75%
Hodnotenie

Sharm Plaza recenzie 

  • Egypt
  • Egypt
  • Sharm El Sheikh
  • Pasha Bay
27 °C
teplota vzduchu
24 °C
teplota vody
3:40 h
dĺžka letu
cca 0:15 h
Od letiska
Odporúčanie 73 %
Poloha 77 %
Šport a zábava 78 %
Izby 77 %
Strava 65 %
Personál 77 %
75%
Celkové hodnotenie
1007 recenzií
Ing. Jana Karnetová
Termín pobytu: Sep 2019 Recenzia pridaná 29.10.2019 Prečítané 32-krát
73 %
Ako som v úvode napísala, v septembri 2019 sme boli v hoteli Sharm plaza/rezort/ už 13. krát od roku 2003 do 2019. Samozrejme sú mnohé skutočnosti, ktoré je možné viac kritizovať. Napríklad raňajky boli v hlavnej reštaurácii od 7 do 10:30, ale potom pokračovali vedľa až do 11:30. Na pláži boli tzv. neskoré raňajky, káva, koláče. Dnes je veľká pomlka medzi raňajkami a obedom. Obed pri pláži začína 12:30 do 15:00. V tom istom čase je k dispozícii rýchle občerstvenie taktiež na pláži. Myslím si, že by bolo vhodné, aby rýchle občerstvenie začalo neskôr napríklad o 13:30 a bolo do 15:30. Sú skutočne veľké časové medzery medzi jedlami, čo klientom prekáža. Zmenili sa taktiež ALa Carte reštaurácie, ale podľa môjho názoru sú vždy veľmi príjemné. V jedálnych listoch sú v ponuke jedlá "zadarmo" teda Ala carte, ale tiež zo poplatok, z nevedomosti tu vznikajú problémy, keď si klienti objednajú jedlá za poplatok a potom sú nahnevaní, že majú zaplatené Ala carte. Taktiež častokrát spomínaná neochota zo strany personálu je v tom, že sa zmenila klientela, Nemci, Angličania, Rusi, dávali tringelty, ale dnes klientela Ukrajinci, Rumuni... nedávajú nič. Za posledné tri roky odišli z hotela šikovní čašníci, upratovači, žiaľ aj animátori, ktorí udržiavali latku úrovne naozaj vysoko. Myslím si, že upadajúca úroveň hotela je najmä z celkovej situácii v Egypte, kedy sa zatvárali hotely pre nezáujem klientov o dovolenky v Egypte. Nízke ceny, za ktoré sa pobyty predávali, aj dnes predávajú /január 2019 - 300 €!/ spôsobili úpadok služieb. Ale na záver chcem povedať iba dôvod, prečo sa stále vraciame práve do Sharmu, je tu krásne more, teplejšie počas celého roku ako v iných destináciách Egypta, doteraz najnižšia cena počas celého roku. Ľudia si však neuvedomujú, že nemôžu mať za "málo peňazí, veľa muziky". čítať celú recenziu
Marek
Termín pobytu: Sep 2019 Recenzia pridaná 25.09.2019 Prečítané 0-krát
35 %
Izba špinavá, jedlo nechutné, žiadna hygiena, za všetko pýtali doláre. čítať celú recenziu
Diana
Termín pobytu: Sep 2019 Recenzia pridaná 09.09.2019 Prečítané 63-krát
70 %
Po vybavení všetkých formalít na letisku, zakúpení víz atď, nás čakal transfer, delegát bol milý, ale nerozumel všetkému. Ranné stretnutie s delegátom bolo o 10:00, pre nás nereálne, nakoľko príchod do hotela sme mali okolo 3:09, kde nás relatívne rýchle ubytovali. Vzdialenosť od centra bola asi 10 minút taxíkom, v Naama Bay sú obchodníci naozaj otravní. Personál hotela je v podstate milý a ústretový. Nie všetci sú anglicky hovoriaci. Izbu sme mali pod reštauráciou, v ktorej pravidelne v noci robili poriadky, čo nás budilo. Strava bola slabá, výber sladkého dobrý. All inclusive môžem prirovnať k penzii a nie k 5* hotelu. Vybavenie izby bolo slušné, telefón však nefungoval. Výhľaď z terasy sme mali priamo do areálu, kde bol pokoj. V areáli sa nachádza aj veľmi dobrá talianska reštaurácia, kde je veľmi dobrý personál! Manager tejto reštaurácii je príjemný chlapík. GRAND Spa, ktoré je taktiež v rezorte, nestálo ani omylom za vyskúšanie. Pozitívne hodnotím disko klub, kde je tiež veľmi profesionálny barman. Celkový dojem z dovolenky kompenzoval personál práve tej talianskej reštaurácie :), ohľadne výletov vám neporadím, nakoľko sme sa dva dni nevedeli dovolať delegátovi, až sme to nakoniec vzdali. Večerný program taktiež slabý. Plánujem sa však vrátiť, snáď dobehnú nedostatky. čítať celú recenziu
Daniela
Termín pobytu: Júl 2018 Recenzia pridaná 15.08.2018 Prečítané 989-krát
90 %
Táto dovolenka bola výborná počnúc hotelom, ktorý bol veľmi pekný, izby čisté a hlavne postele veľmi pohodlné, rezort ako celok veľmi pekne udržiavaný všade čisto a ochotný personál. Personál bol veľmi milý a ochotný či už v hlavnej časti hotela, kde sa jedlo, alebo na pláži, alebo pri večerných programoch. More krásne čisté, kto rád šnorchluje, bude to pre neho ten najkrajší zážitok. Pre mňa veľkým plusom animátori, ktorí celý deň v bazéne na pláži robili program a zábavu pre ľudí. Spríjemnili nám dovolenku a urobili ju nezabudnuteľnou. Jediný menší mínus bolo pre mňa jedlo, ktoré bolo každý deň rovnaké. Plus bol zasa v tom, že sa dalo vždy večer objednať do inej reštaurácie a tým si spestriť stravu. Každopádne hodnotím túto dovolenku a tento hotel veľmi pozitívne a mám v pláne sa sem ešte vrátiť. čítať celú recenziu
Iveta Zajacová
Termín pobytu: Júl 2017 Recenzia pridaná 04.08.2017 Prečítané 3770-krát
17 %
Neviem, kto tu pise tieto klamlive recenzie, ktore som si pred dovolenkou citala, ale realita v Sharm Plaza bola ako zly sen. Od transferu z letiska, od smradlaveho autobusu, cez ubytovania v rodinnej izbe, ktora mala byt blizko plaze, komfortne zariadena a velka 78 m², cez stravu, ktora sa nedala pomaly ani jest, co zostalo z obeda, bolo na vecere, otrasnu hygienu a personal - iba zbierali baksis, cez uprednostnovanie domacich, zastarale a nefunkcne zariadenie hotela. Este nikdy v zivote som zo ziadnej dovolenky nesla tak rada domov. Samozrejme sme vsetci, najskôr deti a potom aj my dospeli, vracali a hnackovali (skoro nic sme tam nejedli, tak zrejme zo zlej hygieny). Deti osetroval a liecil este tam hotelovy doktor, ja som doma musela ist na pohotovost. Ked sme chceli obedovat v restauracii na plazi, cakali sme hodinu a dvadsat minut a nakoniec nam tie hamburgery ani nepriniesli. Odchadzali sme odtial hladni a nestastni, plakala som od zufalstva, lebo moje krasne deti nedostali jest. Luxusna rodinna izba mala v skutocnosti úbohých 50 m², jedna kupelna nefukcna, vsetko stare, spinave a otrasne. Mali sme to daleko vsade a neustale sme s tymi malymi detmi slapali a naslapali stovky kilometrov, ked sme sa presuvali na obed, na plaz, zmrzlinu sme vypatrali po dvoch dnoch, bola absolutne zasita az pri restauracii Feliny a aj to deti dostali do minikornutka len taky poskrabok zmrzliny, asi za zarovnanu polievkovu lyzicu, dokonca nas cca o 13.00 h vratili s tym, ze zmrzlina sa vydava az o 15.00 h, takze chudatka male zase museli slapat spat na plaz. Rozdala som na baksisoch 21 dolarov a 4 eura, ale zrejme toto bolo velmi malo, lebo sa spravali drzo, ked som pytala k hranolkam kecup, manik odvrkol: "kecap tomorov". Ked deti vracali a ja som spinavu postelnu bielizen zvliekla na zem, po navrate na izbu som zostala v soku, lebo manik to spinave zo zeme povystieral spat na postel a pritom dostal 1 euro (postelnu bielizen vymenil iba v tej druhej izbe) asi sme mali vsetci piati spat na jednej posteli. čítať celú recenziu
Tatiana F.
Termín pobytu: Jún 2017 Recenzia pridaná 04.07.2017 Prečítané 1091-krát
85 %
byvala som v izbe 1426 -to bola izba lepsej kategorie ktoru som si zaplatila, nefungovala dobre klimatizacia,odporucam opravit,bola som tam cely tyzden a cely tyzden isla bez prestavky a nevychladila izbu- to je dost zle ked bolo vonku cez 40 stupnov.Kedze chodia do tejto destinacie slovenskí turisti mohol by tam byt aspon 1 televizny program v slovencine,hoci aj TA3 ktory dava iba spravodajstvo,naozaj to tam chyba,v ovladaci na TV neboli baterky a nikto to ani nekontroloval a nedoplnil- dost velka chyba ked uz ponukam izbu s TV čítať celú recenziu
MilanPN
Termín pobytu: Sep 2016 Recenzia pridaná 30.09.2016 Prečítané 1223-krát
80 %
Celkový dojem zo Sharm Plaza veľmi dobrý. Klasický resort v egyptskom štýle, čistý, permanentne upratovaný, v čase našej návštevy (sept 2016) zaplnený tak z 20 %, žiadni arogantní turisti, žiadne uplakané deťúrence, čo mi veľmi vyhovovalo. Dve veci, pre ktoré prebijú všetky malinké nedostatky: 1. partia animátorov. Starali sa o vašu zábavu po väčšinu dňa, vynikajúce aj večerné programy. 2. more. Za +- 400€ to bola neskutočná dovolenka. čítať celú recenziu
anežka
Termín pobytu: Sep 2016 Recenzia pridaná 25.09.2016 Prečítané 679-krát
73 %
Vzhľadom na skvelého slovensky hovoriaceho delegáta bola perfektná organizácia a úplné dodržiavanie všetkých časov. Transfer z letiska 15 min. Do polhodinky všetci ubytovaní. Na hoteli málo možností na nákup. Jedlo štandardné egyptské, nečakajte bravčový rezeň. Bazény čistučké, denne čistené, ale možnosť kúpania v nich len od 10 - 18 hod. Podľa mňa nevhodné pre deti, vzhľadom na koralové útesy. Animátori Ukrajina a Rusko, hoci klienti z týchto krajín v hoteli neboli. čítať celú recenziu
Peter
Termín pobytu: Apr 2015 Recenzia pridaná 04.05.2015 Prečítané 2296-krát
67 %
Plaza 5* už nezodpovedá, realita je 4*, Resort je 4*. Prikladám fotografie, ktoré kazia celkový dobrý dojem. Hodnotím dvanásty pobyt v Egypte. Uvedomujúc si Egyptskú realitu a po zohľadnení plusov a mínusov, plusy podstatne prevažovali nad mínusmi a tiež s ohľadom na to, že to bola lacná dovolenka, bola to dobrá dovolenka. Ale už vy sme sa tam nevrátili, pretože Rusov je tam nenormálne veľa a väčšina z nich sa správa magorsky. čítať celú recenziu
Anna a Šárka
Termín pobytu: Mar 2015 Recenzia pridaná 19.03.2015 Prečítané 1180-krát
100 %
Hotel celkovo veľmi elegantne a pôsobivo spätý s okolím a doplnený množstvom kvetín, paliem, kaktusov, trávnikov a bazénov. Ubytovaní sme boli hneď po príchode na hotel, všetko bolo perfektne zorganizované, boli sme v tomto hoteli 4x, jednoznačne si ho doprajeme kedykoľvek znova, sme členkami maharaclub - musíme veľmi pozitívne hodnotiť prístup a starostlivosť vedenia, zvlášť Leny Kamal, ktorá bola mimoriadne ústretová a nápomocná pri našich požiadavkách. čítať celú recenziu
frantiska
Termín pobytu: Sep 2014 Recenzia pridaná 08.10.2014 Prečítané 1337-krát
90 %
Krasny hotel s velkou zahradou. Pristup do mora je z móla, neodporucam pre neplavcov. Nadherne koraly a podmorsky svet hned pred hotelovou plazou. Plaz velka, cista, dostatok lezadiel. Vela bazenov. Ubytovanie a izby normál, strava pestrá, vecere aj formou rezervacie vo viacerych restauraciach v ramci all inclusive. Balena voda zadarmo v bare v ramci ALL. WI-FI na recepcii, pocas dna tazka pripojitelnost. Jedina nevyhoda je, ze hotel nie je priamo v centre. Ale taxikom sa da dostat do centra za 10 minut. čítať celú recenziu
Vivien
Termín pobytu: Aug 2014 Recenzia pridaná 31.08.2014 Prečítané 531-krát
0 %
Neodporučam hotel sharm plaza. Kto chce mat z dovolenky neprijemne zažitky, nech vyskuša, stoji to za to. Každy z navštevnikov mal silne vyhrady voči viacerym službam, zaver znel "nikdy viac". čítať celú recenziu
Janakar
Termín pobytu: Mar 2013 Recenzia pridaná 30.08.2013 Prečítané 1777-krát
90 %
Služby tohoto hotela, ale najmä prístup, nás natoľko oslovili, že v Scharm Plaza sme boli už dvakrát a ideme tam po tretíkrát. To, že ide o rozsiahly komplex vôbec nevadí, naopak je to výhodnejšie pred hotelmi v Hurgade, kde sa môžete pohybovať v obmedzenom priestore. Služby sú na veľmi dobrej úrovni, najmä strava, je vidno, že je tam nemecký šéfkuchár. Je dobre, že pri každom bazéne, ktorých je asi sedem je zabezpečené občerstvenie. My sme tam boli aj s vnúčatami, ktoré majú štyri a dva roky a na kúpanie to vôbec nevadilo, vstup do mora bol síce cez mólo, ale aj cez taký pontón, ktorý bol po pás vo vode, kde chodili najmä neplavci. Okrem toho, lehátka sú postavené na piesku, takže sa deti mohli zahrať aj s formičkami. Krásne rybičky až pri brehu, čo najmä v Hurgade neuvidíte. Čo najviac oceňujeme je príchod a odchod z hotela. Prišli sme ráno okolo štvrtej, bola otvorená jedna reštaurácia, kde sme sa mohli najesť a odchádzali sme o polnoci, batožinu sme až do jedenástej v noci mali na izbe! A taktiež služby All inclusive sme až do odchodu mohli využívať. Toto je v iných hoteloch nedomyslené, musíte sa vysťahovať do desiatej a hneď vám odstrihnú pásku a už si všetko musíte platiť, aj keď odchádzate poobede alebo v noci. Je to už také ponižujúce, býva to často predmetom konfliktov dovolenkárov s delegátmi. Tento hotel býva v ponuka za veľmi dobré ceny, my sme platili na týždeň okolo 350, - EUR, často je to lacnejšie ako Chorvátsko s polpenziou. Samozrejme kto si chce nájsť chyby, tak si ich vždy nájde, ale my sme boli s hotelom veľmi spokojní a jednoznačne ho odporúčame. čítať celú recenziu
Anita
Termín pobytu: Máj 2013 Recenzia pridaná 03.07.2013 Prečítané 1574-krát
90 %
Fantastický hotel so všetkými službami, úžasný personál, perfektné more. Nádherné prostredie, skvelé jedlo, veľmi dobré ubytovanie. Delegát Masoud nám bol k dispozícii po celý čas, bol veľmi ústretový a pomáhal v každej situácii. Napriek veľkej pozornosti nás neobišli črevné problémy, ale delegát mal tabletky so sebou. čítať celú recenziu
Roman K., Malacky
Termín pobytu: Sep 2012 Recenzia pridaná 15.11.2012 Prečítané 945-krát
96 %
Celkový doje sme mali veľmi dobrý. Užili sme si skvelú dovolenku, počasie je v tomto období naozaj výborné. čítať celú recenziu
Ondrej K., Senec
Termín pobytu: Aug 2012 Recenzia pridaná 15.11.2012 Prečítané 1288-krát
100 %
Hotel má podľa nás výborné služba, hlavne, keď človek zoberie do úvahy, koľko za dovolenku zaplatil. V Egypte sú oveľa drahšie hotely a možno s nie tak dobrými službami. My sa sem ešte určite vrátime. čítať celú recenziu
Lenka J., Bratislava
Termín pobytu: Sep 2012 Recenzia pridaná 15.11.2012 Prečítané 670-krát
87 %
V lobby bola wifi - takže, kto si chcel posurfovať - nebol problém. čítať celú recenziu
Roman S., Bratislava
Termín pobytu: Sep 2012 Recenzia pridaná 15.11.2012 Prečítané 641-krát
82 %
My sme tu boli na prelome októbra/novembra a môžeme tento čas vrelo odporúčať. Nevýhoda je, že veľa ľudí si sem príde predĺžiť leto a vtedy tu je dosť plno. čítať celú recenziu
Noro, Bratislava
Termín pobytu: Júl 2011 Recenzia pridaná 26.08.2011 Prečítané 2919-krát
93 %
Napriek informáciám od návštevníkov zo Slovenska, ktorí s týmto rezortom už mali priamu alebo sprostredkovanú skúsenosť a tvrdili, že hotel už má cca 10 rokov a to najlepšie už má za sebou, môžem vysloviť celkovú spokojnosť. Pri príchode do rezortu, o pol tretej ráno, nás v hoteli čakalo občerstvenie, počas ktorého nám boli delegátom, príslušníkom arabskej komunity, komunikujúcim v českom jazyku, podané základné informácie k pobytu. Kvôli sťaženému prístupu k moru nie je rezort najvhodnejší pre rodiny s deťmi, ktoré by si chceli vychutnávať mokrú piesočnú pláž a plytkú vodu. Pre deti je tak určený jeden bazén s 2 malými šmýkačkami a 2 toboganmi. Personál je veľmi príjemný, pokúšal sa žartovať hlavne s deťmi, nebol dotieravý a vyžadujúci si bakšiš za poskytované služby. Keď však človek poskytol nejaké euro, okamžite si získal väčšiu pozornosť a pravidelný servis, napr. pri večernom posedení na terasách, či v jedálni. Víza nie je nutné platiť v prípade, že sa nechystáte na výlety do Gizy, Káhiry a pod., a plánujete zostať len v rezorte Sharm a blízkom Naama Bay. Na záver nejaké nepríjemnosti, priamo nesúvisiace s rezortom v Egypte a službami hotela, ktoré ťažšie padli najmä nedočkavým a unaveným. Leteli sme lietadlom A320 spoločnosti AirArabia s plánovaným odletom 21.15 hod., s príjemným personálom. Nepríjemnosť sme zažili len na letisku v Bratislave. Odlietali sme s hodinovým meškaním, spôsobeným chaosom, keď odbavujúci personál nebol informovaný, že na palube budú aj pasažieri smerujúci do letoviska Hurgada (s prvým pristátím v Sharm El Sheikh). Vďaka tomu sa dodatočne menili čísla sedadiel v lietadiel a nakladala sa ďalšia batožina. Naspäť sme leteli o 00.40 a pristáli sme o 04:30 hod., pričom plánovaný prílet bol až o 05:20 hod. To, čo sme si neodsedeli v lietadle, sme si odstáli v príletovej hale, čakajúc na batožinu. Obslužný personál bol totiž pripravený asi až na pol šiestu a dovtedy nás nik o ničom neinformoval. To sa môže stať asi len u nás. Vybavovanie v Egypte bolo bez problémov a nebol problém ani s tekutinami na pitie prenášanými cez pasovú a batožinovú kontrolu. čítať celú recenziu
Romana H., Martin
Termín pobytu: Júl 2011 Recenzia pridaná 16.08.2011 Prečítané 2941-krát
100 %
Celkovo bolo všetko až nad moje očakávanie, personál veľmi priateľský a ústretový, ked sme mali otázky alebo niečo potrebovali, za pár sekúnd bolo všetko bez problémov vybavené. Hotel je veľmi luxusny pre tých naj naj naj náročných. Nie je sa tam na čo sťažovať. Len na to, že dovolenka tak rýchlo obehne a vy sa musíte rozlúčiť so super ludmi =) čítať celú recenziu