Loď MSC Poesia

3223
kapacita
1039
posádka
293,8 m
dĺžka
23 uzlov
Rýchlosť
cena od 219
na 3 nocí na osobu

stredomorie
balticke-more
plavby-okolo-sveta
juzna-amerika
Spojenie elegantného talianskeho dizajnu a nových technológií

Výletná loď MSC Poesia prepája elegantný taliansky dizajn a tradičné remeselné spracovanie s novými technológiami. Prevádzkuje ju spoločnosť MSC Cruises. Pre návštevníkov všetkých vekových kategórií je pripravený bohatý program, relaxačné a športové aktivity.

Prvýkrát na more vyplávala 10. apríla 2008. Loď MSC Poesia bola postavená v roku 2008 vo francúzskej lodenici Aker Yards v St. Nazaire. Využíva moderné systémy zohľadňujúce vplyv na životné prostredie.

Plaví sa po východnom Stredomorí – z Talianska do Grécka a Turecka a po Južnej Amerike zo Santosu. Spoločnosť organizuje aj nízkonákladové transatlantické plavby medzi Amerikou a Európou.

Pri hmotnosti 92 627 ton a dĺžke 293,80 m dosahuje maximálnu rýchlosť 23 uzlov. Priemerná rýchlosť, ktorou sa plaví, je 18 uzlov. Loď zložená zo 16 palúb pojme 3 223 cestujúcich a 1 039 členov posádky.

Poskytuje ubytovanie na 13 palubách. Kajút je 1275 kajutách vrátane 17 špeciálne upravených pre hostí so zdravotným postihnutím alebo so zníženou pohyblivosťou. Vybrať si môžete z rôznych typov kajút:

  • vnútorná kajuta bez okna,
  • vonkajšia kajuta s oknom,
  • vonkajšia kajuta s balkónom,
  • apartmány s balkónom.

Loď MSC Poesia zaujme návštevníkom precíznou výzdobou, schodiskom s mosadznými zábradliami, vodopádom v átriu či efektne blikajúcimi svetlami na strope. Ponúka priestory na odpočinok i zábavu. Pripravené sú salóniky, kluby, reštaurácie a bary, kaviareň, diskotéka, divadlo, kasíno, herne s videohrami, internetový kútik, knižnica, bazény s ležadlami a barmi, kúpeľné centrum MSC Aurea Spa a fitnes, solárium, športové centrum, nákupné stredisko a umelecká pasáž.

Zábava

Viacjazyčná zábava je pripravená v divadle Teatro Carlo Felice s 1240 sedadlami. Uvádza predstavenia a koncerty klasickej hudby. Milovníkom výtvarného umenia odporúčame galériu Via delle Arti.

Navštíviť môžete aj kasíno Casino Royal, kartovú miestnosť, internetový kútik, obchodnú pasáž, knižnicu, diskotéku S32 Disco & Nightclub pre dospelých a oddelenú pre mládež a letné kino.

Deti a mládež potešia animácie, Teen Club od 13 – 17 rokov a detský kútik s tématikou doby kamennej s dinosaurami. Nielen mladšie ročníky poteší miestnosť s videohrami.

Strava

MSC Poesia má dve jedálne, reštaurácie s jedlami z celého sveta, bary a samoobslužné stravovacie zariadenia. Skúsiť môžete aj vináreň Il Grappolo d'Oro, cukráreň a kaviarne.

Tradičné talianske jedlá a vína vrátane vegánskej a vegetariánskej stravy môžete ochutnať v Le Fontane Restaurant, ázijské špeciality v Kait Restaurant, steaky a morské plody v L’Obelisco Restaurant. Na palube sa tiež nachádza samoobslužný bufet a pizzeria, popoludňajší a polnočný bufet Villa Pompeiana Restaurant a reštaurácia  Il Palladio Restaurant podávajúca večere a večerné pohostenie.

Z pestrej ponuky barov skúste napríklad Zebra Lounge & Bar s tanečným parketom, bar pre milovníkov dobrej kávy Bar dei Poet Cafe, cocktail bar Bar Smeraldo, vína a chuťovky v La Rendez-Vous Bar, kde hrá živá hudba, bar The Hitchcock Lounge pre fajčiarov, kokteilový bar Giada Bar, Pigalle Lounge & Bar s karaoke, tanečnými súťažami a ukážkami varenia alebo bary pri bazénoch – Pirana Bar a Mojito Bar.

Ďaľšie služby
  • Zdravotné stredisko
  • Nákupné centrum
  • Konferenčné sály
  • Zmenáreň
  • Ponuka fakultatívnych výletov
Šport a relax

V športovom centre sú vybudované kurty na tenis a ihriská na basketbal a volejbal. Na palube sú aj priestory na bowling a minigolf. Ráno sa môžete venovať rýchlej chôdzi alebo behu na joggingovej dráhe. Fitnes centrum ponúka okrem posilňovania aj lekcie jogy. Nachádza sa pri wellness centre.

Bazén Cayo Levantado so sladkou vodou má dve vírivky. Pohodlie a osvieženie poskytuje Mojito Bar. Ak dávate prednosť slanej vode, skúste druhý bazén Coral Bay. Patria k nemu aj dve vírivky a Mojito Bar.

Na ploche približne 360 m² je postavené wellness centru MSC Aurea Spa, ktoré ponúka širokú škálu relaxačných, regeneračných a skrášľovacích procedúr. Skúsiť môžete turecké kúpele, masáž lávovými kameňmi, sauny, parné kúpele, hydroterapiu, aromaterapiu, chromoterapiu, solárium, kaderníctvo, kozmetiku, manikúru a pedikúru.

Pre deti
  • Detský kútik pre deti
  • Vonkajšie ihrisko pre deti s bazénikom
  • Detská herňa I Dinosauri
  • Miestnosť pre deti s videohrami
Aktivity na lodi
Divadlo
Knižnica
SPA centrum
Fitness
Diskotéka
Kasíno
Galéria
Nákupná galéria
Detské ihriská
Minigolf