77%
Hodnotenie

Iberostar Saidia recenzie 

  • Maroko
  • Maroko
  • Saidia
  • Saidia
32 °C
teplota vzduchu
22 °C
teplota vody
3:50 h
dĺžka letu
cca 14:45 h
Od letiska
Odporúčanie 82 %
Poloha 65 %
Izby 78 %
Strava 75 %
Personál 75 %
77%
Celkové hodnotenie
11 recenzií
Miroslava
Termín pobytu: Aug 2019 Recenzia pridaná 09.08.2019 Prečítané 0-krát
73 %
Izby ok, personál ok, strava des, boli sme s deťmi 2 + 2 izba, tretí deň začali problémy, najskôr jedno dieťa, potom druhé dieťa a nakoniec aj my dospelí. Vracanie a hnačky deti, my dospelí len pokazený žalúdok, dvakrát sme museli volať súkromného lekára a dvakrát nám bolo potvrdené - otrava jedlom, zle spracované tepelnou úpravou a umytím. Rezort je pekný, okolie, pláž, izby tiež, no čo sa deje za dverami kuchyne, musí byť strašný hnus, lebo žalúdočné problémy z jedla mali viacerí, dokonca aj delegátka, čo bola tam, mala črevné problémy. Nikdy viac. čítať celú recenziu
Blanka
Termín pobytu: Júl 2019 Recenzia pridaná 26.07.2019 Prečítané 98-krát
73 %
Hotel bol veľmi pekný, čistý, upratovali nám izby každý deň, okolo hotela bolo 5 bazénov, ihrisko. Hotel bol vzdialený od letiska asi 50 minút. Pláž je vzdialená od hotela 50 m. Najlepší boli animátori, bez nich by to nebolo také super, venovali sa na 100% deťom aj dospelým. čítať celú recenziu
kaktuštek
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 13.10.2016 Prečítané 5132-krát
77 %
Hotel je zariadený v marockom štýle, pôsobil však na mňa staršie, ako je v skutočnosti. V areáli komplexu je viacero bazénov, ktoré obklopujú palmy, nádherné cykasy, proste je sa na čo pozerať. Transfer od letiska cca do 1. hod. Pred hotelom nás privítali hudbou, tancom a welcome drinkom - tuším to bol mätový čaj. Nakoľko sme prileteli vo večerných hodinách, ihneď sme šli na neskorú večeru, keďže reštaurácia bola otvorená len pre nás. Po večeri sme sme boli okamžite ubytovaní - dostali sme karty od izieb a náramky. Po celý deň a večer programy, v ktorých si každý našiel niečo svoje. Proste super a niekedy nabudúce sa určite vrátime. čítať celú recenziu
Vani
Termín pobytu: Aug 2016 Recenzia pridaná 11.08.2016 Prečítané 2864-krát
70 %
Hotel, je len cca hodinku od letoviska, privíta Vás hotelový zbor - je to veľmi milé. Areál hotela - nádhera doslovne, od bazénových komplexov, cez zeleň, kvetiny, chodníčky no úžas, len treba všade ďaleko chodiť, pretože je to obrovský komplex. No o pláži sa to povedať nedá, chodíme na dovolenku vždy cez recenziu, každý píše o krásnej pláži, áno, ak si ju rozdelíte pozdĺž na polovicu 1. polovica, menšie smetisko + výkaly od tiav a poníkov, pretože miestni s nimi chodia po pláži, 2. polovica - bližšie k moru čistá, krásna, vstup do mora pozvoľný, ako už v nadpise spomínam, more je perfektné. čítať celú recenziu
Veronika
Termín pobytu: Sep 2015 Recenzia pridaná 01.10.2015 Prečítané 2135-krát
73 %
Tento hotel môžem zhodnotiť ako jeden s lepších, v ktorých sme boli... Navštívili sme od Egyptu cez Grécko, Bulharsko až po Turecko a môžem povedať, že tento hotel nespĺňal 5 *, ale na také 4 * určite je...Nemôžete porovnávať tento hotel s hotelmi v Turecku a podobne, je to tu úplne na inej úrovni, ale boli sme s tým nadmieru spokojné. čítať celú recenziu
Zuzana
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 05.09.2015 Prečítané 1247-krát
100 %
Určite by som sa tam ešte vrátila. Na dovolenku tu potrebujete 2 veci, úsmev a chuť si oddychnuť. Všetko ostané spravia za vás. Bezpečnosť viditeľna, vojaci na každom kilometri myslím pozdlž pláže. Išli sme zo Saidie pešo po pláži a na každú hliadku sme narazili. hockto neprejde k hotelom. Na výletoch s cestovkou sme neboli, chceli sme si užiť slniečka a 8 dní nie je tak veľa. Pešo sme boli len v Saidii na trhoch. Docela zážitok ale treba sa vyzbrojiť trpezlivosťou lebo každý predajca sa vás snaži stiahňuť do svojho stánku. Odporučania: na nič neukazujte, prejdite sa ale nepýtajte sa zbytočne na ceny ak nemáte záujem lebo je ťažké sa vymotať od nich a odmietnuť. Ceny dajú vysoké a treba zjednávať ale sú aj naládový. Obchodík v hotely je oveľa drahší než na trhu. čítať celú recenziu
martina
Termín pobytu: Jún 2015 Recenzia pridaná 21.08.2015 Prečítané 1058-krát
83 %
Hotel čistý, zariadený v marockom štýle. Je sa na čo pozerať. Obrazy, fontány. Transfer cca do 1. hod. ubytovaní sme boli okamžite aj s welcome drinkom s možnosťou okamžite využívať náramky. Deti nemáme, ale stále sme videli ako sa o ne niekto stará. Hudba a dobrá nálada po celý deň a večer programy, v ktorých si každý našiel niečo svoje. Proste super a niekedy nabudúce sa určite vrátime. čítať celú recenziu
Luu
Termín pobytu: Aug 2015 Recenzia pridaná 20.08.2015 Prečítané 645-krát
73 %
Pacilo sa nam takmer vsetko, nemali sme ocakavania europskych 5 hviezd, takze sme neboli sklamani. Chvalim cesku animatorku Edit v miniklube. Delegat Filip bol tiez mily a ustretovy. Japonska restauracia v Maroku je prijemnym spestrenim programu, aj ked Japonsko podla mna chuti trosku inac. Izby a zariadenie jednoduche, trosku opotrebovane, ale prijemne na pobyt s detmi, nemaju velmi co znicit :-), upratovanie a ciste postele kazdy den aj bez baksisu, mali sme 2 izby a nechala som tej milej panej az posledne dni po 2 eura ...ou, ani na jednej izbe sme nemali zachodovu kefu, upratovacka si nosila vlastnu, jednu nam nechala az 2 dni pred koncom na jednej izbe - mozno za tie 2 eura :-) Strava fajn, vzdy nieco nove, vela ryb a morskych tvorov, nestihli sme vsetko ochutnat. Obavane rady v restauracii spominane v niektorych recenziach sa nekonali, ak neratam sem tam soru 5-6 ludi cakajucich na cerstvo grilovane obrie krevety alebo kolaciky namacane v coko fontane ...stacilo sa zatial prejst pre salat alebo napoj odniest na stol, vratit sa opat k obsluhovanemu pultu a v pohode si nabrat aj bez cakania. To, ze deti same nepustaju na plaz, je pravda, 12 rocny syn tiez ostal za plotom, ale stalo sa mu, ze ked bol iba v plavkach mokry z bazena, tak ho straznik prehliadol a presmykol sa von :-), je to neprakticke z dovodu, ze toalety nie su na plazi, iba v areali hotela, teda mensiemu dietatu je treba robit doprovod. Slnecnikov a lezadiel nedostatok, problem by nebol tak neprijemny, ak by si ludia neobsadzovali lezadla osuskami alebo vecami a potom sa na plazi neukazali aj niekolko hodin. Bicykle odporucam, nezjednali sme menej ako 3€ na bike za hodinu (maju aj detske), aj ked sme brali 4 na viac hodin, ale vracali sme ich trochu neskor a doplatok nepytal (platilo sa vopred). v hoteli nie je lekaren, najblizsia v Marine (otvorena od 9,00 do 02,00), kto je nachylnejsi na crevne problemy, odporucam mat nejaku zachranu so sebou, my sme to podcenili, zachrannu tabletku nam dal zdravotnik z hotela, hovoril iba spanielsky alebo francuzsky, odporucam skusit par fraz sa naucit, celkovo sa s personalom tazsie komunikuje anglicky, ale vzdy sa da nejako dohodnut. :-) Este osusky - su za depozit 10€ alebo 100 dirhamov za kus na pobyt, menia podla poziadavky v urcitych casoch, ale aj ked date zalohu v eurach, vratia vam ju v miestej mene, ktora by sa nemala vyvazat, dobre s tym ratat vopred, aby clovek na poslednu chvilku rychlo nehladal v hotelovom obchodiku za co vratenu zalohu utratit. Inac sme nezamienali nic, vsetko sme platili v eurach (vydavaju vzdy v miestnej mene, je dobre mat mensie papierove bankovkyv eurach), okrem posledneho nakupu za zalohu. Celkovo - nedostatky nie su neprekonatelne a isla by som do Iberostaru opat. :-) čítať celú recenziu
Peter
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 05.08.2015 Prečítané 872-krát
70 %
Ak clovek dopredu ocakava, ze 5* v Maroku nebude to iste, ako 5* v Europe, bude spokojny. Cisty hotel, prijemny personal, more akurat pre deti. Pokoj. V okoli je menej aktivit, za 15 minut sa da peso prist do mariny s par obchodmi a atrakciami pre deti. Do Saidie sa da ist bud taxikom za 50dh, alebo autobusom za 4dh. Premava celkom casto. V Saidii toho ale tiez vela nie, je. Miestny trh a hranica s Alzirskom. čítať celú recenziu
Rozália
Termín pobytu: Aug 2014 Recenzia pridaná 24.06.2015 Prečítané 1072-krát
63 %
Skôr by som hotel ohodnotila 3*, ale celkovo odporúčam, príjemná dovolenka. Najmä odporúčam využiť všetky možnosti výletov, najmä do Fezu :) :) :) :) Izby, strava skôr 3*, areál, bazény, denný animačný program boli fajn, večerný animačný program a zábava poslabšie. čítať celú recenziu
Viera Polakovičová
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 03.11.2014 Prečítané 1218-krát
83 %
Hotel bol pekný, všade čistota, areál i bazény udržiavané, personál ochotný, najesť sa dalo i pri bazénoch, občerstvenie od zmrzliny až po alkohol celý deň bez čakania, animácie denne pre deti i dospelých, požičovňa bicyklov, more trochu chladnejšie, ale čisté, výletov sme sa nezúčastnili /tí, ktorí boli - niektoré nedoporučovali/, bolo tam super. čítať celú recenziu
sona
Termín pobytu: Sep 2014 Recenzia pridaná 02.11.2014 Prečítané 1060-krát
100 %
fantasticka dovolenka, personal mily, usluzny, cistota hotela na vysokej urovni, strava vyborna, hotel na plazi, zletiska cesta asi 50. min. bazeny super ciste a velka ochota personalu, no uzasne, uz hladam dovolenku do toho hotela este raz a v septembri, hotel vhodny pre vsetky vekove kategorie a stvoreny na relax, odporucam kazdemu čítať celú recenziu
Dado
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 31.10.2014 Prečítané 840-krát
83 %
Je to ubytovaci komplex luxusne udrziavany /zelen/. Dva velke bazeny. Vyborne ubytovanie, klimatizovane izby z kazdej izby vyhlad na more... 4 hviezdicky. Pri bazenoch obcerstvenie, animacny program /pri jednom/. Hotel vhodny pre vsetky kategorie. Hotel celkove posobil dobre, cistota na urovni, ochotny personal. čítať celú recenziu
Dominika
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 05.08.2014 Prečítané 1468-krát
93 %
Mali sme sa tu úžasne. Teplo, teplé more, čisto. More bolo krásne. Ležadiel tam bolo vždy dosť. Každú hodinu nejaký program s animátormi či už pre deti, alebo dospelých (cvičenie vo vode, volleyball. Pre deti tam bol mini club či menšie ihrisko. Večer o 21:00 je vždy mini disco. Pre dospelích tiež večer výborný program (drink show, miss, white show). čítať celú recenziu
Dajana, Surany
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 09.07.2014 Prečítané 1961-krát
83 %
Krasny hotel, transfer z letiska 50 min, prisli sme skoro rano, izby pripravene, kartu od izby nam hned odovzdali, pripravene obcerstvenie, bazeny ciste, ochotny a usmiaty personal, nadherna plaz, more ciste a teple, iba nam chybali salamy na ranajky, slaby vyber masa, kto ma rad ryby a zeleninu, ten si pride na svoje. Inak nie je co vytknut. Kto si chce oddychnut, relaxovat a nacerpat energiu, odporucam. Klud a pohoda. čítať celú recenziu
JURI
Termín pobytu: Sep 2013 Recenzia pridaná 28.09.2013 Prečítané 1976-krát
97 %
Velmi dobra strava, bolo z coho vyberat, neobmedzene napoje :-D, super personal (snazili sa velmi), cisty bezpecny hotel, velka plaz, krasne prechadzky, vyhlad na more, na recepcii je dost miesta na oddych a super loby bar so super kavou, wi-fi by som asi vymakal kus a aj pocitacovu miestnost. čítať celú recenziu
Maria, Zlate Moravce
Termín pobytu: Júl 2013 Recenzia pridaná 15.08.2013 Prečítané 1423-krát
100 %
Ked bude dobra cena aj v buducnosti by som išla do tohto hotela čítať celú recenziu
mino
Termín pobytu: Jún 2012 Recenzia pridaná 31.07.2013 Prečítané 1910-krát
93 %
perfektné služby, príjemný personál, dobrá lokalita rezortu, skvelé fakultatívne výlety, krásna dlhá pláž s jemným pieskom a promenádou popri pláži k typickej arabskej mediny v blízkosti mesto Saidia s trhmi, kde sa dá dostať po pláži alebo aj autobusom čítať celú recenziu
Dominika
Termín pobytu: Jún 2013 Recenzia pridaná 20.07.2013 Prečítané 1741-krát
93 %
Urcite sa sem raz vratim! V hoteli cisto, starali sa o hotel dokonca malovali stenu ak videli niaku spinu, cistili dlazby, kazdy den o pol noci chodilo auto s vodnym delom, ktore zavlazovalo. Cistili lezadla pri bazene, pri prechode z hotela na plaz sedel straznik (deti same bez sprievodu dospelej osoby nepusti z arealu hotela), na plazy sedava dalsi straznik cize o svoje veci sa bat nemusite. Ludia su slusní a milí. Nepostihli nas ziadne crevne problemy!! Od hotela je cca 7km mesto Saidia kde sa dostanete taxikom cca za 3-4€. V Saidii dostanete slavny arganovy olej, fejkove oblecenie a korenia. Odporucam vylet do Oujdy. Maroko je bezpecne, turistov si vazia, nikto vas netaha, nepresviedca ako v egypte alebo v turecku. Je tu velmi lacno. Upratovacke sme nechavali kazdy druhy den 1€ na koniec nam dala na znak vdaky bonbony :D najlepsie je ist do Maroka v obdobi ramadanu. Hotel bol poloprazdny, nikdy sme na nic necakali. čítať celú recenziu
SS
Termín pobytu: Máj 2013 Recenzia pridaná 07.07.2013 Prečítané 1537-krát
60 %
Neustály vietor od mora, v danom čase (koniec júna 2013) dosť chladný - pod slnečníkom chladno, na slnku veľké riziko pripálenia vzhľadom na studený ochladzujúci vietor. Večer teplota veľmi výrazne klesala, rána boli tiež dosť chladné. Na Afriku nezvyklé, ale treba si pribaliť aj sveter a ponožky... :-(. Ak Ste ubytovaní v budove 1 - večer hluk z "kultúrnej" miestnosti, kde prebiiehali večerné programy, ktoré si rekreanti urobili sami. Nevylučujem, že v hlavnej sezóne to môže byť iné. Ja som však koniec júna v Afrike takéto služby a počasie neočakávala. To, že vedľajší hotel Be Live bol plne obsadený a Iberostar poloprázdny veľa napovie... bohužiaľ, zistíte to až keď už Ste tam. čítať celú recenziu