New York & Dominikánska republika

  • USA
  • New York
počet termínov
počet dní
nocí
doprava
1.deň pobytu

Odlet z Prahy do New Yorku (priamy let)

 

Prílet do New Yorku, individuálny transfer do hotela, voľný program.

 

K dispozícii bude 3* hotel v blízkosti stanice metra 

  
2.-4.deň pobytu

Voľný program v New Yorku

  
5.deň pobytu

Check out z hotela. Individuálny transfer na letisko, odlet do Punta Cany (priamy let).

 

Prílet do Punta Cany, transfer do hotela, voľný program.

 

VIK Arena Blanca 4*

Tento all inclusive hotel so 456 izbami sa nachádza na piesočnatej pláži Bavaro, 5 minút jazdy od zábavného parku Manati. Ponúka veľký vonkajší bazén, kasíno na mieste a 4 reštaurácie.
Klimatizované izby hotela VIK hotela Arena Blanca All Inclusive majú balkón a sú vybavené chladničkou a káblovou TV. Nechýba ani trezor za príplatok a Wi-Fi pripojenie na internet je dostupné iba na recepcii za poplatok.
Wellness centrum The Radiance je kompletne vybavené a ponúka aj služby salónu. Využívať môžete saunu alebo si môžete dopriať masáž.
V hoteli si môžete vybrať z niekoľkých stravovacích zariadení, v ktorých podávajú obedy, večere alebo občerstvenie. V reštaurácii El Mirador podávajú raňajkový bufet, obed a večeru. V reštaurácii na pláži El Bucanero vám ponúknu počas dňa občerstvenie, pizze a mexické jedlo z jedálneho lístka v noci.Vychutnať si dobré jedlo môžete aj v a la carte talianskej reštaurácii La Trattoria a na medzinárodné špeciality si zájdite do reštaurácie Estrella del Mar (niektoré špeciálne jedlá a nápoje nie sú zahrnuté v cene). Možnosť gumánskeho stolovania v reštaurácii La Proa na pláži hotela VIK Cayena máte k dispozícii za príplatok. Plánované ponuky reštaurácií si môžete vyžiadať na oddelení pre styk s verejnosťou.
V cenách za ubytovanie all inclusive v hoteli VIK Arena Blanca sú zahrnuté všetky jedlá a občerstvenia ako aj alkoholické a nealkoholické nápoje po celý deň. V hotelových baroch je za príplatok v ponuke široký výber medzinárodných nápojov. Ak si rezervujete ponuku s all inclusive, môžete tiež využiť prístup k tenisovým kurtom a venovať sa vodným športom, ako je windsurfing, jazda na kajaku a šnorchlovanie.

  
5.-11.deň pobytu

Voľný program v Punta Cane

  
12.deň pobytu

Check out z hotela. Transfer na letisko, odlet do Prahy (s 1 prestupom v New Yorku).

Prílet do Prahy na ďalší deň.

  
V cene je zahrnuté
  • Spiatočnú letenku Praha - New York - Punta Cana - Praha
    letenky s Delta Airlines
  • Všetky letiskové a palivové poplatky

  • 1 ks príručnej batožiny do 8 kg

  • 1 ks batožiny do podpalubia do 20 kg

  • Ubytovanie na 4 noci v 3* hoteli s raňajkami
    v New Yorku
  • Ubytovanie na 7 nocí v hoteli VIK Arena Blanca 4* so službami all inclusive
    v Dominikánskej republike
  • Transfer letisko - hotel - letisko v Dominikánskej republike

  • Poistenie insolvenstnosti CK

V cene nie je zahrnuté
  • Komplexné cestovné poistenie

  • Transfer letisko - hotel - letisko v New Yorku
    možnosť rezervácie privátneho transferu za sumu 99€/osoba
  • Vstupné víza (ESTA) do USA

Podmienky vstupu do USA

Podmienky vstupu a pobytu cudzincov na územie USA upravuje legislatíva USA.

Bezvízový program - Visa Waiver Program - umožňuje cestujúcim z určených krajín cestovať do USA za účelom turistiky alebo služobnej cesty (nie práce) na dobu nepresahujúcu 90 dní bez víz. Pre občanov Slovenskej republiky, ktorí sú držiteľmi biometrických turistických cestovných pasov (všetky pasy vydané po 15.01.2008 sú biometrické) je od 17. novmebra 2008 zrušená vízová povinnosť na cesty do USA za účelom turistiky, návštevy fyzickej osoby, obchodnej návštevy právnickej osoby resp. podnikateľa (doterajší typ amerického víza B1-B2) na 90 dní, ale nie za účelom práce.

Do limitu 90 dní sa započítava aj vycestovanie do Mexika alebo Kanady. Po uplynutí 90 dní povoleného pobytu začína nepovolený pobyt. Porušenie limitu môže mať za následok deportáciu z krajiny a odopretie vstupu do USA v budúcnosti.

V prípade bezvízového povolenia vstupu ESTA osoba môže cestovať do USA, ale o vstupe rozhodne imigračný pracovník na medzinárodnom letisku alebo v prístave. Na počet a trvanie maximálne 90-dňových pobytov nie je žiaden zákonný nárok a reguluje ich uvedený imigračný pracovník na letisku alebo v prístave. Od 8. septembra 2010 vrátane tohto dňa, je ESTA registrácia spoplatnená.  Pri vypĺňaní formulára ESTA sa dostanete priamo k pokynom o platbe. Podrobnosti nájdete na webstránke veľvyslanectva USA v Bratislave (slovak.slovakia.usembassy.gov)
 
Elektronický formulár cestovnej autorizácie ESTA

Aby ste mohli cestovať do USA v rámci bezvízového programu (nie pracovať) musíte najneskôr tri pracovné dni pred cestou lietadlom alebo loďou verejného prepravcu vyplniť elektronický formulár cestovnej autorizácie ESTA (Electronic System for Travel Authorization).

Povolenie cesty formou ESTA platí dva roky alebo do vypršania platnosti cestovného pasu cestujúceho (podľa toho, ktorá situácia nastane skôr) a je platná na opakované cesty do USA (do 90 dní). Pri nasledujúcich cestách (do 90 dní) však musíte aktualizovať údaje o čase, adrese alebo pláne cesty v USA a pod. podľa dátumu vydania prvotného schválenia alebo prideleného čísla, ktoré je potrebné si zapísať.

Povolenie cesty cez elektronický formulár ESTA na maximálne 90 dní nie je možné predĺžiť alebo požiadať o zmenu účelu cesty.

Odpoveď žiadateľ obdrží vo forme:
- schválenia v priebehu niekoľkých minút,
- pozastavenia schválenia – overte si konečné stanovisko do 72 hodín,
- zamietnutia žiadosti – musíte požiadať o vízum na veľvyslanectve USA.

 

Podrobné informácie nájdete na stránke Ministerstva zahraničných vecí: https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzularne_info/detail/-/asset_publisher/Iw1ppvnScIPx/content/spojene-staty-americke?displayMode=1

 

Podmienky vstupu do Dominikánskej republiky

Platí obojstranný vízový vstup.Pre občanov SR za účelom turistiky možnosť zakúpenia pri príchode na letisku tzv. turistickú kartu, cena 10 USD, platná na 30 dní. Iné dôvody vízová povinnosť.
ak turistika: turistická karta (na ambasáde alebo pri vstupe). Pre občanov SR za účelom turistiky vstup bez víz, pri príchode možnosť zakúpiť turistickú kartu, cena 10 USD, platná na 30 dní. Iné dôvody vízová povinnosť.
Výstupná daň

Predĺženie pobytuV prípade potreby predĺžiť si pobyt je potrebné sa obrátiť na migračný úrad v Santo Domingo. Ak návštevník ostane v krajine dlhšie ako mu bolo povolené, bude musieť pri odchode zaplatiť určitú sumu v závislosti od dĺžky neautorizovaného pobytu (30-500usd), pričom 30 usd je za jeden mesiac navyše.
Podmienky vycestovania dieťaťa
Vstup do DR:
Cudzí návštevníci pod 18 vstupujúci na územie DR nepotrebujú žiadny špeciálny doklad za podmienky, že vstúpia aj odídu s tou istou dospelou osobou. V opačnom prípade je potrebné prísažné vyhlásenie rodičov legalizované na veľvyslanectve Dominikánskej republiky. Výstup z DR:
Maloletí rôzneho občianstva, ktorí sú rezidenti v DR pri cestovaní s jedným rodičom alebo inou osobou ako sú rodičia musia predložiť písomnú autorizáciu o tejto ceste v španielskou jazyku overenú pred notárom a následne legalizovanú Prokuratúrou DR (Procuraduria de la Republica). Odporúčame:
• Hoci táto požiadavka sa nevzťahuje na dieťa občana SR cestujúce bez svojich rodičov alebo iného zákonného zástupcu, prípadne len jedným z rodičov odporúčame mať súhlas s vycestovaním overený notárom. • Imigračné orgány nepoznajú tzv. „zápis deti do pasu“ bez fotky, a preto vstup do krajiny v takýchto prípadoch je dosť zdĺhavý, hoci nie nemožný. Z tohto dôvodu odporúčame mať vlastný pas aj pre deti pod 5 rokov.

Informácie k ubytovaniu

Check in je možný od 14:00

Check out je možný do 12:00