78%
Hodnotenie

Be Live Collection Saidia recenzie 

  • Maroko
  • Maroko
  • Saidia
  • Saidia
17 °C
teplota vzduchu
17 °C
teplota vody
3:50 h
dĺžka letu
cca 1:30 h
Od letiska
Odporúčanie 74 %
Poloha 57 %
Izby 85 %
Strava 78 %
Personál 75 %
78%
Celkové hodnotenie
23 recenzií
L u
Termín pobytu: Aug 2019 Recenzia pridaná 06.09.2019 Prečítané 0-krát
55 %
Dobrý deň. Chcela by som sa podeliť o našu skúsenosť z tejto destinácie. Vzhľadom na ranný let a skorý príchod sme na izbu čakali vyše troch hodín... Keď sme sa v K...... pýtali, či sa čaká do pol 3, povedali, že nie, no opak bol pravdou. Hotel je sám o sebe pekný a personál bol tiež v poriadku. Služby hotela nespĺňali 5*. Ohodnotila by som to tak max na 3*. Strava hotela bola najhoršia z dovolenky, vzhľadom aj na to, že voda pitná nebola, koreniny sú nechutné, varia hlavne jahňacie a kozie mäso, čo nebolo moc dobré. Prispôsobenie sa Európanom nebolo žiadne. Pláž bola síce krásna a more teplé a čisté, no na pláži boli odpadky, nečistia ju a celý deň ľudí otravujú predajcovia oblečenia, suvenírov a podobne. Takže zhrnula by som túto dovolenku ako nie moc dobrú voľbu, ale aj zlá skúsenosť je skúsenosť a verte, že túto krajinu už nenavštívime. čítať celú recenziu
monika
Termín pobytu: Aug 2019 Recenzia pridaná 18.08.2019 Prečítané 121-krát
93 %
Priatelia, rada by som na úvod definovala, čo sme za cestovateľov, aby bolo možno jasné, či je naša recenzia relevantná práve pre vás. Sme manželia po 30tke a spolu s nami bolo naše 15 mesačné dieťa. Mali sme na mále, aby sme dovolenku nezrušili, lebo „nebezpečná arabská krajina, neznesiteľné horko, top sezóna, cestovanie s takým malým dieťaťom"?????! Všetky predsudky sa ukázali ako bezpredmetné. Pred tým, ako sme sa stali rodičmi, sme zvykli riešiť iný typ dovoleniek, zvlášť letenky, zvlášť ubytko a aby sme videli, čo sa dá v danej krajine. Preto bola dovolenka v rezorte pre nás novšia. Tu sme ale chceli oddych a komfort, keďže dieťa je ešte na náš vkus malé na cestovanie po krajine a potrebovali sme aj vedieť, ako zvláda malá let a pod. Bonus – moji rodičia boli vo vedľajšom hoteli pred 5. rokmi. Takže osobne mi je ľúto, že nemám z Maroka pochodené prakticky nič, ale dovolenka splnila náš cieľ. Ak dočítate celú recenziu, tak vám gratulujem, ale snažila som sa o čo najlepšie priblíženie. :)) čítať celú recenziu
Jana
Termín pobytu: Júl 2019 Recenzia pridaná 05.08.2019 Prečítané 155-krát
67 %
Velky hotelovy komplex, strasne vela domacich s malymi detmi, malo turistov z EU. Ubytovali nas az o 13:00 od rana. Jedalen nie velmi cista, primerane velkemu mnozstvu ludi, odporucam skor mimo letnych prazdnin. Transfer z letiska a let bol OK, spat meskalo lietadlo 3 hodiny. Na letisku v Oujda chybal papier a mydlo. Bazeny teple bez plaveckeho, skor pre deti iba. Izby pekne, velke, klima OK. čítať celú recenziu
ET123
Termín pobytu: Júl 2019 Recenzia pridaná 16.07.2019 Prečítané 422-krát
87 %
V tomto hoteli bola dcéra už 3 roky po sebe a ja 2. Ak niekto nie je extrémne náročný, je to fajn dovolenka, je to len rozvíjajúci sa rezort, zatiaľ izolovaný. Ako všade v exotike, večer do vonkajších priestorov/WC sem tam lezú zvieratká, nič tragické, ja som ho videla tento rok za pobyt len 1 krát. Pri našich pobytoch sme nikdy nemali problém s uprataním, s personálom a pod. Vždy boli milí, ochotní, ústretoví. Strava rozmanitá, vždy čerstvá. Pláž bola uprataná, voda je teplá s vlnkami, vhodné na nafukovačku, dlho nízka, plavci si musia odplávať ďalej, jediné negatívum, chýbal mi bar na pláži. Tento rezort bol doteraz ešte veľmi málo využívaný, aj preto sme videli tento rok jeho zlepšenie, ktoré určite bude aj naďalej pokračovať. Neodporúčam ho tím, čo chcú chodiť na prechádzky do mesta, za zábavou a pod. Nie je to veľká destinácia typu Alanya Turecko, Hurghada Egypt a pod. Bezpečnosť je fajn, žiadne problémy neboli, po promenáde možnosť prechádzky do Mariny cca 20 min. Zábavu zabezpečovali počas dňa aj večer fajn animátori. čítať celú recenziu
Martin
Termín pobytu: Sep 2018 Recenzia pridaná 13.09.2018 Prečítané 1547-krát
63 %
Popis hotela cestovnou kanceláriou absolútne nezodpovedá skutočnosti. Všetko prikrášlené, skreslené. V katalógu je uvedené, že luxusný hotel. Ja by som to nazval, že vybývaný internát... to v skratke. Agent z cestovky, transfer z letiska a na letisko ok, ale odbavenie na letisku smer Slovensko hrôza. Pomalé, v rade sme čakali skoro 2 hodiny. čítať celú recenziu
Petra
Termín pobytu: Júl 2017 Recenzia pridaná 19.07.2017 Prečítané 7372-krát
53 %
Do hotela sme prišli ráno okolo deviatej po nočnom lete a delegát nám oznámil, že nás ubytujú až o 15-tej. O 15-tej sme prišli na izbu, ktorá smrdela, ale inak bola celkom fajn. Upratovačky nám upratovali a nosili osušky až okolo 17-tej, na izbe sme boli traja, ale osušky nám nosili len 2, toaletný papier nám zabúdali dávať, museli sme si ho pýtať. Na izbe si upratovačky nabíjali telefóny na našich nabíjačkách. Najhorší bol deň pred odletom, kedy mi z izby zmizli sandále a zo skrine podprsenka. Na veckách, ktoré boli vonku v areáli boli šváby a neboli udržiavané v čistote. Jediné pozitívum bola pláž a strava. čítať celú recenziu
Mirka04
Termín pobytu: Jún 2017 Recenzia pridaná 29.06.2017 Prečítané 2875-krát
47 %
Po príchode do krajiny sme nasadli na autobus, v ktorom nám hneď oznámili, že musíme zaplatiť povinný poplatok 30€ na osobu. Delegát nám ani nevedel povedať, kam tie peniaze a na čo pôjdu. Tak sme hneď boli nemilo prekvapení. V hoteli na recepcii, kde sme prišli o 7:00 hod po nočnom lete unavení, nevyspatý, sme odložili kufre a delegát nám oznámil, že izby nám dajú až o 15:00 hod, skoro sme odpadli, chceli sme konečne na izbu vybaliť sa, osprchovať a vyspať sa, namiesto toho sme celý deň čakali bez vecí a motali sa po hoteli. Po dlhom čakaní sme o 15:00 hod dostali kartu od izby a aj keď je to 5* hotel, neboli schopní nám odniesť ani kufre na izbu a nepochopili sme, prečo nás všetkých nechali tak dlho čakať. Celý deň zabitý, unavení a nahnevaní. Na izbe na prízemí nebolo ani sedenie na terase, no prvý dojem z hotela zlý a sme sklamaní. Kúpeľňa na izbách hnusná. Toto nezodpovedá 5*. čítať celú recenziu
Oľga
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 20.10.2016 Prečítané 2385-krát
90 %
Hotel je vhodný pre všetky vekové kategórie, vybavenie ako pre deti, tak pre starších. Spoločenské vyžitie maximálne v priebehu celého dňa, fantastickí animátori, žiadna nuda. Vzdialenosť cca 1 hod. od letiska. Jediné mínus - na pláži chýba občerstvenie, sprcha. Pláž od hotela vzdialená cca 150 m cez promenádu, ktorá je udržiavaná a strážená ako i celý komplex hotela. Zamestnanci hotela milí, priateľskí, celkovo majú radi Slovákov. Dorozumieť sa dá anglicky, španielsky, francúzsky, vedia dokonca aj slovenské výrazy. Strava výborná, rôznorodá, každý si nájde to svoje. čítať celú recenziu
Dadka
Termín pobytu: Sep 2015 Recenzia pridaná 20.09.2016 Prečítané 1287-krát
73 %
Hotel bol veľmi čistý, aj okolie, aj izby. Strava super, až na jeden večer otvorený bufet a málo stoličiek a najhoršie na tom je pláž, nakoľko je málo ležadiel, špinavé, zlomené a nedostatok a pláž veľmi ďaleko, hoci je písané na pláži a žiaden bufet a ani toaleta. čítať celú recenziu
Ondrej
Termín pobytu: Aug 2016 Recenzia pridaná 18.08.2016 Prečítané 1059-krát
53 %
Nie je all inclusive ako all inclusive. Naše očakávania z tohto 5* hotela boli sklamaním. Aby v 5* hoteli pripravoval pre celý hotel jeden kuchár na jednej platni volské oká, lievance a omeletu, tak to je strašné. Ak ste neprišli hneď na začiatku, tak ste si len ťažko našli čistý stôl. Ak ste ho našli, tak ste potom nemali žiaden príbor. Strava bola stále tá istá. Raňajky, obed a večera nekonečné rady hladných turistov. Menenie uterákov na izbách bolo asi len raz za týždenný pobyt. Izby celkom pekné, ale nedostatočne upratané, niekedy ste sa báli osprchovať v sprche. Na 5* to určite nebolo. Jediné, čo bolo plus, bolo krásne more a pekná pláž. čítať celú recenziu
Martin
Termín pobytu: Aug 2016 Recenzia pridaná 17.08.2016 Prečítané 553-krát
70 %
Kto nebol v Turecku, Grecku 5* hotel, tak pekna dovolenka. Porovnal by som to k 4* hotel v Tunisku. Hotel vhodny pre ludi, co maju radi kludnejsie prostredie, ziadne extra animacne programy, ziadna extra cistota, strava dookola to iste, ak pridete neskor na ranajky, veceru, tak bordel a spina. čítať celú recenziu
Karič
Termín pobytu: Jún 2015 Recenzia pridaná 19.07.2016 Prečítané 767-krát
97 %
Vrelo doporucujem tym, ktori chcu klud a pokoj:-), hotel krasny, personal super a to sme boli v case Ramadanu, jedla chutne, kazdy vecer ina tematicka vecera: Grecko, Mexico, Morsky svet atd. Transfer z letiska cca 60minut. Piesok nadherny, more trocha kalne z dovodu vln. :-) čítať celú recenziu
Viera
Termín pobytu: Júl 2015 Recenzia pridaná 14.07.2015 Prečítané 1268-krát
83 %
Hotel pekný, ubytovanie super, veľká izba, pekný výhľad. Personál slušný, ochotný. Dva bazény, jeden pokojný, pri druhom prebiehajú aktivity - animácie, súťaže. Denne večerné programy. Pláž pekná, more čisté, voda dlho relatívne plytká, na pláži nie je bar, nápoje sa nosia od hotela. čítať celú recenziu
Marcel
Termín pobytu: Júl 2015 Recenzia pridaná 13.07.2015 Prečítané 764-krát
77 %
Uvedeny hotel splnil moje kriteria a naozaj som sa este nestretol s tak velikanskou krasnou izbou. V hoteli bol relativny klub napriek obsadenosti, nakolko tam boli Slovaci, Cesi, Portugalci a zopar domacich. S upratovanim to v tomto rezorte myslia, ale skutocne vazne a tomu zodpoveda aj celkovy dojem z dovolenky. čítať celú recenziu
Kristina
Termín pobytu: Sep 2014 Recenzia pridaná 16.11.2014 Prečítané 2317-krát
100 %
Hotel patri do kategorie novy (rok otvorenia 2011). Urcite ho odporucam pre ludi vyhladavajucich pokoj, ticho. Aby som nezabudla, az na team zamestnancov, ktory robil "dobru" reklamu svojej spolocnosti aj Slovensku... vdaka za zazitok. Samotna Saidia je male mestecko, v oblasti su len dva hotely. Rozhodujete sa medzi htl Be Live Grand Saidia a htl Iberostar Saidia? Odporucam obidva, i ked ich porovnavam s odstupom troch rokov. A este, ak si zakupite zajazd ako last minute, budete nadmieru spokojni. čítať celú recenziu
Katarína
Termín pobytu: Aug 2014 Recenzia pridaná 02.09.2014 Prečítané 2431-krát
90 %
Hotel hodnotíme veľmi pekne, čo sa týkalo izieb a hotela, stále sa upratoval už od rána, všetko bolo čisté, pekné, veľmi sa domáci starali, čašníci milí a usmievaví, prehodili s vami pár viet aj po slovensky. Animátori boli tiež super, bazény veľké pekné, čo sa týkalo pláže, bola veľká a nádherná. Bolo veľa miesta a nebolo tam ani toľko turistov, takže sa dalo aj kedykoľvek prísť a nebolo plno. Krásny piesok, more čisté akurát poobede už priplával nejaký bordel, voda bola trocha viac studená, než som pri Stredozemnom mori zvyknutá a chýbala mi na pláži sprcha, ale dalo sa to prežiť. Jedlo bolo výborné, aspoň nám vždy chutilo, odporúčam vyskúšať vrámci all inclusive stredozemnú reštauráciu. Jedla vždy dostatok, dalo sa vybrať, náš zájazd mal akurát problém, že sa v každej rodine vyskytli žalúdočné problémy, zvracanie, takže ani nás to neminulo a jeden deň z dovolenky sme si pekne poležali na izbe s bolesťami žalúdka, hnačkami a zvracaním. Upozorňovali sme na to aj delegátku, ktorá však bola kapitola sama o sebe. Tak neochotnú a arogantnú delegátku som doposiaľ na dovolenke našťastie nestretla. Ľudia s ňou mali problémy, nedokázala nič vybaviť a ak si zaplatíte riadne tri postele, dajú vám dve a prístelku a jej odpoveď bola, bohužiaľ, tak je to tu je. Odbila vás s tým, že inak to na izbách nie je, našťastie tí, čo ovládali jazyk španielsky alebo francúzsky (pretože po anglicky by ste sa moc nedohovorili), si postel vybavili sami bez pomoci tejto milej a veľmi ochotnej delegátky, ktorá sa tam starala akurát tak o seba. Nepáčila sa nám tiež skutočnosť, že posledný deň sme mali do 12hodiny vypratať izby a potom do 8 večer blúdiť po pláži bez možnosti osprchovania, čo by som tomuto 5 hviezdičkovému hotelu naozaj vytkla, pretože som sa na dovolenke nestretla s tým, aby aspoň nejako nezabezpečili možnosť osprchovania, teda ak sa, samozrejme, nechcete sprchovať pri bazéne. My sme to vyriešili tak, že sme si tých 50 eur za izbu zaplatili spolu s ďalšími dvomi rodinami, pretože nešlo tak veľmi o sprchu ako o to, že sme nevedeli komu zasa príde zle. Celkovo hodnotím dovolenku, ako dobrú na pomery Maroka, ale vrátiť by som sa už nevrátila. :) čítať celú recenziu
Lienka
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 15.08.2014 Prečítané 1654-krát
80 %
Areál hotela je veľmi pekný a udržiavaný. Síce ráno o 8 mej personál kosil trávu pod oknami, ale nevadilo nám to. Po príchode do hotela, sme chceli, aby nám personál ukázal izbu a odniesol kufre, ale nemal kto, tak nakoniec nejaký záhradník sa za nejaké to eurko našiel, bol ochotný. Celkovo hotel hodnotím na výbornú, nič mu nechýba. Je tam krásne. čítať celú recenziu
Sandra
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 10.08.2014 Prečítané 1608-krát
100 %
Hotel je vhodný ako pre rodiny s deťmi, tak aj pre páry, transfer z letiska trval cca 50 min. ubytovanie prebehlo ihneď, animácie každý deň pri bazéne, v animačnej sále, sem-tam na pláži (súťaže, cvičenia), milý ochotný personál, dostatok jedla, nič nechýbalo. :) čítať celú recenziu
Martina
Termín pobytu: Júl 2013 Recenzia pridaná 03.08.2014 Prečítané 1367-krát
83 %
Transfer z letiska trval cca 50 min. Ubytovaní sme boli v priebehu 20 min. Hotel je rozdelený na 3 bloky, medzi kt. sa nachádzajú bazény. Centrum Saidia je vzdialené asi 6 km a dá sa tam dostať taxíkmi alebo miestnymi autobusmi. Prístav - Marína je asi 25 min pešo po promenáde, resp. po pláži alebo asi 15 min vláčikom, ktorý premáva každú hodinku a pol z pred hotela. Cena vláčika je 1 euro. Tento hotel by som si opäť vybrala. čítať celú recenziu
Kika
Termín pobytu: Júl 2013 Recenzia pridaná 01.08.2014 Prečítané 1321-krát
80 %
Hotel celkovo je fakt krásny. Nádherná záhrada plná paliem a kvetov. V okolí hotela v podstate nič nie je okrem prístavu, ktorý sa nachádza asi 25min od hotela pešo, ale dajú sa požičať bicykle na 4 hodiny za 3e. Keď hľadáte trhy, treba ísť priamo do mesta Saidia ktorý je cca 6km od hotela, kde chodí autobus a ceny sa dajú zjednávať, tiež odporúčam bicykle. Všade sa dá platiť eurami okrem obchodov v prístave. Nechápem ľudí, ktorí vedia tento hotel kritizovať, keďže spĺňa naozaj 5*. čítať celú recenziu