83%
Hodnotenie

Salalah Rotana Resort recenzie 

  • Omán
  • Omán
  • Salalah
27 °C
teplota vzduchu
24 °C
teplota vody
6:00 h
dĺžka letu
cca 0:30 h
Od letiska
Odporúčanie 83 %
Poloha 77 %
Šport a zábava 67 %
Izby 90 %
Strava 77 %
Personál 87 %
83%
Celkové hodnotenie
285 recenzií
Dana
Termín pobytu: Jan 2020 Recenzia pridaná 17.02.2020 Prečítané 0-krát
70 %
Cestovná kancelária síce píše, že priamy let z Ba, ale pravda je taká, že medzipristátie v Turecku a následné meškanie sa u nás vyšplhalo na 10 hodín strávených v lietadle, takže let katastrofa. Čo sa týka ubytovania, tak izby veľké, priestranné, tomu niet čo vytknúť. Pláž a more krásne, ale vôbec nie vhodné pre malé deti, neplavcov, hrozba spodných prúdov. Každý deň boli vlny, jeden deň bol úplný zákaz kúpania pre veľké vlny. Čítala som rôzne recenzie na stravu v tomto hoteli, ale pre mňa bola strava veľkým sklamaním. Kto myslí, že v takejto exotickej destinácii si pochutí na skvelom ovocí, morských plodoch, bude veľmi sklamaní, okrem jedného druhu ryby, sme mohli o rybacích špecialitách iba snívať. A to sa týka aj ovocia, negatívne hodnotím veľmi slabý výber, kokosový orech, ďatle a figy sme si kúpili, keďže sme chceli vyskúšať aj niečo iné ako jablká a melón. Čo dodať k drinkom... 4 druhy kokteilov v rámci all inkluzív je si myslím na luxusný 5-hviezdičkový hotel veľmi málo... So službami all inkluzív v iných destináciách ako napríklad Turecko sa to nedá ani porovnať. Za mňa bola dovolenka v Salalahu sklamaním a nevykompenzovalo to ani krásne more a pláž, pretože sú ďaleko lepšie hotely s lepšími službami, krásnymi plážami a za prijateľnejšiu cenu. čítať celú recenziu
Martin
Termín pobytu: Feb 2020 Recenzia pridaná 10.02.2020 Prečítané 0-krát
95 %
Až na čas strávený v letadle bylo vše na naprostou jedničku. Na 8 hodin na palubě byly 2 WC pro všechny pasažéry málo. Naprostou jedničkou byl průvodce Igor K. Člověk na svém místě. Byli jsme i na dvou výletech a celou dobu poutavě o všem vyprávěl. Co lze určitě doporučit je noc strávená v poušti. Nezapomenuutelný zážitek. čítať celú recenziu
Peter
Termín pobytu: Jan 2020 Recenzia pridaná 30.01.2020 Prečítané 69-krát
97 %
Začnem postupne a to letom. Letecká doprava spoločnosťou Travel ... 10 hodín v lietadle, meškanie, čistá katastrofa. Radšej si priplatiť ako toto. Kapitán podával malo informácií. Hotel a prostredie neskutočne krásne, starostlivosť o okolie na veľmi dobrej úrovni. Izba - priestranná, čistá, uprataná každý deň, voda dopĺňaná. Personál milý, príjemný. Strava - bohatý výber a jedlo sa neopakovalo. Chýbali mi však morské plody. Fitnes a wellness - veľmi dobre vybavené, uteráky, osušky a voda k dispozícii. More - teplé a nádherne. Pláž s čistým pieskom. Plážový servis bez problémov. Určite sa tam ešte aspoň raz vrátim. čítať celú recenziu
Štefan
Termín pobytu: Nov 2019 Recenzia pridaná 03.01.2020 Prečítané 91-krát
83 %
Začnem veľkým negatívom: letecká doprava spoločnosťou Travel s..... čistá katastrofa. Více, levneji, no určite nie “lépe”. Absolútne nevhodné lietadlo pre tak dlhý let. Minimum miesta, pre 200 pasažierov 2 WC, celý čas letu rad na WC. Žiadna možnosť sledovať na displeji priebeh letu, počúvať hudbu či sledovať film - úplné samozrejmosti - ale nie v tomto lietadle. Potom vám nezostávalo nič iné len pozerať na hodinky a let pretrpieť. A to nehovorím o cca 50 min. čakaní v lietadle počas dotankovania. Ďalšie naťahovanie času je pri vybavovaní víz. Darmo ste si vybavili víza online, transfer do hotela čakal, až kým sa nenaplnil celý autobus. Toto by si mali prečítať najmä organizátori zájazdu. Transfer bol asi 30 min. Mali sme objednanú štandardnú izbu. Izba bola priestranná, troška zatuchnutá, ale vetranie to vyriešilo. Servis fungoval veľmi dobre, upratovanie, dopĺňanie hygienických potrieb i vody. Rezort bol rozľahlý, čistý, s udržiavanou záhradou a slušným, úctivým personálom. Strava priemerná, dosť jednotvárna, menej ovocia, viac zeleniny. Z mäsa najmä kuracina, rýb menej a ich kvalita pokrivkávala. Určite sme však nehladovali. More nádherné, pláž s čistým bielym pieskom, dostatok ležadiel a nie preplnená. Samozrejmosťou boli plážové osušky, ktoré ste si mohli denne vymeniť. More bolo väčšinou s vlnami, ale plavci si prišli tiež na svoje. Ak bolo búrlivejšie, na plávanie bola vhodná časť ohradená vlnolamom. Hoci sme boli v rezorte, ocenili sme možnosť po večeri sa poprechádzať. Všetko bolo krásne nasvietené, všade lavičky. Bola aj možnosť požičať si bicykle, my sme ju nevyužili, lebo cez deň bolo teplo. čítať celú recenziu
Majka
Termín pobytu: Nov 2019 Recenzia pridaná 11.12.2019 Prečítané 78-krát
90 %
Hotel je úžasný. Ak chcete kľud, pokoj a chcete naozaj zrelaxovať, určite odporúčam. Pláž je nádherná, krajšiu som nevidela. Obrovská, priestranná a stvorená na dlhé prechádzky. Pri pláži je dlhé mólo, odkiaľ je možné vidieť delfíny. Z druhej strany móla je menšia pláž s ležadlami, je to taká kľudná zátoka, kde sa dá zaplávať. Dajú sa tu požičať bicykle, takže sa môžete pozrieť aj do neďalekého Fanaru. Medzi Rotanou a Fanarom je Marína, malý prístav, kde je pár obchodíkov, kaviarní a dá sa tu príjemne poprechádzať. čítať celú recenziu
Gabriela K.
Termín pobytu: Apr 2019 Recenzia pridaná 08.05.2019 Prečítané 24-krát
100 %
Izba nadherna, priestranna, dokonale vybavena. Personal nadmieru ochotny bez ocakavania vsimneho. Kazdy den doplnane vybavenie kupelne aj kutika na kavu a caj. Voda na pitie vzdy k dispozicii. Elektricke auticka na prevoz k shoppingu a ostatnym rezortom vzdy pripravene s milymi vodicmi, bez cakania. Personal pripraveny splnit vsetky ziadosti. Plaz nadherna, cista, plavcici pomahaju. čítať celú recenziu
Gabriela
Termín pobytu: Feb 2019 Recenzia pridaná 17.02.2019 Prečítané 600-krát
80 %
Príjemný hotel, tichý, takmer bez animačných aktivít s krásnou plážou a výbornou obsluhou. Možnosť zakúpenia biznis triedy na cestu alebo Rotana klubu s privátnou reštauráciou a plážou v mieste pobytu. Napriek tomu, že neponúka takmer žiadne atrakcie pre deti, bolo ich tam veľa. Delegáti cestovnej kancelárie aj jej celkové služby na vysokej úrovni, výlety pomerne drahé. čítať celú recenziu
Jarmila
Termín pobytu: Jan 2019 Recenzia pridaná 24.01.2019 Prečítané 606-krát
100 %
Pláž, more, izba, okolie, strava a personál skvelé, čisté, veľmi príjemný a úslužný personál, treba rešpektovať kultúru krajiny, ale aj oni rešpektujú, že rezort je dovolenkový pre ľudí z iných kultúr. 8 dní je málo. Jemný piesok, more teplé, občas búrlivé. čítať celú recenziu
Vlado
Termín pobytu: Dec 2018 Recenzia pridaná 19.12.2018 Prečítané 4384-krát
87 %
Celkový dojem z dovolenky zdevastovala letecká doprava. Travel.....e = jedna katastrofa. Leteli sme v lietadle určenom pre krátke lety do 3 hodín. Absolútne nevhodné, minimum miesta, 2 WC pre 200 pasažierov, celý čas letu rada na WC do polovice lietadla. Ostatná časť chodbičky plná pasažierov, čo nedokázali takú dobu sedieť resp. sa "nevošli" do sedadiel. Mali sme izbu štandard, ubytovali nás v izbe na prízemí, smrdelo tam po plesni, izba zaprataná 3 posteľami. Po reklamácii a dvoch nociach nás presťahovali do izby odpovedajúcej 5* hotelu. Rezort veľmi pekný, príjemný personál (Tatranci by sa mohli ísť dačo poučiť ako sa správať k hosťom :-)). Perfektné animátorky. Strava priemerná, ovocie len ráno, potom len jablká, veľa zeleniny, klienti, čo majú radi mäso, si na svoje neprídu, ryby boli, ale veľmi nízkej kvality. Chutná ryba bola asi 2 x za 15 dní. Druhý týždeň prišli Poliaci, ktorí dovolenku pojali v štýle, kto viac vypije, je hviezda. čítať celú recenziu
Mima
Termín pobytu: Nov 2018 Recenzia pridaná 28.11.2018 Prečítané 1191-krát
80 %
Hotelový komplex nádherný, veľa zelene, udržiavaný, čistý, blízko pláže, ubytovanie v dvojposchodových domčekoch v tvare U, v strede zeleň. My sme mali nepríjemný zážitok s neprispôsobivými poľskými návštevníkmi, ktorí niekoľko nocí pili a rušili celonočne nočný kľud. Aj napriek našim opakovaným sťažnostiam nebol hotel schopný s nimi urobiť poriadok. Môžete si požičať bicykle a prejsť celé okolie. V porovnaní s hotelom Fanar považujem Rotanu za TOP. čítať celú recenziu
MIMA L.
Termín pobytu: Nov 2018 Recenzia pridaná 28.11.2018 Prečítané 2673-krát
90 %
HOTEL: izby veľmi pekné, priestranné, hotelový komplex nádherný, veľa zelene, udržiavaný, čistý, blízko pláže, ubytovanie v dvojposchodových domčekoch v tvare U, v strede zeleň. My sme mali nepríjemný zážitok s neprispôsobivými poľskými návštevníkmi, ktorí niekoľko nocí pili a rušili celonočne nočný kľud. Aj napriek našim opakovaným sťažnostiam nebol hotel schopný s nimi urobiť poriadok. Môžete si požičať bicykle a prejsť celé okolie. V porovnaní s hotelom Fanar považujem Rotanu za TOP. PLÁŽ: nádherná, biely piesok, možnosť chodenia cca 5 km a viac, more nádherné, čisté, priezračné, primerane teplé (nám sa zdalo chladnejšie), cez obed bolo teplé. Vstup do mora bol postupný, po mäkučkom piesku. More bolo zo začiatku s vlnami, postupne, čím ďalej ste išli, bolo kľudné, dalo sa v ňom plávať. Zážitkom je, keď popri vás plávajú ryby rôznych veľkostí, niekedy celé „hejno“ rybiek, v mori vidíte malých krabov. Z móla môžete vidieť delfínov, ktorí sa takmer každý deň chodia kŕmiť rybkami. Problém bol počas dňa s ležadlami, ktorých nebol dostatok. Bolo nutné žiadať obsluhu pláže, aby vám nejaké priniesli. Pokiaľ ste požiadali personál, priniesli vám ich. Na pláži sú sprchy, kde tečie teplá voda, čo je super. PERSONÁL: ochotní, milí a ústretoví ľudia. STRAVA: all inclusive v Ománe = plná penzia v Európe. Pokiaľ máte radi mäso, budete sklamaní, pretože každý deň bolo kuracie mäso na nejaký spôsob a jeden druh rýb. Myslím, že 2 x bolo jahňacie, ale vždy len jeden druh mäsa. Výber zeleniny bol bohatý, na rôzne spôsoby. Pokiaľ ste chceli kávu, ktorá nebola z kanvice, zaplatili ste za ňu 3 OMR = 7,5 EUR. Zmrzlinu podávali v sun bare len v čase od 15:00 h do 17:00 h. SLUŽBY CESTOVNEJ KANCELÁRIE: delegát Michal bol naozaj znalý pomerov a výlety, ktoré organizoval, boli naozaj výborné. Čo považujem za veľké negatívum, je to, že cestovná kancelária nevybavuje svojím klientom víza online, čo má za následok, že si ich vybavujete sami po prílete a stalo sa, že polovica lietadla sa vybavila celkom rýchlo, ale druhá polovica prišla do autobusu až takmer po hodine, pretože priletelo lietadlo s Poliakmi, ktorí mali víza vybavené cestovnou kanceláriou online, predbehli zvyšok slovenských turistov, ktorí čakali na vybavenie Poliakov a až potom prišli na rad. Preto sme v autobuse na letisku čakali viac ako hodinu. Okrem toho, pri odchode išli autobusy s odstupom 15 minút a na letisku sme čakali viac ako hodinu a pol v rade. Keby sa autobusy odsúvali s väčšími časovými intervalmi, určite by nikto tak dlho nečakal. čítať celú recenziu
Erika
Termín pobytu: Apr 2018 Recenzia pridaná 07.05.2018 Prečítané 1810-krát
100 %
Krásny komplex budov v orientálnom štýle. Izby čisté, doplatok za izbu s výhľadom na oceán sa určite vyplatil. Nádherná pláž s bielym pieskom, dostatok ležadiel. Strava neskutočná, na výber množstvo jedál ako mäso, ryby, šaláty atď. Každý si vyberie. Personál nad mieru milý, všetci usmievaví. Všade čistučko. My sme ocenili, že hotel nemá animácie, kto chce ticho a pokoj, určite odporúčam, kto chce viac zábavy, potom vedľajší hotel Fanar. Túto dovolenku hodnotím na 100%. čítať celú recenziu
Duško
Termín pobytu: Apr 2018 Recenzia pridaná 30.04.2018 Prečítané 1975-krát
70 %
Okolo centrálnej budovy, kde je prakticky všetko, čo turista potrebuje, sa nachádzajú dvoj-poschodové domčeky s izbami zodpovedajúcimi 5* a pomedzi ne sa prepletá kanál s morskou vodou, čo robí areál zaujímavým aj s možnosťou povoziť sa na motorových lodiach z blízkeho prístavu. Koncepcia hotela je dobrá, no chýba tomu niečo európske, aby to malo šmrnc. čítať celú recenziu
E. Fádlik
Termín pobytu: Jan 2018 Recenzia pridaná 07.03.2018 Prečítané 1593-krát
90 %
Priamy 6 hodinový let z Bratislavy do Salalah a asi 1/2 hod. transfer na hotel je super. Veľmi ochotný, ústretový personál, ktorý neočakával žiadne tringelty. Veľmi príjemný hotel, izby priestranné, každý deň upratané, vymieňané uteráky a dopĺňaná voda. Čo nám trochu prekážalo, bol výhľad z izby na parkovisko a tenisové kurty. Strava pestrá, všetkého dostatok aj pre deti. Areál pekný, čistý. Pláž nádherná, široká a dlhá, čistá. Jemný biely piesok, v mori treba počítať s vlnami. Ležadiel dostatok, vždy ste našli miesto či doobeda, alebo poobede, aj keď si dosť ľudí chodilo skoro ráno obsadzovať ležadlá uterákmi. Pekná prechádzka do neďalekého rezortu Fanar, kam Vás domáci aj odvezú autíčkami. Možnosť zabaviť sa rôznymi hrami, veľký šach pri bazéne, stolný tenis, dva tenisové kurty. Animácie sme žiaľ nenašli. Večer príjemné posedenie pri živej hudbe. Trio hudobníkov robilo, čo mohlo, aby prilákalo tanečníkov. Tí najodvážnejší sa odhodlali, my ostatní sme aspoň ocenili snahu hudobníkov. Pre nás to bola super oddychová dovolenka a rady sa sem opäť vrátime. čítať celú recenziu
Nela
Termín pobytu: Jan 2018 Recenzia pridaná 07.01.2018 Prečítané 1944-krát
77 %
Hotel, obrovsky komplex tahajuci sa od mora smerom hore s mensimi domcekmi, ktore maju 2-poschodia. K dispozicii je iba jeden bazen pre dospelych a 1 detsky. Problem s lezadlami na plazi ci bazene nebol ani poobede. Velmi tichy hotel, ziadny program, cez den par animacii pre dospelych, pre deti len starsie. Jedlo celkom dobry vyber, akurat medzi 15:00 a 18:30 nic okrem napojov. Bar pri bazene a na plazi. Plaz nadherna, cista velka, je tam sukromie ako tak. Vylety sa daju, my sme boli v Salalahu. Pri navsteve mesity treba, aby damy mali dlhe nohavice so zakrytymi clenkami, dlhy rukav a na hlave satky, aby zakryli vlasy. Vzdialenost od letiska cca polhodina. čítať celú recenziu
Estera K.
Termín pobytu: Nov 2017 Recenzia pridaná 10.12.2017 Prečítané 6156-krát
100 %
Ubytovanie sme dostali hneď po príchode. Izby sú priestranné, moderne , účelovo zariadené, čisté. Strava rôznorodá, na svoje si určite prišli milovníci rýb a jahňaciny. Exotické ovocie / nakrájané/+ efektný strapec banánov - len pri raňajkách, večer jablká a mandarínky. Personál neskutočne milý, ústretový, vždy ochotný pomôcť, vyhovieť či v hoteli alebo na pláži. Rezort je krásny, s množstvom kvetín, kaktusov, paliem. Pláž udržiavaná, piesok hodvábny, more nádherné, teplé, čisté. Po celom pobreží upravené cyklistické trate. Pestrá ponuka fakultatívnych výletov,/ pomerne drahých/. V hoteli Rotana sme strávili nezabudnuteľnú , rozprávkovú dovolenku. Poďakovanie patrí tiež obetavému a profesionálnemu delegátovi Alexovi. čítať celú recenziu
Miriam
Termín pobytu: Oct 2017 Recenzia pridaná 17.11.2017 Prečítané 2014-krát
100 %
Transfer z letiska trval cca pol hodinku v klimatizovanom autobus. Hotel je krásny, čistý, vkusne zariadený. Každá izba má terasu s posedením, taktiež je tam minibar a set na prípravu kávy a čaju. Bazény aj okolie veľmi pekné a udržiavané. Personál milý, usmievavý. čítať celú recenziu
Evka
Termín pobytu: Mar 2017 Recenzia pridaná 21.08.2017 Prečítané 7674-krát
83 %
V Ománe sme boli už druhý x, v tom istom hoteli. Prvý x v roku 2015. Hotel Rotana má úroveň 5*, aj keď strava sa nepopierateľne zhoršila, bohužiaľ, oproti našej 1 návšteve hotela. Pestrosť sa vytratila a všetko je orientované na kari, ryžu a jahňacie mäso - na môj vkus málo prepečené a po 3 dni toho istého jedla, Vám to už chutí menej... Pri raňajkách už neboli k dispozícii na výber rôzne čaje. Po požiadaní Vám ich síce personál prinesie, ale už musíte čakať chvíľku a nemáte daný čaj k dispozícii hneď. Chýbali kvalitné syry a orechy, šalátov bol dostatok. Pláž stále nádherná, udržiavaná, čistá, dostatok miesta všade, delfíny sa dajú viac x za deň vidieť, sú úžasné :-). Odporúčam letieť z Viedne, ide o priamy 6 hod. let a nemusíte prestupovať v Dubaji (let z BA) a ušetríte si 2-4 hodiny čakania a ďalších 90 min let z Dubaja do Salalah, o úrovni letiska v Dubaji nehovoriac, bála som sa tam chytiť vôbec niečoho... Dovolenku v hoteli Rotana hodnotím pozitívne, aj keď 3 x by som si v lokalite Salalah vybrala zrejme iný hotel. čítať celú recenziu
Romana
Termín pobytu: Nov 2016 Recenzia pridaná 23.06.2017 Prečítané 5559-krát
100 %
Krásny hotel pre rodiny, ale aj pre pár, transfer z letiska trval cca hodinku, prišli sme podvečer, hneď nás ubytovali a mohli sme ísť na večeru. Oplatí sa ostať na pláži až do západu slnka, taký nádherný západ neuvidíte hocikde! More mierne vlny, po odlive sa urobili na pláži také malé "bazéniky", kde sa vedeli vyšaliť aj detičky. Precestovala som toho už dosť veľa, takže máme s čím porovnávať a ja hodnotím Omán na vysokej úrovni. čítať celú recenziu
Ivan magy
Termín pobytu: Apr 2017 Recenzia pridaná 01.05.2017 Prečítané 4791-krát
77 %
Hotel perfektný. Personál úžasný a milý. Strava jednotvárna, ale dalo sa. Bazény sú teplé, takže sa neosviežite. More úžasne teplé, ale vlny vysoké. Na výlete sme boli plávať s delfínmi, ale žiadneho sme nenašli. Pozor na let. Majú medzipristátie buď v emirátoch, Bukurešti, Káhire alebo ešte aj Budapešti. čítať celú recenziu