72%
Hodnotenie
72%
Hodnotenie
Bulharsko Bulharsko
 Bulharsko, Slnečné pobrežie, Slnečné pobrežie  Bulharsko, Slnečné pobrežie, Slnečné pobrežie

Kotva recenzie 

Kotva recenzie 

1:20 h
26 °C
26 °C
21 °C
cca 1:30 h
cca 1:30 h
400 €
400 €
cena hotela od
cena hotela od
Odporúčanie 60 %
Poloha 67 %
Šport a zábava 55 %
Izby 77 %
Strava 60 %
Personál 77 %
72%
Celkové hodnotenie
5 recenzií
Jarka
Termín pobytu: Aug 2019 Recenzia pridaná 11.09.2019 Prečítané 44-krát
87 %
V Bulharsku sme boli prvýkrát začiatkom augusta 2019. Dosť nás strašili niektoré recenzie, ale skutočnosť bola celkom iná. Hotel je veľmi pekný, útulný a vhodný predovšetkým pre rodiny s deťmi. Izby boli čisté, každý deň upratané (aj bez nejakého úplatku) a takisto v nej všetko fungovalo. Možno nie všetky izby sú v top stave, ale tej našej nič nechýbalo. Strava bola celkom fajn, hladný človek sa z nej určite najedol, jedlá sa niekedy opakovali, ale snažili sa vyjsť v ústrety tak, aby si tam každý niečo našiel podľa svojej chuti. Treba to brať tak, že v tom hoteli je ubytovaných veľmi veľa ľudí z rôznych krajov a nie je možné vyhovieť chuťovým bunkám každému. Jeden má rád to, druhý zase iné. Súčasťou hotela je mini aquapark, kde sa môžu deti dosýta vyšantiť. Pre niekoho môže byť voda v bazénoch studená, ale je to tiež len o zvyku. Čím je v nej človek dlhšie, tým je teplejšia. Programy pre deti boli skoro každý večer a klobúk dolu, animátori dokázali roztancovať nielen deti, ale aj dospelých. Pláž bola od hotela na nejakých 10 min. cesty pešo. Strašili nás, že je tam voda špinavá a pláž takisto a čuduj sa svete, voda bola krásna čistá, teplá a na pláži žiaden bordel. Jasné, že voda nie je krásna tyrkysová ako niekde na Sardínii alebo v Turecku, alebo hocikde inde, ale je to čierne more, tak ani nemôže byť. Dúfam, že táto recenzia uľahčí iným rozhodovanie pri výbere hotela na Slnečnom pobreží, my sme určite neľutovali a zase by sme sa sem radi niekedy vrátili. čítať celú recenziu
Anna
Termín pobytu: Aug 2019 Recenzia pridaná 26.08.2019 Prečítané 47-krát
67 %
Hotel naozaj veľký a nonstop totálne plný... služby také na úrovni Bulharska, nepretrhne sa ani upratovačka, ani na recepcii, ani lekár, nikto, majú proste svoj čas na všetko. Hotel v rámci čistoty okej, izba čistá. WC pri recepcii ale katastrofa, som myslela, keď sme odchádzali, že sa mi zdvihne žalúdok. Mali sme tam črevné problémy, vracala som ja aj 4 ročná dcérka, podľa mňa tam dosť zlyháva tá hygiena, na tú masu ľudí a najmä detí. Jedáleň je na toľko ľudí hrozne malá, nonstop rady na všetko a stalo sa mi aj to, že išla som si vziať tanier a tam zaschnuté vajíčka... takže no... ani som sa nečudovala, že nám niečo bolo. No na druhej strane lekári veľmi fajn, dcérka dostala infúziu, ja injekciu a prešlo to, ale tak už to troška pokazilo celú dovolenku. Jedlo každý deň to isté, žiadna zmena, takže na to, že sme mali all inclusive, posledné tri dni sme chodili len na raňajky, fakt sa nám z toho už zdvíhal žalúdok... a to, že prídete do jedálne a musíte čakať na tanier, na lievance... každé ráno hodinová rada... no uff. Inak celkový dojem z dovolenky veľmi fajn, určite by sme sa do Bulharska vrátili, ale už nie do hotela Kotva :D... niečo troška kľudnejšie... a ešte jedna vec... hotel nie je priamo na pláži, na pláž treba ísť pešo asi 10 - 15 min. A zrovna keď sme tam boli my, tak voda v bazénoch pri hoteli bola úplne studená, takže tam sme potom už nechodili. A ešte taký tip, ak vám tam niečo bude a budete potrebovať lieky, pýtajte si účtenku, lebo pánko to ráta na kalkulačke a za lieky si vypýtal cca 100 €... a keď sme ich hľadali v googli, tak stáli kus okolo 2 - 3 €... takže na to pozor. Tak sa isto veľakrát stane, že vám nevydajú, takže ak chcete moc šetriť, dávajte im presne. :D čítať celú recenziu
mirik
Termín pobytu: Jún 2019 Recenzia pridaná 26.06.2019 Prečítané 300-krát
100 %
Hotel hodnotim na vybornu. čítať celú recenziu
Ľuba
Termín pobytu: Aug 2018 Recenzia pridaná 26.08.2018 Prečítané 494-krát
25 %
Nikdy v živote by som neodporučila tento hotel pre ľudí s dieťaťom. Izba po prevzatí špinavá a smrad z kanalizácie. Za pobyt 11dní nám upratali raz a to v sobotu. Pri dĺžke pobytu to malo byť 3-krát. Uteráky menili, až keď sme ho položili na posteľ. Raz sme ostali dlhšie v izbe a žiadali meniť 2 uteráky. Upratovačka hundrala. Izbu upratala za 5 min. Zotrela mopom a všetky vlasy ostali na zemi. Záchod umyla kefou bez prípravku. Proste des. A vraj má hotel ****. Vôbec to nespĺňalo. Strava pre malé deti nevhodná. Veľa vyprážaného jedla. Polievky sa nedali jesť. Buď štipľavé alebo slané. Malé deti tam žili z cestovín a ovocia a hranoliek. V jedálni chaos. Málo miesta pre tak veľký hotel. Okydané obrusy a stoličky. Okolie bazéna špinavé. Bežne ľudia fajčili a odklepávali popol na zem. Voda v bazéne ľadová. Mala 21 - 22 st. Každé ráno o 8 h nabehlo 16 upratovačiek a upratovali v úvodzovkách okolie bazéna. Polovica z nich si zapálila cigaretu a zametala na mieste. Animátori pre deti to isté dookola. Nevhodný program pre deti - no sex hrali scénku. Tak to nás šoklo. Ľudia, premyslite si, ak sa budete rozhodovať. My sme dostali odporúčanie, vraj super. Čítala som tu recenzie a boli negatívne, ale nechcela som veriť, keď je to hotel ****. Hrozná dovolenka. A more špinavé od rias. Za pobyt 11 dní sme boli len 2-krát pri mori, keď bolo bez rias. Ináč sa nedalo kúpať v tom. Smrdelo to. čítať celú recenziu
Janka
Termín pobytu: Júl 2018 Recenzia pridaná 29.07.2018 Prečítané 1579-krát
80 %
Po prečítaní niektorých recenzií som mala obavy, ako naša dovolenka dopadne. Obavy však boli zbytočné. My sme boli s dovolenkou úplne spokojní. Hotel je veľký, pekný, čistý. S personálom nebol vôbec žiaden problém, mladí, vedeli v pohode po anglicky, so staršími sa dalo aj po slovensky či česky. Izbu sme mali upratanú každučký deň, uteráky takisto menené každý deň. Vzdialenosť od pláže bezproblémová, hotel nie je priamo na pláži, ale je od nej ozaj tak 5 min. peši. Pláž pekná, čistá, more teplé, pozvoľné, pre deti ideálne. Niektoré dni riasy, ale to nepovažujem za špinu, to je proste more. V hoteli pekný akvapark, deti sa vyšantili, voda v ňom chladnejšia, ale dalo sa. Mali sme len raňajky, bohatý výber. Treba si to každý deň prestriedať a netrepať každý deň na tanier všetko, čo oči vidia (ako niektorí hostia, neskutočné plytvanie jedlom). Hneď od hotela chodia každú chvíľu vláčiky oboma smermi, aj do Nessebaru (krásne mestečko, treba navštíviť), aj do rušného centra. Na oba miesta v pohode aj peši, netreba byť taký lenivý a pohodlný. Takže za nás spokojnosť a určite odporúčame. čítať celú recenziu
Mata
Termín pobytu: Júl 2018 Recenzia pridaná 22.07.2018 Prečítané 741-krát
85 %
Veľmi pekné prostredie, hotel pekný, jedlo všetkého druhu, dá sa vybrať z rôznej ponuky jedál, aquapark a hotel hlavne pre rodiny s deťmi. Čo sa týka wifi, vôbec nefunguje na izbách. Izbu upratujú raz za 7 dni... čo sa mi vôbec nepáčilo... všade v izbe bol piesok a teda aj v posteli... na našu žiadosť prišli poriadiť... jediná nevýhoda tohto hotela. čítať celú recenziu
Ivana
Termín pobytu: Aug 2017 Recenzia pridaná 21.08.2017 Prečítané 749-krát
67 %
Hotel pekný čistý, každý deň uprataná izba, ochotný personál, vhodné pre rodiny s deťmi, nie pre mladých ľudí, ktorí očakávajú kľudnú dovolenku, bohatý animátorský program, večerné vystúpenia (bulh. folklór, detská disco, módna prehliadka), voda v bazénoch studená, vôbec sme nevyužili, ani detský aquapark, kt. sa otvára o 10:00 h, na pláž 5 min. pešo, pekná, avšak prevažne veterno a vlny, pre kt. nepúšťali do vody, Nesebar a centrum Sunny beach vláčikom z pred hotela 3 leva / os, do 3 r. zdarma, 5 - 7 r. 1 leva, strava - zelenina len paradajky, uhorky, šaláty skoro žiadne, 2 x za pobyt kapustový so smotanou, ovocie ok, príloha každý deň hranolky, čisté špagety, sem tam ryža, 2 druhy masa max., celkovo neočakávajte pestrosť balkánskej stravy ako v iných hoteloch, čo už to viem porovnať. čítať celú recenziu
Miriam
Termín pobytu: Aug 2016 Recenzia pridaná 12.09.2016 Prečítané 1850-krát
43 %
Kotva-nikdy viac! Dovolenka bola asi prvá zlá v našom živote, aj napriek plusom, ktoré sme ustavične hľadali, už hneď prvý deň sme odtiaľ chceli odísť, čo sa nám na 6. deň pobytu v tomto "detskom tábore neplechy" podarilo iba vďaka ochote..., za čo im patrí veľká vďaka. PLUSY: +veľké a pekne zariadené izby, super kúpeľňa +aquapark priamo v areáli hotela +animačný program, avšak skôr pre deti MÍNUSY: -poloha (ďaleko do centra zábavy, ďalej od pláže) -neporiadok všade, smrad pri bazénoch, ale ani sa nečudujem, keď deti vykonávajú potrebu všade, kde sa im zachce, pri bare do trávy, pri ležadlách, pri bazéne, vrcholom bol potkan, ktorý prebehol medzi pódiom a bazénom -veľa hostí tu malo aj zdravotné problémy, najmä deti -chýba tam manažér, ktorý by odsledoval a riešil problémy, lebo personál na všetko z vysoka kašle, deti tam v neskorých večerných hodinách lozili po lampách, lámali ležadlá, hádzali plastové poháre s nedopitými drinkami na zem a rodičia sa na tom smiali -nechutná, prekorenená strava -studená voda v bazénoch (pre plavcov super, pre deti vôbec) -v aquaparku si musíte všetko platiť zvlášť, all inclusive sa tu nedá uplatniť -ďaleko od centra (discotéky, bary, kolotoče, zábava), cca. 15minút autobusom, ktorý premáva len do polnoci čítať celú recenziu
Maja
Termín pobytu: Aug 2016 Recenzia pridaná 19.08.2016 Prečítané 790-krát
53 %
Pokiaľ ste zvyknutí na plné stoly a pestrý výber jedál, budete veľmi sklamaní, no hladní neostanete. Jedlo absolútne nedochutené a stále to isté. Upratovanie izieb až po naliehaní na delegáta, za celý pobyt iba dvakrát, čisté uteráky som si musela pýtať. V bazénoch studená voda, deti tam ani nechceli. čítať celú recenziu
Jana
Termín pobytu: Aug 2016 Recenzia pridaná 12.08.2016 Prečítané 861-krát
83 %
Hotel sa zhoduje s úrovňou v Grécku a Turecku. Je veľmi udržiavaný, pekne zariadený, komfortný. Strava pestrá, veľa ovocia a zeleniny. Bazény a tobogany pre deti, k moru 5 min. Piesková pláž, dosť plná, ale za to hotel nemôže. Slnečník stojí 10 leva, 1 ležadlo 10 leva, tým si ale zabezpečíte pohodlie. Živé letovisko, množstvo obchodíkov. Do Nesebaru chodia vláčiky každých 10 min., krásne historické mestečko. čítať celú recenziu
Marcela
Termín pobytu: Aug 2014 Recenzia pridaná 03.08.2016 Prečítané 767-krát
83 %
Super hotel vhodny pre rodiny s detmi, transfer z letiska do pol hodiny, hned sme boli ubytovani, strava pestra, netreba si naberat zo vsetkeho, postupne, nieco ine kazdy den, ovocie stale, izby, cistota - ok, plaz blizko, aj obchody a taktiez Nesebar. čítať celú recenziu
Jana
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 17.07.2016 Prečítané 932-krát
40 %
Už nikdy do hotela Kotva!!! ...bol preplnený nenažrancami, čo sa v jedálni tlačili a pchali jeden cez druhého a do tretej v noci robili neporiadok a krik, nedalo sa vôbec spať. Hotel je predimenzovaný a preplnený, jedáleň malá, švédske stoly, kde čakáte pol hodinu v rade a ste radi, keď sa nájde volný stôl. Pláže preplnené a k nim cesta cez duny, hrôza!!! V hoteli nás po nočnom príchode nechali do druhej poobede čakať na izby na recepcii, nevyspatých. Program a animátori len po polsky. čítať celú recenziu
Barbora
Termín pobytu: Jún 2016 Recenzia pridaná 12.07.2016 Prečítané 1107-krát
60 %
Vzhladom na aquapark hotela, dobru organizaciu cestovkou a priaznivou cenou pre 4clennu rodinu, by sme sli opat, avsak asi bez stravy, ktoru hodnotim ako velmi nekvalitnu a nechutnu. Hotel je blizko k letisku v Burgase, takze transfer bol cca 30min. čítať celú recenziu
Iva
Termín pobytu: Aug 2015 Recenzia pridaná 21.08.2015 Prečítané 1256-krát
77 %
Mala som obavy z hotela, aj zo stravy, keďže sme išli s malým dieťaťom, ale bola som nadšená, izby moderne zariadené s klimatizáciou, čisté, upratovali každý deň. Čo sa týka stravy, tak sme mali len raňajky, ale bol bohatý výber jedál, vrátane koláčikov aj ovocia. V areáli hotela bol aqua park a z druhej strany plavecký bazén a detský bazén, detské preliezačky, hojdačky, každý večer robili pre deti diskotéky, takže super hotel pre rodiny s deťmi. Čo sa týka mora a čistoty pláže, to už bolo horšie, veľké vlny, ktoré dotlačili riasy, ktoré boli v mori celých 11 dní nášho pobytu no a posledné dni bolo v mori neskutočne veľa rias ako hustý trávnik. Čo sa týka pláže, tak bola špinavá, našli ste tam od použitých detských plienok, cez poháre, slamky a všetky možné obaly, smutné bolo, že domáci vôbec pláže nečistili, hlavne že vyberali za ležadlá od 8 leva a pred lepším hotelom 40 leva. Treba si dať pozor pri požičiavaní elektromobilov a iných prostriedkov a presne si zaznačiť resp. pozrieť čas vypožičania, aby Vás neoklamali pri platení. Pozor na zlodejov, mužovi z balkóna ukradli plavky. :o) čítať celú recenziu
Anewa
Termín pobytu: Júl 2015 Recenzia pridaná 29.07.2015 Prečítané 932-krát
63 %
S pobytom a celou dovolenkou sme veľmi spokojní. Čistota hotela spokojnosť, poloha - veľká spokojnosť - blízko pláže, obchodov, mestečka Nesebar ... tam sme za 8 dní boli 4x, bazény a tobogany pre deti super ..zdarma ... . Strava - podľa náročnosti - žiadny luxus ..ale vybrať sa dalo. Klíma na izbe ... wifi na recepcii ... fungovala slabo ... ale to sú pre mňa také prkotiny... takže my by sme sa tam radi vrátili ... čítať celú recenziu
Klaudia Z.
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 29.07.2015 Prečítané 604-krát
80 %
Celkový dojem dobrý. Hotel je pekný, hoci my máme radšej ubytovanie v ,,centre,, Juh Bulharska je oveľa lacnejší. Na slnečnom pobreží sú o dosť vyššie ceny / bola som v BG cca 12 x/ čítať celú recenziu
Nespokojný zákazník
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 09.04.2015 Prečítané 2057-krát
47 %
Nebyť aquaparku, tak má jednu hviezdičku. Otrasné jedlo. Každý hotel mal reštauráciu, ktorá bola obsadená turistami, len tá naša bola ľudoprázdna. Prečo asi. Pomedzi pultami pobehovala pani v hrubom svetri, bez plášťa a bez rukavíc, utriasala jedlo, takže som usúdil, že to bol asi šéfkuchár. čítať celú recenziu
Ľubica Gašparovičová
Termín pobytu: Aug 2014 Recenzia pridaná 08.12.2014 Prečítané 264-krát
96 %
Celkový dojem z tohto pobytu máme taký, že sa tam ešte niekedy vrátime :) čítať celú recenziu
Romana
Termín pobytu: Aug 2014 Recenzia pridaná 24.09.2014 Prečítané 2670-krát
87 %
Hotel je situovaný neďaleko od letiska, takže celá preprava netrvala až tak dlho. Hotel pôsobí v prvom dojme celkom luxusne - ubytovali nás hneď, ako sme prišli. Hotel je veľmi pekne zariadený a udržiavaný. Izby sú moderné a útulné, chyžné upratovali každý deň. Má niekoľko barov a reštaurácii, čiže si užijú deti aj dospelí. Varia dobre, myslím, že každý si má z čoho vybrať. Celkovo by som povedala, že je vhodný najmä pre rodiny s deťmi, majú sa kde vyblázniť, keďže hotel má 3 bazény. Voda čistá len niekedy troška chladnejšia. K dispozícii boli aj animátorky, ktoré boli veľmi milé, naša dcérka si ich veľmi obľúbila. Pláž sa nachádza asi 4 minútky od hotela, k dispozícii sú platené ležadlá, ale mi sme ich moc nevyužili. Miestny ponúkajú aj širokú škálu vodných športov za pár leva. Asi 20 minút od hotela sa nachádza mestečko Nessebar, vrelo všetkým odporúčam si ho isť pozrieť, má naozaj čarovné zákutia. Od hotela sem každú chvíľu premávajú vláčiky alebo sa môžte prejsť po promenáde, ktorá vedie až do mestečka. Kúpite tu všetky možne suveníry a kadečo iné, takisto sa tu dá dobre najesť. My sme sem zavítali niekoľkokrát. Bola to naozaj krásna dovolenka a určite by sme sa sem ešte vrátili. čítať celú recenziu
Kristína
Termín pobytu: Sep 2014 Recenzia pridaná 19.09.2014 Prečítané 2301-krát
67 %
Dobrá poloha blízko pláže, jedlo veľký mínus, avšak pekné izby, aquapark vyzerá v propagačných materiáloch dosť veľký, v skutočnosti skôr očarí asi len rodiny s deťmi. Pláž pomerne čistá, množstvo obchodov, reštaurácií a supermarketov v blízkosti hotela. Za mínus pokladám absenciu večerného programu pre hotelových hostí mimo hlavnej sezóny. Na dovolenke sme boli v polovici septembra a na hoteli už bol len DJ, ktorý hral pri bazéne do 23:00. čítať celú recenziu