78%
Hodnotenie

Marbella Playa recenzie 

  • Španielsko
  • Costa del Sol - Andalúzia
  • Marbella
17 °C
teplota vzduchu
15 °C
teplota vody
3:00 h
dĺžka letu
cca 0:45 h
Od letiska
Odporúčanie 71 %
Poloha 75 %
Šport a zábava 62 %
Izby 75 %
Strava 77 %
Personál 78 %
78%
Celkové hodnotenie
205 recenzií
Cestovatelia Prasice
Termín pobytu: Júl 2019 Recenzia pridaná 20.08.2019 Prečítané 221-krát
47 %
Hotel má za sebou časy slávy. Potom, ako ma kopla elektrina v andalúzskom domčeku, tak výmena izby za kvázi lepšie. Špinavé izby, obklady rozbité a zasilikónované. Sušiak na balkóne neudržal mokré veci. V spoločných priestoroch pri bazéne bolo WC raz umyté počas dňa. Neodporúčam ani hotel, ani cestovnú kanceláriu H....... . čítať celú recenziu
Cestovatel
Termín pobytu: Aug 2018 Recenzia pridaná 14.08.2019 Prečítané 184-krát
50 %
Necitili sme, ze by to bol 4 hv. hotel, hlavne na al. inc. Na fakul. vyl. vela sme platili a nedostali sme ziadne obcertv. ani doklad o zaplateni. Za tolko peniaze ovela viac sme cakali. Strava bola dobra aj izba, len rusila nas hudba z baru. Nie som spokojna. Keby to stalo okolo 600 eur, tak by som nepisala tuto recenziu. Za tie peniaze sme dostali malo. čítať celú recenziu
Rudolf
Termín pobytu: Júl 2019 Recenzia pridaná 07.08.2019 Prečítané 0-krát
95 %
Hotel je komplex hlavnej budovy a domčekov v štýle Andalúzie. Izba v domčeku alebo v hlavnej budove. Domček má izby priestranné, s terasou, adekvátne úrovni hotela. Domček je výhodnejšie riešenie v prípade, že hosť chce ísť spať skôr, keďže večerné programy sú v hlavnej budove - do domčekov hluk nedolieha. Upratovanie denne, na izbe čisto, mierne občas cítiť jemne kanalizáciu - to je zrejme normálne, ubytovacích kapacít je na pobreží neskutočne veľa a kapacita kanalizácie je zrejme limitovaná. Hotel je celkovo veľmi príjemný, všetko dostupné, od recepcie, cez jedáleň, bary, malú telocvičňu, bazén a pláž. Nachádza sa mimo mesta Marbella a teda do mesta buď autom pri prenájme, alebo autobusom (zastávka na odchod cca 10 min od hotela - na druhej strane štvorprúdovej cesty, prechod cez nadjazd, pri príchode je zastávka na strane hotela). Požičanie auta i vrátenie na recepcii pohodlné, ceny primerané. Pred hotelom pri ceste je malý obchodný dom na nákup v prípade potreby, otvorený do noci. Schopnosť miestnych komunikovať v angličtine je do istej miery limitovaná, kompenzované to je však ich absolútnou ochotou a ústretovosťou. More - chladné. Celá oblasť Costa del Sol je už ovplyvňovaná prúdmi z Atlantiku cez Gibraltár. Plávať sa dá, v horúcich dňoch je to bez problémov, celkom príjemné osvieženie, ale predstava dlhodobého čľapkania sa v mori, najmä s malými deťmi, je mimo realitu. More je však čisté, za poplatok je priamo na pláži pred hotelom požičovňa vodných skútrov a atrakcií ťahaných za vodným skútrom, prípadne vstup na nafukovací hrad umiestnený neďaleko od brehu v mori. More je ale čisté, počas pobytu som nezažil ani medúzy, ani chaluhy a riasy. Pláž čistená každú noc (asi všade v Španielsku). Pláž hraničí priamo s hotelovým bazénom a je oddelená plotom, čo je pozitívne. Hotelový bazén je veľký, je možné si zaplávať i keď je pri bazéne veľa ľudí. Ležadiel okolo bazéna je tiež dostatočný počet, priamo vedľa bazéna je malý bar (na niektoré nápoje) a veľký bar, kde sa podáva i občerstvenie na "olovrant" a celý deň nápoje, zmrzlina, chipsy i nejaké jedlá na objednávku. Strava v rámci all inclusive bola podľa očakávania, veľký podiel stredomorskej kuchyne, veľa rýb a morských plodov, ale i typické španielske špeciality, jamon serrano, chorrizo a pod. Isteže sa niektoré veci opakujú, ale vždy bolo niečo nové, veľa zeleniny, cestoviny, sladkosti, mäso bravčové, hovädzie steaky, jahňacina, ryby - losos, tuna a mnohé ďalšie, strava bola jednoznačne skvelá. Raňajky, obedy aj večere v rovnakej "jedálni" s množstvom personálu, ktorý sa stará najmä o odnášanie tanierov a o nápoje - podávajú obdivuhodný výkon. Priestor obrovský s výhľadom na more. Keďže sa hotel prezentuje ako "rodinný", je tam zvyčajne v lete dosť detí. Kto chce mať absolútny kľud nerušený džavotom cudzích detí, asi nebude spokojný, ale k celkovej letnej dovolenkovej atmosfére to skôr prispelo pozitívne. Na recepcii za vratnú zálohu požičajú uteráky na ležadlá k bazénu (po skončení pobytu a uterákov sa záloha vracia). Vstup na izbu ako i jedlo a nápoje v rámci all inclusive je riešený "na kartičku", ktorou sa treba prezentovať pri každej objednávke, zrejme si vedú nejakú evidenciu nákladov. Pri objednávke nápoja, ktorý nespadá do "all inclusive", vystavia pokladničný doklad a treba zaplatiť v hotovosti, alebo mať pre ten prípad na karte "nabitý" kredit cez službu na recepcii. Ceny nie sú tragické, ale aj tak si treba dať na to pozor, pretože nie vždy barman upozorní, že nápoj nie je v rámci "all inclusive". Všade sú ale barové menu, z ktorých je zrejmé, čo spadá do all inclusive programu a čo je extra. Animátori robia svoju prácu vynikajúco a v tom množstve dovolenkárov vždy "zlákajú" väčšiu či menšiu skupinu na to "hopkanie" v bazéne do rytmu muziky a starajú sa o zábavu deťom, čo môže byť pre rodičov menších detí úžasné. Na pláži je podľa programu jóga, plus v hoteli pôsobí (na priamu platbu) celkom dobrá masérka. Fakt, že v hoteli funguje wifi "na španielsky dovolenkový spôsob" sa dá predpokladať. Wifi je len na recepcii a v priestoroch hlavnej budovy, nie v domčekoch a zvyšku komplexu. Zasahuje aj k bazénu. Výkon je mizerný, takže očakávať, že decká budú tráviť dovolenku zavesené na wifi, pozerať filmy a podobne, je číry nezmysel. Ale je to v konečnom dôsledku výborné. Pre základnú komunikáciu miestna wifi stačí a na dovolenke pri mori mobily a tablety majú ísť stranou. Počasie býva v tejto oblasti stabilné, cez deň v lete do 30 stupňov a v noci sa mierne ochladí, klimatizácia nie je potrebná, aj keď zrejme v izbách je k dispozícii (neskúšal som). Celý komplex je poňatý ako nejaká botanická záhrada, s kvetmi rastlinami a stromami z celého sveta, je to urobené citlivo, pekne a dáva to hotelovému komplexu skvelú, exotickú atmosféru. Počas cesty na raňajky od domčeka je to krátka prechádzka bohatou, nádhernou prírodou! Jeden technický detail ohľadom letu - v lete býva letiskové parkovisko v Bratislave plné. Môžu sa naplniť aj satelitné parkoviská, preto prípadné parkovanie auta treba riešiť vopred. Let cca 3 hodiny, na palube lietadla občerstvenie. čítať celú recenziu
PedroM
Termín pobytu: Júl 2019 Recenzia pridaná 09.07.2019 Prečítané 708-krát
87 %
S dovolenkou sme boli veľmi spokojní. Ako rodina sme mali zaplatené dve dvojposteľové izby a keďže nám hotel vyšiel maximálne v ústrety, tak obidve izby boli vedľa seba. Izby boli čisté a každý deň upratané. Čo nás tiež príjemne prekvapilo, bola extrémna veľkosť postelí s kvalitným matracom. Celý areál tvorí krásna a udržiavaná záhrada s domčekmi v andalúzskom štýle. Čo sa týka obsadenia hotela, tak väčšinu turistov tvorili Španieli, Francúzi, Slováci a Poliaci. Personál bol veľmi milý a ochotný, pričom nerobil žiadne rozdiely medzi turistami z rôznych krajín. Strava v hotelovej reštaurácii bola výborná, pravidelne dopĺňaná a na svoje si špeciálne prídu milovníci stredomorskej kuchyne. Pri bazénoch bol vždy dostatočný počet voľných ležadiel. Z počiatku sa nám javilo ako rušivé prechádzať cez jedinú bránku na pláž do mora, avšak nakoniec sme to ocenili, nakoľko pri bazéne sme boli uchránení od rôznych plážových predajcov. Celá niekoľko kilometrová pláž bola každé ráno perfektne vyčistená a upravená. Naša rodina využila namiesto fakultatívnych výletov prenájom vozidla a to cez spoločnosť, ktorá mala zastúpenie priamo v hoteli. Osobne odporúčam túto spoločnosť, nakoľko možno je o niečo drahšia ako iné požičovne, avšak disponujú parkom nových vozidiel (my sme mali k dispozícií novú Corsu v plnej výbave...). Určite odporúčame navštíviť Gibraltár (aj s opicami), avšak podľa mojej skúsenosti lepšie je zaparkovať na jednom z parkovísk na španielskej strane (La Linea - parkovné 4 EUR/deň) a potom si urobiť prechádzku do Gibraltáru (cca 20 min). Tiež si treba nájsť čas na návštevu blízkej Marbelli s jedinečným historickým centrom v andalúzskom štýle (autobus č. 220 cca jazdí každých 20 min). Jedným z mála mínusov bolo slabšie (niekedy žiadne) pripojenie na internet, avšak človek ide na dovolenku za oddychom a nie za prácou... S rodinou sme dovolenkovali v mnohých letoviskách, avšak všetci sme svorne konštatovali, že toto je miesto, kde sa vždy radi vrátime... čítať celú recenziu
Andrea
Termín pobytu: Jún 2019 Recenzia pridaná 24.06.2019 Prečítané 772-krát
90 %
Jedným slovom paráda! Nechápem niektoré negatívne recenzie. Hotel má prenádhernú záhradu a ubytovanie v malých domčekoch. Jasné, že to nevyzerá ako moderná hotelová izba, pretože to má byť typické španielske ubytovanie. Napriek staršiemu nábytku však boli izby krásne čisté a príjemné. Bazén úžasný, ležadiel strašne veľa, takže vždy nájdete miesto. Čo sa týka stravy a nápojov, nikdy som nič lepšie nezažila. Luxus, paráda, všetci sú milí, nalievajú, koľko chcete, najete sa perfektne, na raňajky si môžete dať dokonca šampáňo. Odporúčam! čítať celú recenziu
Jozef S.
Termín pobytu: Oct 2018 Recenzia pridaná 23.10.2018 Prečítané 290-krát
85 %
Bungalov priestranný s balkónom. Prostredie excelentné, záhrada alebo skôr arborétum s trop. rastlinami. Personál ochotný, až príliš častá výmena uterákov. Strava veľmi dobrá, pri polpenzii možnosť rozhodnúť sa obed či večera. Plážové ležadlá nie sú v cene. čítať celú recenziu
Valeria
Termín pobytu: Aug 2018 Recenzia pridaná 06.08.2018 Prečítané 1550-krát
27 %
Spinavy a stary hotel, to sa tyka aj kuchyne, taniere a pribory casto spinave. Kuchyna podprimerna. Klame vizualom, ale jedlo je nedochutene, casto nedovarene. Bazen velmi maly, preto logicky preplneny, voda plna vlasov. Plaz nepatri k hotelu, co je v popisoch cestovnej kancelarie zavadzajuce, cize za lezadla a slnecnik sa plati. Plazovy uterak si musite prenajat za 10 eur. Na cely pobyt jeden. Ak chcete cisty, zaplatite. Na hoteli nie je wifi, len slabe pripojenie na recepcii. Delegat je povysenecky, pri vyletoch robi aj vyklad, ktory je podpriemerny, na wikipedii sa dozviete viac ako od neho. Navyse ma rasisticke poznamky a kopu macistickych vtipov. Vylety su predrazene. Jedine plus je krasna zahrada v rezorte. More bolo studene, velke vlny, spina a meduzy. Za to samozrejme agentura nemoze, ale ani kupanie teda nekompenzovalo marnost tejto dovolenky. Komplet vyhodene peniaze. A meskanie letu tam i spat - sklz 4 hodiny na spokojnosti nepridaju. čítať celú recenziu
Jana M.
Termín pobytu: Júl 2016 Recenzia pridaná 03.08.2016 Prečítané 1065-krát
90 %
Hotel starsi, ale dobry, prijemny personal, velmi dobry delegat Rado... Jedine - co by som vytkla je ze Francuzom a Spanielom davali pri ranajkach presso kavu a cerstve stavy z pomarancov a Slovaci dostali odpoved: Slovenská CK - NON presso... To snad nepotrebuje ani komentar... čítať celú recenziu
lucia
Termín pobytu: Júl 2015 Recenzia pridaná 03.08.2015 Prečítané 1024-krát
67 %
Krásny rezort, výborná strava, príjemná pláž. Izby sú malé, štyria ľudia sa v nich nemajú ani kde pohnúť. Veľmi chýba terasa alebo aspoň malý balkón. V CK nás na to neupozornili. Animácie vedú Francúzi, Slováci sú len do počtu. Pravda je, že v našom termíne boli v hoteli 3 slovenské deti. Do miniklubu chodili dvaja. čítať celú recenziu
Jozef
Termín pobytu: Júl 2015 Recenzia pridaná 31.07.2015 Prečítané 1478-krát
97 %
Hotel je situovaný 40 km od letiska v Malage, transfer do hotela prebiehal dosť rýchlo, keďže autobus nás viezol po diaľnici. Na recepcii po príchode nás už čakali karty od izieb, my sme boli ubytovaní v domčekoch, ktoré sú postavené v andalúzskom štýle a ich okolie tvorí krásna subtropická záhrada, o ktorú sa každý deň starajú. čítať celú recenziu
Daniela
Termín pobytu: Júl 2015 Recenzia pridaná 11.07.2015 Prečítané 997-krát
80 %
Hotel hodnotiť neviem, nakoľko Slováci bývajú ubytovaní v domčekoch. Ale tie sú priestranné a pekne zariadené. Výhodou je, že tam nie počuť hluk z bazéna a z večerných vystúpení. Animátori sa starajú o program pre dospelých i deti po celý deň. Španielske a francúzske animačné tými boli perfektné, nakoľko Slovenky tam boli len 2 a tie veľkú zábavu nespravili. čítať celú recenziu
Martina
Termín pobytu: Sep 2014 Recenzia pridaná 06.09.2014 Prečítané 2442-krát
80 %
Hotel celkovo hodnotíme kladne, pekné priestory, čisto, milý personál, super bazén a hneď pri mori. Čo sa nám nepáčilo, boli platené ležadlá na pláži, prístup na pláž cez bránu na kartu a chladnejšie more. Ako 4* hotel fajn - nesklamal, dosť to zachránili fakultatívne výlety s perfektným delegátom Radom. čítať celú recenziu
Julius R.
Termín pobytu: Aug 2014 Recenzia pridaná 01.09.2014 Prečítané 1939-krát
80 %
Vhodny pre rodiny, hned na plazi, Rado, nas delegat, ziva encyklopedia, vyborny organizator, zije pre tuto pracu, vsetko dobre, okrem bufetu pri bazene, mali by promptne reagovat na odstranenie znecistenia po niektorych hostoch, ubytovanie v romantickych domcekoch, akoby v botanickej zahrade. čítať celú recenziu
Mirka
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 31.07.2014 Prečítané 2394-krát
77 %
Rodinný hotel, krásna záhrada, dobrá strava. Jedna z našich najkľudnejších a najpohodovejších dovoleniek. Doteraz sme trávili dovolenku väčšinou v tureckých rezortoch, kde chodí množstvo Rusov a Nemcov a ich správanie niekedy ťažko prirovnať ľudskému. V tomto hoteli bola prevaha Francúzov, Španielov, sem-tam bolo počuť nemčinu. Počas nášho pobytu nás bolo v hoteli cca 150 Slovákov. V reštaurácii to bolo vidieť a cítiť na kvalite a spôsobe stolovania. Žiadni nenažranci a hluční ľudia. čítať celú recenziu
Eva
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 22.07.2014 Prečítané 2087-krát
73 %
Náš delegát Rado na výbornú, lepšieho delegáta s väčším prehľadom a aj sprievodcovskými schopnosťami v rámci fakultatívnych výletov som ešte nezažila, môžem len odporúčať. Výborná pestrá strava, personál úslužný a veľmi ochotný. Bez problémov dostupná fľašovaná pitná voda. Jedinú výhradu mám voči CK, ktorá by mala v popise uvádzať, že hostia nebývajú len v hotelových izbách, ale v domčekoch v celom areáli hotela. čítať celú recenziu
m + k
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 13.07.2014 Prečítané 2607-krát
67 %
Podla nasich skusenosti vieme, že hotely v Španielsku či Taliansku sú staršie ako napr. V Turecku. My - vedomí si tohto faktu, sme boli veľmi spokojní a nechcelo sa nám ani odísť domov. Ubytovaní sme boli v domčeku v záhrade, čo bolo veľmi super, lebo nás nerušil hluk večerných programov, ktoré boli pri hlavnej budove hotela. Strava výborná, pestrá, každý deň zmena a niečo nové. Izby priestranné, veľká postel, čisto a pravidelné upratovanie. VODA V MORI studená! O tom sme ale vedeli vopred a kúpali sme sa v bazéne pri hoteli. Celkovo sme boli veľmi spokojní. čítať celú recenziu
Ľuboš Bilišňanský
Termín pobytu: Júl 2014 Recenzia pridaná 11.07.2014 Prečítané 2472-krát
87 %
Priestranné bungalovy uprostred záhrady plnej kvetov, denné upratovanie, denná výmena uterákov, výborní animátori, starajúci sa o príjemný pobyt detí a dospelých, veľmi pestrá ponuka plodov mora a zeleniny upravená na storaký spôsob, milý usmievavý a pohodový personál, nápojový lístok aj v slovenčine, bazén vhodný aj na plávanie, more super. Vhodná dovolenka pre všetkých, ktorí nie sú leniví a chcú niečo pozitívne zažiť. Každý večer tanec. čítať celú recenziu
Mirka J., Kysucké Nové Mesto
Termín pobytu: Jún 2012 Recenzia pridaná 07.08.2012 Prečítané 1488-krát
87 %
Hotel hodnotím pozitívne s množstvom aktivít a možností športového vyžitia, odporúčam pre rodiny s deťmi. čítať celú recenziu