87%
Hodnotenie

Fanar Hotel & Residences recenzie 

  • Omán
  • Omán
  • Salalah
31 °C
teplota vzduchu
27 °C
teplota vody
6:00 h
dĺžka letu
cca 0:30 h
Od letiska
Odporúčanie 88 %
Poloha 78 %
Šport a zábava 73 %
Izby 92 %
Strava 87 %
Personál 88 %
87%
Celkové hodnotenie
187 recenzií
Jana
Termín pobytu: Feb 2020 Recenzia pridaná 12.02.2020 Prečítané 0-krát
80 %
Vedľa hotela sa stavia ďalší komplex, je to dosť hlučné, cítili sme sa ako na stavenisku a čo je najhoršie, že nás cestovná agentúra na to neupozornila, veľmi prašné prostredie. čítať celú recenziu
Dominika
Termín pobytu: Jan 2020 Recenzia pridaná 03.02.2020 Prečítané 0-krát
90 %
LET + TRANSFER Je dobré sa pripraviť na to, že let z Bratislavy (BTS) do Salalah (SLL) netrvá 6 hodín, ale dlhšie. Cestou z BTS sme leteli s medzipristátím v Antalyi, čo dokopy trvalo približne 7-8 hodín. Naspäť sme leteli s medzipristátim v Ras Al Khaimah, let trval 8 hodín. Mali sme šťastie a leteli sme cestou tam so spoločnosťou, ktorá poskytla lietadlo s pomerne pohodlnými sedadlami aj dosť veľkým priestorom na nohy, naspäť sme leteli s inou, ktorej lietadlo neposkytovalo až takú pohodlnosť. Samozrejme sa všetko dalo úplne v poriadku zvládnuť, let zvládli aj malé deti a strava v lietadle bola chutná. Po pristátí sa na letisku dlho čaká na víza a opäť sa skenujú príručné batožiny. Po týchto kontrolách a prevzatí batožín nás na letisku už čakal delegát a personál z hotela, ktorí už vopred mali k menám priradené čísla izieb a na kufre nám priviazali štítky s číslom izby. Dali nám na ruky all-inclusive pásky a nasadli sme do autobusu. Transfer trvá približne 30 minút a pre predstavu: pristáli sme 17:25, do hotela sme sa dostali okolo 19:30 (nakoľko sa naozaj dlho čaká na víza, na tomto letisku má personál na všetko čas). V hoteli nás uvítali welcome drinkom a batožiny nám na základe štítkov odniesli na izbu, nemuseli sme teda nič riešiť ani sa otravovať s batožinou. UBYTOVANIE Čo sa ubytovania týka, hotel je rozdelený na hlavnú budovu a potom na 3 poschodové "vilky". Mali sme izbu v jednej z týchto viliek s výhľadom na more. Izby sú pomerne malé, ale všetko je umiestnené tak, že pôsobia aj napriek tomu priestorne. Nečakajte veľké balkóny a určite sa pripravte na tvrdšie matrace. Aj napriek tomu, že matrace boli podľa nášho subjektívneho pohľadu tvrdé, spalo sa na nich dobre a nič nás netlačilo ani na druhý deň nebolelo. Najväčšie mínus našej izby však bolo, že v nej bolo cítiť zatuchlinu. Nakoľko tento hotel v tomto čase ešte nebol naplno obsadený a sezóna sa práve len začala, tak nebola naša izba predtým obsadená a nikto ju neodvetrával. Samozrejme túto zatuchlinu sa dalo odvetrať a nebol to zásadný problém, ale dalo sa tomu určite predísť. Inak sú izby čisté, moderne zariadené s pomerne veľkými kúpeľňami. STRAVA Strava je veľmi chutná, nepoužívajú nezvyčajné korenia a bolo toho vždy veľa na výber. Na raňajky robili čerstvé lievance, waffle, omelety, vajíčka, ale vedeli ste si vybrať aj z už pripravených jedál, koláčikov a ovocia. Na obed bolo takisto veľa na výber, krájali vždy čerstvú zeleninu, pripravovali priamo pred vami cestoviny a odporúčame ochutnať nimi pripravované ryby, ktoré boli vynikajúce. Takisto ste mali na výber z veľkého množstva koláčov, zmrzliny a ovocia. Večere boli na rovnaký spôsob ako obed, avšak okrem toho všetkého ešte pripravovali priamo pred vami vynikajúcu pizzu. Na terase nájdete tiež "FFC", kde vám ugrilujú mäso. Počas obeda a večere vás obsluhujú čašníci, čo sa nápojov týka, čo hodnotíme ako veľké plus. Počas celého dňa ešte na pláži chodí pizzaman a roznáša pizzu, tiež sme počuli, že robili priamo na pláži aj trdelníky a kebab. PERSONÁL Personál v tomto hoteli hodnotím veľmi profesionálne. Sú neustále usmiati, nápomocní, dokonca sa snažia rozprávať aj po slovensky. Aj napriek vysokým štandardom však nepôsobia naškrobene a sú veľmi priateľskí a radi komunikujú. Vždy sa vám pozdravia a spýtajú sa, ako sa máte. Slovákov majú veľmi radi a v pohode sa s nimi dorozumiete "rukami-nohami", ale aj po anglicky. PLÁŽE, BAZÉN Tento hotel poskytuje 3 pláže a jeden veľký bazén. Dve pláže sú oddelené promenádami, takže tam nie sú veľké vlny. Na prvej pláži odliv, ktorý začína okolo obeda, zníži hladinu vody tak, že pre deti vytvorí ideálne podmienky na kúpanie, na druhej pláži odliv nie je taký výrazný, a tak si tam prídu na svoje plavci a staršie deti. Tretia pláž je otvorená, oceánska pláž, kde sú neustále prítomní plavčíci a more je priezračne čisté. Všade je plno mušlí, krásnych rýb a voda je príjemne teplá. Pláž je dlhá, dá sa popri nej dobre prejsť. Piesok je nádherne biely a nepáli. Spolu s kartičkou od izby dostanete aj kartičku na plážový uterák - skvelý a jednoduchý systém vám tak umožňuje si každé ráno vyzdvihnúť čistý uterák na pláž a večer ho zas vrátite (zas vám vrátia kartičku a na ďalší deň sa scenár opakuje). Pri plážach sú všade bary, kde si viete vziať niečo na pitie, všade sú toalety, prezliekárne aj sprchy. AKTIVITY V hoteli si môžete kedykoľvek a kdekoľvek zobrať bicykel a presúvať sa kamkoľvek, ako dlho len chcete. Okrem toho hotel organizuje množstvo aktivít, výletov a cvičení počas dňa. V areáli sa nachádza mini zoo, všade voľne pobehujú kačice, zajace, kohúty. Tiež v areáli nájdete futbalové ihrisko, volejbalové ihrisko, siete na palmách, v ktorých môžete pohodlne ležať a ihrisko na petang. Neďaleko hotela sa nachádza aj veľký aquapark. POČASIE Počasie počas nášho pobytu bolo veľmi príjemné. Pofukoval jemný vietor, bolo teplo, ale nepotili ste sa. V tejto krajine je "suché teplo", a tak nemáte pocit, že ste ulepení, spotení a celkovo sa cítite aj počas vysokých teplôt príjemne. Odporúčame opaľovací krém s faktorom 50 a určite ním nešetriť, keďže ománske slnko je o čosi silnejšie. :) čítať celú recenziu
Adriana K.
Termín pobytu: Nov 2019 Recenzia pridaná 26.11.2019 Prečítané 0-krát
95 %
Hotel je vhodny pre rodiny s detmi. Strava je vynikajuca, plaze su nadherne. čítať celú recenziu
Simona
Termín pobytu: Oct 2019 Recenzia pridaná 05.11.2019 Prečítané 0-krát
100 %
Perfektná dovolenka v perfektnom hoteli. Tento hotel môžem len a len odporúčať. Nádherné priestranné izby, veľmi chutné jedlo, milý personál, prekrásne more, no čo viac dodať. Omán je naozaj krásne miesto pre tých, čo milujú teplo. Boli sme v tomto hoteli v októbri a naozaj bolo veľmi horúco. More neskutočne krásne, teplučké. K dispozícii sú 2 lagúny a jedna oceánska pláž, ktorá naozaj nemá chybu. Pláž čistučká, dostatok ležadiel aj slnečníkov. Pri každej pláži je bar, avšak alkohol sa podáva len vo vyčlenených časoch, čo nám však vôbec neprekážalo. Chcela by som taktiež vyzdvihnúť aj jedlo, ktoré bolo veľmi chutné. Perfektné hamburgery, najlepšia pizza, akú som kedy jedla, taktiež cestoviny, výborné olivy, wafle, vajíčka na všetky spôsoby a samozrejme aj všetko ostatné. Pri bazénoch sa poobede podávali rôzne sladké aj slané špeciality, napr. aj trdelník. Na pláži ponúkal pizzu pizzaman. V hale pri recepcii máte možnosť ochutnať aj tradičnú ománsku kávu a aj tam ponúkajú poobede rôzne sladké zákusky. Takže jedla po celý deň naozaj dostatok. Výmena plážových uterákov je samozrejmosťou, čo ma však prekvapilo, po pláži chodí aj pán, ktorý vám vyčistí okuliare. Čo určite odporúčam je požičanie bicyklov. Požičiavajú ich myslím na 4 hodiny a môžete si prejsť celý rezort, dokonca zájsť aj do susedného hotela Rotana. Z výletov sme absolvovali "Fascinujúci Omán", ktorý určite stojí za to a naozaj ho odporúčam. Veľa sa dozviete o miestnej krajine a uvidíte prekrásne miesta, gejzíry, kadidlovník, kaňon, ťavy, skalnatú púšť a prekrásnu pláž, kde budete mať možnosť sa aj okúpať. Bol to veľmi dobrý výlet aj vďaka skúsenému delegátovi Igorovi, ktorý naozaj vie o tejto krajine veľa informácii a je ochotný vám odpovedať na všetky otázky o Ománe. Celkovo sme boli veľmi spokojní či s delegátom CK, tak aj s animátormi: Lenka, Stanka a Tomáš boli super. Večer sme sa všetci spolu stretli, rozprávali sa, zabávali, bolo to veľmi príjemné. Fakt skvelí ľudia, delegátovi a animátorom patrí veľké ďakujem, pretože aj vďaka nim bola naša dovolenka nezabudnuteľná. Celkovo sme tam boli super partia Slovákov z rôznych častí Slovenska a spoznali sme naozaj skvelých ľudí. Ďakujeme za skvelú dovolenku a Omán určite ešte navštívime. čítať celú recenziu
Irena A.
Termín pobytu: Apr 2019 Recenzia pridaná 18.05.2019 Prečítané 0-krát
95 %
Krásna dovolenka. Hotel Fanar zodpovedá 5 hviezdičkám. Ubytovanie veľmi pekné, čisto, strava výborná, všetkého dosť, veľké možnosti odskúšať si rôzne kuchyne v reštauráciách A la carte, samozrejme bezplatne. Personál milý, ústretový, more a pláže - skvelé. Dostatok ležadiel, osušiek, občerstvenie na pláži tiež výborné. Sprievodca - p. Michal B. úžasný - nemá konkurenciu. Animátorka Martinka tiež výborná, organizovala aktivity nielen pre deti, ale aj pre nás dospelých. Obidvaja sa o nás starali príkladne. Ďakujeme veľmi pekne za super dovolenku. čítať celú recenziu
Miloslav
Termín pobytu: Máj 2019 Recenzia pridaná 12.05.2019 Prečítané 70-krát
95 %
Boli sme v hoteli Fanar v termíne od 20. 4. - 7. 5. 2019. Vzhľadom na to, že sme boli v tomto hoteli už tretíkrát, myslím, že môžem objektívne porovnávať. Izby sú mierne opotrebovanejšie ako pred dvomi rokmi, ale všetko ostatné bolo presne také, kvôli čomu sme tu boli aj tretiu sezónu po sebe. Nič po príchode nemusíte riešiť. Personálu dostatok, na nič sa nečaká, strava taká, že si môže každý vybrať + fantastický oceán. Kto ho raz vyskúša, každé more mu bude malé. O 10:00 idete po nádhernej pláži a ste tam sami. V lagúnach za mólami sa dá krásne plávať. Popravde tohto roku sme už chceli ísť niekam inam, ale nenašli sme nič, čo by sa Fanaru vyrovnalo v pomere kvalita - cena. Jediné veľké negatívum vnímam obrovský posun v dodržiavaní dress codu na večeriach. V roku 2017 sa nestalo, že by niekto toto nedodržal. V r. 2019 bolo skôr výnimkou, keď ľudia boli takto oblečení. Myslím, že v tomto smere by mal byť manažment hotela menej zhovievavý. Niekedy to vyzeralo ako panoptikum 4. cenovej a toto by 5* hotel nemal trpieť. Dopravu náhradným lietadlom som vnímal ako nutné zlo, kvôli odstaveným 737-800 MAX. To by to dalo za 6. hodín a nemuselo sa dotankovať. Celkový dojem však napravil pilot so zaujímavými informáciami o lete, krajine atď... Celkovo hodnotím dovolenku vysoko pozitívne aj kvôli delegátovi Michalovi a animátorkám, ktorí výrazne prispeli k našej spokojnosti. čítať celú recenziu
Jana
Termín pobytu: Mar 2019 Recenzia pridaná 14.04.2019 Prečítané 264-krát
100 %
Izby sú čisté. Každý deň upratané, vymenené uteráky. Na izbe kávovar, kanvica na kávu aj čaj. Žehliaca doska so žehličkou. Strava je výborná. Myslím, že každý si vyberie. Personál usmiaty. Hotel je pekný, naokolo púšť, ale môžete sa prejsť do vedľajších dvoch hotelov. Na výber sú výlety. My sme boli noc v púšti, čo sa oplatí vidieť. čítať celú recenziu
Veronika
Termín pobytu: Mar 2019 Recenzia pridaná 08.04.2019 Prečítané 545-krát
47 %
Za mna - neodporucam. Velmi sme sa tesili do tohto hotela, celkovo do Omanu. No sklamanie je slabe slovo. Co sa tyka personalu - jedna velka katastrofa. Ked Vam casnici davaju pocit, ze ich obtazujete, tak Vas doslova trpia. A vobec im nevadi to davat najavo. Lenivost. Objednali sme si pat minut po pol dvanastej v noci a uz chceli, aby sme im zaplatili (podotykam, ze sme mali all inclusive). Dve "plaze" zleeee. Ta tretia - naozajstne more, to, ze sa nedalo kupat kvoli vlnam, je ok, ale lezadla cca 200 - 300 m od plaze? To sme nepochopili. Jedine, co na tejto dovolenke bolo pekne, bolo pocasie. Ani zdaleka tento hotel nema 5 hviezd. Do Omanu nikdy viac. čítať celú recenziu
VEVE
Termín pobytu: Jan 2019 Recenzia pridaná 21.02.2019 Prečítané 884-krát
83 %
V tomto hoteli sme boli pred tromi rokmi a môžem opäť povedať, že nás nesklamal, ba naopak prekvapil, rozrástol sa do krásy a aj spokojnosti so všetkým, čo k dobrej a spokojnej dovolenke patrí. Pochvala patrí CK za perfektnú organizáciu po príchode do hotela, nakoľko mali pripravené karty od izieb, ktoré veľmi rýchlo rozdali. Animátorky boli vždy pripravené pomôcť. Určite sa ešte vrátime. čítať celú recenziu
Jana
Termín pobytu: Jan 2019 Recenzia pridaná 29.01.2019 Prečítané 794-krát
100 %
Izby veľké, čisté, výborné upratovanie. Strava úžasná, veľký výber jedál, live cooking, viacero možností na konzumáciu obeda. Pláž čistučká, dostatok ležadiel aj slnečníkov, možnosti výberu pláže s vlnami, ale aj také za vlnolamom. Veľká vďaka animátorkám Lenke a Mati, ktoré boli veľmi priateľské, ochotné odpovedať na každú otázku, pripravovali pre nás aqua gymnastiku v mori, pútavo rozprávali o výletoch. čítať celú recenziu
Jana
Termín pobytu: Jan 2019 Recenzia pridaná 29.01.2019 Prečítané 971-krát
100 %
Izba vyhovujúca, upratovanie a čistota na výbornej úrovni. Strava rozmanitá, viac možností na obedy a večere, jedlo vkusne dochutené, každý mal na výber, výborne live cooking stations. Pláž splnila očakávania plavcov, ale aj neplavcov, ktorí si chceli užiť more - oceán bez vĺn. Veľká vďaka animátorskym slniečkam Maťke a Lenke, ktoré nás "prinútili" trošku sa aj pohýbať pri aqua gymnastike v mori a boli ochotné a milo odpovedali na každú zvedavú otázku. Vďaka, baby!! čítať celú recenziu
Lenka
Termín pobytu: Jan 2019 Recenzia pridaná 24.01.2019 Prečítané 709-krát
90 %
Omán - Hotel Fanar, Salalah vzdialený cca 30 min. od letiska. Hotel čistý, personál úctivý, ochotný. Areál hotela dosť veľký na dlhé prechádzky - tiché a kľudné. ale aj v dianí s diskotékou, večerami. Jedlo chutné, výborné prihlásiť sa na večere a la carte - každý večer iná a v inej reštaurácii v rámci hotelového komplexu. Nemusíte sa tým stresovať v hlavnej reštaurácii. Je možné raňajkovať, obedovať aj večerať v min. 3 - 4 reštauráciách. Bazény čisté, ležadlá vždy pripravené - len hodiť uterák. Animátori z ck ochotní, vysmiati, vždy pomohli a poradili, aj čo sa týka výletov. Určite treba absolvovať nejaký výlet - Omán je zaujímavá krajina. Miestni sú zhovorčiví, pokiaľ vedia aspoň trochu anglicky, nemecky. Určite sa plánujeme do tejto destinácie vrátiť! čítať celú recenziu
Tina
Termín pobytu: Nov 2018 Recenzia pridaná 15.11.2018 Prečítané 1467-krát
77 %
Hotel - ubytovanie výborné, strava veľmi slabá (slabý vyber z jedál, väčšinou sa opakujú). Prostredie čarovné. Presun na bicykloch na vlastné riziko, nie sú veľmi servisované. Určite kávu by som hotelu odporučila podávať aj v plážových baroch, čo je veľké mínus, že iba pri hlavnom bare Cocos, kde čašníci nestíhali. Večer taktiež obsluha pomalá. Viac by som privítala menšie snackbary pri pláži s ovocím a drobnými chuťovkami počas dňa. Alkohol sa podáva vo vyhradenom čase, čo je v pohode. Pre deti tento hotel by som neodporúčala, slabý vyber stravy pre ne a detský bazén by mohol byť chránený nejakým prístreškom. Vodu len z recepcie na izbu donesú, ináč pri bare čapujú len do pohárov alebo fliaš. Nedajú fľašu s vodou. čítať celú recenziu
Stanislava K.
Termín pobytu: Oct 2018 Recenzia pridaná 24.10.2018 Prečítané 3516-krát
100 %
Dosť vysoká vlhkosť na izbe v bloku 5000. Žiadali sme výmenu, izba bola okamžite vymenená. Hotel a vybavenie pekné, vyhovujúce... možnosť zahrať si stolný tenis, tenis... fitness centrum. Prostredie príjemné. Pláž a otvorené more nádherné... Reštaurácia na pláži super... strava a nádherné prostredie. čítať celú recenziu
Ľuba
Termín pobytu: Apr 2018 Recenzia pridaná 08.05.2018 Prečítané 1674-krát
87 %
Hotel je veľký, ale všade bolo čisto, milý personál, ochotný. Hotel je vhodný pre ľudí, ktorí nevyhľadávajú zábavu, nie sú žiadne programy. Ubytovaní sme boli hneď po prílete. Mínus je dlhý let s medzipristátím tam aj späť. Delegáti Michal, Niki super. Ochotní na výlete, Michal nabitý informáciami, dozvedeli sme sa veľa zaujímavého. čítať celú recenziu
Hena
Termín pobytu: Mar 2018 Recenzia pridaná 23.03.2018 Prečítané 1907-krát
77 %
Transfer do hotela cca 20 min. Hotel tvorí hlavná budova, vedľajšie budovy (nové) a ubytováva hostí aj v apartmánoch v priľahlej "maríne" (cca 10-15 min pešo, aj bez toho, aby ste mali takú požiadavku). Prideľovanie izieb - podľa národností (aj keď máte voucher cez nemeckú/rakúsku cestovku), tomu zodpovedá aj kategória izieb. Hostia sú tiež odlišovaní farebnými náramkami podľa národnosti, prevládajú Slováci, Česi, Poliaci a Taliani. Pôvodne pridelené 3 izby (mali byť v kategórii "de luxe") absolútne nezodpovedali kategórii luxusného 5* hotela. Bohužiaľ, máme s čím porovnávať. Jedna bola až neobývateľná - neskutočný smrad zatuchliny, bez otváracích okien, vetranie iba cez klimatizáciu, vlhko, prach, špina. Cez špinavé okná ste nevideli, čo je za nimi. Situácia sa vyriešila po tom, ako sme vec reklamovali priamo u manažéra pre ubytovanie. Následne nás ubytovali v najnovšej časti hotela v izbách, ktoré skutočne zodpovedali príslušnej kategórii. Strava je v porovnaní s inými destináciami menej pestrá, často veľmi korenená, pikantná. Je chutná, dá sa vybrať, ale výber je podstatne menší, ako býva zvykom v iných arabských krajinách. Chýba samostatný kútik so stravou pre malé deti, prípadne pre osobitné diéty. Alkohol sa podáva iba v čase od 12-15 a od 18-23:30, to nám ale nevadilo. Hlavný bar je iba pri bazénoch, v plážových baroch je ponuka obmedzená (napr. bez kávy). Areál hotela je pekne upravený, čistý, personál milý, úslužný. Bazény by potrebovali lepšiu údržbu. Vybavenie pre deti je obmedzené. 90% hostí bolo od cca 45 vyššie, detí bolo málo. Je to ideálny hotel pre starších ľudí, ktorí uprednostňujú pokoj, prispôsobený je tomu aj animačný program. Najlepší bonus hotela - pláže. čítať celú recenziu
Dena
Termín pobytu: Dec 2017 Recenzia pridaná 03.01.2018 Prečítané 6543-krát
100 %
Všetko bolo dokonale. Ďakujem, že som mohla ísť na takéto miesto a ak budem mat príležitosť určite sa tam vrátime. čítať celú recenziu
Anna Hupková
Termín pobytu: Oct 2017 Recenzia pridaná 09.11.2017 Prečítané 1947-krát
97 %
Hotel je vhodný pre všetky vekové kategórie. Transfer z letiska pol hodinky, ubytovali nás hneď po príchode, aj večeru sme dostali. Hotel pekný, čistý a udržiavaný. Aj keď sem tam sme videli nedostatky v odkladaní smetí na chodbe. Delegáti boli super. More-oceán pekné a čisté, taktiež pláž. Pri plnej obsadenosti hotela problém s voľnými ležadlami. čítať celú recenziu
Eva
Termín pobytu: Apr 2017 Recenzia pridaná 01.05.2017 Prečítané 5050-krát
87 %
Dovolenka v Ománe bola oddychová. Rezort je dosť veľký, pekne upravený. Veľa možností na prechádzky okolo 2 lagún a krásneho Indického oceánu. Počasie v apríli nám vyšlo. Niekedy je možné zazrieť aj delfínov v oceáne. Najviac však sa mi páčila pláž. Služby all inclusive by ešte mohli byť širšie. čítať celú recenziu
Dana
Termín pobytu: Mar 2017 Recenzia pridaná 19.03.2017 Prečítané 2155-krát
100 %
Hotel nádherný, služby Topka, more krásne teplučké, čisté a takisto aj plážový servis super - uteráky, slnečníky, ležadlá - bazény 2 veľké, čisté, personál veľmi milý, strava - veľa ovocia a bohatý výber jedál, čistota, odporúčam. Animátorky topka, hneď pri hoteli krásne bazény, čisté a pláž takisto udržiavaná, delegátka Kristýna N. ochotná, milá, zlatá. čítať celú recenziu