80%
Hodnotenie

Oasis Belorizonte recenzie 

  • Kapverdy
  • Kapverdy
  • Sal
  • Santa Maria
29 °C
teplota vzduchu
22 °C
teplota vody
6:30 h
dĺžka letu
cca 0:15 h
Od letiska
Odporúčanie 82 %
Poloha 83 %
Šport a zábava 77 %
Izby 75 %
Strava 78 %
Personál 80 %
80%
Celkové hodnotenie
68 recenzií
Alenka
Termín pobytu: Aug 2019 Recenzia pridaná 15.09.2019 Prečítané 37-krát
77 %
Bungalov bol nie moc cisty, kupelna zajdena, spina a plesen, druhy den nam vymenili za lepsi, no svaby budu vsade. Nabytok a postele su stare, postele vylezane. Resturacie su ciste, len niekedy v baroch si nemate kde sadnut. Druhykrat by sme sa uz do tohto hotela nevratili. čítať celú recenziu
Alenka
Termín pobytu: Aug 2019 Recenzia pridaná 15.09.2019 Prečítané 0-krát
0 %
Bungalovy su niektore spinave s plesnou, svaby su tiez nie zriedkave. Strava super. Personal ochotny, prostredie dobre, ocean nadherny. čítať celú recenziu
Katka
Termín pobytu: Aug 2017 Recenzia pridaná 04.09.2018 Prečítané 1294-krát
90 %
Dovolenka na Kapverdách splnila naše očakávania. Strávili sme 12 úžasných dní v hoteli Belorizonte. Čistota v hoteli bola na prvom mieste, všetko vždy upratané. Personál milý a usmiaty. Ubytovaní sme boli v bungalove za príplatok. Okrem toho, že dvere moc netesnili :D, sme boli s ubytovaním spokojní. Nečakajte však nič nóbl. Strava bola taktiež super, veľký výber a jedlo bolo dochutené ako u nás. Oceán bol úžasný, teplý, vlny niekedy dosť veľké, ale kúpať sa dalo každý deň. Určite by sme sa ešte raz radi vrátili na toto úžasné miesto. čítať celú recenziu
Milica
Termín pobytu: Júl 2018 Recenzia pridaná 06.08.2018 Prečítané 1037-krát
80 %
Ostrov Sal a tento rezort splnil naše očakávania. Vybrali sme si ubytovanie v bungalove za príplatok. Odporúčam najmä pre rodinu s deťmi - mango klub. V celom rezorte bolo čisto a vždy upratané. Strava bola pestrá, každý si našiel. Je samozrejmé, že hlavný pokrm sú ryby. Ja osobne rybu nezjem, ale vždy som si niečo našla. K jedlu okrem hlavných chodov boli aj snack počas dňa. Personál bol vždy milý, usmiaty od ucha k uchu. Na pláži ležadlá bez poplatku, ale je pravidlo, kto prvý príde, ten má lepší výhľad. Treba sa pripraviť na psiu spoločnosť, ale nie sú otravní, len otvoríš oči a pri ležadle máš spoločnosť. Pláž je verejná, tak sa treba pripraviť na spoločnosť predajcov a ich obľúbenú vetu: Hello my friend. Určite treba navštíviť mólo, kde okrem nedele je rybí trh. Pokiaľ máte slabšie žalúdky, tak radšej nie. :D Počas dovolenky sme išli na 3 výlety - Okruh Sal, výlet džípmi a korytnačky. Mali sme šťastie na žralokov aj korytnačku. Počas výletov Vás sprevádza delegát. Všade je množstvo ponúk na výlety, zvolili sme si cez cestovku a neľutujeme, mali sme skvelú delegátku Irenku. V meste je to už troška horšie, tam je viac špiny a veľa teraz prerábajú a stavajú. Kam sa pohnete, počujete No Stress a hellou my friend... ale na to sme boli upozornení na stretnutí po prílete. Ale bolo to zábavne. Všetci majú rodinu všade a za účelom, aby ťa dostali do svojho obchodu, prejdú pol mesta za tebou :D, zato originál Kapverďania sedia zašití v obchodíku, oči sklopené a dúfajú, že tvoje nohy nezamieria do jeho obchodíku. V rámci hotela je spoplatnené wifi. Tu sme vôbec nevyužili. V meste sme si kúpili dátovú kartu 3GB - celkovo sme zaplatili 11€ a vydržala nám celý pobyt. Bez problémov sa dal urobiť hot spot. Na čo by som upozornila, je treba si zobrať určite repelent - mňa našiel asi každý kapverdský komár, na žalúdočné - hylak určite nezaberá (môžu nastať problémy, za ktoré rezort ani kuchyňa nezodpovedá). Na ostrove je voda, ktorú naše žalúdky nemusia, takže niektorí dovolenkári mali problém. Lekár im odporučil zamerať sa na tepelne upravenú stravu. Balená voda je stále k dispozícii v každom bare a na recepcii. V cestovke nám povedali, že let bude jeden 8,5 h a druhý 6,5. Cesta tam trvá 8,5 a viac hodín. Mali sme ešte jedno medzipristátie na Kanárskych ostrovoch na natankovanie. Takže cesta tam sa šla Bratislava – Kanáre - Boa Vista - Sal. Odlet z BA 11:50 a v autobuse do hotela sme boli nášho času 22:30 a ich času 19:30. Na letisku tam sme boli rýchlo vybavení, ale treba si pre istotu zobrať viacej peniažkov, môže nastať problém pri víze. Niektorí mali zaplatené v cene zájazdu, ale u nich to nebolo, tak si museli kúpiť znova. Cestou domov sa už nikde nestálo, pristáli sme cca 3:38. Z nášho hľadiska dovolenka splnila celkovo očakávania. Boli sme v termíne od 17. 7. do 01. 08. 2018. čítať celú recenziu
Peter
Termín pobytu: Aug 2016 Recenzia pridaná 01.10.2017 Prečítané 2219-krát
90 %
Ubytovaní sme boli v kamennej časti z príplatok 150,- €. Komplex vybavený hlavne bungalovmi. Izba istá, každý deň uprataná, klimatizácia tichá, kúpelňa s WC v pohode. Komplex na okraji mestečka Santa Maria, vybavený tromi bazénmi s bazénovými barmi, stopercentná piesková pláž, oceán ako z rozprávky. V ktoromkoľvek čase sme mali k dispozícii ležadlá. Strava pestrá, veľa rybacích pokrmov, ovocia, zákuskov, všetkého, na čo si človek pomyslí. Personál usmiaty, vždy úslužný. Cesta takmer 7 hodín v lietadle, ale celkom kľudná. čítať celú recenziu
ján b.
Termín pobytu: Aug 2017 Recenzia pridaná 24.09.2017 Prečítané 8058-krát
67 %
Prichod pred vecerou, izba uz pripravena na meno. Pre nas "len" 3 hviezdickovy hotel a ako taky ho aj hodnotime. Celkovo cistota ako na izbach, tak aj v areali, bazeny ciste - pravidelna kontrola vody. Plaz nadherna, udrziavana. V areali hotela obchodiky ako aj predaj suvenirov. čítať celú recenziu
Michelle
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 08.08.2016 Prečítané 3967-krát
80 %
Úžasná dovolenka, užili sme si oceán, slnko, vlny, vlnky, vlničky, vetrík a všetko, čo k tomu patrí......letu sme sa trošku obávali, ale ten čas veľmi rýchlo ubehne a hlavne pri knihe, medzipristátie na Boa Viste trvalo cca hodinu, ale tá eufória z ničnerobenia to vynahradila.... čítať celú recenziu
vladimir
Termín pobytu: Mar 2016 Recenzia pridaná 03.04.2016 Prečítané 1696-krát
73 %
Hotel celkovo pekny, dobra atmosfera, personal ochotny, izby upratovane kazdy den, strava sa moc nemenila ziadne vau, tak trochu sklamanie, nebolo jej malo, vyber dobry, ale stale skoro to iste. Fakt nic moc od 5 hviezdickoveho hotela! More velmi pekne, okolie tiez, nikto vas neotravuje, ludia prijemni, animatori prijemni tak trochu, ale na ostrove stale fuka niekedy az primoc:))). Pred kupou zajazdu si pozrite aktualne pocasie a vietor:))). Taktiez sa pytajte, ci letite v cestovnej kancelarii priamo na ostrov Sal! Alebo je let nejako kombinovany. Nam namiesto slubeneho letu 6, 5h vyslo cestovanie 8, 5 hodiny!! Taktiez odchod 8 ,5 hodiny! Co nam zneprijemnilo celu dovolenku. čítať celú recenziu
Mia
Termín pobytu: Aug 2015 Recenzia pridaná 24.03.2016 Prečítané 1028-krát
90 %
Ak hľadáte miesto plné oddychu, rozprávkových pláži, tak práve Kapverdy sú tým ideálnym miestom. :) Úplne ma pohltilo toto krásne miesto, ktoré je plné milých a srdečných ľudí. Transfer z letiska trvá cca 20 min. A Hlavne No Stress :) (dovolenku si treba užiť a nie hľadať zbytočné a prehnané chyby). čítať celú recenziu
Nika
Termín pobytu: Júl 2015 Recenzia pridaná 11.09.2015 Prečítané 1364-krát
100 %
Ubytovanie v bungalovoch v areáli hotela, bungalovy čisté, každý deň upratané. Jeden deň sme mali v izbe na návšteve maličkého gekona :), boli sme ubytovaní v bungalove hneď pri mori oproti reštaurácii Salinas. V Salinas prebiehal každý večer animátorský program cca do 23. 00-23. 30 a všetko bolo do bungalovu počuť, ale na druhej strane nám to vôbec nevadilo, pretože sme nikdy nešli spať skôr ako o polnoci. :) Na skok bolo rybárske mestečko Santa Maria, kde vás prisťahovalci (Senegalci) budú lákať do svojich obchodíkov so slovami "Hello my friend, come to visit my shop" a keď zistia, že ste z Česka/Slovenska, tak prvé, čo budete od nich počuť, bude: "Achooooj, jak se maš? Na h*vno?" :D a už stačí iba aby ste sa nechali uniesť suvenírmi a nezabudli hlavne zjednávať. Mňa najviac naštvalo, keď som v hlavnom meste Espargos v obchode kúpila magnetky po 2, 50-5 eur/ks a v Buracone sme zjednali 5ks za 10eur. :) čítať celú recenziu
Zdenek Filipčík
Termín pobytu: Sep 2014 Recenzia pridaná 08.12.2014 Prečítané 838-krát
91 %
bungalov s klímou - ale super čítať celú recenziu
Rasťo
Termín pobytu: Aug 2014 Recenzia pridaná 20.11.2014 Prečítané 3223-krát
70 %
Tento zajazd sme zvolili dost necakane - povodne sme planovali nejaky grecky ostrov. Chceli sme zmenu, kedze sme v predoslych rokoch pobehali arabske krajiny. V najvyssej sezone vsak uz tento rok nebola situacia s vyberom last-minute taka ruzova ako v minulosti a cestovky po nas chceli dost penazi. Ponukli nam vsak Kapverdy, co posobilo dost exoticky. A cena konkretne za tento hotel nebola v porovnani s Greckom prehnana. Navyse nas zaujala slubovana vysoka cistota mora a krasna plaz, tak sme to riskli. Z tohto pohladu sme urobili dobre. Ak vam nerobi problem vyse 6-hodinovy let, tak treba skusit. čítať celú recenziu
jozkor
Termín pobytu: Aug 2014 Recenzia pridaná 30.10.2014 Prečítané 1285-krát
80 %
Hotel sa nachádza v peknom tichom prostredí na okraji ostrova v starostlivo udržiavanej záhrade. Čo sa týka bujnej zelene, ako sme zvyknutí u nás doma, tú tam nenájdete, ale vynahradí vám to rozsiahla pláž s bielym pieskom. Hotel je vhodný pre rodiny s deťmi, nakoľko v areáli sú tri bazény. čítať celú recenziu
Dada
Termín pobytu: Aug 2013 Recenzia pridaná 30.10.2014 Prečítané 1242-krát
90 %
Sme mladý pár a táto dovolenka bola jednoznačne jedna z najlepších, akú sme kedy zažili. Pravá Afrika, no stress, krásna krajina a priezračné tyrkysové more. Služby boli úmerné 4. hviezdičkám, ktoré hotel má. Odporúčame všetkými 10timi a pre všetky vekové kategórie. :) čítať celú recenziu
Ladislav
Termín pobytu: Sep 2014 Recenzia pridaná 28.09.2014 Prečítané 1026-krát
73 %
Celkom dobrá dovolenka, my sme už druhýkrát v tomto hoteli, hlavne kvôli tomu, že je o dosť lacnejší jak ostatné hotely na ostrove Sal. Tie 4 hviezdičky si bungalov nezaslúži, ale bolo denne upratané, fakt dodržujú čistotu. Nenáročným stačí tá izba, náročnejším sa oplatí priplatiť 100e za osobu a máte krásnu hotelovú izbu. Bary a jedálne sú za tú cenu adekvátne. Odporúčam! čítať celú recenziu
Marianna
Termín pobytu: Aug 2014 Recenzia pridaná 07.09.2014 Prečítané 1379-krát
80 %
Hotel vybavením nezodpovedá štyrom hviezdičkám, boli sme ubytovaný na normálnych bungalovoch, ale tak, na prespatie to stačilo, bohužiaľ, kúpeľňa bola maličká. Upratovali každý deň, čisto bolo. O vodu ste mohli zažiadať na recepcii alebo v hociktorom bare, to je v poriadku. Ak ste chceli vymeniť uteráky, nechali ste ich na posteli. Hotel je vhodný pre každého, či už deti alebo starších ľudí, od letiska je hotel vzdialený tak 20 minút autobusom a taxi z letiska na hotel stojí 3-4€ čo je paráda. My sme na hotel prišli okolo štvrtej poobede a ubytovali nás hneď bez problémov, po krátkej promenáde ste sa dostali hneď do centra mestečka, kde boli bary, reštaurácie, večer zábavy, obchody so suvenírmi a aj potraviny. Bazény v hoteli boli 3, dva so slanou vodou a jeden so sladkou. Stravovanie bolo dobré, ale po 12tich dňoch vám to už ide všetko hore krkom, pretože jete stále to isté. Mali veľmi dobré zákusky a podávali dosť rýb. Pláž bola asi najlepšia na celej tejto dovolenke spolu s oceánom. Ten bol nádherný, čistý. Na pláži ležadlá, ktoré si je lepšie ísť ráno obsadiť. Na pláži bol priamo aj bar. Opálite sa určite, aj keď je pod mrakom, vždy tam je príjemných 30 stupňov a pofukuje, poobede okolo štvrtej už ale začínalo byť chladnejšie. Voda nebola studená, keď ste do nej vstúpili po opaľovaní ochladila vás a po chvíli plávania bola dobrá. Ľudia sú to veľmi milí, dohovoríte sa po anglicky bez problémov. Ak vás domáci zavedú do svojho obchodu, neváhajte zjednávať ceny, kľudne aj o 50% dole, oni vám to predajú. Budú na vás hovoriť aj po slovensky, no nenechajte sa obmäkčiť. Ani keď vám povedia, že majú brata, sestru, kamaráta niekde na Slovensku, tvrdo zjednávajte. Na pláži nebývalo veľa ľudí, pokiaľ neprišli 3 veľké lietadlá s Francúzmi, tými sa to tam potom len tak hemžilo. Jediným mínusom bolo asi, že delegát tam s nami len prišiel a potom po nás prišiel a odviezol nás na letisko, ak sa to porovná napríklad s francúzskymi delegátmi, ktorí tam boli s cestujúcimi dennodenne sú tieto služby na veľmi nízkej úrovni, ale za to môže asi cestovka. Inak dovolenka bez chyby! čítať celú recenziu
Chosé
Termín pobytu: Júl 2013 Recenzia pridaná 25.07.2014 Prečítané 2039-krát
87 %
Boli sme v štandartných bungalovoch. Neľutujem. Superior mal väčšiu izbu a starý plazmový televízor. Za príplatok 80€ na osobu v cestovke sme radi, že sme si nepriplatili. V tomto rezorte aj tak budete v bungalove iba prespávať. Okolie je krásne, všade palmy, sem tam aj slnečnice. Delegátku sme videli len úvodné dva dni, škoda, že sme výlety museli objednať ihneď. Zaujímavé postrehy: - zavolať lekára: 50€ - pri príchode platíte miestny poplatok, (2€ na deň) max 20€/osoba - platíte depozit za diaľkové ovládače, 30€ - platíte aj za trezor, cca 1, 20€ na deň - po raňajkách nájdete ležadlá voľné, netreba chodiť skoro ráno, stav ležadiel je dobrý v 85% prípadoch, mušle nájdete skôr ráno/doobeda a to po pás vo vode :) Aké sú ležadlá pri troch bazénoch, neviem, tam sme sa nedostali. Postrehy k cestovke: - cena na nete bola 599€/os. Pre dve osoby sme nakoniec platili 1. 750€ na 12dní. (prirátali víza a nejaký poplatok vo výške 200€ na osobu). Spravte si kópiu z dokladov z cestovky, lebo vám ich zoberú pri check-in-e. Odporúčam spraviť kópiu aj z pasov. Pozor na vlny. Videl som tam aj vykĺbené rameno. Wifi je na recepcii, stojí 6€ na hodinu. Ak sa posadíte na chodník vedľajšieho hotela Salinas, tak to máte grátis. Nájdete to určite, pred aj po večeri sú tam skupinky z tohto hotela. Do mesta sa dostanete pešo, alebo taxíkom za 2€. Menu majú isto peknú, my sme s eurami platili a taktiež nám v eurách vracali. Neberte väčší nominál ako 50€. Zo stovky je im celkom problém vydať. Doláre neberte vôbec. Alebo si ich môžete zameniť v "No Stress" banke. Bar na pláži, výborný bonus. P. S. 1: heslo ostrova je No Stress. Doslova. Nestresujte z ničoho. Užívajte si. P. S. 2. Ak vás domáci chce nalákať do svojho obchodu, nechoďte. Povie, že len pozrieť, nemusíte si nič kúpiť. Ale kúpite. Ak ste na viac dní, pýtajte sa všade na cenu. Niekde majú napr. magnetky za 4€/kus, niekde za 5€/3 kusy. Zjednávajte. Vždy. Malú zľavu vždy ponúknu. čítať celú recenziu
Peter
Termín pobytu: Sep 2013 Recenzia pridaná 14.07.2014 Prečítané 3258-krát
47 %
Kapverdy su prekrasne miesto na dovolenku, avsak tento hotel neodporucam, nakolko nezodpoveda kategorii uvedenej v CK. Je to podpriemerny 3* hotel. Vedla postaveny Salinas Sea z tej istej hotelovej siete je na ovela vyssej urovni (5*). Skvele su aj hotely Morabeza alebo Vila do Farol (pre taliansku klientelu). Ocean je vsak prekrasny a kupanie v nom uzasne. Sal sa oplati navstivit. Boli sme na konci septembra po obdobi dazdov. Najteplejsi vzduch aj voda. čítať celú recenziu
Dami
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 11.07.2014 Prečítané 2202-krát
70 %
Hotel vhodný na pokojnú dovolenku, krásne čisté more, obstojné ubytovanie a strava žiadna sláva. Hotel má 3 bazény (2 so slanou a 1 so sladkou vodou). Z letiska je transfer do 20 minút. Personál ochotný a príjemný. V meste je tiež niekoľko zaujímavých miest. čítať celú recenziu
lub
Termín pobytu: Oct 2013 Recenzia pridaná 30.01.2014 Prečítané 2810-krát
83 %
Bola to naozaj krásna dovolenka, oplatí sa tam ísť kvôli prostrediu - nádherná čistá pláž, úžasny oceán /v októbri príjemné kúpanie/. Určite je priam vašou povinnosťou prezrieť si ostrov, nielen ležať na lehátku, ) My sme si prenajali auto, bolo to príjemné spestrenie pobytu, a v konečnom dôsledku i lacnejšia varianta ako masový výlet prostredníctvom CK. Ubytovanie je jednoduchšie, ale čisté - naozaj netreba čakať žiaden luxus, pretože potom budete sklamaní. Strava je taktiež priateľná - myslím, že každý si vyberie, čo mu bude chutiť, taktiež zelenina, ovocie či sladké nechýbalo. čítať celú recenziu