Loď MSC Opera

2679
kapacita
728
posádka
274,9 m
dĺžka
21,1 uzlov
Rýchlosť
cena od 259
na 6 nocí na osobu

MSC Opera, to je prepojenie klasickej talianskej elegancie s kvalitnými službami a luxusným príslušenstvom. Prevádzkuje ju spoločnosť MSC Cruises. Radí sa medzi menšie lode tejto spoločnosti. Vďaka tomu ponúka komornejšie priestory a pokojnejšie prostredie na plavbu.

Loď bola postavená v roku 2004 ako tretia loď triedy Lirica. Ešte v tom istom roku prvýkrát vyplávala na more. Do roku 2006 bola vlajkovou loďou spoločnosti MSC Cruises. Dizajnéri sa inšpirovali talianskymi umeleckými prvkami, aby tak vytvorili „nové umelecké dielo“.

Plaví sa po pobreží západnej Európy a po Stredozemnom mori. Zameriava sa na plavby na Kubu. Spoločnosť ponúka okružné plavby z Havany po Karibiku, popri Kube a v Antilách so zastávkami v Montego Bay, George Town a Cozumel.

Pri hmotnosti 65 591 ton a dĺžke 274,9 metrov dosahuje priemernú rýchlosť 18 uzlov. Maximálna rýchlosť, ktorú dokáže dosiahnuť, je 21,1 uzla. Loď pojme 2679 cestujúcich a 728 členov posádky. 

Loď pozostáva z 13 palúb, z toho 9 je prispôsobených pre pasažierov. Pre cestujúcich je pripravených 1075 kajút, z toho 5 je špeciálne upravených pre hostí so zdravotným postihnutím alebo so zníženou pohyblivosťou. Zvoliť si môžete z rôznych tipov kajút:

  • vnútorná kajuta bez okna
  • vonkajšia kajuta s výhľadom na more
  • vonkajšia kajuta s balkónom
  • apartmán s balkónom

MSC Opera vyniká mimoriadne riešenými vnútornými priestormi s bohatou výzdobou, drevenými i mramorovými detailami. Recepcia vykladaná mramorom otvára celý verejný priestor. Navyše má steny tvorené z veľkých sklenených blokov, vďaka ktorým sa cestujúcim naskytne nezabudnuteľný výhľad na more. Nechýbajú spoločenské priestory, miestnosti vyhradené pre deti a mládež, športové priestory, kúpeľné a bazénové centrum, divadlo, nákupné centrum, stravovacie zariadenia, bary, kaviarne, konferenčné priestory a zdravotnícke zariadenie. 

Pred pár rokmi prešla prestavbou v rámci renovačného programu „Renaissance Program“. Pribudli nové stravovacie priestory, nákupná zóna Walk Through, atrakcie pre deti a dospievajúcich, viac ako 300 m² priestorov pre zábavu a sprejový park.

Zábava

Moderné reinterpretácie divadelných hier si môžete prezrieť v divadle Teatro dell'Opera. Pre večerné predstavenia je nevyhnutná rezervácia na recepcii, prostredníctvom dotykových obrazoviek rozmiestnených po celej palube alebo pripojením sa k bezplatnej integrovanej sieti wi-fi pomocou smartphonu alebo tabletu.

Počas rekonštrukcie v rámci Renaissance Program pribudli zábavné priestory s rozlohou viac ako  300 m². Spolupráca s prestížnymi partnermi Chicco, LEGO a Namco priniesla nové ihriská pre deti všetkých vekových kategórií a Spray Park so zábavnými vodnými prvkami.

Využiť môžete aj ďalšie priestory: diskotéka, karaoke, kasino, priestory s internetovým pripojením a videohrami, kartová sála, knižnica, kino, fotogaléria, nákupná zóna a konferenčné priestory.

Strava

Spoločnosť zvýšila množstvo reštauračných a bufetových priestorov, aby tak poskytla návštevníkom skutočný kulinársky zážitok. Skúsiť môžete napríklad niektorú zo 4 hlavných reštaurácií ako La Caravella či reštauráciu L'Approdo, taliansku, ázijskú a mexickú reštauráciu, pizzérie alebo niektoré zo samoobslužných zariadení.

Príjemné občerstvenie poskytujú tiež početné bary, kaviarne a zmrzlináreň. Nájdete tu napríklad vitamínový bar, hudobný bar, bar pri bazéne či tradičnú krčmu.

Ďaľšie služby
  • Zdravotné stredisko
  • Nákupné centrum
  • Konferenčné sály
  • Tematicky riešené ihriská pre rôzne vekové kategórie
  • Animačné programy rozdelené do 4 vekový skupín
  • Sprejový park

 

Šport a relax

MSC Opera disponuje rôznymi priestormi, kde si zašportujú vášniví športovci i rekreační návštevníci. K dispozícii je dobre vybavené fitnescentrum s výhľadom na more. Kvalifikovaní inštruktori organizujú skupinové cvičenia jógy a strečingu. Ráno si môžete spestriť behom či rýchlou chôdzou na joggingovej dráhe. Zahrať si môžete tiež minigolf a shuffleboard.

Na lodi je vybudovaný komplex bazénov s dvomi vírivkami. Okolie dopĺňajú relaxačné kreslá, kde sa dá príjemne oddychovať a opaľovať. Detských návštevníkov poteší zábavný vodný park. Zaujímavosťou tejto lode je 13. paluba, ktorá je vyhradená výlučne pre dospelých. Ideálne miesto na relax a opaľovanie.

Kúpeľné centrum je postavené v elegantnom štýle s použitím prírodných kameňov a dlaždíc. MSC Aurea Spa ponúka rôzne skrášľovacie a relaxačné procedúry vrátane masáží, sáun, parného kúpeľa, víriviek a kozmetických procedúr. Súčasťou je kadernícky salón a solárium.

Pre deti
  • Baby Club Chicco (0 - 3 roky)
  • Mini Club Lego (3 - 6 rokov)
  • Juniors Club Lego  (12 - 14 rokov)
  • Young Club (12 - 14 rokov)
  • Teens Club  (15 - 17 rokov)
  • Vodný park pre deti Doremi Spray Park
Aktivity na lodi
Fitness
Minigolf
Divadlo
Galéria
Knižnica
Internetová kaviareň
Diskotéka
Kasíno
Nákupná galéria
SPA centrum
Detské centrá