyt bol jeden jediný večer program - inštrumentalista a speváčka. Je na škodu, že nám hotel nezabezpečil nejaký tradičný grécky večer. Určite by bolo čo ponúknuť. Delegátka síce bývala v našom hoteli, ale nejako jej aktivity nebolo poznať. Zorganizovala 2 výlety a to bolo všetko. Recepcia mala veľmi osobité spôsoby. Chceli sme informáciu o odchode autobusov do Atén na individuálny výlet. Dostali sme však plánik, kde v dedine predávajú lístky na autobus..... Jediné, čo bolo pozitívne, že nám zabezpečili výmenu izby a taxík do Old Korintu. Dovolenka v tomto rezorte je nenáročná, o všetko je slušne postarané, upratovanie a stravovanie bolo na skvelej úrovni. Kto hľadá relax a pohodu, je tu na správnom mieste. Ešte mi nedá nespomenúť transport do hotela. CK uviedla zlé informácie. Transport z letiska v Aténach bol oveľa dlhší. Na hotel sme prišli až o 19:15 hod. Takže sme pobyt UAI začínali až večerou. Celý čas od 11:00 hod. v BA až po príchod do hotela sme nedostali okrem nápoja žiadne občerstvenie! Keď sme túto skutočnosť pripomienkovali, delegátka nám tvrdila, že pri lete lietadlom okolo 2 hod. nie je nárok na občerstvenie. To sa mi zdá zavádzajúce a neférové. Nik nebol na túto skutočnosť upozornený a pripravený. Rovnako nás napr. cestou z letiska delegátka neinformovala, že prechádzame ponad Korintský prieplav..... Všetko si musíte zisťovať sami. Hotel ponúka pobyt vo wellness oddelení, ale v tomto letnom období moc hostí túto možnosť nevyužíva. Ľudia dávajú prednosť pobytu pri mori či bazénoch. čítať celú recenziu
Oľa D.
Termín pobytu: Júl 2019 Recenzia pridaná 05.08.2019 Prečítané 153-krát
83 %
Hotel bol situovaný v malom mestečku či skôr dedinke Vrachati pri Korintskom zálive. Stred dedinky s obchodíkmi bol vzdialený cca 20-30minút chôdze cez nezáživnú, ale dosť frekventovanú ulicu. Hotel tvorilo viacero budov, umiestnených v peknej udržiavanej zeleni. Na pobreží je viacero taverničiek, kde je najmä večer veľmi živo. Transfer z letiska trval viac ako 2 hod. Keďže sme prišli až večer, ubytovali nás okamžite. Hotel má dva bazény vonkajšie, vnútorný bazén, wellness a vonkajšiu vírivku. Ešte mi nedá nepripomenúť jednu prekvapivú skutočnosť na adresu CK. Keďže sme mali prvý deň na transport (z BA sme odchádzali o 13:00 hod., na hotel sme prišli o 19:15 hod.), jedlo sme mali len večer. Za celý čas transportu sme dostali len nápoj. Takto si nikto z nás nepredstavoval UAI! Delegátka tvrdila, že pri lete okolo 2 hod. nedávajú žiadne občerstvenie. Vraj sme s tým mali rátať. Minimálne raz ročne niekde letím, ale vždy sme dostali nejaké občerstvenie a na výber nápoje. Lenže nám celý transport trval viac ako 2 hod. Myslím, že tieto skutočnosti by mali CK prehodnotiť, lebo to nevrhá dobré svetlo na ich služby. Navyše, keď sme mali celý deň platený. Rovnako to bolo posledný deň, keď sme z hotela odchádzali už o 6:30 a mali sme celý deň uhradený. Zhrniem: boli sme ukrátení o takmer 2 dni! čítať celú recenziu
Romana
Termín pobytu: Sep 2018 Recenzia pridaná 14.12.2018 Prečítané 1176-krát
87 %
Čistulinké more tu obmýva pláž s malými kamienkami, ktoré asi po 4-5 metroch prechádza do príjemného dna vystlaného jemným pieskom. Plávanie je tu veľmi príjemné. Super je, že popri centrálnej ulici, ktorá sa tiahne naprieč letoviskom, vedie zeleňou zatienená pešia promenáda, takže sme sa ani popoludní neupiekli :-). Stravovanie bolo na vysokej úrovni, jedlá boli vynikajúco ochutené, s dostatočným výberom. Hotel je navštevovaný najmä francúzskou klientelou, čomu sú prispôsobené najmä raňajky, ale samozrejme sme si vybrali aj my. čítať celú recenziu
Jana
Termín pobytu: Sep 2018 Recenzia pridaná 26.11.2018 Prečítané 583-krát
100 %
Hotel je priamo v stredisku Vrachati, kde sú aj nákupné možnosti. Super je, že popri centrálnej ulici, ktorá sa tiahne naprieč letoviskom, vedie zeleňou zatienená pešia promenáda, takže sme sa ani popoludní neupiekli. :-) Pláž v stredisku (cca 80 m od hotela dole jednou uličkou), je piesočnato-kamienková. Časť, ktorá je vyhradená pre hotel Alkyon, má nové ležadlá, slnečníky a tiež posedenie pri menšom plážovom bare, ktorý je v cene. Vstup do vody je pozvoľný, po 2 m už je čistý piesok. Celý rezort dýcha kľudom, relaxom, je v krásnej rozľahlej pestovanej záhrade, ktorá vyúsťuje pri veľkom bazéne s pool barom, vírivkou a detskou časťou, dostatok ležadiel a slnečníkov. Stravovanie je na vysokej úrovni, jedlá sú vynikajúco ochutené, s dostatočným výberom, nápoje sú servírované. Hotel je navštevovaný najmä francúzskou klientelou, čomu sú prispôsobené najmä raňajky, ale samozrejme sme si vybrali aj my. Hotel 1 x týždenne poriada aj barbecue večer pri relax poole. Izby sú priestranné, čisté a vkusne zariadené. Všade sú výťahy... Vrelo odporúčam všetkým!!!! čítať celú recenziu
COVID-19 Garancia