57%
Hodnotenie
57%
Hodnotenie
Bulharsko Bulharsko
 Bulharsko, Slnečné pobrežie, Primorsko  Bulharsko, Slnečné pobrežie, Primorsko

Hotel Primorsko del Sol recenzie 

Hotel Primorsko del Sol recenzie 

1:20 h
22 °C
22 °C
17 °C
cca 0:45 h
cca 0:45 h
603 €
603 €
cena hotela od
cena hotela od
Odporúčanie 9 %
Celkový dojem 60 %
Pláž a more 77 %
Izby 77 %
Strava 55 %
Personál 57 %
57%
Celkové hodnotenie
86 recenzií
Zuzana
Termín pobytu: Aug 2019 Recenzia pridaná 18.08.2019 Prečítané 96-krát
70 %
Transfer cca 50 min. z letiska. Ubytovani sme boli hned, na hotel sme prisli o 23:30. Na izbe sme mali pripravene obcerstvenie. Ked sme odchadzali rano o 04:00, pripravili nam take balicky na cestu. Oblozeny chleba so sunkou a syrom, ale nic horsie som asi v zivote nejedla. Ako keby to bolo pokazene. Dali nam aj po dve broskyne a jedna z nich bola ohnita. Neurobilo to bohvieaky dojem pri odchode. Do centra mesta je to tak 10 min. Po ceste od hotela vela obchodikov, potravin, lekarne. Bazen velky, aj mensi pre deti, animacie pre deti. čítať celú recenziu
Robert
Termín pobytu: Júl 2018 Recenzia pridaná 01.08.2018 Prečítané 1172-krát
90 %
K hotelu, izbam a personalu sa mozem vyjadrit iba s max spokojnostou. Jedina vec - na izbach by mali vymenit matrace. Jedlo pestre, chutne, ovocie, zelenina, maso vsetkeho je az az. Z domu netreba nic vlacit, ziadnu kozmetiku, lekaren, kupacie veci. Vsetko kupite na mieste a casto aj lacnejsie ako doma. Dokonca aj peniaze sa viac oplatia menit v hotelovej zmenarni ako doma v banke. čítať celú recenziu
Miroslav
Termín pobytu: Júl 2018 Recenzia pridaná 24.07.2018 Prečítané 1033-krát
80 %
V prvom rade je vhodné uviesť, že toto bola naša prvá dovolenka, takže to nemám s čím porovnať. Po príchode do hotela sa nás ihneď ujal delegát cestovnej kancelárie, ktorý bol milý a ochotný. Boli sme oboznámený so všetkým, čo sme potrebovali vedieť. Hotel vyzerá na prvý pohľad veľmi pekne, luxusne, no môj názor je, že by si zaslúžil viac starostlivosti a už aj nejaké tie opravy. Izba bola pekná, klimatizovaná, dobre odhlučnená. Veľkým mínusom boli postele, na ktorých sa nedalo spať. Matrace pružinové, vyležané. Prístelky na tom boli zhruba rovnako. Areál hotela ako aj bazény boli super. Ak sa aj niekde objavila nejaká špina alebo odpadky, treba za tým hľadať ľudí, ktorí za sebou nevedia upratať. Dostupnosť ako do mesta, tak aj k moru je výborná. Všetko tu je po ruke a hlavne za málo peňazí. čítať celú recenziu
Miroslava
Termín pobytu: Júl 2018 Recenzia pridaná 11.07.2018 Prečítané 961-krát
73 %
Hotel vyzerá nádherne, aj prostredie, ale hygiena nie je dobrá. My sme mali šťastie. Mali sme "len" plieseň za WC a vo vani nefungovala batéria na sprchu. Izby upratovali, vymieňali ručníky aj toal. papier, ale nikdy nevysávali izbu. Koberce boli fľakaté, zrejme nikdy netepované. O zhotovení interiéru radšej pomlčím. Strava bola výborná, to hodnotím super. Ale nechávali neporiadok po stoloch. Hoci okamžite brali čašníci taniere, málokedy priebežne poupratovali stôl. Ale nikdy nám nebolo zle zo stravy či nápojov. Bar super. Personál bol tiež milý. Pri bazéne boli animácie. Bazén bol čistý a udržiavaný. More a pláž boli nádherné. Delegát cestovnej kancelárie bol tiež veľmi milý a ochotný. Myslím, že je to lepšie ako v predošlých recenziách, ale skutočne na naše pomery by dostal hotel možno 2 hviezdičky. čítať celú recenziu
Vlada
Termín pobytu: Jún 2018 Recenzia pridaná 07.07.2018 Prečítané 374-krát
75 %
Izba - veľká, priestranná, zbytočné mať v kúpeľni vaňu bez sprchy. Matrace už majú dosť za sebou. Chýbali vešiaky a kopec vecí, čo by 5* hotel mal mať, resp. sme zvyknutí z iných destinácii. Personál - veľmi slabá čistota izieb a celkovo v hoteli, výťahy, schodiská, vysávač nikto nepoužil a ak, tak žiadna zmena v čistote, balkóny nikto neupratoval počas celého pobytu. Strava - tá bola fajn, pestrá, veľký výber. Čo bolo mínus - plastové poháre, miešadlá na kávu. Káva len automatová. Jedine počas raňajok spravili espresso. Kokteily síce zadarmo, ale hrozné, sirupové, vína z plastových pohárov alebo z malinovkových. Pláž - super, čistá, čisté more, pre deti úplne super. čítať celú recenziu
Mária
Termín pobytu: Aug 2017 Recenzia pridaná 01.09.2017 Prečítané 306-krát
46 %
Recepcia totálny chaos. Izba bola ešte neuprataná po predošlých hosťoch. Vybavenie kuchyne v apartmáne bol jeden tanier a lyžica. V kúpeľni upchaté odtoky a pleseň. Kvapkajúca klimatizácia, vchodové dvere sa nedali zatvoriť iba zamknúť. Animácie strašne slabé. čítať celú recenziu
Denisa
Termín pobytu: Júl 2017 Recenzia pridaná 05.08.2017 Prečítané 780-krát
40 %
Vsetky zle recenzie su pravdive. Nechcela som im verit, ked som tam planovala dovolenku. Robili si z nas opice, nedostali sme ubytovanie, za ktore sme si zaplatili v hoteli, ale presunuli nas do blokov. Ludia chodili ako kocovnici. Boli sme tam viaceri, ktorym nedali izby v hoteli. Po 3 dnoch stazovania nas presunuli do hotela. V jedalni stale chybal pribor (ked priniesli, tak spinavy) a taniere. Izby neboli dokladne upratane. Hotelu by som dala 2 hviezdicky. Nezasluzi si 5, ani za pristup personalu (okrem animatorov), ani za poriadok. Som velmi sklamana z dovolenky, co sa tyka hotela, lebo more je uzasne a ciste. čítať celú recenziu
Danek
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 07.08.2016 Prečítané 774-krát
50 %
Nízka úroveň služieb, slabé animácie, hrozná strava, slabá hygiena personálu, nedôsledné upratovanie izieb a v podstate to, čo je napísané v ostatných negatívnych recenziách je všetko pravdivé a reálne. Úroveň hotela na 2 max. 3 hviezdičky, za tie peniaze ani zďaleka sme nedostali to, za čo sme si zaplatili. Takže prvý aj poslednýkrát v tomto hoteli. čítať celú recenziu
Ivana J.
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 27.07.2016 Prečítané 262-krát
40 %
Izba bola hrozná. Tvrdé postele na ktorých bolo cítiť každú pružinu. Tak ako aj v iných izbách. Neudržiavané, interiér nevkusný a poriadok žiaden. Upratovačka zavítala raz za Uhorský rok a to iba vymenila uteráky a ledva zotrela prach. Stolík na balkóne dvojnohý hoci mal mať štyri nohy. No hanba a že 5 hviezdičkový hotel. čítať celú recenziu
Rodina zo Slovenska
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 23.07.2016 Prečítané 1376-krát
63 %
Išli sme letecky, transfer k hotelu trval takú dobrú hodinku. Boli sme hneď ubytovaní, prvý dojem z izby dobrý, balkón, sušiak na prádlo, stôl, dve stoličky a výhľad na more. Po prvej noci sme zistili, že pružiny z matraca tlačia do chrbta, čo by sa nemalo v 5 hviez. hoteli stať, ale dalo sa. Kúpelňa vcelku dobrá, až na to, že vo vani chýbala sprchovacia hadica. Klimatizácia dobrá. Výťahy tam boli štyri (jeden sa pokazil a trvalo asi 5 dní, dokým ho opravili a senzory na zatváranie dverí občas cvakli ľudí, ak ste si nešvihli dnu alebo von). Čo sa týka stravy, mali sme all inclusive, vybrať sa dalo, len mi tam chýbalo viac jedál vhodných pre deti. napr. čistá ryža bez kôpru a hrášku (ten dávali fakt do všetkého). Jedlo dopĺňali o to sa nebolo treba báť. Z ovocia bol melón, slivky, nektarinky. Počas dňa piekli dole v bare pizzu a koláčiky, ak by ste vyhladli. Niektorí hostia priam plytvali jedlom, aby ochutnali zo všetkého, a potom to skončilo v koši. Čo nám trochu vadilo, bol neporiadok v jedálni a hlavne vonku na terase, kde sa dalo taktiež jesť, viem, bolo to množstvom hostí a chcelo by to viac snahy personálu, napr. hneď po každom utrieť stoly, omrviny a opraviť obrus. Ale Bulhari nie sú veľmi poriadkumilovní. Izby upratovali, uteráky menili podľa potreby to áno, ale kúpeľňu vytierali zo smradľavým mopom, takže efekt čistoty to pokazilo. Čo sa týka bazénu, tak bol dobrý, priestranný, ale dosť hlboký (iba po stranách z kraja mal 1,50m ináč 1,70m, čo pre slabších plavcov alebo mládež bolo nevyhovujúce). Ležadlo sa obsadiť dalo, aj keď niekto si tam nechával osušku, aj keď nebol pri bazéne počas dňa. Veľkým plusom hlavne pre naše deti boli animátori (traja Bulhari a jedna Slovenka :-)). Oživili to tam programom pre deti, ale aj pre dospelých-vodná gymnastika napr. doobeda 2 hod., poobede taktiež 2hod., večer asi 40min. disco pre deti, maľovanie na tvár. Do centra to trvalo asi 15min. chôdzou (obchodíky so suvenírmi, kolotoče, atrakcie... ). No najkrajšia bola pláž a more, ktoré bolo čisté. Sú tam dve pláže severná s vlnami a južná, ktorá bola ďalej, bola kľudná bez vĺn. Čo ma prekvapilo, že na pláži nebolo veľa možností jedla a občerstvenia a hlavne WC. Aby som nezabudla, tak, žiaľ, sme potrebovali aj ošetrenie lekárom, keďže nám ochorela dcéra a musím podotknúť, že pani doktorka bola veľmi milá, plynulo česky hovoriaca a ochotná, za čo jej veľmi ďakujeme. Na hoteli sa v tomto čase vyskytla aj črevná chrípka v dosť bujnom počte, takže pozor si dávajte na vodu (nie z vodovodu) a na zmrzlinu podávanú v hoteli. čítať celú recenziu
Martina
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 20.07.2016 Prečítané 555-krát
33 %
Hotel absolútne nezodpovedá 5* je to katastrofa, komunistická budova, špina, v celom hotely hnačky, vracanie a teploty! Ľudia končili na injekciách. Jedlo hrozne! 12 dni stále to iste! Čítala som recenzie, v cestovke povedali, že jedlo je dobre iba gurmani vymýšľajú, neverila som, ale vsetky recenzie na tento hotel sú pravdivé. Ak môžete nechoďte sem a ak uz mate zaplatené, zmeňte hotel. Mali sme all inclusive, no ako vypukli tieto problémy, jedli sme a pili iba mimo hotela a nič nám nebolo, minuli sme dalších 600€ navyše. Katastrofa, smrad na wc, izba síce pekná, ale čo z toho, keď polku dovolenky človek prevracal, prehnackoval. Deti končili na injekciách aj dospeli, niektorí museli skorej odletieť kvôli tomu, že ich syn bol na infúziách. Bulharsko uz nikdy viac. Sú špinaví a spomalení :( čítať celú recenziu
Rudolf Homola
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 20.07.2016 Prečítané 480-krát
47 %
Hotel pôsobí na prvý pohľad veľkolepo, ale pravda je uplne iná. V žiadnom prípade neodporúčam rodinám s deťmi. Strašné. Od izieb, cez bazény, animácie, jedlo, delegátku bolo všetko na podpriemernej urovni, tak na urovni 2 hviezdičiek. Prosím Vás, rýchlo zrušiť rezervácie a žiadať vrátenie penazí. Na hoteli bol infečný vírus, lekárka poznala už skoro všetkých, každý zvracal, hnačkovval, bolo treba injekcie a anntibiotiká od detí az po dospelých. Tvrdili nám - delegátka, že to v hoteli nie je, že je to problém celého primorska, ale my zúčastnení, sme to pocit nemali. Telefónne číslo na lekárku bola samozrejmosť. Manželka si musela volať až 112. 5 dní z 12 sme boli zatvorený na hotely z dôvodu liečby! Ale p. delegátka nám povedala, že komfort hostí nie je narušený! ! A čo by sme chceli, ved sme v Bulharsku a proste nám táto dovolenka nevyšla. Ste super delegátka! ! čítať celú recenziu
Dominika T.
Termín pobytu: Jún 2016 Recenzia pridaná 05.07.2016 Prečítané 965-krát
83 %
Na dovolenke sme boli dvaja s priateľom, prišli sme 28. júna večer o 21, naša delegátka bola taká zlatá a bežala s nami na recepciu a poprosila ich, aby kvôli nám predĺžili večeru, lebo je len do 21 a personál bol taký zlatý a predĺžil večeru. Po večeri sme dostali kľúče od izby boli sme trochu prekvapení, že recepčný nevedel ani zaťať po anglicky, ale rukami nohami sa to dá :-D :-D. Po príchode na izbu sme boli prekvapení, bola pekná, priestranná dokonca sme mali aj výhľad na more, aj keď sme si ho nepriplatili. Na balkóne bol vešiak na vešanie prádla, dve stoličky a stolík. Izbu hodnotím veľmi dobre aj upratovanie, každý deň sme mali upratanú izbu aj vymenené uteráky, so službami sme boli spokojní. Pláž je veľmi pekná, je tam časť s ležadlami a slnečníkmi, ktorá je platená a potom časť, ktorá je neplatená. More bolo čisté, pekné, vstup do mora pozvoľný. Bazény boli tiež pekné, každý deň bývali animácie od rána do obeda, a potom takisto aj poobede, vedeli ľudí zabaviť. Potom večer bývala aj mini disco pre deti. Mesto bolo tiež blízko pomalou chôdzou, do 10 minút je to, veľa obchodíkov, keď chce človek kupovať, treba len vyjednávať oni radi spustia z ceny :-D. Ako jediné maličké mínus beriem jedlo, ktoré bolo furt to isté, ale vždy sme si vybrali, nemôžem povedať, že nie, bolo to aj chutné. Ako dezert sme si dávali vždy zmrzlinu alebo ovocie, to bolo vynikajúce. V meste sa nachádza aj veľa dobrých reštaurácií, dokonca sme našli aj české, kde sme si dobre pochutnali. Hotelový bar bol dobrý, jediná nevýhoda je, že je otvorený len do 23 a keď sa im niečo pred 23 minie, už to nedoložia, ale ináč v poriadku. My sme prišli ešte mimo sezóny, takže hotel nebol naplno vyťažený, ale posledný deň už bolo strašne veľa ľudí a v tej jedálni už nestíhali, takže aj dosť záleží na tom, kedy sa človek vyberie do tohto hotela. :-) čítať celú recenziu
zuzulana
Termín pobytu: Aug 2015 Recenzia pridaná 09.01.2016 Prečítané 750-krát
67 %
Docestovať do hotela z letiska je cca tak na 1, 5hod. Kým porozvážajú do ostatných hotelov... Deťom to bolo dosť dlho. Hotel vyzerá veľkolepo. Aj my sme si ho vybrali, aby sme zaručili deťom akú-takú hygienu. Výťahy idú pomaly... skôr ste na izbe pešo. Mesto je pekné, plné obchodíkov. Delegátka si prácu robí... fakultatívne výlety sme nevyužili, nebudeme s deťmi o 5 ráno vstávať :-), tento rok ideme radšej niekde bližšie od letiska, kde nebudú duny. :-))) čítať celú recenziu
Miňa-Zvolen
Termín pobytu: Aug 2015 Recenzia pridaná 13.09.2015 Prečítané 617-krát
97 %
Chcela by som vyzdvihnúť a pochváliť tento hotel vrátane personálu a ústretovosti našej delegátky. Bola som letecky s dvomi synmi. More čisté, pár metrov od hotela. Výmena prádla vrátane kúpelne maximálna spokojnosť a každý deň. Strava super - dalo sa vybrať zo všetkého, nikdy sa nestalo, že chýbalo jedlo, stále dopľňali. Hotel je vynikajúci pre rodiny s maličkými deťmi, deti aj pre seniorov. Odporúčam tento hotel všetkým. Mali sme prekrásny výhľad na more so zapadajúcim a vychádzajúcim slnkom. Počasie bolo 100%. Klobúk dole pred personálom. Maximálne som spokojná s touto dovolenkou... Odporúčam všetkým pobyt v Grand hoteli. Miňa, Zvolen čítať celú recenziu
Jožko Mrkvička
Termín pobytu: Aug 2015 Recenzia pridaná 13.08.2015 Prečítané 1523-krát
43 %
Recenzia Grand hotel Primorsko Bulharsko Možno trochu dlhá recenzia, ale pomôže vám urobiť si obraz o mieste, o ktorom uvažujete, že strávite niekoľko dovolenkových dní. Niektorí klienti napísali sťažnosť do CK, ja som sa okrem toho rozhodol aj hotel verejne recenzovať. Výťahy: Po príchode do hotela a vybavení formalít na recepcii, sme sa premiestnili k výťahu za recepciou. Otvorili sa dvere, vystúpili ľudia, a chceli sme vojsť aj s batožinou. Výťah ma privítal poriadnym úderom dverami do ruky. Samozrejme si ma nemohol všimnúť, lebo fotobunky nefungujú a dvere zastavil až tlakoví spínač, ktorý zistil, že som vo dverách. Od tejto doby bolo nastupovanie a vystupovanie adrenalínový šport. Získate zopár sekúnd navyše, ako nikto vystupovať nebude. Pozor na deti, tie by to nemuseli rozchodiť. Izba: Prvý doje z izby veľmi dobrý, ale..., po zasunutí plastovej karty do hlavného elektrického spínača sa v celej izbe rozsvietilo svetlo. Dojemné. Prvé, čo si môj 5 ročný syn všimol bolo, že jedna s nočných lámp svieti akosi slabšie. Pokazená žiarovka, povedal. Po jeho naliehaní som sa išiel pozrieť, ale chlapec sa mýlil. Žiarovka nebola pokazená, ale vôbec tam nebola. Iba prázdna objímka. Ešteže tam nestrčil prsty, lebo nešťastie by bolo na svete a čítali by ste o mne ako o Kramnom. Lampu sme pre istotu vôbec nepoužívali. Chlapec potreboval ísť na WC, tak som ho odprevadil. Z domu naučený zdvihol záchodovú dosku a prekvapenie č. 3. Pod doskou žlté škvrny zaschnutého moču asi z minulého storočia. Upratovačkám zabudli povedať, že v izbách sú švédske záchody s doskami, ktoré treba zodvihnúť a očistiť a nie drevené latríny. Ďalej k izbe iba v krátkosti: zničené matrace s tlačiacimi sa pružinami cez obal, dolámané rošty. Zabudnite, že sa pohodlne vyspíte. Neodtekajúce odtoky, že vraj do piesku, ha,ha,ha. V 5 hviezdičkovom hotely sa asi nenájde údržbár, ktorý by ich raz za čas vyčistil. Chýbajúca sprchová hadica na vani (naozaj drahá záležitosť pre majiteľa 5h hotela). Keď sme chceli osprchovať syna, musel som ju premontovať zo sprchy a potom späť. Ak stratíte tesnenie, nerobte si starosti, v centre mesta sú domáce potreby. Centrálna klimatizácia klimatizuje, iba keď zájde slnko a v izbe s ochladí. Chýbajúce tekuté mydlo na ruky, čo by malo byť samozrejmosťou, tak sme si ho kúpili. V niektorých izbách neupracú aj niekoľko dni (hlavne na 3. poschodí). Čistota: Verejne toalety pri bazéne aj celom hoteli sú špinavé, zanedbane, chyba mydlo, ale papierových utierok je pretlak, až vypadávajú z držiakov a váľajú sa po zemi. Špina z WC pri bazéne sa roznáša po celom okolí bazénu, aj do bazénu. Nikto podlahu na WC ani v okolí bazéna počas celého dňa nezotrie. Hrdzavé odpadkové koše a záchodové kefy (na požiadanie zašlem foto). Bazén: Rozpadajúca sa dlažba v okolí bazénu, hlavne pri detskom. Ostré hrany bazénu, rozpadajúca sa mozaika bazénu, dlažba šmykľavá. Okolie bazénu, okrem detského prikryté špinavým umelým trávnikom, ktorý nikto neumýva, dávajte si pozor, aby vám nepadol uterák. Pri detskom bazéne umelý trávnik nie je a deti bežné padajú na dlažbe. Ale plavčík situáciu sleduje a má ju pod kontrolou. Môžete sa spoľahnúť, že ak vy alebo vaše dieťa spadne, plavčík pohotovo zareaguje. Nie, neutrie mokré miesto, ale umiestni tam tabuľku s obrázkom, že sa šmýka. Samozrejme deti tomu porozumejú a už sa šmýkať nebudú. Lehátok je primerané množstvo, ale špinavé. Plavčík ma vo zvyku pre domácich Bulharov zaobstarávať lehátka, ak nie sú voľné. Je možné, že prídete z obeda a na vašom lehátku bude niekto iný. Uterák si musíte nájsť, buď bude pohodený na vedľajšom lehátku u niekoho iného, alebo v kríkoch za plavčíkovým chrbtom. Okrem toho plavčík asi ani nevie, čo je jeho povinnosťou. Ležal som na lehátku, sledoval svojho syna, ako sa kúpe a zrazu som videl, ako z vody z nafukovacieho kolesa trčia detské nohy. Behom pár sekúnd som pochopil, že dieťa sa nepotápa ale topí, rozbehol som sa k nemu. Otec dieťaťa však už bol v behu k dcére. Pozrel som na plavčíka, ten pozeral po ženách pri bazéne. Zaklincoval to tým, že v zapätí začal krúžiť rukami a rozcvičovať sa, ak by niekto potreboval pomoc, aby nemal stuhnuté svaly a bol v prevádzkovej teplote. Na jeho pomoc by som sa určite nespoliehal. All inclusive: Jedným slovom tragédia. Delegátka v autobuse pred príchodom do hotela a na uvítacom stretnutí dva krát zopakuje, čo všetko máte k dispozícii. Nepočúvajte ju, klame. Pri bazéne je bar, kde pečú pizzu a wafle, máte k dispozícii alko aj nealko a čistú chladenú vodu z barelu. Toto všetko iba do 18.00 hod. V jedálni počas podávania jedál taktiež. Delegátkine klamstvo spočíva v tom, že jedáleň je k dispozícii počas celého dňa až do 23.00 hod. Omyl vážení. Zmrzlinu a nápoje, vrátene čistej vody z barelu máte k dispozícii iba počas hlavných jedál. V ostatnom čase je jedáleň zatvorená. Čo sa týka zmrzliny, je to nerozpustený prášok zmiešaný s vodou a zamrazený. Podstatnejšie ako zmrzlina je čistá voda z barelu. Neodporúča sa piť voda z vodovodu z dôvodu iného minerálne zloženia ako na Slovensku. Zabudnite, že sa k vode z barelu dostanete po 21.00 hod, kedy sa jedáleň zatvorí. Keď som sa delegátky pýtal v čom je problém, že jedáleň je po 21.00 hod zatvorená, povedala, že to bolo na bulharskej veľkorysosti, ktorá pominula. Delegátka buď nevie, čo sa deje v hoteli, neoverí si fakty, alebo pri prezentácii hotela úmyselne zavádza. V bare na terase majú iba z vodu z vodovodu. Neostáva nič iné, len si kúpiť fľaškovú vodu k obchode cez cestu. Aby som nekrivdil baru na terase, majú v ponuke aj iné nápoje, ale tie si budete musieť aj tak riediť vodou, ktorú si prinesiete z obchodu. Umelým cukrom v nápojoch sa v Bulharsku nešetrí. Zabudnite v 5h hoteli na chutnú kávu. Káva je iba prášková z automatu aj s mliekom a to iba vtedy, ak ju do automatu niekto vôbec doplniť. Je úplne normálne, že z automatu dostanete buď iba kávu, alebo iba mlieko. Rovnako nedopĺňajú ani sirup do nealko stroja, ktorý vám napustí iba čistú vodu. Čistota stolovania: Katastrofa. Ak sa pôjdete najesť, po hodine od otvorenia jedálne, budete mať problém si nájsť prázdny stôl. Nieže by bolo veľa hostí, ale personál neodnáša použitý riad. Takže si budete musieť najprv stôl upratať, špinavý riad dať na hromadu a vedľa tej kopy si položiť tanier so svojím jedlom. Dobrú chuť. Po tom, čo vyčistíte stôl od použitého riadu po predchádzajúcich stravníkoch, ešte si budete musieť očistiť aj stoličku. Je prirodzené, že deti zašpinia aj stoličky, ale asi iba slovenské. Po bulharských deťoch neporiadok asi neostáva, preto personál čistota stoličiek ani nezaujíma. Pokojne vás nechajú si sadnúť aj na stoličku, so zvyškami jedla. Nie je nič zlé na tom, že na nápoje máte plastové poháre. Ale asi problém bude, ak 5h hotel má málo sklenených, ktoré sa hneď minú. Ale budíš. O.i. pripravte sa na to, že spomínané plastové poháre nikto neodnáša, ale upratuje ich vietor smerom z terasy do bazéna, ktorý je o poschodie nižšie, po tom čo ich ľudia ešte na terase rozšliapu. Odpadkové koše nájdete iba zriedka. Ale inak v pohode. Personál: Pod úroveň. Okrem toho, že barmani sú každý večer opití, pri obsluhe uprednostňujú mladé slečny. Cez deň, keď nie sú v službe sa kúpu v bazéne so zákazníkmi hotela. Sú ubytovaní v izbách pri bazéne, kde si nosia okolo zákazníkov alkohol. Wifi Internet: Vec, ktorá mi najmenej prekážala bol prístup na internet. Avšak v 5h hoteli a v 21. storočí internet iba na recepcii, to je úbohé. Menej luxusnejšie hoteli majú wifi priamo na izbách. Ľudia si chcú prečítať správy zo Slovenska, poslať nejaké aktuálne fotografie domov rodine, správu či mail. Zabudnite, nepripojíte sa! Delegátka: Kus arogancie a drzosti v ženskom tele a negatívna vizitka CK. Keď som ju upozornil, že služby nezodpovedajú 5 hviezdičkovému hotelu a ani jej prezentácia nezodpovedá realite, povedala mi, že čo by som chcel, že som v Bulharsku. Opýtala sa ma či som nečítal recenzie hotela na internete a načo som sem išiel. Na otázku som jej odpovedal otázkou, či ich ona čítala, či vôbec vie s čím sú klienti CK nespokojní. Otočila sa a odišla. Samozrejme som ju oslovil večer na terase, keď odchádzala od baru, kde koketovala s barmanmi. Logické, keď udržuje nadštandardný vzťah s personálom, že nebude s ich manažérom riešiť nedostatky. P.S. V rámci večernej prechádzky som si odbehol na WC v 3 hviezdičkovom hoteli. Záchody boli čistejšie ako jedálenské stoly v 5 hviezdičkovom GRAND HOTELI PRIMORSKO. čítať celú recenziu
Maxo
Termín pobytu: Júl 2015 Recenzia pridaná 24.07.2015 Prečítané 909-krát
67 %
Hotel sa nachádza na okraji letoviska, blízko severnej pláže, k moru sa dá dostať za cca 5 minút cez pieskové duny. Bližšia časť pláže je dosť preplnená, takže ak nechcete ležať hlava na hlave, vyberte si časť viac severne - cez duny sú vychodené chodníčky aj tam, len je to pár min. navyše - ale stojí to za to. Hotel je veľký, upratovanie je podpriemerné, za pár min. vynesú smeti, doplnia toaletný papier a občas aj povysávajú. Balkón nečistili ani raz. Výmena bielizne dvakrát za 12 dní. Uteráky dtto. Na 5 hviezdičkový hotel neprijateľné (na SK musí 5 hv. hotel meniť bielizeň aj uteráky denne). Na izbe žiadne poháre, doniesli sme si z baru. Izby sú klimatizované. Prístelka pre dve osoby je úzka cca 120cm, čo je dosť málo. Pravdupovediac, aj v apartmánových domoch v Primorsku upratujú oveľa lepšie. Strava originál bulharská kuchyňa, výborná. Ak čakáte európsku kuchyňu s rezňami, budete sklamaní, ale ak máte radi tú bulharskú, tak sa potešíte. Pečené kurčatá, bravčové alebo hovädzie v omáčke, ryby, cestoviny s paradajkovou alebo hubovou omáčkou. Fantastické zapekané zemiaky, papriky alebo cuketa. K večeri čerstvo grilovaná zelenina. Bohatý šalátový pult. Na obed a večeru dve polievky (tarator a väčšinou slepačia alebo šošovicová). Na množstvo ľudí občas chýbali taniere alebo príbor, bolo treba pár minút počkať na doplnenie. Stolovanie vo vnútri (v čase dažďa je problém nájsť vo vnútri miesto) alebo na terase, kde zas provokujú vrabce. Z odnášaním riadu bol niekedy problém, inokedy zobrali tanier rovno spod nosa len čo z neho zmizlo posledné sústo. Jedlo v dostatočnom množstve, hranolky idú na dračku, ale v pohode donesú ďalšie aj 5 min. pred záverečnou. Len niekedy treba trochu čakať, kým doplnia jedlo v pultoch, keď sa minie. Zmrzlina neobmedzene celý deň (aj tak je lepšia z automatu v centre mesta pri bare DejaVu). Ovocia dostatok (hlavne melóny, slivky, hrušky), len niektoré (nektarinky) sa rýchlo minú. Koláčiky buď žiadne, alebo tiež rýchlo zmiznú. Cez deň pri bazénoch wafle a pizza, ale nič moc, ak si dáte normálny obed, nemusíte banovať. Bar super, nealko aj alko, žiadne riedenie, bez problémov nalejú do drinku aj deci vodky. Len džúsy sú z automatu - takže nečakajte 100% pomaranč. Pivo miestne, dá sa prežiť, ale lepšia je Kamenitza v meste alebo v supermarkete. Menežérka stravovania je skôr do počtu, keď jej človek niečo povie, tak sa radšej stratí aj so svojím kilom mejkapu. WiFi len pri recepcii, fungovalo mizerne, každú chvíľu reštartovali router, tri dni nešlo vôbec. Na izbách len kábel na internet, žiadne WiFi. Trezor aj internet je za 5Lv/deň, niektoré cestovky to majú v cene, treba sa spýtať pred zájazdom. Bazény dva, relatívne veľké. Ležadiel by mohlo byť viac. Dva detské bazény, druhý má však dosť nevhodný tvar a je tak pre max. 3 deti. Veľký bazén je dosť hlboký, 170cm. Konieckoncov, ide sa sem kvôli moru. Cca od 5 poschodia je výhľad na more, za izbu s výhľadom sa dopláca vyše 100Eur. Na recepcii sa dohodnete lámanou angličtinou, snažia sa vyjsť v ústrety. Sú to ale Bulhari, takže nečakajte zázraky. Zásadne mi vadili len tieto veci: -výťahy, ktoré chodili veľmi divne, rýchlejšie to bolo po schodoch -turisti, ktorí nemali mieru, na taniere si naložili kopcom a polovicu nezjedli, alebo nabrali nektariniek pre dvadsať ľudí, hoci cestou na pláž sa dali kúpiť kvalitné domáce dozreté za 1, 5-2Lv -WiFi, ktoré je hanbou hotela -puberťáci, ktorých rodičia nemali pod kontrolou a boli utrhnutí z reťaze Naopak, maximálna spokojnosť so stravou, ale to je vec vkusu a stravovacích návykov každého jednotlivca. čítať celú recenziu
Peter Štofaňák
Termín pobytu: Jún 2015 Recenzia pridaná 02.07.2015 Prečítané 1316-krát
77 %
Veľmi dobrá dovolenka. Po prečítaní predchádzajúcich recenzii som mal trochu strach, ale bol som milo prekvapený. Izby veľké čisté, každý deň upratané. Personál vysmiaty, ochotný. Možno preto, že sme boli pred začiatkom sezóny. Akurát nám trochu prekážalo, že strava bola málo teplá skôr studená, ale napriek tomu chutná. čítať celú recenziu
Lucia
Termín pobytu: Aug 2014 Recenzia pridaná 14.09.2014 Prečítané 2680-krát
63 %
Hotel bol z vonkajšej strany veľmi pekný, vybavený. Naša izba na 1 poschodí bola veľmi pekná, každý deň uprataná. Hotel bol kúsok od pláže, mal pekné bazény. Parkovisko asi cca pre 10 aut, no ubytovaných bolo 300 hostí. Strava a hygiena bola čistá katastrofa. Hygiena im bola zjavne ukradnutá a počet hviezdičiek 5 v rámci all incllusive bol výsmech. Ak niekto tvrdí, že so stravou bol spokojný, tak mal momentálne zatemnenie mysle. čítať celú recenziu
Sona
Termín pobytu: Aug 2014 Recenzia pridaná 30.08.2014 Prečítané 1375-krát
63 %
Izby su pekne, kupelka tiez, balkon s posedenim, safe na izbe. Strava, najest sa dalo, ale od all inclusive to bolo daleko. Plaz pekna, nepreplnena, pocasie vyborne, kto sa chce dobre citit, nebude furt frflat na vsetko. Jedine, co mi vadilo, velmi bolo mizerne poobednajsie obcerstvenie, to sme si kupovali vonku a slaby takmer ziadny program pre deti. Animatorka ziadna, miniklub nefunkcny, hracky v nom rozbite, koberec strasne spinavy. Tieto 2 veci boli hanba. Delegati boli mili, ale zazraky robit nevedia. čítať celú recenziu
COVID-19 Garancia